Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Verwijderen kalkaamslag

Hans vraagt op 26 August 2019 om 13:26:

Er zitten kalkspetters op mijn caravan. Kennelijk is het dak van de kas waarin de stalling is gekalkt. Waarmee kan ik die spetters verwijderen? Water helpt niet, ze zijn even weg maar komen weer terug.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

TheoV antwoordt op 26 August 2019 om 13:29:

Kalk kan je oplossen met zuren. Vraag is of de remedie niet schadelijker is dan de kwaal. Ik zou in alle geval heel voorzichtig zijn.


Debouncer antwoordt op 26 August 2019 om 16:53:

Inderdaad met zuren. En dan zou ik zelf kiezen voor citroenzuur. Maar zoals gezegd: kan de verf er wel tegen. Mogelijk heeft je dealer nog een stuk afval waarop je kan testen.


Arie antwoordt op 26 August 2019 om 21:28:

Beste Hans, heb je het ook voorgelegd aan de eigenaar van de stalling? Je gaat toch geen dak kalken als er caravans staan? Mogelijk staat op de verpakking hoe je de kalk kunt verwijderen. Als je dak van aluminium is zou ik zeker geen (sterk)zuur gebruiken.


Han antwoordt op 26 August 2019 om 21:31:

Mijn advies is eerst eens gewone schoonmaakazijn te proberen. Probeer eerst een 20% oplossing in water (1 deel azijn en 4 delen water). Lukt dat niet dan een hogere concentratie proberen. Probeer uit op een deel van het dak. Dat zit in ieder geval uit het zicht. Alternatief kan ook gebruik van een lichte polish zijn.


Genieter antwoordt op 26 August 2019 om 22:41:

Je kan het proberen met diadeem reiniger zit in spuitflacon heb ik goede schoonmaak resultaten mee kun je kopen bij autospeciaalzaak...Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker