Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Volkswagen Touareg

Sorteer gebruikservaringen op:

Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. met een Avento

De ervaring van B. Akkerman met een Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. (180 Kw/245 pk bouwperiode: mei 2011 - heden) en een Avento Gran Turismo 500 TF van 1550 kg geplaatst op 02-09-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Prima combinatie, 18% stijgen en 18% dalen gaat goed.
Houdt op de autoweg probleemloos de 8e versnelling.
Verbruik met caravan over 427 km: 1 op 8,8 of 11,35 ptr/100km.

Bekijk berekening

x


Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. met een Hobby

De ervaring van AdHC Faas met een Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. (128 Kw/174 pk bouwperiode: maart 2003 - april 2010) en een Hobby De Luxe 540 UL van 1490 kg geplaatst op 18-08-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 61%

De Touareg 2,5 TDI automaat is voor ons een zeer betrouwbare trekauto. We rijden met een Hobby 560 WLU met verhoogde as tot 1750 kg. En daar we vaak langere tijd onderweg zijn voor ANWB en ADAC brengt de VW ons overal waar we moeten zijn. We hebben de Pyreneen, Dolomieten en het Atlasgebergte in Marokko doorkruist en de auto heeft daarmee geen enkele moeite. We zijn zeer tevreden over onze trekauto.

Bekijk berekening

x


Volkswagen Touareg - TDI cr 3.0 V6 aut. met een Eifelland

De ervaring van Tom uit Duitsland met een Volkswagen Touareg - TDI cr 3.0 V6 aut. (176 Kw/239 pk bouwperiode: november 2007 - april 2010) en een Eifelland Holiday 500 TK van 1500 kg geplaatst op 24-11-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 57%

De Touareg is voor ons de perfecte trekker voor de caravan (ervaring ca 3500 km). Met het koppel van 550 nm merkt ik bijna niet dat er een caravan van 1500 kg achter hangt. meestal op de autobaan de cruisecontrol op 110 bij 2000 touren in de 6de versnelling van de automaat (ook wel eens een stuk op 115, maar niet zo vaak). Bij inhalen van vrachtauto´s etc. blijft de kombinatie zeer stabiel. M´n verbruik ligt meestal tussen 13 en 14 L / 100 km, een beetje afhankelijk of het veel autobaan ist of ook veel provinziale wegen. Inhalen met deze kombinatie gaat natuurlijk prima als het eens nodig is (moet echt oppassen omdat ie snel tot 130 doortrekt, is dan ook nog stabiel). Kortom ideale trekauto. Hiervoor had ik een Subaru Outback 3.0 met 245 pk/180 kw, die ook goed trok. Nadelen hier waren het geringe gewicht van ca. 1600 kg en daardoor een instabiliteit al onder 110. Bergop Kasseler Berge ov bv. Brenner wil ie natuurlijk al snel terug in z´n tweede versnelling van de automaat.

Bekijk berekening

x


Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. met een Burstner

De ervaring van Kurt met een Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. (176 Kw/239 pk bouwperiode: april 2010 - mei 2011) en een Burstner Ventana 490 van 1350 kg geplaatst op 30-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 57%

Begin september gingen wij (gezin van 4, ouders en twee kinderen van 2,5 en 4) op pad naar de zonnige Costa Brava.
De combinatie van de Touareg (21000km op de teller) en de Burstner Ventana classic 490TK was, wat ons betreft, ideaal!

Ik verduidelijk even dat;
1) de Touareg een nieuw gekochte 204pk betreft, maar nog voor het 1ste gebruik door Volkswagen zelf getuned werd naar de "zwaardere" 240pk versie. Vermogen te over dus.
2) het een acht trapsautomaat betreft.

De route leidde over Antwerpen, Gent, Kortrijk, Lille (Rijsel) Parijs, Clermont Ferrand en zo verder "recht naar beneden" Spanje binnen. Ik had voor vertrek nog nieuwe Uniroyals rainmax 205 65 r15 laten plaatsen op de Burstner. Helaas verloor ik onderweg een wieldop... Zonde, werd blijkbaar niet netjes terug geplaatst door de bandenman. (wie een adresje weet...)

De rit verliep perfect, een dikke 1300 kilometer die zaterdagochtend vroeg (01u45) werd aangevat en dezelfde dag eindigde in Toroella de Montgri om 18u45, inclusief stops uiteraard.

Zowel de caravan als de auto werden "zuinig" geladen, toch met inbegrip van 1 grote en 2 kleine gasflessen, 1 heren- en 1 damesfiets (fietsrek vooraan op de dissel) volledige voortent, een voorraad Spa blauw en rood, blikjes gerstrenat en verder een normale hoeveelheid kleding en wat eten voor de eerste dagen.

Kalme autowegen, geen / weinig wachttijden aan de péage en uitgezonderd enkele regenspatjes van 5 minuten tijdens de heenrit, mooi weer.
Tijdens de terugrit hadden we wat meer regen, maar we reden achter de bui aan, wat resulteerde in een nat wegdek, maar geen regen. Ik voelde me dan meer gerust dat de banden lekker gekoeld bleven, rare kronkel wellicht, maar het bezorgde mij toch wat rust.
De terugrit verliep zo mogelijk nog rustiger (dat heb je in september natuurlijk) als de heenreis, alleen werd er aangevat om 10u15 en werd de Burstner om 03u00 de oprit opgeduwd.

De Touareg trekt geweldig, ik had een gemiddelde snelheid van 92km/u, de cruisecontrol ingesteld op 110km/u en uiteraard op drukkere wegen zelf op het gas geduwd. Aan die 110km/u doet de Touareg in 8ste versnelling 1750toeren/min ... heerlijk rustig dus. Het verbruik zat wel op 13,5liter per 100kilometer. Nu verbruikt hij sowieso bij gemiddeld gebruik / verkeer 10liter, dus ik vond het al bij al nog meevallen.
Als ik echter enkel snelweg doe, met een redelijk gangetje en zonder caravan, kom ik net boven de 8liter / 100km.

Tijdens het klimmen schakelde de auto vlot terug en bleef de naald van de snelheidsmeter onbeweeglijk op de 110km/u Versnelling 8, naar 7, naar 6 en een enkele keer naar 5 (als het echt flink klimmen werd). Bij die 5de ging hij vlot boven de 3000toeren/min en dat vond ik dan persoonlijk niet nodig, tegen 95 - 100km/uur naar boven is immers net zo leuk.

De Burstner gaf geen krimp, zit een ALKO anti-slingerkoppeling op, maar los daarvan is het grote gewicht van de auto natuurlijk een voordeel. Niet het minste zuchtje bracht de combinatie aan het twijfelen, enkel een klein beetje "zuigen" bij het voorbijrijden van vrachtwagens (dan net als je er echt voorbij bent) maar ook dat was te verwaarlozen.

Wij zijn vlot heen en weer gereden, voor mezelf was het wel een klus, maar met die kleine kinderen is het ideaal in 1 ruk (zij slapen immers veel en anders zitten ze 2 dagen in de auto).

Dank aan deze site, die me vooraf (het was immers de eerste verre reis) aan heel wat nuttige technische info heeft geholpen en het rapport dat ik vooraf opmaakte was natuurlijk ook een hele geruststelling.

Hopelijk heeft iemand wat aan mijn relaas!

Groeten en nog veel veilige vakantiekilometers gewenst,
Kurt

Bekijk berekening

x


Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. met een Fendt

De ervaring van Wim Berserik met een Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. (128 Kw/174 pk bouwperiode: maart 2003 - april 2010) en een Fendt Topas 560 TG van 1540 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Fantastische combinatie! "Sleurt" de caravan door de moeilijkste bochten en steile hellingen zijn volstrekt geen probleem. Route door Frankrijk met hellingen van 17 tot 21% doet hij met gemak. Je voelt niet dat de caravan er achter hangt. Let op dus; je rijdt snel te hard! Op de Franse wegen gemiddeld rond de 110 km/h of net iets harder dan de vrachtwagens. Dan voorkom je het steeds maar inhalen van vrachtwagens met alle zuiging en windverplaatsing van dien. Bovendien is het fun om steeds weer vrachtwagens (en andere caravans!) in te halen. Toch heel ontspanne rijden met deze combinatie.
Let wel op dat de kogelhoogte van de Touareg iets hoger ligt. De caravan kan daardoor "achterover" leunen wat niet bevorderlijk is voor het rijgedrag. Bij mijn Fendt is dit geen probleem.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Volkswagen Touareg.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. met een Bailey

De ervaring van Steve met een Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. (180 Kw/245 pk bouwperiode: mei 2011 - heden) en een Bailey Pegasus 534 van 1466 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

After a year of battling with our 2.0l Passat and our Pegasus 534 ... Unstable, heavy nose weight etc something had to give and it was the Passat ... Found a lovely 2012 Touareg and just had first trip and what a revelation.... Amazing car, so powerful, towing dream and now such a relaxing drive without constant worry of what's overtaking us.... We can load sensibly and at 60mph not a twitch from the caravan ... Not a cheap car to buy but full of quality and currently 39 mpg solo 25 towing ... I love the car and it's a pleasure again to go away in the caravan!


Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. met een Coachman

De ervaring van Adrian Ansdell met een Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. (180 Kw/245 pk bouwperiode: mei 2011 - heden) en een Coachman VIP 520/4 van 1600 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

This is second full year in my first Touareg after owning Discoveries , E Class Mercedes ,and 5 Series BMW -- no contest the VW wins hands down both towing and solo. Comfort , space , solo and towing ability is second to none. I achieve on average 35mpg solo and 23mpg towing. If you want to arrive , no matter how long the journey , fresh and relaxed then this is the car for you. Simply the best.


Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. met een Bailey

De ervaring van kevin carrtwright met een Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. (128 Kw/174 pk bouwperiode: maart 2003 - april 2010) en een Bailey Pegasus 624 van 1638 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Touareg is a fantastic car for towing, it is a pleasure to tow with, I pull a Pegasus 624 t/a it doesn't know it's on the back really I would recommend this car to anybody who want's to tow a larger caravan


Volkswagen Touareg - TDI cr 3.0 V6 aut. met een Bailey

De ervaring van Tom met een Volkswagen Touareg - TDI cr 3.0 V6 aut. (176 Kw/239 pk bouwperiode: november 2007 - april 2010) en een Bailey Olympus 620-6 van 1649 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

I have been caravaning for 3 and a half years and dilibarated for some time what unit to buy i decided on a 173 bhp Nissan X Trail although a amazing suv and pulled my Bailey Olympus 2 620/6 with great ease i did find the front end a little light for me wben overtaking slower vehicles so i bit the bullet and changed my unit again and after endles reserch decided to go for a 2007 VW Touareg 3lt V6 TD and i have to say WOW this car would pull a train i am sure it so smooth pulls my Bailey like its not there lorrys pass me by on the odd ocation and you dont even feel any buffering at all it realy is one of the best cars i have ever driven especialy when towing so if you are thinking of getting a caravan and are not sure what unit to go for i can strongley recomend the VW Touareg 3lt TD V6 in a word ( Ammazing )..


Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. met een Coachman

De ervaring van Mel met een Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. (180 Kw/245 pk bouwperiode: mei 2011 - heden) en een Coachman VIP 560/4 van 1640 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Now on my 3rd touareg, the latest R-line 245bhp. Effortless towing down to the South of France again this year, now done 11000 miles and returned over 40mpg solo at the weekend, unbelievable, stop start much more economical than my previous one and more powerful. Still only does about 22-24 towing but then again I tend to drive as if it was solo and don't hang about. My one criticism is I wish I had got air suspension as the sports suspension is a bit hard. As a tow car it takes some beating, and does not have the reliability problems of the most popular 4x4.


Volkswagen Touareg - TDI 3.0 V6 aut. met een Swift

De ervaring van Mark met een Volkswagen Touareg - TDI 3.0 V6 aut. (165 Kw/224 pk bouwperiode: januari 2005 - november 2007) en een Swift Challenger Sport 636 van 1650 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Excerllent tow car! I did a 900 mile trip to Scotland and back with effortless driving pulling a swift challenger 636 witch I managed 27 mpg at 60mph. Anyone looking to buy a big tow car this is the one


Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. met een Buccaneer

De ervaring van paul horton met een Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. (180 Kw/245 pk bouwperiode: mei 2011 - heden) en een Buccaneer Schooner van 1905 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 93%

Just bought a touareg v6 altitude 245, towing my buccaneer schooner is like it,s not on the back, fully loaded it,s awesome & comfort is next to none, fuel is good 25mpg + all over U.K & France, it will out accelerate the average solo car. 10 out 10


Volkswagen Touareg - TDI 3.0 V6 aut. met een Coachman

De ervaring van Mel met een Volkswagen Touareg - TDI 3.0 V6 aut. (165 Kw/224 pk bouwperiode: januari 2005 - november 2007) en een Coachman VIP 560/4 van 1620 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

My second touareg, Superb tow car, effortless towing, very smooth gearbox, watch others disappear behind you in the distance as you climb the hills, I have friends with other 4x4 s none compare on performance or reliability.


Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. met een Compass

De ervaring van Karl met een Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. (180 Kw/245 pk bouwperiode: mei 2011 - heden) en een Compass Omega 524 van 1525 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

I would agree with the last review,the 3 litre Toureg is an ideal tow car,I have a 2009 model although a bit juicier than the newer models it is an excellent tow car. Hill starts no trouble,overtaking when necessary no problem smooth fast and safe,braking smooth and effortless. Towing 22-27 mpg solo 30-35 mpg.


Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. met een Abbey

De ervaring van Greg Murry met een Volkswagen Touareg II - TDI 3.0 V6 aut. (180 Kw/245 pk bouwperiode: mei 2011 - heden) en een Abbey GTS Vogue 418 van 1377 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

As with lots of reviews the latest towcar you have is the best !
In my case I have been towing for 25 plus years and the two memorable tow cars have been the most powerful , not economical or cheap to run but good compromises .
My latest tow car is a VW Touareg 3.0l TDI SE
Yes its a big 4x4 but on a recent towing trip 300 plus miles I got 27.5 mpg( which I was pleased with) It has an excellent 8 speed auto gear box and is comforable towing my Abbey 418 .
On reason for getting this car was after towing 2 weeks through Belgium, Germany , France and Luxembourg, with a manual gear box and a knee problem I vowed to get an auto and now think I should have done it years ago !
So far I've had no problems with the car and I am on a service deal for the first three years so running cost are reasonable. Hope this helps people looking at buying a Touareg .
ps... auto hold on this car is excellent when setting off on an incline whilst towing.


Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. met een Sterling

De ervaring van Gary Morris met een Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. (128 Kw/174 pk bouwperiode: maart 2003 - april 2010) en een Sterling Elite Explorer van 1824 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

Have had the car for past 5 years and has been a pleasure, much more car like to drive than the 4 Discovery's we had previously, but I can't say they caused us any issues and all were very reliable. We bought the Sterling just over 12 months ago and have taken it to Mid France last summer and to several UK sites and apart from a flat tyre on the M20 which I didn't even know about until a Continental Driver beeped me when he overtook towing has been very straight forward.


Volkswagen Touareg - TDI V10 aut. met een Airstream

De ervaring van brian hardon met een Volkswagen Touareg - TDI V10 aut. (230 Kw/313 pk bouwperiode: december 2002 - april 2010) en een Airstream 532 van 1570 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

This is an addition to my previous review. The caravan I was towing was an Airstream International 532 loaded to its maximum of 1.7 tonne. As previosly stated I got 18 mpg towing-my previous car was an Audi A4 Avant 3 litre Tdi and I got 22 mpg towing the Airstream. Not a lot of differene when you consider the extra power.


Volkswagen Touareg - TDI V10 aut. met een Airstream

De ervaring van brian hardon met een Volkswagen Touareg - TDI V10 aut. (230 Kw/313 pk bouwperiode: december 2002 - april 2010) en een Airstream 532 van 1570 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Toureg V10 5 litre. Touring to north of Scotland and back approx 800 miles got 18 mpg and absolutley no problems towing. The car is a 2003 model and has done over 85,000 miles and if there is a better mdel of any type of car I would like to see it.


Volkswagen Touareg - TDI 3.0 V6 aut. met een Swift

De ervaring van Mark met een Volkswagen Touareg - TDI 3.0 V6 aut. (165 Kw/224 pk bouwperiode: januari 2005 - november 2007) en een Swift Challenger 620 van 1774 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Effortless, towed this outfit all over Europe. As with any big vehicle and van combination, fuel consumption is low as expected- can average 21mpg @ 60mph which I don't consider bad. Car tows very well, nice relaxed tow.


Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. met een Buccaneer

De ervaring van Peter Crooks met een Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. (128 Kw/174 pk bouwperiode: maart 2003 - april 2010) en een Buccaneer Clipper van 1867 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

This is a superb match. The Clipper fully laden including aircon unit on the roof and the awning in the side lockers does not seem to cause the Touareg any problems. This has been our combination for the past three years and apart from the touareg being a bit thirsty while towing we have to accept the compromise.
Thinking of changing to a VW Phaeton 3.0tdi 4motion as it appears to be an even better match!


Volkswagen Touareg - 3.2 V6 aut. met een Elddis

De ervaring van n. clark met een Volkswagen Touareg - 3.2 V6 aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: juli 2004 - maart 2006) en een Elddis Avante 544 van 1470 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

just come back from touring scotland ,up the west coast along the north coast and down the east coast back to west yorks .no problems but preferred to use tiptronic for better results .went up any road we encountered


Volkswagen Touareg - TDI cr 3.0 V6 aut. met een Abbey

De ervaring van Huw Morris met een Volkswagen Touareg - TDI cr 3.0 V6 aut. (176 Kw/239 pk bouwperiode: november 2007 - april 2010) en een Abbey Spectrum 418 van 1553 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

I have an '08 VW Touareg 3.0 tdi Altitude and tow a 1999 Abbey Spectrum 418.

Having just commenced towing again after a 20 year break (used to tow my parents Thompson Glennevis caravan with an Austin Maxi -often with the typical slipping clutch!!
) it is so pleasant having a such a capable towcar. The Abbey has a total loaded kerbweight of 1500kg, but the Touareg is still capable of holding the unit in drive mode on inclines without having to resort to the use of the handbrake. At roundabouts and junctions it truly shows its towing capabilities with very rapid takeoffs (often leaving solo saloon cars for dead!!), especially if you use sport mode as this has a far smoother power curve than the normal drive mode.

The vehicle also benefits from the tiptronic gear change option which means that you can lock the car in a gear to assist with both uphill ascents or to aid braking with downhill descents.

You'll also find that the auto difflock very effective, especially when climbing inclines where the surface changes suddenly. This impressed my towing instructor last year (also a 4x4 instructor) when the vehicle immediately reacted when one of the wheels passed over some gravel while the other wheels were on very grippy concrete.

I have towed twice so far and have returned between 22-24mpg but as these were only short journeys I would hope for better figures on longer runs (solo it returns 23-24mpg around town and up to 32mpg at 70mph).

Only word of advice is that vehicle is heavy on tyres (first set of Pirelli PZero Rossos only lasted 7000miles!!) so choice of make important (apparently General UHP Grabbers work well but haven't tried these personally -on Yokohamas currently so will have to wait and see what happens) and also to ensure you have extended warranty in case of problems, as they can be very expensive.


Volkswagen Touareg - TDI 3.0 V6 aut. met een Fleetwood

De ervaring van steve jenkins met een Volkswagen Touareg - TDI 3.0 V6 aut. (165 Kw/224 pk bouwperiode: januari 2005 - november 2007) en een Fleetwood Heritage 640-CB TA van 1670 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

the best 4x4 on the road today value for money quality build no faults at all with 77k on clock now,tows 2009 fleetwood 640cb easily. have had truck revo tuned to 280bhp -360lb torque better on fuel now .very quiet 4x4 and comfortable


Volkswagen Touareg - TDI 3.0 V6 aut. met een Elddis

De ervaring van Stuart met een Volkswagen Touareg - TDI 3.0 V6 aut. (165 Kw/224 pk bouwperiode: januari 2005 - november 2007) en een Elddis Crusader Supercyclone van 1839 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Having been a Land Rover driver for years and years i fancied a change. As far as i am concerned the Touareg is the best thing i have done for years!! It tows in my opinion far better than the Discovery. It tows my Super Cyclone abosolutly effortlessly no matter what you throw at it. It also seems so reluctant to change out of 6th gear hanging onto it for as long as it can just using all the torque of the engine. I would recommend this car to anyone who tows a large caravan.


Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. met een Buccaneer

De ervaring van George Simms met een Volkswagen Touareg - 2.5 TDI aut. (128 Kw/174 pk bouwperiode: maart 2003 - april 2010) en een Buccaneer Argosy van 1647 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

First Class touring with this outfit. The car and caravan are both at the upper end of the market and very enjoyable to drive and live in. There is always the assurance that there is enough power to cope and that he brakes are well matched to the weight of this outfit. However this is really quite a large outfit - nearly 40 feet long - and on minor roads it takes up a lot of space. This is offset on motorways where there isn't even a whiff of disturbance as you glide along at the upper legal limits. 3500 miles in 2008 to Italy and back through England, France, Austria, Germany and Belgium and not a hint that there was any strain on the car - though at 25 mpg towing there was a bit of a strain on the wallet. Ah well, just goes to show that you can't have everything, and I would have no hesitation in recommending this combination. Indeed I believe the VW would tow a greater load with equal aplomb if I had wanted an even bigger caravan, but at over 18 feet for 2 people the Argosy seems luxury enough and I'm looking forward to further continental adventures in the future. WGS.


Volkswagen Touareg - 2.5 TDI met een Elddis

De ervaring van Adam Brown met een Volkswagen Touareg - 2.5 TDI (128 Kw/174 pk bouwperiode: maart 2003 - april 2010) en een Elddis Avante 524 van 1362 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Have traded in my BMW 520i for a VW Touareg 2.5 TDI Sport. What a difference!!. The BMW was good, the VW is awsome. No probelms at all at any speed and wide enough not to need mirror extensions, pulls like a train got up to 70 mph with out realising!


Volkswagen Touareg - TDI cr 3.0 V6 aut. met een Swift

De ervaring van Patrick A A Garner met een Volkswagen Touareg - TDI cr 3.0 V6 aut. (176 Kw/239 pk bouwperiode: november 2007 - april 2010) en een Swift Conqueror 630 van 1715 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

I am very new to caravanning but already have such a passion for it. I picked up my first ever Volkswagen in a brand new Touareg 3.0 litre Altitude which I had re-mapped to nearly 300bhp Prior to this I was adamant that the 4X4 I was going to purchase was the Landrover Discovery3. 2.7 litre HSE. Luckily my friend who got me into caravanning had a 2.5 litre TDi & asked me to look at the Touareg before making my final decidion; I'm so glad I did.

The power, build quality, looks,gagets, comfort & towing ability with the hill assist function that even the 'great' Disco does not have are just a few things to mention. Also not fogetting its brilliant off road ability which I was privileged to experience on th Touareg-unlimited day laid on courtesy of Volkswagen.

I picked up my first ever caravan in February 2008 which was an Abbey Freestyle 500 single axle 5 berth dinette. I have to say that as my friend said "I am spoilt coming into this game." The Touareg made 'light work' of this outfit with me sometimes forgetting it was on the back. Also I have never driven a car with such massive side mirrors that you can see pased the caravan.UNBELIEVABLE!


Now because I've got the bug for the touring caravan life & wifey does not like the idea of me having to assemble the bed each time we go away, we have already changed our caravan to the award winning best luxury caravan in the Swift Conqueror 630 2008 twin axle.


With the added stability of the twin axle & the power of the Touareg, the combination is FANTASTIC! I would highly recommend this outfit to anyone who wants the ultimate in touring caravan luxury.


Volkswagen Touareg - TDI V10 aut. met een Sterling

De ervaring van philip pearce met een Volkswagen Touareg - TDI V10 aut. (230 Kw/313 pk bouwperiode: december 2002 - april 2010) en een Sterling Eccles Emerald van 1383 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 55%

what a fantastic towcar this is it was purchased to tow my caravan and boy does it do it in style. we have towed all over u k with no problems and even out accelerated solo sporty type cars who when they see a caravan have to be infront so as not to get held up. 20 -23.5 mpg brilliant does any one have clarksons mobile so i can show him my outfit
p e pearce


Volkswagen Touareg - TDI cr 3.0 V6 aut. met een Bailey

De ervaring van Ken Scott met een Volkswagen Touareg - TDI cr 3.0 V6 aut. (176 Kw/239 pk bouwperiode: november 2007 - april 2010) en een Bailey Senator Wyoming van 1559 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Having towed for a year with '05 plated 5.0 litre V10 TDi, an awesome car both solo and towing, we recently changed to a '57 plated 3.0 litre V6 TDi (Altitude spec).

The spec and build quality are both superb, and although our newer model does not have the air suspension of the V10, it tows like a dream.

Our Series 5 Wyoming, being a twin axle behaves very well and the match is well suited, stable and safe, even for higher continental towing speeds should you wish to travel faster than 60 mph (equiv).

The car solo at 70 mph returns 32 mpg average and during a recent hilly trip from Durham to England's Lake District, returned 22 mpg with the caravan behind.
This figure should be considerably higher on longer runs and I'm hoping for 25 mpg when we take it to Vendee, France this summer.

We looked at the Range Rover Sport and Mercedes ML Class before buying into the VW marque and believe that reliability, build quality and value for money put the Touareg ahead of the others.


Volkswagen Touareg - TDI V10 aut. met een Vanmaster

De ervaring van Aubrey Thomas met een Volkswagen Touareg - TDI V10 aut. (230 Kw/313 pk bouwperiode: december 2002 - april 2010) en een Vanmaster Occasion 640 SB TA van 1820 kg geplaatst op 19-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Fantastic, even with nearly 2 tons on the back overtaking relatively easy, give lots of solo cars a surprise. Have towed caravn over Grossglockner pass in Austria 8,250 feet asl no problem! Fuel consumption towing 20-24mpg.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen