Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Eco boost motoren ford focus

Hein vraagt op 15 March 2019 om 20:36:

Is het verstandig om een ford focus 1.0 125 pk als trek auto voor een Caravelair bamba 395 uit 1993 aan te schaffen we gaan er toch niet de bergen mee in dus2

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 15 March 2019 om 21:17:

Onze test gelezen?
https://caravantrekker.nl/trekautotest/ford_cmaxje.php


Gerrie antwoordt op 16 March 2019 om 19:31:

Hein, ik weet niet wat het koppel is van de Focus maar ik verwacht dat deze vergelijkbaar zal zijn met de Hyundai Kona. De Kona heeft een koppel van 172 en 120 pk. Wij hebben hier een Caravelair antares style 390 achter. Geladen gewicht van de caravan is rond de 1000kg. Dit is geen enkel probleem en we gaan hier ook gewoon de alpen mee door. Ik denk dus dat het prima kan en wens je veel succes. Laat je niet van de wijs brengen door reacties van mensen die vinden dat het niet kan. Voor de Kona hadden wij voor de Caravelair een Corsa met 115 pk en een koppel van 170 en dat was ook een prima combinatie. Zie reviews.


Jan antwoordt op 17 March 2019 om 17:36:

Als je de berekening uitvoert met soortgelijk caravan krijg je goede scores. Van de auto zul je geen spijt krijgen. Uitstekende caravantrekker, prima wegligging en als je de caravan goed belaadt en de kogeldruk maximaal hebt kun je er prima mee uit de voeten.
Er zijn tegenstanders van dit soort motoren en veel hoax over turbo,s die kapot lopen. Deze motoren en turbo,s zijn prima maar wat belangrijk is is de tijdige verversing van je motorolie en goede kwaliteit. Ik tank in Frankrijk ook de wat duurdere 98 benzine.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

Blijf van het gas af!

De koppeling is een gevoelig onderdeel van je auto als je met een caravan gaat rijden. Door niet te veel gas te geven gaat die veel langer mee. Lees hoe je met en zonder caravan je auto langer heel houdt.

Caravanspiegels

Zijn extra caravanspiegels verplicht? Vaak wel, maar belangrijker is dat je er ook wat in ziet.

© 2004-2019 Caravantrekker