Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Windkracht 5 rijden of niet
Van: Joop
Datum: 06 June 2017 om 15:06

Wilde vandaag ( 6/6/2017)al met de caravan ri Frankrijk maar vanwege code geel harde wind maar even gewacht. Morgenvroeg nog windkracht 5. Heb een goede stabiele combinatie en wil vanaf Apeldoorn-Arnhem-Venlo A73 naar het zuiden.
Heb even een adviesje nodig of dit te doen is. Ben ervaren en rustige rijder. Kan het wel weer uitstellen maar blijft de komende dagen waaien.
Wie kijkt even voor me mee op de buienradar of knmi

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: R.Stok
Datum: 06 June 2017 om 15:20

Is de caravan verzekerd? meestal stelt een verzekering dat je niet mag rijden rond windkracht 7 of hoger: "Het rijden met de caravan bij storm, waaronder wordt verstaan wind met een snelheid van 14 meter per seconde of meer".
Kijk voor windinformatie eens op Wikipedia en zoek op Beaufort.
Paar jaar geleden was het ook stormachtig op 5 mei en reed toen in Duitsland, gelukkig niets gebeurt maar dat doe ik dus niet meer. Echt gevaarlijk.


Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 06 June 2017 om 15:25

Kijk even wat er precies in je verzekeringsvoorwaarden staat. Vaak is bij een 'storm waarschuwing' inderdaad geen dekking. Windkracht 5 is m.i. geen reden om thuis te blijven, maar wel is het verstandig niet te snel te rijden en de radio goed in de gaten te houden en te pauzeren als het gevaar groter wordt (en er waarschuwingen worden gegeven). Uiteraard moet de caravan goed beladen zijn en moet de auto voldoende overwicht hebben op de caravan (groene sterren bij ons).


Van: Louis
Datum: 06 June 2017 om 15:46

Je start al wat lager in het land en verder van de kust qua windsterkte en dat is mooi meegenomen.
Een goeie combinatie lees ik, dus bij windkracht vijf en lage belading moet het goed kunnen.
Bij opkomende buien en de daarin te verwachten sterkere windvlagen op tijd van het gas en waar mogelijk even een pauze.
Dan moet het redelijk te doen zijn denk ik.
Heb zelf eens met vijf/zes en zijwind in het noorden door open gebied gereden met eerst wat zweet in de bilnaad, maar de zaak bleek meer te kunnen hebben dan ik verwachtte.
Caravan volledig (en goed) beladen van lxbxh plusminus 6.1 x 2.1 x 2.4 meter, dus niet zo'n lange maar wel wat smal ten opzichte van de hoogte)


Van: Joop
Datum: 06 June 2017 om 16:59

Ford Focus 1.6 ecoboost 150 pk met een Knaus 450 QD. Goed beladen. 1 fiets voorop 1 achterop. Niks zwaars in de kastjes. 77 kg kogeldruk.
Moet toch lukken hoop ik.


Van: Joop
Datum: 06 June 2017 om 17:00

Heeft 4 groene sterren


Van: Frans
Datum: 06 June 2017 om 18:11

In de Languedoc waait het momenteel in ieder geval flink, maar de hinder is vooral afhankelijk van de wind-/rijrichting. Ik vind het nog steeds verantwoord om te rijden, maar het is wel een beetje op- en aanpassen. De situatie wordt heel goed aangegeven door Météo France www.meteofrance.com . Ze hebben ook een gebruiksvriendelijke app voor de telefoon. Er zit een knop naast de kaart om op windverwachting te schakelen. Zowel de gemiddelde windsterkte als de windvlagen worden in beeld gebracht. Als je op de kaar een regio aanklikt krijg je alles gedetailleerd.


Van: PieteR
Datum: 06 June 2017 om 19:53

In Frankrijk staan soms snelheidsaanduidingen voor caravans en die hebben vaak met wind te maken. Zolang je die volgt, kan er eigenlijk weinig gebeuren.
En vooral niet te snel hellingaf!


Van: Louis
Datum: 06 June 2017 om 22:35

Vandaag precies 73 jaar geleden stond men wegens niet ideaal weer ook voor de beslissing van wel of niet gaan.
Ze zijn gegaan en uiteindelijk is het toen ook allemaal goed gekomen...dus Joop een prettige vakantie.
(Zou je geen bocht gaan maken want juist in Normandié is nu van alles te zien en doen)


Van: Jan-Willem
Datum: 08 June 2017 om 16:01

Afgelopen meivakantie teruggekomen uit Normandië. Windkracht vijf, vlagen tot zes uit het zuidoosten, dus overwegend van opzij. Extra goed op gewichtsverdeling gelet (auto ca. 2100 kg, caravan 1500) en het ging prima. Wel besloten om niet over de Pont de Normandie te gaan (60 m hoog) maar door Rouen.


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen