Caravantrekker.nl

Pechgevallen

Joost Kolen vraagt op 1 september 2009:

DEN HAAG - De ANWB heeft de afgelopen zomerperiode 7 procent meer hulp geboden aan vakantiegangers in het buitenland dan vorig jaar. Dat kwam vooral doordat meer auto's en caravans met pech kwamen stil te staan, meldde de toeristenorganisatie dinsdag.

De groei van het aantal pechgevallen had de ANWB verwacht. Door de economische crisis gingen meer Nederlanders in eigen land of in Europa met de auto op vakantie.

Opvallend was dat in de alpenlanden veel automobilisten met kapotte versnellingsbakken, remmen en koppakkingen te kampen hadden. In de bergen bleken de zwaarbeladen auto's (vaak met een caravan erachter) niet altijd opgewassen tegen de omstandigheden.

Vooral die laatste regel is opvallend (vaak met caravan erachter) ik lees hier en op andere fora vaak:"maak je niet druk, met die combinatie kom je er wel" Gezien het aantal verkochte caravans verwacht ik niet dat er meer mensen met de caravan zijn gegaan (of ze hebben hem jaren niet gebruikt), zou het dan voor het grootste deel toch te maken hebben met slechter onderhoud van auto en caravan?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Rijk Broekhuis antwoordt op 1 september 2009:

Vanwege de recessie wordt er blijkbaar stevig bezuinigd op onderhoud van de auto. Tevens moet je natuurlijk de motor van de auto hoog in de toeren houden en je temperatuurmeter goed in de gaten gehouden. Ben nu 3x in de bergen geweest en heb nooit problemen gehad met kapotte remmen of versnellingsbak met mijn Franse automobiel.


Ria antwoordt op 1 september 2009:

Wat is hier de nieuwswaarde? Dat de ANWB pechhulp biedt in het buitenland? Dat is niet eens waar hooguit betalen ze de sleephulp, de reparatie komt altijd voor eigen rekening.
Ze komen ieder jaar op vaste tijden met dit soort info, gewoon reclame. Straks beginnen ze weer over de gipsvluchten.


bertjan antwoordt op 1 september 2009:

dit heeft toch gewoon nieuwswaarde is interresant waarvan de pechgevallen komen zodat je er voor volgend jaar an kan denken om dingen te controleren voor volgend jaar.

voor volgend jaar ja. dus niet de juiste tijd voor de anwb om reclame te maken dan moet je de cijfers in mei of juni brengen.
maaruh voor die paar tientjes ben ik wel lid geworden van de anwb je zal voor dit geld de ellende in het buitenland hebben tijdens je vacantie.


Ria antwoordt op 1 september 2009:

Paar tientjes ik ben zelf geen lid maar reken het eens voor, lidmaatschap, pechhulp, en voertuighulp toch?


Richard antwoordt op 1 september 2009:

Zal me niets verbazen.
Het klopt wel dat door de crisis mensen de auto slecht onderhouden of toch met de auto of caravan op vakantie zijn gegaan.
Wij zaten de laatste jaren in een stacaravan of vakantiehuisje. Wij hebben thuis wel een oude caravan bij huis staan en daar zijn wij afgelopen zomer gewoon mee op vakantie gegaan. De caravan komt uit 1986 en hebben wij voor het laatst gekeurd in 1998. Ik zou ook echt niet weten hoelang die banden er al opzitten. Toch ben ik dit jaar mee naar Zuid-Frankrijk gereden (Ardeche), omdat wij gewoon weer keer wilde proberen met de caravan. Toch weer erg goed bevallen en nu de caravan maar een goede onderhoudsbeurt geven of een tweede handse caravan kopen en volgende zomer weer lekker met de caravan op vakantie.


RobD antwoordt op 1 september 2009:

Inderdaad, nieuwswaarde: nihil.
Alleen een stukje free publicity voor de anwb. Dit is appels met peren vergelijken. 7% meer hulp!?
Men verteld niet exact waar die op gebaseerd zijn, hoeveel % meer met de auto op pad gingen. En was dit één maal of meerdere malen. Hoe cijfers krom te maken.
Wil men een duidelijker beeld scheppen, zal men de pechgevallen moeten relateren aan de gereden vakantie km's.
Nu eens geen overbeladen c/vans maar ineens auto's!! Nee, de anwb word steeds ongeloofwaardiger.


Jan antwoordt op 1 september 2009:

@RobD; Hoe cijfers krom te maken.
Wil men een duidelijker beeld scheppen, zal men de pechgevallen moeten relateren aan de gereden vakantie km's.
Nu eens geen overbeladen c/vans maar ineens auto's!!

Zo maak je zelf de cijfers van de ANWB krom Rob. Waar ben je zelf eigenlijk verzekerd tegen pech, of repareer je zelf je auto onderweg?


Pechgevallen antwoordt op 1 september 2009:

Het gaat mij niet om de nieuwswaarde, die acht ik ook van weinig waarde. Er echter van uitgaande dat de cijfers wel kloppen gaat het mij meer om de reden van de stijging in pechgevallen en blijkbaar vooral van mensen met een caravan.

@Ria. Voor ons caravanbezitters is het bijna onmogelijk geen ANWB abonnement af te sluiten, welke organisatie zorgt er nog meer voor repatriëring van de caravan? Of ga je dat allemaal zelf staan te regelen in bijvoorbeeld Italië? Ik verzeker je zelfs met de hulp van de ANWB is dat al een hele klus, zonder de hulp van de ANWB waarschijnlijk onmogelijk. Heb dit jaar mensen gesproken die hulp hadden ingeroepen van een lokaal bedrijf maar aangezien men daar alleen de eigen taal machtig is heeft men maar snel de ANWB opgeroepen en het probleem werd daarna (redelijk) snel en adequaat opgelost. Ik ga hier geen reclame maken voor de ANWB, maar heb er zelf wel een goed gevoel bij dat ik in het buitenland bij pech met een telefoontje Nederlandse hulp aan de lijn krijg. Maar ja, dat is voor iedereen anders.


Bert.s antwoordt op 1 september 2009:

Ook ik heb een goed gevoel bij de anwb.
Wij hadden in frankrijk op de camping buren die de auto totall loss reden .
Zij hadden toch redelijk snel een vervangende auto.
Natuurlijk is een vervangende auto ook wel op een andere manier te realiseren.
Ik heb ook al eens op een camping gestaan in frankrijk waar ook de anwb bivakeerde.
Ik heb de de hulp van de anwb gelukkig zelf nog nooit nodig gehad.
Je betaald dan wel ergens voor waar je vervolgens geen gebruik van maakt.......maar dat geld ook voor de autoverzekering....ook hier maak ik geen gebruik van.....gelukkig tot nu toe

groet Bert.s


Joost Kolen antwoordt op 1 september 2009:

Sorry ik had het eerdere topic over de repatriëring niet gelezen. Dus dubbel op.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 1 september 2009:

Een belangrijk deel van de pechgevallen in de Alpen heeft betrekking op koppelingsproblemen bij de Gotthard tunnel. Dit heeft niets met slecht onderhoud van doen, maar wel met toegenomen files. Bovendien neemt elk jaar het aantal caravan vakanties nog steeds toe. Er worden er namelijk nog steeds meer verkocht dan gesloopt.

Overigens kan je heel goed leven zonder lid te zijn van de ANWB!


RobD antwoordt op 2 september 2009:

@Jan: waar ligt de kromheid van mijn redenering?
De anwb geeft geen cijfers over het gestegen verbruik van de eigen auto, maar wel het aantal pechgevallen. 7%? van wat? Wil je de cijfers goed kunnen lezen moet je ze ergens aan kunnen relateren. En in dit geval is het onmogelijk. Het zou goed kunnen zijn dat, als we ze afzetten tegen het aantal gereden km's de stijging ineens een daling blijkt te zijn. Dat de anwb meer pechgevallen heeft gehad verklaard niets.

Zelf heb ik een auto die twee jaar kostenloos gerepatrïeerd word, zo ook de caravan die hiervoor verzekerd is. Enigste nadeel, mocht het ooit nodig zijn: de auto word door een ander opgehaald dan de caravan. Maar uiteindelijk staan ze toch weer gewoon voor de deur.

En zoals Menno aangaf: er valt perfect te leven zonder anwb.


Jan antwoordt op 4 september 2009:

@RobD; Het antwoord is heel simpel Rob:
Het gaat gewoon om een absolute toename van
7 % meer keren uitrukken om bijstand te verlenen.


Ventje antwoordt op 5 september 2009:

Vraagje aan RobD:

U geeft aan dat repatriëring van de caravan verzekerd is. Nu heb ik ook al eens geprobeerd om dat te verzekeren. Repatriëring van de caravan kan nodig zijn na een ongeval waarbij de caravan betrokken is, bij pech aan de caravan die niet te verhelpen is, of omdat het trekkende voertuig in het ongerede geraakt is (door een ongeval waarbij de caravan niet betrokken is of pech die niet te verhelpen is) of omdat de bestuurder niet meer in staat is het trekkende voertuig te besturen en dat kan ook weer een aantal oorzaken hebben (ziekte, ongeval, met spoed naar huis). Het is me niet gelukt een verzekering te vinden waarbij sprake is van repatriëring van de caravan in alle gevallen. Iedere verzekering maakt wel een uitzondering of verzekerd alleen bepaalde gevallen. Er zijn ook verzekeringen die (naar mijn idee) wat vaag doen over wanneer wel of niet gerepatriëerd wordt, vraag ik daar concreet naar dan krijg ik antwoord in de trant van "Hangt van zoveel factoren af dat kunnen we op voorhand niet aangeven, maar voorop staat dat we altijd zullen proberen u te helpen". En dat lijkt meer op gokken dan op verzekeren.

Mijn vraag aan u is daarom: is het mogelijk dat u aangeeft hoe u erin geslaagd bent alles in één verzekering onder te brengen of heeft u hiervoor meerdere verzekeringen afgesloten.


Bert.s antwoordt op 5 september 2009:

een auto word ook echt niet wee jaar kostenloos gerepatrïeerd....daar heb je ook echt wel voor betaald.
Dit zie je niet als een aparte rekening, maar het zit vast wel bij de nieuwprijs in.


RobD antwoordt op 5 september 2009:

@ Jantje: nogmaals: 7% van wat!!?? Er is zelfs geen absoluut cijfer gegeven. Gebaseerd op vorig jaar? Twee jaar geleden? Of nog langer?

@Ventje. Auto en Caravan zijn via tussenpersoon verzekerd bij Lloyds, die als ik het goed heb, weer nauw samenwerken met Mondial Assistance. Ook voor pech aan de caravan. Polis v/d C/van momenteel niet onder bereik, maar ik kan het nakijken.
Bij aanschaf auto zit de pech hulp en repatriëring voor 2 jaar inbegrepen. Een beetje merk past dit toe op zijn auto,s. Ook de goedkope VW,s genaamd Seat hebben dit, Seat's mobiliteitsservice.


Bert.s antwoordt op 5 september 2009:

klopt rob.d ook ik heb mobiliteisservice voor mijn auto. (seat)
Dit zit er ook "gratis" bij.
Maar hoe dan ook, ik heb dit vast wel betaald.
Net als het gratis blaadje van de ANWB.
Eigenlijk ben ik de anwb voor de auto dus helemaal niet nodig, en betaal ik dus eigenlijk dubbel, da's nou weer jammer.
maar ja om zoveel geld gaat het nu ook weer niet.
Als je bijv om de 2 jaar een nieuwe auto aanschaft (wat ik meestal doe)hebben we het over heel andere bedragen.


Groet Bert.s


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 5 september 2009:

Nou Bert s. (en anderen!!) als je nu eens geld dat je betaalt voor diensten van de ANWB die overbodig zijn over maakt op de rekening van Caravantrekker dan kan je elke twee jaar een goede trekauto uitzoeken met behulp van onze berekeningen 😉.


antwoordt op 5 september 2009:

DEN HAAG - De ANWB heeft de afgelopen zomerperiode 7 procent meer hulp geboden aan vakantiegangers in het buitenland dan vorig jaar.
»
Absoluut gezien hebben ze dus 7% meer hulp verleent dan vorig jaar.
Dit percentage staat dus niet in relatie met enig ander getal anders dan het resultaat van 2008.(=100%)
Men wil hiermee geen beeld scheppen maar simpel aangeven dat ze het dus 7% drukker hebben dan een jaar daarvoor. Wat de reden dan ook is, dat is niet ter zake doende. Voor de ANWB dan. 😉


Jan antwoordt op 5 september 2009:

Als je je auto in onderhoud blijft houden bij je dealer kan de mobiliteitsservice (incl caravan) kosteloos worden verlengd in plaats van 3 tot 10 jaar (Subaru).
Alleen wie heeft nou pech met een Subaru?😉


@Eric antwoordt op 5 september 2009:

@Jan:

http://www.problemcar.nl/viewforum.php?id=63

😉


RobD antwoordt op 5 september 2009:

"" Dit percentage staat dus niet in relatie met enig ander getal anders dan het resultaat van 2008.(=100%)""

m.a.w. we weten nog niets!
Het logisch gevolg: de anwb roept dat men het drukker heeft gehad, prijzen zullen dus stijgen voor 2010. En betaald men nodeloos voor iets wat men, in vele gevallen, al heeft.


Jan antwoordt op 5 september 2009:

RobD@; Je kunt de diensten van de ANWB die je niet nodig hebt gewoon opzeggen en lid blijven voor wat je wel kunt gebruiken? Ik bedoel maar, het is toch gewoon waar je voor kiest en waar je het meeste vertrouwen in hebt?


Jan antwoordt op 5 september 2009:

@Eric: je ziet het, slechts een meldinkje uit 2005 en de rest is vóór 2000, dus pas na een jaar of tien komen er hier en daar wat ondergeschikte probleempjes; echt een topper die SUBARU-fabriek.
nb Heb je al bij VW, Opel, Fiat, Renault en Peugeot gekeken?


@Eric antwoordt op 5 september 2009:

Volgens mij zit jij ergens anders te kijken?


RobD antwoordt op 5 september 2009:

Jan, Ik had al eerder aangegeven dat er zonder de anwb perfect te leven valt, ik ben dus geen lid.
Maar ja, lezen is soms moeilijk.


John antwoordt op 5 september 2009:

Hier een citaat:

"Iemand wordt bijvoorbeeld hulp geweigerd op zijn ANWB lidmaatschap omdat hij in zijn woonplaats staat en geen woonplaatsservice heeft. In het computersysteem is dan wel te zien dat hij deze rechten heeft volgens een contract met de importeur of leasemaatschappij. Dit mochten wij als telefonist niet melden maar moesten dan gewoon een woonplaatsservice afsluiten tegen verhoogde kosten."

Bron: http://www.antenna.nl/vanwbl/anwbeer1.htm

Dan kan ik me voorstellen daar niet mee te willen leven!


Ventje antwoordt op 5 september 2009:

@ RobD

Dank voor uw antwoord inzake de caravanverzekering. Helaas is het zoals ik al dacht, alleen repatriëring bij ongeval, brand of ander van buitenafkomend onheil. Ik hoop dat u niet in een situatie geraakt waarin u moet concluderen dat "er valt perfect te leven zonder anwb" toch niet helemaal waar was.


Bert.s antwoordt op 5 september 2009:

Menno ook zonder trekkracht berekening van caravantrekker kan ik wel een goede trek auto kiezen.
Dus voorlopig gaat mijn geld nog naar de anwb.
Maar ik moet we zeggen dat caravantrekker.nl een geweldige site is.
En de oorspronkelijke stelling "De ANWB heeft de afgelopen zomerperiode 7 procent meer hulp geboden aan vakantiegangers in het buitenland dan vorig jaar"
Is wat mij betreft wel duidelijk.


Jan antwoordt op 5 september 2009:

@RobD: Je hebt gelijk Rob als je zegt dat je zonder ANWB ook door het leven kunt. Maar lastiger is het om te bepalen tussen alle hulpaanbieders met wie je in zee kunt gaan en nog belangrijker met wie niet.
Ik heb begrepen dat sommige hulpverleners eerder een afsleepregeling zijn dan een mobiliteitsservice die ook echt kan repareren onderweg. Overigens zit er in mijn auto- en verzekering ook een afsleepregeling door een bergingsbedrijf. Dat betekent dat als ik met de verkeerde mobiliteitsservice in zee ga ik alleen dubbel verzekerd ben van het afslepen van mijn voertuig bij pech.
Overigens weet ik ook wel dat pech niet merkgebonden hoeft te zijn, er blijft altijd een geluks- of pechfactor een rol spelen en het hebben van pech hoeft ook niet altijd aan de kwaliteit van een voertuig te liggen.


RobD antwoordt op 5 september 2009:

@Ventje.
"Van buitenaf komend onheil".
Waarvoor wil je nog meer verzekerd zijn? Zelfs een klapband aan de c/van word vervangen indien nodig. En men brengt ook een nieuwe velg mee als deze beschadigd is.
Zoals al eerder aangegeven, repatriëring en pechhulp in heel EU. Daarbij een vervangende c/van indien gewenst.

In een ander draadje heb ik al eens vermeld: IK bepaal hoe en wat verzekerd word, niet de verz.mij. Het voordeel van een tussenpersoon is, dat deze meerdere contacten heeft en zo een tailor made oplossing kan bieden. En mij een hoop gezoek uit handen neemt. Dat lukt je bij een 'direct writer' niet. Dat hier een iets hoger prijskaartje aan hangt aan premie is een logisch gevolg.


Jan antwoordt op 5 september 2009:

Zelfs het prijskaartje bij een onafhankelijk tussenpersoon hoeft niet hoger te zijn Rob.


Bert.s antwoordt op 6 september 2009:

Als het prijskaartje hoger is kun je dus ook net zo goed bij de anwb verzekeren.
Maar ja de anwb is ongeloofwaardig, maar dat zijn er volgens mij wel meer.....


RobD antwoordt op 6 september 2009:

@ Bert.S.
Goed lezen en je begrijpt misschien waarom het prijskaartje soms hoger uitvalt.


M&M antwoordt op 6 september 2009:

Wij (man en vrouw) zijn afgelopen vakantie naar Kroatië geweest met de caravan en door ziekte kon ik niet terug naar huis rijden, mijn vrouw heeft ook een rijbewijs maar zij durfde het niet aan. Ik had de ANWB in Nederland gebeld en daar werd het vanaf het begin heel goed opgepakt, de ANWB stuurde een chauffeur (wel dokters verklaring) vanuit Nederland naar Kroatie om mijn auto en caravan naar huis te rijden, ook belde de ANWB mij iedere dag op het hoe ging (betrokkenheid) met mij. Ook was de mogelijkheid daar dat mijn vrouw en ik met een vliegtuig (allemaal kosteloos) naar huis konden komen als wij wilde dat allemaal verzorgd werd door de ANWB en reisverzeking maar dat wilde wij zelf niet en zijn met de chauffeur naar huis gereden. Dat zijn feiten en heeft niets met nieuwswaarde of free publicity te maken RobD. Ook moet Ria eens goed gaan rekenen als ze het over een paar tientjes heeft dat zij bespaard als ze geen lid van de ANWB is (vrije keus), al eens uitgerekend Ria als je pech hebt en je caravan alleen al moet terug naar Nederland gerepatriëerd worden, ik weet zeker dat het grapje alleen voor de caravan een kleine € 700,00 gaat kosten vanuit Spanje of Kroatië. Dus laat mij maar mooi die paar tientjes betalen en als ik de ANWB nodig heb in het Buitenland of Nederland wordt ik wel correct geholpen. Ik kan niets dan lof uitspreken voor de ANWB en hoop dat ik nog hééééél veel jaren voor niets moet betalen aan de ANWB.


Pieter antwoordt op 6 september 2009:

Het is de moeite waard om in alle verzekeringspapieren, dus ook die van de WW, eens te kijken naar de max leeftijd van de pechauto. Auto te oud = geen of minder hulp!
Soms is bij een combinatie van doorlopende reisverzekering en autoverzekering bij hetzelfde verzekeringsbedrijf toch nog meer mogelijk dan bij de anwb.


RobD antwoordt op 6 september 2009:

@M&M
In jouw specifieke geval heeft het inderdaad niets te maken met nieuwswaarde of free publicity. Het geheel heeft niets te maken met vraagsteller. Nou ja, niets, je behoord waarschijnlijk tot de 7%.
Dat Ria tientjes bespaard, haar keus. Ze geeft aan dat ze geen lid is mar niet of ze een verzekering heeft die elders is ondergebracht.
Waar ik op duid in mijn betoog: A. je betaald ervoor, mag je dan fatsoenlijk geholpen worden? B het kan vaak anders (goedkoper en/of beter). En dan kom ik toch weer terug op wat Menno en ik aanhaalden: je kunt perfect leven zonder de anwb.


dabbertje antwoordt op 6 september 2009:

Net als Ria hebben wij ook geen ANWB WW meer. De auto is een leaseauto en de caravan is all risk verzekerd incl. repatriëring. Ook hebben we een doorlopende reisverzekering.
Bij pech of ongevallen wordt vaak de ANWB ingeschakeld. Verzekeringsmaatschappijen gaan echt niet allemaal zelf pechhulp verlenen, ook zij maken gebruik van elkaars netwerk.
Vorig jaar hebben wij dit "helaas" zelf mogen ondervinden. Maar het loont wel de moeite om eens de voorwaarden door te nemen.

Gr. Daphne


lau antwoordt op 6 september 2009:

@M&M
Nou ongeveer zelfde meegemaakt als jullie maar dan vanuit Spanje (zie draadje over anwb dekking) en net zo vol lof over de gang van zaken als jullie (ik heb ook mobilitietsservice bij mijn volvo maar of dat ook werkt bij een gebroken arm betwijfel ik) en voor die "paar tientjes" zijn we gewoon hardstikke goed geholpen ,of het nu nieuwswaarde heeft of niet.Voorlopig blijf ik lid.


Jan antwoordt op 6 september 2009:

Er is nog steeds geen tegenspeler op de markt die het van de ANWB kan winnen wat betreft service en afhandeling van wat dan ook. En dat is toch wat we willen?


John antwoordt op 6 september 2009:

@ Jan: Je eigen mobiliteitsservice !!!!!


Bert.s antwoordt op 6 september 2009:

Van: RobD
Datum: 06 September 2009 om 10:15

Goed lezen en je begrijpt misschien waarom het prijskaartje soms hoger uitvalt

heb ik gedaan, en begrijp het helemaal

bert.s


Bert.s antwoordt op 6 september 2009:

En je kunt inderdaad prima leven zonder de anwb maar ook prima met de anwb.


mevr slottje-slingerland antwoordt op 29 augustus 2012:

mijn vraag is wij hebben een tourcaravan van 2000 waar kan ik die het beste verzekeren de caravan staat het hele jaar op een vaste plaats op een camping en we gaan er ook mee op vakantie naar het buitenland ik hoop dat u mijn vraag kan behandelen


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 29 augustus 2012:

Eerst moet u zich afvragen of een 12 jaar oude caravan wel verzekerd moet worden? Bij schade krijg je nooit meer terug dan de dagwaarde. Wil (of kan) je zelf geen risico nemen dan zijn er vast genoeg verzekeringen die hem wel willen verzekeren. De 'beste' aangeven is onmogelijk.


RobD antwoordt op 29 augustus 2012:

Vergeet niet als je gaat toeren, dat in enkele landen een aparte caravan verzekering een must is. o.a. Polen en Spanje eisen dit.


MvO antwoordt op 29 augustus 2012:

@RobD.
Een separate caracvanverzekering? Of alleen een separate groene kaart waarmee je kunt aantonen dat de aanhanger(caravan) inderdaad meeverzekerd is (WA)?


TheoS antwoordt op 29 augustus 2012:

Inderdaad alleen een aparte groene kaart. Die wordt in veel landen (b.v. ook Balkan landen) gevraagd bij binnenkomst.
Hiervoor moet je, indien je geen aparte caravan verzekering hebt, m.i. bij je autoverzekeraar zijn.


Jan antwoordt op 29 augustus 2012:

mijn vraag is wij hebben een tourcaravan ……

Dit draadje gaat over Pechgevallen!

De vraag over het wel of niet verzekeren krijgt de juiste aandacht door een nieuwe vraag te stellen ipv dit 3 jaar! oude draadje te “verstoren” door Off Topic te gaan.


Tijs antwoordt op 30 augustus 2012:

Toch nog even door op dit oude draadje.

Theo, ik heb een aparte caravanverzekering (caravan is nog lang geen 12 jaar dus is het zeker de moeite) maar die groene kaart voor de caravan komt toch echt van de verzekeraar van mijn auto.

Ook in Duitsland willen ze trouwens graag zo'n aparte groene kaart zien naar het schijnt. Ik ben gelukkig nog niet in sitiaties gekomen waarin die kaart op vakantie nodig was.


Jan antwoordt op 30 augustus 2012:

Theo schreef: “Hiervoor moet je, indien je geen aparte caravan verzekering hebt, m.i. bij je autoverzekeraar zijn.

Tijs schreef: “maar die groene kaart voor de caravan komt toch echt van de verzekeraar van mijn auto.

Hebben jullie het niet over hetzelfde? 😉


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Over gewichten

Er zijn altijd veel discussies over het gewicht van de caravan. Maar welke gewichten zijn belangrijk en hoe bepaal je wettelijk het (maximaal) gewicht? Is dat met of zonder kogeldruk?

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld van mijn vorige combinatie waarmee ik 15 jaar heb rondgereden.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2025 Caravantrekker