Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
BMW 7-serie

Sorteer gebruikservaringen op:

BMW - 735i 3.6 V8 aut. met een Fendt

De ervaring van Rob met een BMW - 735i 3.6 V8 aut. (200 Kw/272 pk bouwperiode: november 2001 - januari 2005) en een Fendt Saphir 490 Q van 1280 kg geplaatst op 22-04-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 63%

De combinatie van deze auto met een Fendt 490 uit 2007 (1360 kg maximale massa) is bijzonder prettig en het is dan ook geen straf om met deze combinatie lange afstanden af te leggen.

De caravan volgt de auto zeer stabiel en hellingen zijn uiteraard geen probleem. De adaptieve automatische
6-versnellingsbak en cruise-control zorgen ervoor dat ook bij stijgingen een correct toerental van de motor wordt ingesteld.

Het benzineverbruik met caravan is nogal aan de hoge kant, want bij 90 tot 95 km/h constant (ook bij lange hellingen) hoort een verbruik van 14 tot 15 l/100 km.
Indien de auto solo wordt gebruikt bij 100 km/h constant dan is het verbruik 8 l/100 km. Je kunt dus stellen dat het verbruik met caravan bijna 2 keer zo hoog is tov zonder caravan.

Voor de rest nog steeds prima tevreden met deze combi.

Bekijk berekening

x


BMW - 730d aut. met een Fendt

De ervaring van J.J. Cammeraat met een BMW - 730d aut. (160 Kw/218 pk bouwperiode: september 2002 - januari 2005) en een Fendt Diamant 550 TG van 1590 kg geplaatst op 15-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Deze combinatie is perfect. Lekker rustig rijden en uitstekende trekkracht. Snel op gang.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de BMW 7-serie.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


BMW - 730d 3.0 aut. [Mk V] met een Compass

De ervaring van William Lawson met een BMW - 730d 3.0 aut. [Mk V] (180 Kw/245 pk bouwperiode: november 2008 - september 2012) en een Compass Rallye 634 van 1839 kg geplaatst op 15-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 100%

Information received was very informative


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Missende auto?
Staat je auto of caravan niet in de lijst? Klik en stuur een email en we zullen (proberen) hem toe te voegen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen