Caravantrekker.nl

DISSELSLOT EAGLE VOOR AL-KO 3004

AdM vraagt op 21 januari 2018:

Het disselslot DoubleLock Compact Eagle voor de alko 3004 wie heeft er een op de 3004 zitten is dit een solide slot en hoe wordt het gemonteerd ik vind er niets over op dit forum en op internet geen foto,s wel van andere type koppelingen maar niet van de 3004.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Aad antwoordt op 21 januari 2018:

Als ik op Google intyp: “doublelock compact eagle” dan krijg ik heel veel resultaten! Bijvoorbeeld van Obelink, waar duidelijk aangegeven wordt dat hij op Alko past en met name de 3004. Daar staan ook enkele reviews.
Dus...veel leesplezier.


AdM. antwoordt op 21 januari 2018:

Heb ik ook gedaan Aad maar ik zie nergens een afbeelding op heel het internet niet waarop hij gemonteerd zit op een 3004 van alko ook niet op de youtube filmpjes en dat was nou net mijn vraag hoe zit ie gemonteerd dat weet dus iemand die er een heeft op zijn alko 3004. er zijn koppelingen bij waar je volgens de papieren ook nog extra borgmoeren bij moet draaien en dus langere bouten nodig hebt, is ook te lezen in de reviews. maar ik wil dus specifiek antwoord voor de 3004 koppeling graag. aan de rest heb ik niks sorry maar Bedankt.


Frank antwoordt op 21 januari 2018:

Beste ADM, je zegt tegen Aad : aan de rest heb je niks.
Beetje kort door de bocht. Ik twijfelde of ik zou antwoorden want je stelligheid verbaast mij ietswat.
Ik heb ook ff gegoogeld en had meer dan een kwartier leesplezier over jouw slot op de Alko 3004.
Foto’s , filmpjes en gebruiksaanwijzing. Ook antwoord op jouw verlengde bouten en de noodzaak daarvan.
Dus Google nog maar ‘s en bij vragen.... 😉


AdM. antwoordt op 21 januari 2018:

Beste Frank mag ik dan de link want soms vind iemand net wat je zoekt ik ben heel de middag aan het zoeken geweest maar kan niets vinden.
Ik zou echt graag eens zien hoe deze bevestigd wordt.
Alvast bedankt voor het doorsturen van de link.


Frank antwoordt op 21 januari 2018:

Komt goed. Wordt morgen want dit post ik met de telefoon.
Het slot valt aan de bovenkant met een pen in de holte voor de vergrendelhendel en de pen aan de onderkant lijkt in de kogelruimte te vallen. Je schuift hem al een soort lijmtang om de koppeling, vergrendelt hem en sluit af met de sleutel.
Dat verhaal over die langere bouten: een handige dief kan nu de bouten vd aks 3004 losdraaien, plaatst een andere koppeling en rijdt weg.
Om dit te voorkomen dien je naast het slot ook extra borgmoeren te plaatsen die je niet kunt losdraaien. Daarvoor kunnen langere bouten nodig zijn. Lees dit in de handleiding.

Morgen plaats ik hier linkje van handleiding, foto en filmpje.
Als je die ziet, snapte alles in één keer


AdM. antwoordt op 21 januari 2018:

Is goed Frank, ben benieuwd want je uitleg komt heel bekend voor alleen heb ik dit gevonden en gezien voor 3 andere types alko koppelingen maar ik zoek dus voor de 3004 dat is met de lange zwarte hefboom, hier zie ik ook niet de bouten te zitten waar de borgmoeren op moeten????.
ik zal ook precies vertellen waarom ik die info vraag. Wij hebben een nieuwe caravan gekocht bij de deal o.a. afgedwongen dat er een goedgekeurd slot op zit, er wordt dus een DoubleLock Compact Eagle slot bijgeleverd voor de Alko AKS 3004 koppeling dat is zo een met een lange zwarte hefboom. Dus is mijn vraag hoe zit of hangt of klemt hier dat slot in. Daar voorgenoemd slot op meerdere koppelingen past welke allemaal te zien zijn op internet met handleiding en fotos en video vind ik niks voor de AKS 3004. Vandaar mijn vraag.
Wacht af met groeten AdM.


Frank antwoordt op 22 januari 2018:

foto :
https://www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fcdn.nextchapter-ecommerce.com%2FPublic%2FProducts%2Fxlarge%2F1486525-34188-doublelock-koppelingsslot-compact-eagle-40.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.teun.nl%2Fnl%2F272490%2Fdoublelock-eagle-koppelingsslot-compact%2F&docid=E92YkT70UxjnoM&tbnid=rbayyMQkAp_YxM%3A&vet=10ahUKEwjn1pCqu-vYAhVRbFAKHc3MAsIQMwhKKAwwDA..i&w=750&h=750&itg=1&bih=944&biw=1680&q=doublelock%20compact%20eagle%20aks%203004&ved=0ahUKEwjn1pCqu-vYAhVRbFAKHc3MAsIQMwhKKAwwDA&iact=mrc&uact=8


foto Alko 3004 met vernieuwd handvat (let op bouten) :
https://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjR17qBvOvYAhVMIlAKHehODOwQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fallroad-concept.fr%2Fstabilisateur-alko%2F&psig=AOvVaw3g-2DmGCYTwemmL6vd5kmm&ust=1516706818461654

Video (let op tussen 13 en 20 seconden ; ) )
https://youtu.be/sqKIptehiA8

Handleiding :
https://doublelockshop.com/amfilerating/file/download/file_id/40/

Waarom levert de dealer jou geen SCM goedgekeurd Alko disselslot?
Word je misschien wel gelukkiger van 😉


Frank antwoordt op 22 januari 2018:

Linkjes kopieren in adresbalk.
zojuist getest, ze werken allemaal.
Handleiding komt direct binnen als PDF download.


AdM. antwoordt op 22 januari 2018:

Hallo Frank, bedankt voor alle moeite, maar ik wil niet onaardig zijn maar heb deze allemaal al voorbij zien komen gisteren middag. Wat ik zoek zit er niet bij. Het zijn allemaal andere afbeeldingen.

Nogmaals mij gaat het om een foto, of video of handleiding van de AKS 3004 met lang zwart handvat met daarop een afbeelding van de DoubleLock Compact Eagle smc goedgekeurd slot. Ik wil zien hoe deze bevestigd wordt. Er zijn genoeg van deze koppelingen geleverd op de caravans dus zal er best wel iemand op dit forum het in combinatie hebben met het slot en wil die mij vertellen of dit een goed slot is. En je vraag waarom de dealer mij geen ander slot levert is nog niet aan de orde geweest, ik vraag om een goedgekeurd SMC slot en hij zegt mij welke hij erbij zal doen, mogelijk is dit een goed slot en anders ga ik alsnog overleggen, maar dan moet ik wel kunnen onderbouwen waarom zijn slot niet goed is en dus vraag ik hier dan de info op dit forum.


Frank antwoordt op 22 januari 2018:

AdM, als ik het snap dan moet het jou toch ook lukken?

Vergeet dat zwarte handvat ! Dat zwarte deel is slechts het vernieuwde handvat tov de oude rode versie. Het enige verschil is dat de plastickap groter is en alles netjes afdekt. De koppeling is verder helemaal hetzelfde. Als je googled zie je dus veel AKS 3004 met een rood handvat.
Bekijk het onderstaande montagefilmpje van Alko dan snap je meteen de bedoeling van de extra moeren. Je kunt in dit filmpje ook goed zien waar de"Eagle" zou moeten komen.

https://www.youtube.com/watch?v=0Vlug2qZDfY

Ik heb zelf een AKS 3004 met een rood handvat en ik heb een bijbehorend SCM goedgekeurd rood Alko disselslot.

Alko heeft vrij recent voor de zwarte AKS 3004 een nieuw SCM disselslot ontwikkelt.
Eerder had dit disselslot de vorm van een kap. Nu is het een zwaardere zwarte beugel die over de hele koppeling valt en op een andere wijze sluit. Ik verwacht dat de nieuwe versie net iets gemakkelijker over de uitsparingen valt. Hij komt robuuster over.
De verkoopprijs van een origineel Alko slot is ca. het dubbele als de Doublelock Eagle. Dat weet jouw dealer vast en zeker ook 😉


AdM. antwoordt op 22 januari 2018:

Nu zie ik het ook, ik ging ervan uit dat het 2 verschillende koppelingen waren, opgelost dus maar zoas je al aangeeft het zwarte Alko slot is veel duurder, maar ziet er betrouwbaarder uit maar daar ga ik toch voor dan maar bijbetalen maar de bouten afgedekt vind ik ook wel safe, ik zie overigens dat milenco een soort gelijk slot heeft voor de Aks 3004 en zit er met de prijs tussen in. Nou bedankt voor al je reactie,s is opgelost nu.


Frans antwoordt op 22 januari 2018:

Voor mij is de DoubleLock Compact Eagle een best alternatief voor de Alko. Ik gebruik hem onderweg als alternatief voor een wielklem. 3 Voordelen: veel gemakkelijker te plaatsen, lichter/compacter en veel goedkoper. De nieuwe Alko is helemaal een onnodig lomp ding.
@AdM heeft gelijk, de foto’s geven geen beeld van de AKS3004, maar van de AKS2004. Vrijwel identiek, maar toch... Zal morgen wel een fotootje plaatsen van de gevraagde combinatie. De DCE beveiligt perfect: caravan is nog nooit gestolen 😉


Frank antwoordt op 23 januari 2018:

Beste Frans, knap dat jij een aks 2004 herkent ! Ik kan dat alleen bij een technische inspectie zien aan bv de cups. De rode handvaten zijn gebruikt op 2004 en 3004. De zwarte versie is een facelift van SLECHTS HET HANDVAT.
Frans, heb jij beveiliging op de bouten van de AKS ? Zoniet dan heb je geen SCM en ben je niet verzekert tegen diefstal bij de meeste maatschappijen. Een handige dief vervangt dan binnen 2-3 minuten jouw koppeling en rijdt weg.


Frans antwoordt op 23 januari 2018:

Frank die 2004 heeft een ander koppelingshuis (gietstuk) dan de 3004. Mijn opmerking is overigens ingegeven door de tekst op het koffertje. Anti-diefstalbouten worden standaard bijgeleverd, evenals een plaatsingsinstructie.
Heb je trouwens wel eens nagedacht hoe je plaatsing van die moeren moet aantonen als ie weg is?


Frans antwoordt op 23 januari 2018:

...anti-diefstalmoeren...


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker