Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Volvo V90

Sorteer op:

Volvo V90 T5 met een Fendt

De ervaring van R. van Amelsfort met een Volvo V90 T5 (187 Kw/254 pk bouwperiode: april 2016 - heden) en een Fendt Bianco 450 SF van 1410 kg geplaatst op 11-08-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Zeer goede ervaring met deze combinatie tijdens reis naar Zwitserland. Caravan is in feite een Tendenza 450 SF, maar die staat niet in de lijst. Gewicht van deze caravan is iets hoger dan van de Bianca, afmetingen zijn het zelfde. Ik ben nog aan het zoeken naar mogelijkheid om het doorhangen te verminderen, dit is moeilijk ivm. het feit dat deze auto bladveren heeft, de garage is aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.
Brandstofverbruik is beter dan van de vorige Volvo V70 2.0T met polestar T5 specificatie.
De 55 liter tank is dus niet echt een probleem, ik hoefde nauwelijks vaker te tanken.
Gemiddeld kwam ik op ruim 2000 km met caravan uit op 10,5 liter/100.km.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volvo V90 T5 met een Fendt

De ervaring van Roberto met een Volvo V90 T5 (187 Kw/254 pk bouwperiode: april 2016 - heden) en een Fendt Bianco 450 SF van 1410 kg geplaatst op 01-06-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

De V90 is een zeer stabiele trekker met deze caravan,wel zakt de achterzijde behoorlijk door. Er zijn momenteel nog geen verzwaarde of progressieve veren verkrijgbaar, hopelijk binnenkort wel.
Brandstofverbruik met tegenwind 14 ltr. 100 km.
Anders 11,5 ltr 100 km. Snelheid rond 90 km.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volvo V90 CC D4 AWD met een Caravan

De ervaring van SS v Beekom met een Volvo V90 CC D4 AWD (140 Kw/190 pk bouwperiode: januari 2017 - 2018) en een Caravan van 550 kg geplaatst op 28-08-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 28%

Ben met deze combinatie naar Zweden en Noorwegen geweest caravan heeft er 10000km achter gehangen in alle omstandig heden ,perfecte combinatie hiervoor een xc70 ook deze combinatie was in alle omstandigheden meer dan goed in denk dat uw site niet meer van toepassing is met de huidige techniek.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volvo V90 D3 aut. met een Caravan

De ervaring van Maarten met een Volvo V90 D3 aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2016 - heden) en een Caravan van 550 kg geplaatst op 12-08-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 29%

Caravan beladen 1500 kilo.

De camera en de hulplijn voor de trekhaak zorgen dat aankoppelen een eitje is. De automatische lichtencontrole is een handige optie.

Op lange stukken reis je zeer comfortabel. Adaptive cruise control en zelfs hele stukken met pilot assist zorgen voor voldoende afstand en houden de auto zo midden in de baan dat de caravan ook prima in de rijbaan blijft.

De automaat schakelt afdoende op tijd. Helling op geen enkele keer naar handmatig hoeven zetten. De auto blijft prima op snelheid en schakelt op tijd terug (en ook weer op als het kan).
Alleen helling af één keer handmatig 2 versnellingen teruggeschakeld om de auto op de motor te laten remmen.

Bij inhalen met de caravan is om te versnellen wel even de kick-down nodig om de auto vlot genoeg te laten reageren.
Ik verwacht dat als je het maximale trekgewicht van 1800 kilo gaat gebruiken dat de auto hier net wel iets tekort komt.

Ondanks de lengte van de auto (en de totale combinatie op bijna 12 meter) is het bochtenwerk geen enkel probleem.

Verbruik normaal zo'n 1:15, met 1500 kilo op de haak bij 95 km/u zo'n 1:10.

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Volvo V90.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Slingeren

Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

Een nieuw Blog

Er is nog zo veel te vertellen over caravannen dat Caravantrekker gaat Bloggen!

Interview Caravantrekker

De website love2camp.nl heeft Menno geïnterviewd over het ontstaan van Caravantrekker en zijn visie.


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2018 Caravantrekker