Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Mitsubishi L300

Sorteer op:


Mitsubishi L300 2.5 TD 4WD met een Biod

De ervaring van Henk van Winkel met een Mitsubishi L300 2.5 TD 4WD (87 pk/64, Kw bouwperiode: 2000 - 2006) en een Biod 400 (3 kleur) van 1045 kg geplaatst op 17-09-2015:

Sinds 2006 rijd ik een Mitsubishi L300 4WD 2.5 TD (bouwjaar \'95), voornamelijk als vakantie-auto, alles bij elkaar ongeveer 10.000 km per jaar. Bovenop liggen op 4 Thule-dragers permanent één Maggiolina daktent en twee reservewielen. Naast mijzelf behoren mijn vrouw en twee grote honden tot de vaste bemanning. Sinds 2013 hebben we een 3- kleur Biod 400 TD van 1991 (leeggewicht 795 kg)die we op vakantie (meestal naar de Franse Alpen) achter de bus hangen. Ik heb prima ervaringen met de combinatie. Op de Franse snelweg rijden we meestal mee met het vrachtverkeer. Accellereren, ook vanuit stilstand, gaat met voldoende toeren uitstekend. Lichte lange hellingen op de snelweg kunnen soms nog in de 5e versnelling genomen worden, maar meestal gaat het terug op 4. De snelweg door de Belgische Ardennen maakt af en toe de 3e nodig, vlak onder Luik zelfs de 2e. We hebben natuurlijk een relatief bescheiden hoeveelheid pk\'s aan boord. Anderzijds kan de combinatie elke bergpas aan. Dat is een kwestie van het juiste toerental zoeken in de juiste versnelling en geen grote haast maken.
Door zijn lage gewicht en lange dissel is de Biod al heel stabiel en achter de Mitsubishi hangt hij perfect rustig en bijna onvoelbaar. Ik heb nog nooit iets van serieuze onrust gevoeld, ook niet in zeer vlotte bochten of tijdens snelle afdalingen of bij forse zijwind. Het zuigen van een passerende vrachtwagen wordt nooit griezelig. De Misubishi kan bij rustig gebruik op de Nerlandse wegen \'s zomers gemiddeld 1 op 10 lopen. Tijdens vakanties over de glooiende Franse snelwegen en in de hoge Alpen komen we op ruim 1 op 9 gemiddeld. Gaan we met de Biod erachter, dan is het verbruik op de heenweg plm. 1 op 7,5 en terug ruim 1 op 8.
Ik laat elk jaar de banden, remmen en lagers van de Biod checken, want zonder zekerheid dat de caravan technisch OK is, is het toch nooit prettig rijden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.

Uitgebreid advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Review Caravantrekker

Laat een review achter op Google over het gebruik van Caravantrekker.


 

(Advertentie)

 

Lees ook:

Caravan (te?) zwaar

Genuanceerd advies

Voorbeeld Trekrapport

Wet- en regelgeving

Gastenboek

 

©2024 Caravantrekker