Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Contact Menu

Gebruikerservaringen
Volkswagen T-Roc

Sorteer op:

Volkswagen T-Roc 1.5 TSI met een Eifelland

De ervaring van hans hendriks met een Volkswagen T-Roc 1.5 TSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2017 - heden) en een Eifelland Holiday 460 TF van 1295 kg geplaatst op 11-01-2020. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

voor het eerst met de t roc en eifelland sunshine 495,
hiervoor ren.1.9 dci 130 pk en de scenic 2.0 135 pk, nu met 1.5 met turbo, en ruim 1300 kg achter de auto, wat een heerlijke relaxte reis, beetje gelijk aan de getunde diesel, maar nog meer comfortabel, verbruik ca 1:9, maar auto vd zaak,dus kosten 0, vlakke weg in 6 met 100 op cruise control, berg op was wel even wennen, keertje terug schakelen, en je rijdt 110 een berg op, wel weer normaal afdalen, gotthard met optrekken ging prima, airco gewoon gebruikt, deed ik in de 2.0 bergop uit ivm trekkracht, inhalen geen probleem, let wel op dat je niet teveel gas geeft, rijdt gauw te hard, echt een topper van vw, boven verwachting gepresteerd

Bekijk berekening

Wijzigen


Volkswagen T-Roc 1.5 TSI aut. met een Burstner

De ervaring van Fam. de Regt met een Volkswagen T-Roc 1.5 TSI aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2018 - heden) en een Burstner Averso Top 395 TS van 1275 kg geplaatst op 14-12-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Zeer goede combinatie.
In de bergen ook zeer goed.
Rijd makkelijk te hard.
Rijd al 35 jaar met diverse auto's en caravans.
Nog nooit zon goede trekkende auto gehad.
Ook de wegligging zeer goed rijd met twee e Bicks achterop.
Geen enkel probleem.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volkswagen T-Roc 1.5 TSI aut. met een Burstner

De ervaring van John met een Volkswagen T-Roc 1.5 TSI aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2018 - heden) en een Burstner Premio 435 TS van 1250 kg geplaatst op 10-12-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Voor het eerst met de auto/caravan combi weg geweest. Hiervoor had ik een Opel Mokka 1.6CDTI met 136pk. De T-Roc doet het erg goed. We zijn binnen NL weggeweest zonder veel bepakking. Gelukkig mag de T-Roc meer kogeldruk (80kg) dan de Mokka. Dat komt de stabiliteit ten goede. Ik vindt het zelf prettig om de caravan te trekken met de DSG in de sport-stand. Dat geeft een iets beter gevoel, maar de 150pk doen het in de Drive-stand ook prima. Het gemiddelde verbruik over zo'n 500km met caravan is 8,5L/100Km. Dat is wel een stuk meer dan de Mokka maar goed, dat was een diesel.
Al met al vindt ik de combinatie erg stabiel aan voelen en de T-Roc is krachtig genoeg voor 1300Kg (beladen) wegende caravan.
Deze zomer gaan we richting de bergen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat voelen. Ik zal jullie op de hoogte houden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volkswagen T-Roc 1.5 TSI aut. met een Swift

De ervaring van ton van den bosch met een Volkswagen T-Roc 1.5 TSI aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2018 - heden) en een Swift Basecamp van 1100 kg geplaatst op 27-07-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Wij rijden sinds kort met deze combinatie. De caravan van modeljaar 2018 (staat niet in de lijst) weegt 900kg. De ervaringen qua rijden zijn zeer ontspannen. Ook met de adaptieve crusecontrole is het fijn rijden. Ik heb nog geen helling getrokken maar ik merk wel dat een 1500 motor juist net de meerwaarde geeft.Vermoedelijk gaan wij volgend jaar naar een wat meer heuvelachtig terrein omdat we voornemens zijn om te gaan trekken.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volkswagen T-Roc 2.0 TSI 4Motion met een Eriba

De ervaring van Frans met een Volkswagen T-Roc 2.0 TSI 4Motion (140 Kw/190 pk bouwperiode: september 2017 - heden) en een Eriba Feeling 470 van 1210 kg geplaatst op 20-05-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Met deze combinatie 7000 km gereden door Frankrijk, Spanje en Portugal. De Eriba heeft een verzwaard chassis en mag 1500 kg wegen. Voortent en reserve wiel en gasfles in de auto. Ongeveer 80 kg op de trekhaak.
Bijna permanent op de cruisecontrol gereden met 90 km per uur. Zeer stabiele combinatie en de automaat schakelt soepel over. Verbruik varieert naar de omstandigheden, in de bergen gemiddeld 1:8 en achter een vrachtwagen 1:10.
Hiervoor hebben we allerlei andere auto's en caravans gereden maar dit is de fijnste combinatie tot nu toe.299

Bekijk berekening

Wijzigen


Volkswagen T-Roc 1.5 TSI met een LMC

De ervaring van Pieter met een Volkswagen T-Roc 1.5 TSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2017 - heden) en een LMC Vivo 460 E van 1300 kg geplaatst op 10-07-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

Geweldig.
Caravan is beladen rond de 1400 kilo, reserve wiel en andere zware spullen in de auto, op de dissel twee elctr fietsen dus kogeldruk zat wel op 93 kilo. Hoe zwaarder hoe beter.
Wij op pad richting Frankrijk 1200 km, ik moet zeggen mijn beste trekker ooit. Hiervoor een ix35 daarna een sportage 2.0
Het koppel is hoger dan de vorige autos en dat merk je naar mate de reis vorderde, motor moest ff wennen aan de last die hij mee trok maar na een paar honderd kilo meter moest ik hem in toom houden.
Heb alles in de 5de versnelling gereden, in de ardennen net na luik even in zijn 4.
Op een gegeven moment de cruiscontrol op 100 km en hij gaf geen krimp bergje op en bergje af, hij bleef op 100 staan. Wij hadden in Frankrijk wel de wind mee dus verbruik cijfers zal gemiddeld op 1 op 9 zijn.
Zeer koers vast. al met al tevreden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Volkswagen T-Roc.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

Caravantrekker informatie:

Maximaal trekgewicht

Bandenspanning

E-Trailer getest

Wanneer banden vervangen?

Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Uitgebreid trekadvies

Van elke combinatie is een uniek bijna 30 pagina's tellend rapport te downloaden met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan. Tevens staan daar tips in voor een veilige en comfortabele reis.

Trekkrachtberekening

Lees de achtergrond en de uitleg die we geven om de trekkrachtberekeningen beter te gebruiken.


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2020 Caravantrekker