Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Kia Optima

Sorteer op:


Kia Optima SW 1.6 T-GDi met een Knaus

De ervaring van Jan Walburg met een Kia Optima SW 1.6 T-GDi (180 pk/132, Kw bouwperiode: oktober 2018 - heden) en een Knaus Sport 420 QD van 1200 kg geplaatst op 07-10-2020:

Hiervoor een Mazda CX 5 met een Dethleffs 495 C go gehad. Dit ging wel maar hield zeker niet over. Veel terug naar de derde en soms tweede versnelling als het wat berg opging. Dit jaar voor het eerst met deze combinatie op reis geweest. Zo'n 3000 km door Duitsland via Polen naar Tsjechië. Ik gebruik Repusel spiegels (Milenco past niet op de Kia spiegelkap). Naast dat ik de montage van Repusel een stuk degelijker vind, ervaar ik het zicht ook beter dan dat van Milenco. De automaat van de Kia is een zeventraps met dubbele koppeling. Ik zet de rijmodus in de "sport” stand. De auto heeft geen enkel probleem met de caravan. Je kunt deze combinatie gemakkelijk rijden met de cruise.control op 95. Een enkele keer grijpt de automaat terug naar de vierde versnelling als het wat steviger omhoog gaat, maar komt nooit boven de 3200 toeren uit. Berg af zijn de met de stuurkolom meedraaiende flippers heel handig, remmen in combinatie met afremmen op de motor. De combinatie is nauwelijks zijwind gevoelig. De motor, in combinatie met het vroeg beschikbare koppel maakt dat je nauwelijks merkt dat de auto zwaar belast wordt. De motor beschikt over 180 pk en heeft een turbo. Dit zorgt voor probleemloos vlot inhalen van b.v. vrachtwagens. Even vlot naar 110 km, inhalen en weer terug naar 95 km. Zorg er wel voor de koppeling niet te veel te belasten, rustig optrekken tot dat de combinatie rolt. Kortom, een prettige combinatie om mee onderweg te zijn.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Optima SW 1.7 CRDi met een Knaus

De ervaring van WVA met een Kia Optima SW 1.7 CRDi (141 pk/104, Kw bouwperiode: september 2016 - 2018) en een Knaus Sport 450 FU van 1200 kg geplaatst op 21-08-2018:

Prima prestaties. Knaus is 1300kg beladen.
bergachtige wegen goed te doen zoals de Millau-route
naar Spanje. 1800 kg (is max) zou ik niet doen maar
moet voor mijn gevoel tot ca 1500kg goed aankunnen.

Snelweg rijdt het beste en zuinigst in '5' bij 100km/h
Wel hulpveren laten monteren! Is volgens mij
noodzaak. Heeft ook sterk bijgedragen aan de
stabiliteit.

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.

Review Caravantrekker

Laat een review achter op Google over het gebruik van Caravantrekker.

Uitgebreid advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een cursus bij Bert (Caravantrekker Trainingscentrum) en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

Lees ook:

Hoe meer PK's, hoe beter?

Wet- en regelgeving

Genuanceerd advies

Voorbeeld Trekrapport

Caravan (te?) zwaar

 

©2024 Caravantrekker