Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
BMW 7-serie

Sorteer op:


BMW 735i 3.6 V8 aut. met een Fendt

De ervaring van Rob met een BMW 735i 3.6 V8 aut. (200 Kw/272 pk bouwperiode: november 2001 - januari 2005) en een Fendt Saphir 490 Q van 1280 kg geplaatst op 22-04-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 63%

De combinatie van deze auto met een Fendt 490 uit 2007 (1360 kg maximale massa) is bijzonder prettig en het is dan ook geen straf om met deze combinatie lange afstanden af te leggen.

De caravan volgt de auto zeer stabiel en hellingen zijn uiteraard geen probleem. De adaptieve automatische
6-versnellingsbak en cruise-control zorgen ervoor dat ook bij stijgingen een correct toerental van de motor wordt ingesteld.

Het benzineverbruik met caravan is nogal aan de hoge kant, want bij 90 tot 95 km/h constant (ook bij lange hellingen) hoort een verbruik van 14 tot 15 l/100 km.
Indien de auto solo wordt gebruikt bij 100 km/h constant dan is het verbruik 8 l/100 km. Je kunt dus stellen dat het verbruik met caravan bijna 2 keer zo hoog is tov zonder caravan.

Voor de rest nog steeds prima tevreden met deze combi.

Bekijk berekening

Wijzigen


BMW 730d aut. met een Fendt

De ervaring van J.J. Cammeraat met een BMW 730d aut. (160 Kw/218 pk bouwperiode: september 2002 - januari 2005) en een Fendt Diamant 550 TG van 1590 kg geplaatst op 15-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Deze combinatie is perfect. Lekker rustig rijden en uitstekende trekkracht. Snel op gang.

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de BMW 7-serie.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


BMW 730d 3.0 aut. met een Compass

De ervaring van William Lawson met een BMW 730d 3.0 aut. (180 Kw/245 pk bouwperiode: november 2008 - september 2012) en een Compass Rallye 634 van 1839 kg geplaatst op 15-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 100%

Information received was very informative


Gebruikerservaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Alle Plug-in Hybrides

Juist een (Plug-in) Hybride is ideaal als caravantrekker. Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride auto's en maak hier een berekening met je caravan.

Elektrisch trekauto's

Bekijk het overzicht van elektrische auto's die heel goed een caravan kunnen trekken. De trekkracht kunnen we tegenwoordig berekenen en ook de (beperkte) actieradius.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een van de cursussen van ons Trainingscentrum en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

Lees ook:

Abnormale bandenslijtage

Rijbewijs B of BE?

Maximaal trekgewicht

Caravanbanden

Bandenspanning

 

© 2004-2020 Caravantrekker