Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Suzuki Across

Sorteer op:


Suzuki Across Plug-in Hybrid met een Knaus

De ervaring van Vandersypen Peter met een Suzuki Across Plug-in Hybrid (306 pk/225, Kw bouwperiode: 2020 - heden) en een Knaus Sport 400 QD van 1100 kg geplaatst op 04-09-2022:

De ervaring is zeer positief. Beladen gewicht is ongeveer 1150 à 1200kg. Hiervoor met de RAV4 hybride van 2016 gereden. Was ook goed maar op hellingen van 4% en meer toch wat veel toeren. Zie mijn vorige review. De motor, die identiek is als de reguliere nieuwe RAV 4 heeft 17nm meer koppel bij 1200 toeren minder. Dat maakt voor de rust in de auto een groot verschil. Er zit geen "safe" knop om batterij te sparen voor langere hellingen. Het is of auto ev of als gewone hybride. Als gewone hybride houdt hij het rijberbeik op hetzelfde niveau. Op hellingen is er elektrische assistentie maar halverwege zal je de motor hoger toeren horen maken. Je rijdt met een goed aanvaardbaar geluidsniveau hellingen van 5% naar boven. Heb nog nooit het volle potentieel gebruikt, maar weet dat er heel veel kracht beschikbaar is als het nodig zou zijn. Ook een verbetering is dat de auto met 75kg op trekhaak niet hard doorzakt. Daar had het model van 2016 wel last mee ( met hulpveren op te lossen maar niet toegestaan in België). Volledig elektrisch rijden met caravan doe ik in dorpen, rond grotere steden en op 70 en 80km wegen. Reken op maximaal 40km bereik dan. Nooit slaat dan onverwachts de motor bij. Verbruik naar de azurenkust blijft netjes onder de 10 liter; 9,5 tot 9,8 liter per 100km. Ik rijd steeds 90 op gps en op langere stevige hellingen 80 op gps. Prima trekker dus, maar beperkt tot 1500kg.

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.

Cursussen

Een goede combinatie is belangrijk. Maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker! Bert van het Caravantrekker Training Center geeft een aantal trainingen en cursussen.


 

(Advertentie)

 

Lees ook:

Wet- en regelgeving

Voorbeeld Trekrapport

Caravan (te?) zwaar

Gastenboek

Genuanceerd advies

 

©2024 Caravantrekker