Caravantrekker.nl

Standaard 13polige stekker

Jan@ vraagt op 21 maart 2023:

Kan je stellen dat Jaeger inmiddels de standaard is voor 13polige aansluitingen? Multicon kom ik in mijn directe omgeving helemaal niet tegen.

Wanneer onverhoopt je caravan losschiet van de kogel , trek je dan ook niet de stekkerdoos of de stekker kapot bij Jaeger omdat de stekker met een kwartslag gedraaid zit in de stekkerdoos.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 21 maart 2023:

Ja & ja 😉

Jeager is de standaard 13-polige stekker. MulticonWest was eigenlijk alleen in Nederland (bij Nederlandse caravans) in gebruik en grote Nederlandse caravan industrie is er bijna niet meer.

Omdat een Jeager goed vastzit is de kans veel groter dat je de stekker kapot trekt bij het losschieten van de caravan. Dat is dan pech maar bedenk wel dat het voordeel is dat de stekker niet per ongeluk los komt en dan op de straat kapot geschuurd wordt. Dit laatste kwam waarschijnlijk meer voor dan bij het losschieten van de caravan.


Jan@ antwoordt op 21 maart 2023:

Bedankt voor het antwoord Menno. De 2e ja betekent dus dat wanneer het zich voordoet, meestal bij het wegrijden van de kampeerplek, je niet even de breekkabel vervangt en weer verder kan. Oppassen dus oftwel goed controleren en nog even omhoog slingeren voordat je weg rijdt.(dit wellicht ten overvloede voor de ervaren caravanners).


Ton Groenendijk antwoordt op 21 maart 2023:

Maar wie zich nog wel eens bezondigd aan het huren van een bakwagen bij een bouwmarkt of zo, zal merken dat die nog wel Multicon stekkers hebben. Vaak krijg je er een verloop bij, maar toch maar even in de gaten houden.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker