Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Fiat Ulysse

Sorteer gebruikservaringen op:

Fiat Ulysse - 2.0 16v aut. met een Knaus

De ervaring van Kiers met een Fiat Ulysse - 2.0 16v aut. (100 Kw/136 pk bouwperiode: februari 2002 - december 2005) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1290 kg geplaatst op 07-07-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

De gegevens zoals deze worden beschreven kloppen voor het grootste gedeelte ook in de praktijk. Bij het wegrijden veel toeren rijden. Daarna verneem je niet meer op vlakke wegen dat er iets achter hangt. Rijden in de 4e versnelling is het zuinigst, geen cruise control rijden, dan is het verbruik hoger. In de bergen moet je vrij vlot terug schakelen maar de combinatie komt wel boven, ook percentages van 16% zijn geen probleem. Als combinatie auto/caravan ervaren wij verder geen problemen en blijven wij relaxed rijden. Het gebruik ligt gemiddeld om 1:8 of 1:9 afhankelijk van het weer.
Zonder de caravan ligt het verbruik op 1:12 / 1:13. De tankinhoud is groot genoeg om met de caravan erachter een 600 kilometer te rijden. Zonder caravan rijden wij gemiddeld 900 kilometer.

Bekijk berekening

x


Fiat Ulysse - 2.0 8v met een Burstner

De ervaring van Gunther met een Fiat Ulysse - 2.0 8v (89 Kw/121 pk bouwperiode: februari 1999 - januari 2001) en een Burstner Ventana 480 van 1275 kg geplaatst op 20-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Ben al 2 keer met deze combinatie(burstner480TK fun sport uit 1998 max 1300kg, ledig gewicht960kg) naar het Lago Maggiore (Verbania) gereden en ik ben nergens problemen tegen gekomen.
Voor de Gotthart tunnel heb ik zelfs nog caravan combinaties ingehaalt op de helling, zelfs dit gaf geen problemen.
Goede site van jullie ga zo door !!!!

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Fiat Ulysse.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Fiat Ulysse - 2.0 16v JTD met een Abbey

De ervaring van David Wright met een Fiat Ulysse - 2.0 16v JTD (80 Kw/109 pk bouwperiode: augustus 2002 - april 2006) en een Abbey Spectrum 416 van 1590 kg geplaatst op 20-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 97%

Swapped from a petrol to diesel Ulysse and can now get 34mpg when towing if I keep below 55mph, this included a trip to Derbyshire with the hills!Although fully loaded ,4 passengers ,4 bikes,windsurfer and extended awning can bring it down to 26mpg on French autoroutes.Usually fine,slow on motorway inclines,just have to share lanes with hgv's,no snaking issues.I can seat 5 in the car and still get 5 bikes inside with the wheels removed,versatile or what!


Fiat Ulysse - 2.0 16v JTD met een Bailey

De ervaring van Colin met een Fiat Ulysse - 2.0 16v JTD (80 Kw/109 pk bouwperiode: augustus 2002 - april 2006) en een Bailey Ranger 510 van 1235 kg geplaatst op 20-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

This is a great towcar. Loads of room (when in 5 seat mode) and very heavy so very stable, even at 70. The power might seem low but it has great usable torque so it's only an issue on very steep inclines, but even then, with a fully loaded car, topbox and van it still keeps above 55 on motorway slopes. This is just the same mechanicals as the Citroen C8 or Peugeot 807, only cheaper. To repeat, it is a great family car and towcar


Fiat Ulysse - 2.2 16v JTD met een Hobby

De ervaring van Peter Plymouth met een Fiat Ulysse - 2.2 16v JTD (94 Kw/128 pk bouwperiode: augustus 2002 - april 2004) en een Hobby Excellent 540 UK van 1500 kg geplaatst op 20-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

Can find no fault when towing with the Ulysse - had this unit for 2 years. Confident that the combination will work in all situations.
Good for motorway cruising and excellent power in reserve for any hillstart.
Only downside, economy isnt high at about 22 mpg. Otherwise, I would agree with the perfect rating.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.

Missende auto?
Staat je auto of caravan niet in de lijst? Klik en stuur een email en we zullen (proberen) hem toe te voegen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen