Caravantrekker.nl

Voorkant + achterkant caravan spuiten

Freek Nijeboer vraagt op 30 januari 2012:

Goedendag,

Heb zelf ook eens een vraagje.

Ben in bezit van een Knaus Sudwind 500 FU Special Edition (2007) De vorige eigenaar is iets te enthousiast met een schuursponsje in de weer geweest op zowel de voorkant als de achterkant van de caravan.
Ik overweeg sterk om de achterkant (vanaf daklijst bovenzijde tot aan bumper) + voorkant (vanaf daklijst boven tot aan disselbak) opnieuw te laten spuiten.

Concreet is mijn vraag of iemand een adres weet (liefst in Zuid-Holland) die deze klus goed en enigszins betaalbaar kan uitvoeren.
Ter info: stickers op zowel de voor- als achterkant moeten dan uiteraard worden vervangen maar daar heb ik een adres voor en weet daarvan dus uiteraard ook de kosten. Mijn vraag is dus uitsluitend gebaseerd op het spuitwerk, stickers lever ik zelf wel aan indien nodig.

Hoor graag als iemand mij op weg kan helpen, alvast dank voor de reacties!

Groet, Freek.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

RobD antwoordt op 30 januari 2012:

Iedere erkend (auto) herstelbedrijf en of spuiter kan je hier echt wel bij helpen. Vraag wat offerte's aan en vraag ook wat je eventueel zelf vooraf kunt doen ivm kostenbesparing.
Wat je eventueel zelf kunt doen hangt natuurlijk af van je handigheid zoals bv ramen demonteren en terugzetten, strips en stickers verwijderen.


johan antwoordt op 31 januari 2012:

Heb je nog overwogen om het zelf te gaan doen?
Toen wij onze camper kochten hadden de vorige eigenaren verschillende verfsoorten erover gekalkt. Zoals je wel vaker ziet bij old-timers. Gelukkig was het wel een fabrieks alkoof opbouw met dat bobbeltjes aluminium.
Ik heb toen rondom alle verf er met afbijtmiddel eraf gehaald, gecleand, in de primer gezet en zelf gespoten.
Klinkt als een enorme moeilijke klus, maar viel best mee.
Voor het spuiten had ik wel een schone ruimte gehuurd, en ik had zelf al een compressor en een goede verfspuit.
Ik had enige ervaring met spuiten.

Daarna heb ik nog een kennis geholpen en die had besloten om de wanden te rollen. Het voorwerk hetzelfde maar het afwerken dus met een goede lak en goede rollers. Want er is wel groot kwaliteitsverschil in rollers.
En ik moet eerlijk zeggen dat ik onder de indruk was van het resultaat met de rollers.
Door de bobbeltjes is er geen sprake van een strakke gladde plaat. En heb je wat speling zeg maar. Hij had wel gekozen voor een professionele verf die gewoon duur is bij een verfspecialist. Dat maakt echt veel uit.
Wanneer ik dit geweten had was ik waarschijnlijk zelf ook gaan rollen. Had me de huur van een ruimte bespaard en het resultaat was bijna, of eigenlijk wel, hetzelfde.
Bij beiden zag je niet direct dat het opnieuw gespoten of gerold was. Wel de originele fabriekskleuren laten mengen.

En omdat ik met een aantal mensen toen een werkplaats huurde konden we dit in onze eigen ruimte doen. We hebben wel gezorgt dat de ruimte waarin we werkten goed warm was met een grote heater. Het plaatwerk was door en door een 21 graden. Het een beetje stofvrij maken en houden was de grootste klus eigenlijk.
Al met al waren de kosten voor beide projecten een 500 gulden voor de camper en een 250 gulden voor de caravan.

Ik zou me bij jouw caravan voor kunnen stellen dat heel erg goed ontvetten, misschien primer, en dan aflakken een mooi resultaat zou geven.
Maar bij ons ging het om een old-timer camer van 27 jaar oud.


Wanneer je het wilt laten doen kan ik me dat ook goed voorstellen, het is een klus en vraagt nogal wat tijd.
Misschien kun je je kosten wel wat drukken door zelf voorwerk te doen. Afplakken van rubbers, of ramen eruit, het goed cleaneren, kun je in overleg misschien zelf doen.
Scheelt hen ook weer uren en jou dus geld.


antwoordt op 31 januari 2012:

spuiterij Philippi in Houten, ze zijn expert in groot materieel, doen ook viskraam wagens, patat wagens, kraanwagens, shovels, en renoveren het weer als nieuw, ook restauraties en personenwagens etc in de loze uren, dan moet je even geduld hebben als je hem neerzet, dat drukt de prijs enorm, mooi vakwerk, even een praatje maken dus en je wensen duidelijk maken, succes


Freek antwoordt op 4 februari 2012:

Allen dank voor de reacties!

@RobD, ik had jou bericht dezelfde dag nog beantwoord maar om een of andere reden is dat bericht weggevallen. Weet niet of je hem wel hebt gezien..
Anyway, ik gaf daarin aan dat ik wellicht wat specifieker moet zijn in mijn vraagstelling. Ik snap uiteraard de route naar verschillende aanbieders. Middels mijn vraag hoopte ik op reacties die een goed adres weten te noemen die een goede kwaliteit levert tegen een redelijke/scherpe prijs.
Tot op heden schrik ik namelijk van de kosten voor een dergelijke klus..
Zelf doen is voor mij eigenlijk geen optie. Ben best handig maar de tijd om het zelf (gedeeltelijk) te doen ontbreekt mij simpelweg. om die reden ben ik dan ook uiteraard bereid om te betalen maar zoek wel even naar value for money 😉

@johan, dank voor je uitvoerige reactie! Zie bovenstaand, wanneer mijn eerdere bericht aan RobD niet was weggevallen dan was al duidelijk geweest dat zelf doen geen optie is 😉
Desalniettemin; nogmaals dank voor je reactie!

@René, bedankt voor de tip! Ik neem dit adres zeker even mee in mijn overwegingen, rijd er binnenkort even langs..

Dank allen en groet,

Freek


John antwoordt op 5 februari 2012:

Schrikken van een prijs is redelijk normaal, alleen al gezien de manuren. Maar een raam demonteren kan een goede links- en rechtshandige zelf makkelijk. Zo ook het schuren en ontvetten.
Wil je alles uitbesteden dan zal er in de buidel getast moeten worden.

Als lapmiddel: al een kleurwax geprobeerd?


johan antwoordt op 7 februari 2012:

Dank voor je reactie terug, freek.
Zal inderdaad een kwestie van scherp stellen worden:
Of geld of tijd investeren.
Klinkt wat kort door de bocht misschien, maar soms moet je het jezelf niet te moeilijk maken.
En alles wat tussen: Meer geld ==== minder eigen tijd, of minder geld ===== meer eigen tijd ligt, is mogelijk natuurlijk. Sterkte met kiezen en plezier van het resultaat!


Jan& antwoordt op 7 februari 2012:

Mischien is een carwrap (vinyl/plakplasticlaag) een alternatief dat betaalbaarder cq. aantrekkelijker is?

zie hier
http://www.imagingstudio.nl/full-wrap.html?gclid=CL_nqa6wjK4CFUGGDgodqF2z3A

Je kunt bovendien een prachtig ontwerp op je caravan maken. Alles kan...Bijvoorbeeld het Knaus-logo, maar dan op veel groter formaat. Lijkt mij supermooi en uniek, terwijl het er toch supernetjes uit kan blijven zien.


RobD antwoordt op 7 februari 2012:

Alleen is een beetje schade (Steenslag, krasjes) op Full Wrap niet meer bij te werken. 😉


Jan& antwoordt op 7 februari 2012:

Er zijn meerder produkten op de markt RobD. Vergeet niet dat sommige caravans uit de kipstal ook een dergelijke vinyl wrap hebben. Heb je daar ervaring mee?


RobD antwoordt op 7 februari 2012:

Met Full Wrap heb ik ervaring, niets mis mee, maar ieder krasje is onherstelbaar.
Zoveel verschil in product is er niet Jan, er zijn maar 4 fabrikanten (wereld)die het vinyl maken.


antwoordt op 7 februari 2012:

Ik weet niet hoe groot die schuurplekken zijn, maar zou paintbrush mogelijk iets kunnen zijn? Er zijn ware kunstenaars die dit beoefenen. Kijk eens rond in de vrachtwagenwereld, maar ook in de modelbouwwereld komt deze techniek veel voor. Mogelijk is het zinvol om eens te informeren.
vrgr
JT®


Jan& antwoordt op 10 februari 2012:

Paintbrush kan(soms zelfs meer dan)erg mooi zijn, maar zou het betaalbaar zijn? Ik bedoel maar gewoon bij een spuitbedrijf laten spuiten is al niet goedkoop?


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker