Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Test banden

Jacques Bakker vraagt op 06 February 2019 om 16:13:

Banden worden jaarlijks getest door de ANWB.
De geteste banden worden getest in een bepaalde maat.
Als de testwinnaar in een bepaalde maat als beste is getest mag ik er dan ook van uitgaan dat deze band ook in een andere maat de beste keus is.
Dank voor jullie reacties.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 06 February 2019 om 16:40:

Nee, dat kan je niet met zekerheid zeggen. Het is zelfs de vraag of in een andere test dezelfde uitkomsten worden bereikt. De uitkomst van een test is nooit meer dan een weergave van ervaringen die opgedaan zijn in die specifieke test.

Pas als uit meerdere testen blijkt dat een bepaald product er telkens goed uitkomt mag je aannemen dat de kans groot is dat het een goed product is. Maar dan nog is het altijd de vraag of de uitkomst ook op jouw situatie van toepassing is en dus ook voor jou het beste product is.


bart antwoordt op 06 February 2019 om 18:37:

Het is er allemaal niet gemakkelijker op geworden met de keuze van banden. Waar hier en daar zo'n beetje consensus bestaat over winterbanden en all seasons, komt BFGoodrich met de urban terrain t/a, een zomerband met goede wintereigenschappen, en Conti met een WinterContact 860 band die goede zomer: regen en droogwegdek, eigenschappen heeft. Het zal in de praktijk wel loslopen allemaal, m.a.w. als je niet te gek doet, voldoen de meeste banden wel voor wat je van ze wilt vragen. Dan nog, moet je een band waarderen op zijn eigenschappen onder een solo auto, of juist met een caravan erachter. Ik neig dan voor caravantrekken de nadruk meer op grip te leggen en daarop te letten bij de keuze van een band en benzineverbruik en bandengeluid wat minder te laten meewegen. Wel zo prettig op gras.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

Blijf van het gas af!

De koppeling is een gevoelig onderdeel van je auto als je met een caravan gaat rijden. Door niet te veel gas te geven gaat die veel langer mee. Lees hoe je met en zonder caravan je auto langer heel houdt.

Caravanspiegels

Zijn extra caravanspiegels verplicht? Vaak wel, maar belangrijker is dat je er ook wat in ziet.

© 2004-2019 Caravantrekker