Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Censuur

Senior Be vraagt op 09 January 2019:

Ik heb altijd geprobeerd een inhoudelijke discussie te voeren op dit forum. Mijn bijzondere belangstelling ging uit naar (caravan)banden.
Nu worden opeens twee onderwerpen van mijn hand gekort en/of geschrapt.
Dat ervaar ik als misplaatste en onverdiende censuur!
Gaarne uw toelichting.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Leo antwoordt op 09 January 2019:

Beste BE,

Typ in het veld "banden" in en je krijgt 10001 vragen en antwoorden op vaak dezelfde vragen, grote kans dat je antwoord daar tussen staat. Ik snap dat de mensen afhaken als ze op deze site kijken en zien weer dezelfde vraag staan. Succes.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 09 January 2019:

Ik heb bewust gekozen voor een forum waarop mensen zonder ‘inloggen’ kunnen reageren en vragen kunnen stellen. Dit omdat ik graag laagdrempelig wil zijn zodat mensen die een goed antwoord weten eerder geneigd zullen zijn het te geven en ook om het stellen van vragen gemakkelijk te maken.
De keer zijde is dat iedereen (anoniem) kan reageren en helaas zijn er een (klein) aantal ‘vaste’ bezoekers die bij bijna elk onderwerp hun mening ventileren waarbij niet de inhoud voorop staat, maar vaak de wijze waarop mensen geregeerd hebben en/of dit forum in een slecht daglicht wordt gesteld. Deze stoorzenders, ik noem geen namen, doen aan dit forum een enorme afbreuk. Het lezen van vragen ontaardt heel snel in geouwehoer en dat maakt het volgen van interessante en caravan gerelateerde onderwerpen er niet leuker op.

Modereren van een forum lijkt heel eenvoudig maar is dat niet. Bovendien heb ik helemaal geen behoefte om een groot deel van mijn tijd hieraan te besteden. Bijdragen die inhoudelijk niets bijdragen maar wel de boel verzieken haal ik (af en toe) weg en dat daarbij ook aan de ‘rand’ wordt gesneden is een vervelende bijwerking. Voorop staat bij mij dat het draadje leesbaar blijft en er een goed antwoord op de vraag gegeven wordt. Met censuur heeft dat helemaal niets te maken zolang het antwoord gerelateerd is aan de inhoud.

Of en in welke vorm ik doorga met dit forum is voor mij nog een vraag. Als vaste bezoekers niet in staat zijn ‘normaal’ en inhoudelijk te reageren dan is de kans groot dat (direct) reageren onmogelijk gaat worden. Tot die tijd haal ik alles weg wat niets toevoegt aan de discussie. Jammer want er zijn een heleboel onderwerpen waar je over zou kunnen discussiëren.

@Senior Be,
Helaas was het draadje over winterbanden zo vervuld dat bovenstaande zeker voor dit draadje geldt.


Aad antwoordt op 09 January 2019:

Menno, ik voel me heel erg aangesproken door dit stukje en dat vind ik jammer. Ik vind dit een waardevol forum en ja, ik erger me nogal eens aan het gewauwel wat niets met de oorspronkelijke vraag te maken heeft. Maar goed, dat is inderdaad jouw taak, alleen vind ik dat je vaak pas na 100+ reacties eens een keer reageert,
Maar deze week heb ik inhoudelijk gereageerd op winterbanden en linksrijden. Het juiste antwoord was zeker nog niet gegeven. Maar mijn verhaal werd eerst afgedaan als “onzin” door PieteR en daarna door jou gegumd. Ik had je nog de onderbouwing vantevoren gemaild.
Het is me een raadsel waarom je Pieters botte aanval liet staan en mijn inhoudelijke verhaal weghaalde.


Senior Be antwoordt op 09 January 2019:

Nogmaals:
Ik heb altijd inhoudelijk en zinvol gediscussieerd in fatsoenlijk en foutarm Nederlands. Ik behoor zeker niet tot de “vaste” bezoekers die het informatieve karakter van dit forum aantast(t)en. Mijn in deze komkommertijd ingebrachte wat luchtiger onderwerpen, zoals verhoogde druk winterbanden en linksom of rechtsom, zijn zeker caravan gerelateerd. Daarom vind ik dat je te vroeg en te snel ingegrepen hebt en dat ervaar ik als onterechte censuur.


PieteR antwoordt op 09 January 2019:

Aad, helaas heb je, denk ik, mijn antwoord toen niet goed gelezen, ik had het nog wel even met je willen doornemen, we waren er absoluut wel uitgekomen.
Daarom vond ik het ook jammer, dat die draad ineens verdween en ik ben blij dat ik nu in de gelegenheid ben om je dat te zeggen.

Aan de andere kant: Menno bepaalt, en daar leg ik me bij neer.


Debouncer antwoordt op 10 January 2019:

Het wordt toch wel tijd om veel meer respect te tonen voor meningen. Als Menno stopt met dit forum blijft eigenlijk alleen Caravan-forum.nl over. En daar is het droevig gesteld. KCK forum is ook al dicht en de suggestie van Lex M. voor een soort van nl.reizen.caravan is ook niet zo'n goede. Dan komen de Jan Lodders en Joost Dirvens weer terug.


Rico antwoordt op 10 January 2019:

Menno is eigenaar van dit forum, dus Menno bepaalt.

Oops, ook ik had niet-inhoudelijk gereageerd om linksom/rechtsom, meer als grapje. Toen ik gisteren wel een inhoudelijke reactie wilde plaatsen zag ik dat dit draadje niet meer bestond. Jammer dat het is weggehaald, maar ik kan het me van Menno ook wel voorstellen dat hij het forum een beetje schoon wil houden van gezwets.


ton groenendijk antwoordt op 10 January 2019:

Dat zijn verontrustende geluiden. Het lijkt er op of Menno het zat begint te worden en soms kan ik me dat ook wel voorstellen.
Menigeen kan zich op dit forum niet inhouden.
Nu ook weer de reactie van Quirien mbt "grote voeten". Alleen al door de lengte van de reactie is er vermoedelijk geen hond meer dit leest.

Te vaak kom ik kreten tegen als "je hebt mijn reactie niet goed gelezen"
Je kan je dan ook afvragen of het allemaal wel zo goed is opgeschreven.
Zelf ben ik ook niet zo'n begenadigd schrijver, ik kom er vaak achter dat ik het beter had gekund (maar dat is altijd achteraf).
En dus vraag ik de bezoekers compassie te tonen met het vaak onbeholpen geformuleerde geschrijf en vraag ik de onbeholpen schrijvers zich in te houden en te overdenken hoe hun geschriften bij anderen overkomen.

Goed schrijven is een kunst: er zijn speciale scholen voor.
Goed lezen is een even grote kunst; we zouden het allemaal moeten kunnen, maar vaak is die kunde weggezakt. Ga dat bij jezelf na.

Als dit forum mocht worden opgeheven is dat een gevolg van de ongeremdheid van haar bezoekers.
Dat is een situatie die voor een enkele moderator niet te sturen is. Ik heb ze horen aanduiden als modder-eter. Die modder wordt dan wel gegooid door hun eigen klanten.

Nogmaals: het ANWB forum is doodmoderareerd , het caravanforum met zijn tegeltjeswijsheden is niet aanlokkelijk. Blijft de club van Menno. Houdt hem in ere en jezelf in toom.


PieteR antwoordt op 10 January 2019:

***en de suggestie van Lex M. voor een soort van nl.reizen.caravan is ook niet zo'n goede. Dan komen de Jan Lodders en Joost Dirvens weer terug.***

Debouncer, ik heb me de blaren gelachen om dit stukje van je reactie, want wijselijk sla je de belangrijkste twee over. De ene daagde JD uit en de andere voerde een voortdurende oorlog met hem, allemaal vanwege de onzin die hij bijna onafgebroken postte. Ik ga geen namen noemen, maar HS en *P* kwamen in die nieuwsgroep veelvuldig in beeld, evenals LM...

Tussen alle gierende nonsens werd daar trouwens ook heel veel serieus gereageerd, ik heb er veel bijgeleerd toen ik van tenter caravanner werd.

Maar ik ga weer netjes in mijn hoek, anders wordt dit een erg offtopic nostalgische draad.

Ik heb alleen een vraag aan Quirien: Zou je alsjeblieft kortere, beknoptere stukken willen schrijven?


Watjes antwoordt op 10 January 2019:

Hele lange epilogen , halve romans en boeketreeks verhalen . Er zijn er bij die totaal verslaafd zijn aan het reageren terecht wijzen en vermeende kennis doorgeven. Gevallen ex alfa mannetjes zonder leven...


Mark antwoordt op 10 January 2019:

Ik vind dat hier nogal ondoordachte vragen worden gesteld, beetje domme vragen zelfs. En dat terwijl er enkele weken eerder die vraag ook al werd gesteld. Mensen zoeken niet en lezen niet hier op de site. Vervolgens komt er antwoord maar hoor je niets meer van de topicstarter: velen denken "ik gooi het op internet" zonder in hun instructieboekje te kijken.


TheoS antwoordt op 10 January 2019:

Zijn domme vragen niet de vragen die je hebt, maar niet stelt? Daarop krijg je immers geen antwoord.


Debouncer antwoordt op 10 January 2019:

Mark ik heb mijn leven lang gehoord dat er geen domme vragen bestaan, hoogstens domme antwoorden. Voor de rest moet ik je helemaal gelijk geven: men kijkt pas in het instructieboekje wanneer er problemen zijn. Zelf download ik al een handleiding voordat ik een nieuwe aanwinst thuis heb en maak me dan ook vertrouwd met het apparaat. De documentmap "handleidingen" is een van de grootste op mijn computer. Trouwens ook een van de meest geraadpleegde. In die zin zijn de meeste vragen wel te beantwoorden met de welbekende 4 letters: RTFM. Maar omdat we toch een zekere voldoening halen uit het helpen van anderen pennen we toch steeds maar weer de antwoorden neer op gestelde vragen. Al zijn ze al 30 keer gesteld. En soms krijg je dan commentaar van iemand die overduidelijk zelf ook niet in zijn papieren gedoken is. Je bent echter nooit te oud om te leren. Gisteren nog. Ik ga zaterdag op weg naar Oostenrijk. Dus moet de caravan geladen worden. Het eerst altijd de moveraccu. Log ding dat je draagt aan een touwtje. Ramp om hem onder het bed te tillen en hem in de accubak te zetten. Ineens zag ik het: ik moest gewoon die bak er uit halen en de accu daar eerst in zetten. Veel minder hoog tillen en prettige handvaten aan de bak. Dat ik daar in 10 jaar niet op kwam.


PieteR antwoordt op 11 January 2019:

Gekke vraag, omdat ik je al langer ken: hoe deed je dat dan voor die tijd? Volgens mij caravan je langer dan ik?

Met die accubak heb ik het trouwens anders opgelost: De accubak is nu een bloembak en de accu staat vast aan de vloer met een sterke spanband. De enige reden: we hebben nu een grotere accu, die niet in de bak past.

Maar we zijn de zaak weer aan het verwateren, het ging oorspronkelijk over censuur. Ik ben het niet met Senior Be eens, dat er hier sprake zou zijn van censuur, eerder was mijn mening, dat er teveel sprake was van willekeur bij het poetsen van vervelende reacties, en vooral dat het te weinig gebeurde. Menno heeft uitgelegd, dat het anders ligt, hij knipt gewoon met de grove schaar.
En sorry, aadje, zoals jij laatst weer op Quirien reageerde, komt op mij over als een onvriendelijke reactie, kan dat nou niet anders?


Debouncer antwoordt op 11 January 2019:

Heel simpel Pieter. Deze caravan heb ik sinds 2009, en de vorige hadden geen mover en ook geen accu.


aadje antwoordt op 11 January 2019:

@Debouncer PieterR het gaat hier over censuur jullie gebruiken elk draadje voor praatje pot.?????????


PieteR antwoordt op 12 January 2019:

Inderdaad, kapotte muis!


Sven antwoordt op 14 January 2019:

@Menno, Door mijn werk heb ik veel contact gehad met community managers. Moderator zijn is inderdaad soms knap lastig en vergt veel tijd, helemaal eens. Het is vervelend dat het je plezier wegneemt.

Sommige mensen snappen het niet of willen het niet snappen. Zolang er geen stok achter de deur staat, gaat dat niet stoppen. Zie hierboven, zelfs dan wordt er nog doorgegaan door volwassen personen welke de vermoorde onschuld spelen....

Als modereren lastig wordt of teveel tijd vraagt en je wilt dit in leven houden, dan zijn er een paar opties: andere moderators aanstellen en/of verplicht inloggen voordat er een reactie kan worden gegeven. Men kan dan meteen aankruisen dat ze de regels gelezen hebben en begrijpen.

Daarmee kan je reacties verwijderen door de uitleg: ´deze reactie past niet binnen de regels´. En als je wil, een korte extra uitleg. Dit heeft niets met censuur te maken.

Als dat niet werkt, kunnen gebruikers worden aangepakt. Desnoods met een (tijdelijke) ban. Verbannen is soms de enige oplossing en werkt zuivert.

Dit klinkt nogal streng maar ik geloof dat het niet zo een vaart zal lopen omdat je me (gezien je reacties) een aardige en reële vent lijkt.

Succes!


PieteR antwoordt op 15 January 2019:

Ik kan me helemaal vinden in de aanbevelingen van Sven. Ik kan er nog wat aan toevoegen, Menno: Het invoeren van registratie verhoogt echt de drempel niet, zo langzamerhand is dat overal een gebruik aan het worden.
Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker