Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Renault Twingo

Sorteer op:


Renault Twingo - 1.2 16v met een Bagagewagen

De ervaring van J&J met een Renault Twingo - 1.2 16v (55 Kw/75 pk bouwperiode: augustus 2004 - juni 2007) en een Bagagewagen (achter normale personen auto) van 550 kg geplaatst op 22-07-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 52%

We zijn met onze vouwwagen naar zweden gegaan.
De auto was bijna leeg alleen een koelbox en wat spullen voor onderweg.
vouwwagen hadden we alle spullen in liggen.
vouwwagen weegt +/-450 en beladen met 100 kilo.
onderweg bijna niet hoeven terug schakelen en op de grindpaden ging het ook super goed.
Verbruik zat rond de 1:14 bij gemiddeld 100 km/h
Was fijn rijden alleen hobbels in de weg blijf je goed voelen.

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Twingo - 1.2 16v met een Bagagewagen

De ervaring van Rudi Linde met een Renault Twingo - 1.2 16v (55 Kw/75 pk bouwperiode: augustus 2004 - juni 2007) en een Bagagewagen (achter normale personen auto) van 400 kg geplaatst op 08-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 47%

Met een de Waard tent en een bagagewagen van Saris (RT500) naar de Dordogne geweest in Frankrijk. Behoorlijk doorgereden, in Frankrijk tot 130 Km/h en een brandstofverbruik van 1:14,5 waarbij vermeld dient te worden dat de airco ook nog het overgrote deel van de reis aan was! Geweldige auto als het naar boven moet, geen mens houd je bij.
Auto bevatte tent, twee personen en de hond, aanhanger was tot ongeveer 350 - 400 kg totaal gewicht beladen.

Wij rijden solo tussen de 1:17,5 en 1:19,5, trekken vlot op en houden ons aan de snelheidslimiet. Twingo 16V initiale 2005

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Twingo - 1.2 16v met een Bagagewagen

De ervaring van Jilger Mout met een Renault Twingo - 1.2 16v (55 Kw/75 pk bouwperiode: augustus 2004 - juni 2007) en een Bagagewagen (achter normale personen auto) van 400 kg geplaatst op 25-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 42%

We zijn met de Renault Twingo 16V met vier volwassenen erin en een vouwagen erachter (Camp-Let Apollo, beladen ongveer 300 kg.) naar de Belgische kus geweest.
De auto had totaal geen moeite met de vouwwagen. Ook tijdens inhalen of bij het nemen van hellingen waren er geen problemen. Op de snelweg vrijwel alleen in de 5e versnelling gereden.
Het mooiste was eigenlijk wel het verbruik: 1 op 15 gemiddeld!
Kortom, zoek je een kleine, zuinige auto om een bagage- of vouwwagen mee te trekken, denk dan eens aan een Twingo van de 1e generatie (tm. 2007).

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer eerst een auto voor een trekkrachtberekening.


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Trekgewicht

Het maximaal trekgewicht zegt lang niet alles over de trekcapaciteiten van een auto. Een trekadvies geeft veel meer informatie. Lees wel even de toelichting.

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Trekauto's met stekker

Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride en Elektrische trekauto's en maak een berekening met je caravan.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een cursus bij Bert (Caravantrekker Trainingscentrum) en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

Lees ook:

De caravan waterpas

Maximaal trekgewicht

Bandenspanning

Rijbewijs B of BE?

Caravan (te?) zwaar

 

©2023 Caravantrekker