Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
BMW 2-serie

Sorteer op:

BMW Gran Tourer - 216d met een Dethleffs

De ervaring van Maurice met een BMW Gran Tourer - 216d (85 Kw/116 pk bouwperiode: juli 2015 - heden) en een Dethleffs Camper 500 SK van 1357 kg geplaatst op 24-09-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Nu het derde jaar onderweg met de 2 serie Gran Tourer. In sept. 2015 in de zakelijke lease gaan rijden. Vooraf proefrit gemaakt, omdat ik wilde weten hoe een 3 cilinder diesel met 116PK aan zou voelen. Deze proefrit viel zeker niet tegen en dus besloten de 2 serie te gaan rijden. De ervaringen met caravan vallen absoluut niet tegen, gezien het blok(je) wat erin ligt. Dat hebben ze bij BMW heel knap voor elkaar. Dankzij een tweetraps turbo heb je vanaf 1700 rpm al nagenoeg 270Nm koppel en dat houd hij vervolgens lang vast. In Luik de berg op in de 3 met zo'n 80km/h gaat prima.
Verbruik is netjes rond de 1 op 10 richting Zuid Frankrijk met een kruissnelheid van 100 km/h.
Stabiliteit is goed. Caravan echt tot 1500 kg beladen, maar wel met een gezin met 4 kinderen en een skibox aan boord van de BMW. Auto zit dan in de buurt van de 2 ton en dus netjes conform ANWB advies qua verdeling. Uiteraard wel minimaal 80 kg op de kogel en de banden op de max.
Hele fijne combi om meet te rijden.

Bekijk berekening

Wijzigen


BMW 218i Active Tourer met een Caravelair

De ervaring van Lennart met een BMW 218i Active Tourer (103 Kw/140 pk bouwperiode: maart 2018 - heden) en een Caravelair Antares 466 van 1147 kg geplaatst op 11-08-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Hierbij mijn ervaringen met deze combinatie van afgelopen vakantie. Bij vertrek de caravan gewogen (1187kg). De reis ging naar Italië met onderweg twee uitdagingen, de autotrein en de simplonpass.
Over het algemeen kan ik zeggen dat de auto prima voldoet. Op de snelweg de cruisecontrol op 105km/u gezet in de 5e versnelling. De combinatie ligt prima op de weg. Indien er geklommen moet worden op tijd anticiperen en terugschakelen naar de 4e of eventueel 3e versnelling. Indien je dit tijdig doet dan blijft de snelheid behouden. De auto trekt prima in 3/4e versnelling heuvel op.
De autotrein ging prima, aan beide kanten 10cm speling.
Simplonpass stijgend over het algemeen in de 3e versnelling en de auto goed op toeren gehouden. De klim over de pass zonder problemen gedaan. Tijdens de afdaling merk je dat de auto niet heel erg sterk op de motor afremt. In de 2/3 versnelling af en toe goed remmen en dan weer verder dalen ging zonder problemen.
Koppeling heeft het wel zwaar te voorduren tijdens het optrekken op een helling.
Goede combinatie over het algemeen.

Bekijk berekening

Wijzigen


BMW Active Tourer - 218i aut. met een Kip

De ervaring van C.J.Teekman met een BMW Active Tourer - 218i aut. (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2014 - 2018) en een Kip Shelter Plus van 750 kg geplaatst op 13-05-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 47%

Het is een heerlijke auto die met de zeer lichte en compacte Kip Shelter totaal geen probleem heeft. Lekker overzichtelijk bij korte bochten, bovendien zijn door de breedte van caravan (1,85m) geen aanvullende spiegels nodig. Het gemeten brandstofverbruik (plm. 3500 km) ligt rond de 9 liter op 100 km. Dit bij een snelheid tussen 85 en 90 per uur.

Bekijk berekening

Wijzigen


BMW Active Tourer - 218i aut. met een Caravan

De ervaring van Wim Couwenberg met een BMW Active Tourer - 218i aut. (100 Kw/136 pk bouwperiode: juli 2014 - 2018) en een Caravan (met adviesgewicht) van 1225 kg geplaatst op 07-10-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Heel fijne auto, zeer goede automaat, heeft totaal geen problemen met de caravan van 1300 kg ,dit is een volbeladen caravan.
De gebruikte spiegels zijn van het type welke op het spadboard worden geplaatst. Het gemiddeld verbruik is +\_ 7 km per liter benzine. De stabiliteit van de auto met caravan(100 km snelheid) is zeer goed te noemen.

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de BMW 2-serie.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


BMW Active Tourer - 218d met een Lunar

De ervaring van Philip Green met een BMW Active Tourer - 218d (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2014 - 2018) en een Lunar Quasar 462 van 1205 kg geplaatst op 07-10-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Followed the calculation from the site and have purchased car and caravan this year 2017.

Having towed for 6months this combination and around 1000+ miles the combination is excellent, very stable at speed and little disturbance passing large vehicles.

Excellent on steep inclines and hills.

I am very pleased with the BMW and Lunar.


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning van mijn caravan zijn? Bekijk het in de Bandenspanningscalculator.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Persoonlijk advies

Van elke combinatie is een uniek 18 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien geven we je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op al je vragen.


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2018 Caravantrekker