Caravantrekker.nl

Chevrolet HHR

Marcel vraagt op 3 april 2015:

Ik ben mij rustig aan het oriënteren op een andere auto. Nu viel mij oog op een Chevrolet HHR en die vind ik er wel leuk uitzien.

Ik ben echter benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met deze auto als trekker. Hij is niet in de database opgenomen.

Overigens ben ik er al achter dat in niet alle gevallen een trekgewicht is opgegeven voor dit model. Als ik een er een zie met een trekhaak moet ik op het kenteken controleren wat het maximaal aanhanger gewicht is.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Jan@ antwoordt op 4 april 2015:

Dit model is maar een paar jaar hier leverbaar geweest(1x automaat en 1x handgeschakeld) dus reviews zullen schaars zijn. Op autoscout 24 staan er nul te koop, op autotrader 5 , waarvan één met trekhaak. Je zou die handelaar kunnen mailen met de vraag welk trekgewicht er op het kenteken staat. Met de 2.4 motor en 170 pk en ca 1500k eigen gewicht zou die theoretisch een middelzware caravan moeten mogen trekken.
Maar eerst check!!!!


Stef antwoordt op 4 april 2015:

Hallo Marcel,

Wanneer ik kijk op autoscout24 , dan kom ik er 7 tegen ( dit in tegenstelling van Jan@ ) waarbij enkele met trekhaak.Echter bij deze auto's met trekhaak allen het kenteken aanhangwagengewicht geremd/ongeremd op 0 kg. Ik denk dat het heel moeilijk wordt om dit op papier goed voor elkaar te krijgen.
Je zou ook eens kunnen overwegen om naar bv. een Jeep Compassie te kijken. vergelijkbare motoren 2,4 ltr 125 kw/ 170 pk . Deze mag 1500 kg trekken op kenteken.

Mvg Stef


Marcel antwoordt op 4 april 2015:

Het mailtje naar de verkoper is idd al verstuurd 😉
Op autoweek staat een review van iemand die goedkeuring heeft voor trekken tot 1200 kg. Dat zou in mijn geval genoeg zijn.

De tip voor de Jeep Compass, die kijk ik zeker na. Bedankt


Bert antwoordt op 4 april 2015:

Maak met een Jeep Compass ook een flinke proefrit op de snelweg met 130... Ja, zonder caravan.


Marcel antwoordt op 5 april 2015:

@Bert, vanwaar dit advies?? Het klinkt bijna alsof die auto uit elkaar valt bij 130 😉


Bert antwoordt op 5 april 2015:

Nee, zo is het natuurlijk niet. Maar ik vind hem nogal instabiel (dwijlerig) op de grote weg. Solo dan, met caravan zal dat beter worden?? 😉


Stef antwoordt op 5 april 2015:

Bert,Marcel,
Zoals je weet vroeger heb ik zelf met een jeep Cherokee gereden, boven de 100 km ging deze ook alle kanten uit behalve waar je heen wilde.
Tegenwoordig is wel het een en ander verbeterd, maar ik moet nog steeds concluderen dat Amerikanen nog steeds geen auto's zijn om hard mee te rijden.
Ik had aan mijn jeep toentertijd wel andere schokbrekers gemonteerd die je met een compressor op kon pompen op de gewenste hardheid. Was ook handig met de hoogte van de trekhaak ; Hoe harder hoe hoger de achterkant kwam te staan.
Mvg stef


Marcel antwoordt op 5 april 2015:

Bedankt voor alle reacties. Dinsdag maar even bellen met de garage over het trekgewicht met de auto.

En uiteraard ga ik een proefrit maken. Het is een leuke auto om te zien, maar comfortabel rijden is belangrijker.

Een alternatief waar ik aan denk is een Croma diesel. Die zal zeker comfortabel rijden, maar mooi........


Gerard antwoordt op 11 december 2015:

Een beetje laat maar ik heb een HHR 2.2 De auto weegt 1341 kg en ik mag volgens het kenteken 1441kg trekken. En de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat mijn caravan beladen 1550 kg weegt (oeps). En dat gaat richting zuid Frankrijk redelijk


fransvb antwoordt op 12 december 2015:

Ja marcel, ik heb ook een fiat croma diesel gereden, 1.9 jtd mocht 1500 kg trekken. Op snelweg kon je rustig in de 6 rijden
Verbruik was 1:11,5
fijne en comfortabele auto, het was inderdaad geen mooie auto, na een aantal jaren was de sjeu er wel af. Hoewel hij hij er nog als nieuw uitzag.


marcel antwoordt op 13 december 2015:

De HHR is niet doorgegaan. Verkoper nam niet de moeite mijn vraag uit te zoeken. En de andere auto is een Chevrolet Nubira diesel geworden. Niet spannend, maar als tweedehands wel heel prettig geprijsd 😉


Hanno. antwoordt op 24 augustus 2017:

Ik heb een HHR met trekhaak, met 0kg trekgewicht op kenteken. Nu heb ik contact met de RDW gehad en zij willen het originele amerikaanse instruktieboekje hebben. Daar zou dan een trekgewicht in moeten staan, wat dan overgenomen kan worden. Is er iemand met zo'n boekje of heeft iemand ervaring met dit probleem??
Groet, Hanno


Kees antwoordt op 24 augustus 2017:

@Gerard, op zich hoeft dat geen probleem te zijn als de caravan werkelijk niet zwaarder beladen wordt dan die 1441kg én als je BE rijbewijs hebt wanneer de MTM van het span boven de de 3500kg is.


Marcel antwoordt op 24 augustus 2017:

Grappig dat het draadje nog leeft. Misschien kan je via Menno/Bert met Gerard in contact komen. Zijn auto had blijkbaar wel de correcte aantekening op het kenteken.

Ik had in de afgelopen 2 jaar wel een aantal HHR's gecheckt bij de RDW maar geen van de kentekens die ik had gecontroleerd mocht iets trekken. Veel succes


daniel antwoordt op 24 augustus 2017:

https://www.plusonline.nl/auto/chevrolet-hhr-ruim-en-retro


Geert antwoordt op 2 november 2018:

Beste Gerard, heb jij de hhr nog met kentekenbewijs met aantekening trekgewicht? Wij hebben onlangs een hhr aangeschaft en willen ook kleine caravan ermee trekken.
Dank alvast voor je reactie!
Geert


@Eric antwoordt op 5 november 2018:

Zonder maximaal aanhangergewicht op kenteken waarschijnlijk?
Alles wat er nu aan HHR te koop staat heeft 0 kilo aanhangergewicht voor zover ik kan zien.


Geert antwoordt op 5 november 2018:

@Eric, inderdaad op kenteken geen vermelding aanhangergewicht..


Gerard antwoordt op 30 april 2019:

Geert Ik heb hem nog steeds en gewoon 1441 kg geremd op mijn kentekenbewijs


Gert antwoordt op 17 augustus 2022:

Hallo
Ik heb een Chevrolet HHR en heb bij het RDW een individuele keuring aangevraagd in 2014 en heb op mijn kentekenbewijs een trekgewicht van 1200 kg .
Dit gaat prima de HHR is destijds via Duitsland naar Nederland geïmporteerd en de aantallen waren te laag en het keuren werd te duur voor de Nederlandse importeur.
Op de trekhaak staat ook maximaal 1200 kg.
Kosten keuring RDW waren ongeveer 500 ,-
De verkoper van mijn HHR had mij dit keurig uitgelegd bij de aankoop
Dit is volgens mij de enige juiste weg om de HHR als trekauto wettelijk te gebruiken !!
Succes ik geniet nog elke dag van de HHR zet hem wel in stand L bij zware aanhanger dan schakelt hij wat later op en remt mooi op de motor af


Marcel Verschoor antwoordt op 28 september 2022:

Gert en Gerard, ik heb onlangs een HHR gekocht met trekhaak maar stuit bij RDW op weerstand om van die 0 kg trekgewicht af te komen. Ze eisen een verklaring van Chevrolet met daarin hoeveel kg de HHR mag trekken. Mag ik jullie kentekens? Dan kan ik RDW onder de neus wrijven dat er al HHR's rondrijden die wel meer dan 1000 kg mogen trekken, en waarom de mijne dan niet? Graag jullie medewerking!


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 28 september 2022:

Kojk eens op de website: kenteken.tv

Door daar wat te zoeken kan je kentekens van vergelijkbare auto’s achterhalen.


Marcel Verschoor antwoordt op 2 oktober 2022:

Ik zou heel graag met Gert in contact komen, hoe hij het voor elkaar heeft gekregen 1200 kg (geremd) trekgewicht op kenteken te krijgen. Dat is al veel meer dan de 1000 loabs (454 kg) die je op sites in de VS ziet staan. Kan de beheerder van Caravantrekker Gert verzoeken contact met mij op te nemen via 06 243 269 25 (kan ook via Whatsapp)? Hoe hij het gedaan heeft, wil ik dan ook voor elkaar proberen te krijgen.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 2 oktober 2022:

Ik heb een mail gestuurd met de contactgegevens.


Marcel Verschoor antwoordt op 3 oktober 2022:

Er is inmiddels contact gelegd. Bedankt!


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker