Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Volvo 440

Sorteer gebruikservaringen op:

Volvo 440 - 1.8i met een Eriba

De ervaring van ignas met een Volvo 440 - 1.8i (66 Kw/90 pk bouwperiode: september 1993 - juni 1996) en een Eriba Touring Triton 410 GT van 980 kg geplaatst op 13-03-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Het trekkrachtrapport komt aardig overeen met mijn jarenlange ervaringen; mijn Eriba triton (1996) heeft een stabilisator-koppeling (net als de meeste anderen van dit type, neem ik aan). Op snelwegen is 90-95 km/h geen probleem, maar 100 of meer vereist wel regelmatig terugschakelen naar 4e versnelling. Het laatste stuk van de helling bij Luik lukt niet in de 4e versnelling, meestal wel in 3e (tenzij erg sterke tegenwind). Stads- en B-weg verkeer is geen enkel probleem. Remmen gaat perfect, de auto kan de combinatie heel goed aan, en slingert niet, ook niet bij een noodstop op de snelweg. Wegrijden op steile hellingen gaat goed, mits ondergrond niet zanderig maar normaal asfalt is.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Volvo 440.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen