Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Fiat Scudo

Sorteer gebruikservaringen op:

Fiat Scudo III - 2.0 MultiJet met een Carado

De ervaring van kees v d himst met een Fiat Scudo III - 2.0 MultiJet (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 2007 - 2012) en een Carado C 205 van 1250 kg geplaatst op 16-09-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 64%

onze caravan een carado c205 met een max gewicht van 1350 kg, we rijden een gemiddelde van 1 : 9 bij rustig rijden en 1 op 8 bij flink doorrijden. totaal geen problemen met rijden alles gaat vrij eenvoudig ook in de bergen.

Bekijk berekening

x


Fiat Scudo III - 2.0 MultiJet met een Burstner

De ervaring van Jean Verbeeck met een Fiat Scudo III - 2.0 MultiJet (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 2007 - 2012) en een Burstner Belcanto 410 TS van 1340 kg geplaatst op 06-06-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Mijn caravan is een Burstner 410 TS max 1350 kg. Fiat Scudo 120 kw, net terug van de eerste uitstap Frankrijk Champange streek vrij heuvelachtig streek rond Reims. Alles ging vrij vlot wel een verbruik van rond de 13,5 per 100 km. Bij hellingen ging het zelf tot 30 liter. In zesde versnelling toch nog 12,5 l p km. Weinig of geen autostrade genomen daar hoop ik het verbruik iets lager te krijgen. Vorig voertuig had 136 pk wou daarom een chiptunning of powerbox steken maar is voorlopig niet nodig. Solo verbruik: 9, 5 liter in de stad.

Bekijk berekening

x


Fiat Scudo III - 1.6 MultiJet met een Trigano

De ervaring van de Witte Tj met een Fiat Scudo III - 1.6 MultiJet (66 Kw/90 pk bouwperiode: januari 2007 - 2012) en een Trigano Rubis 310 van 850 kg geplaatst op 20-06-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 41%

Wij gaan al jaren met deze combinatie op pad en rijden
zeer prettig .Verbruik solo is bij 90 km 1--16
"""""""""+caravan bij 85 km 1-14
kanttekening:ik rij altijd met crus-control gebruik ik hem
niet dan is het verbruik hoger

Bekijk berekening

x


Fiat Scudo III - 2.0 MultiJet met een Burstner

De ervaring van Han Berendschot met een Fiat Scudo III - 2.0 MultiJet (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 2007 - 2012) en een Burstner Belcanto 440 van 1280 kg geplaatst op 16-12-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 54%

Mijn caravan is eigenlijk een Fun 455, stond niet op de lijst, deze komt in de buurt. Ervaringen zijn goed te noemen. Prima en voldoende trekkracht, ook manouvreren gaat de Scudo/combinatie goed af.
Verbruik solo gemiddeld 1 op 11-11,5, met caravan ongeveer 1 op 9-9,5

Bekijk berekening

x


Fiat Scudo - 2.0 jtd 16v met een Elddis

De ervaring van j.laan met een Fiat Scudo - 2.0 jtd 16v (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 1998 - januari 2007) en een Elddis Avante 475 van 1225 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Wij hebben de scudo n.a.v. een reisverslag in kck speciaal , na berekening bij caravantrekker aangeschaft. De Fiat 2.0 jtd 16V doet zijn werk uitstekend met een Elddis Huricane 2002 , 970 kg met mover, totaal 1300 kg, ons totaal gewicht is totaal +/- 3100 kg. Ons gemiddeld verbruik naar Z.Frankrijk is 10 liter per 100 km.bij een gem. snelh. van 100 km. De comb.voelt heel stabiel aan.Omdat we futters zijn kunnen we fijn van alles meenemen. De Fiat Scudo is ook heel comfortabel om mee te rijden. De max. snelheid zal ong. 130 km. zijn. we hebben inmiddels 36000km gereden zonder gebreken.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Fiat Scudo.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Fiat Scudo III - 2.0 MultiJet met een Swift

De ervaring van Michael Routledge met een Fiat Scudo III - 2.0 MultiJet (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 2007 - 2012) en een Swift Conqueror 540 van 1680 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 94%

Towing at the legal limit in the UK is no problem. Just keep your eye on the speedo. Towing in Europe if the trailor weight is right and loaded properly, then the maximum speeds allowed are mostly atainable. Be safe but with our caravan it is steady as a rock.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen