Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Beyerland vitesse hagelbestendig dak

Frits dries vraagt op 22 May 2019 om 10:35:

We hebben een Beyerland vitesse 400/2 van 2007 en hebben verder geen detail informatie maar ik ben wel benieuwd of het dak hagel bestendig is. Het lijkt dat het dak van kunsstof is maar kan de hagelbestendigheid nergens terug lezen. Weet iemand dit te bevestigen?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 22 May 2019 om 11:23:

Ik denk het niet.
Bron ANWB


Jan@ antwoordt op 22 May 2019 om 13:23:

Kan je dat zelf niet zien/voelen op een of andere manier??


PieteR antwoordt op 22 May 2019 om 18:46:

Niet elk polyester dak is hagelbestendig, maar dat kan je er niet aan voelen, daarom is het wel fijn dat er zulke lijstjes zijn.
Zo had ik ooit een caravan, die rondom een kunststof laagje op iets van hardboard had, waarvan ze zeiden dat het toplaagje polyester was.

Maar als je twijfelt..: bolhamertje?


Gijs antwoordt op 24 May 2019 om 22:50:

Standaard heeft de Beyerland geen hagelbestendig dak, dit zou best aangebracht kunnen zijn door een vorige eigenaar na hagelschade.


Jan& antwoordt op 26 May 2019 om 09:11:

In die tijd werden de duurdere types (Quartz) ook afgeleverd met een gladde AluFiber@ buitenlaag. Een hagelharde combi van aluminium en glasfiberkunststof.
Wellicht is daar bij uw Vitesse ook spake van.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker