Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Richting Kroatië (noord-west) vanuit Venlo
Van: Robin
Datum: 14 July 2017 om 12:04

Hallo allemaal,

Ik zou graag even gebruik maken van jullie

Ik ben van plan aanstaande woensdag avond te vertrekken richting Kroatië. Ik rij dus 's nachts. Terug ga ik op zondag ochtend. We hebben meerdere personen die kunnen en mogen rijden waardoor we in een stuk door rijden (op de nodige pauzes na uiteraard). Zelf rij ik liever 100 km/h om niet achter de vrachtwagens te blijven hangen.

Vanaf München is het vrij logisch hoe te rijden en afhankelijk van drukte ook nog wel aan te passen.

Ik heb een aantal vragen voor jullie m.b.t. het stuk tussen Venlo en München (heen en terugweg):

1. Hoe staat het met de (hinderlijke) wegwerkzaamheden op A61 en de A8 (richting zuiden en noorden)? Ik hoorde dat ze hier de laatste tijd een stuk minder bezig zijn?
2. Hoe staat het met de (hinderlijke) wegwerkzaamheden op de A3 en A9 (zuiden en noorden)?

Ik heb er niet zo veel moeite mee om een inhaalverbod te negeren, maar doe dit liever niet al te vaak of in ieder geval met minder pakkans of iets dergelijks. Ik lees overal dat er op de A61 veel inhaalverboden zijn, veel meer dan de A3, maar heb ook ergens gelezen dat deze lang niet allemaal 's nachts gelden en ook niet allemaal voor auto's met aanhangwagens.

3. Klopt dit?
4. Zouden jullie in mijn geval de A61/A8 of de A3/A9 kiezen en waarom?

Ik zit dus vooral te twijfelen tussen die 2 routes door de inhaalverboden en wegwerkzaamheden.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Mvg,
Robin

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: vino
Datum: 14 July 2017 om 16:13

Ik zou me in de eerste plaats aan de plaatselijke geboden/verboden houden!Werkzaamheden aan de wegen kun je gewoonweg niet omzeilen.Hoe vervelend,het hoort er bij, en is er weinig aan te doen.Wil je naar Kroatië en de werkzaam-heden in Duitsland vermijden?Misschien een alternatief:Ga tot in het zuiden van Frankrijk,pak de veerboot naar Kroatië en je loopt veel files mis,als er geen files in Frankrijk zijn of bij de veerboot.Je vraag is niet te beantwoorden!Bekijk je route op Google en pas je schema aan,wat nog geen garantie is, dat je geen file's of werkzaamheden tegen komt.

Fijne vakantie.


Van: dirk
Datum: 14 July 2017 om 17:01

Veiligheid komt niet in jou woordenboek voor zeker , ik hoop 1 ding dat ze je flink te grazen nemen als je alle regels aan je laars lapt ,lekker hoor veilig op vakantie en jezelf of een ander laten verongelukken.


Van: Robin
Datum: 14 July 2017 om 18:53

Nou nou nou zeg, kunnen jullie ook even rustig aan doen?

Ik zeg dat ik niet veel moeite heb om inhaalverboden te negeren, dit betekend echter niet dat ik in onveilige situaties ga inhalen! En ook overig verkeer ben ik niet van plan te hinderen.

Daarnaast zeg ik alleen maar dat ik zo min mogelijk last wil hebben van wegwerkzaamheden. Of er dan wel of geen werkzaamheden zijn doet er niet toe. Alleen hoeveel hinder doet er toe.

Misschien moet ik mijn vraag anders stellen?

Hallo allemaal,

Ik zou graag even gebruik maken van jullie expertise

Hoe is de huidige situatie (nu tot eind deze maand) op de A3/A9 en de A61/A8 m.b.t. inhaalverboden en wegwerkzaamheden? Welke route zouden jullie nemen bij 's nachts rijden (heenweg)? Welke route zouden jullie nemen bij vertrek op een zondag ochtend (terugweg)? Alvast bedankt voor de reacties.

Mvg,
Robin


Van: dirk
Datum: 14 July 2017 om 19:10

Hallo Robin.

Wij vertrokken Hemelvaartsdag(zondag) richting Kroatië en moeten er bij Dusseldorf al af i.v.m. wegwerkzaamheden toen we een dorp uitreden richting de A 3 weer werden we forntaal aangereden door een Duitser onder ivloed met als gevolg C 4 Picasso 13 maanden en Burstner 23 maanden total loss en beide gebroken wervels ,misschien dat ik daarom iets feller reageer maar in Duitsland is het altijd klote dus neem de tijd rij op zondag of s,nachts en je ziet het een ongeluk zit in een klein hoekje .
Rij voorzichtig en alvast een fijne vakantie .


Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 14 July 2017 om 19:20

Hier een overzicht met inhaalverboden:

bron en uitleg: https://transitfrei.de/Womothemen/Uebersicht-Ueberholverbote-Gespanne-Autobahn.html

En hier de wegwerkzaamheden:
http://www.verkehrsinfo.de/index.php?menuselect=3

Als het niet druk is zoals nachts zal je er niet zoveel last van hebben lijkt mij. Ik heb afgelopen week nog de A3 gereden naar huis maar geen file. Alleen af en toe even iets langzamer rijden


Van: Robin
Datum: 14 July 2017 om 19:26

Allereerst: erg naar om te horen Dirk en dit maakt jouw reactie wel begrijpelijk ja. Veel sterkte toegewenst!

Menno naar zo'n kaart was ik nou precies op zoek. Bedankt daar voor!


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen