Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Suzuki Across

Sorteer op:


Suzuki Across Plug-in Hybrid met een Knaus

De ervaring van Vandersypen Peter met een Suzuki Across Plug-in Hybrid (225 Kw/306 pk bouwperiode: november 2020 - heden) en een Knaus Sport 400 QD van 1100 kg geplaatst op 04-09-2022. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 51%

De ervaring is zeer positief. Beladen gewicht is ongeveer 1150 à 1200kg. Hiervoor met de RAV4 hybride van 2016 gereden. Was ook goed maar op hellingen van 4% en meer toch wat veel toeren. Zie mijn vorige review. De motor, die identiek is als de reguliere nieuwe RAV 4 heeft 17nm meer koppel bij 1200 toeren minder. Dat maakt voor de rust in de auto een groot verschil. Er zit geen "safe" knop om batterij te sparen voor langere hellingen. Het is of auto ev of als gewone hybride. Als gewone hybride houdt hij het rijberbeik op hetzelfde niveau. Op hellingen is er elektrische assistentie maar halverwege zal je de motor hoger toeren horen maken. Je rijdt met een goed aanvaardbaar geluidsniveau hellingen van 5% naar boven. Heb nog nooit het volle potentieel gebruikt, maar weet dat er heel veel kracht beschikbaar is als het nodig zou zijn. Ook een verbetering is dat de auto met 75kg op trekhaak niet hard doorzakt. Daar had het model van 2016 wel last mee ( met hulpveren op te lossen maar niet toegestaan in België). Volledig elektrisch rijden met caravan doe ik in dorpen, rond grotere steden en op 70 en 80km wegen. Reken op maximaal 40km bereik dan. Nooit slaat dan onverwachts de motor bij. Verbruik naar de azurenkust blijft netjes onder de 10 liter; 9,5 tot 9,8 liter per 100km. Ik rijd steeds 90 op gps en op langere stevige hellingen 80 op gps. Prima trekker dus, maar beperkt tot 1500kg.

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer eerst een auto voor een trekkrachtberekening.


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.

Trekauto's met stekker

Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride en Elektrische trekauto's en maak een berekening met je caravan.

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.


 

Over Caravantrekker

Wat is de visie van Caravantrekker en wie zit daar achter?

Menno vertelt meer over de achtergrond. 

Lees ook:

Caravan (te?) zwaar

De caravan waterpas

Rijbewijs B of BE?

Maximaal trekgewicht

Elektrisch rijden

 

©2023 Caravantrekker