Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Ford Kuga

Sorteer gebruikservaringen op:

Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] met een Fendt

De ervaring van Theo met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2014 - 2016) en een Fendt Bianco 445 TFB Selection van 1410 kg geplaatst op 01-08-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Dit jaar voor de tweede keer mee door Italie getrokken met behoorlijk steile hellingen in "de Marken" een fantastische combinatie.
Op de snelweg moet je opppassen op je snelheid omdat de combinatie zo fijn aanvoelt dat je snel te hard zou kunnen gaan rijden. Op een helling heb je zoveel vermogen over dat je de snelheid niet hoeft laten terugvallen. Caravan is tot de max. van 1500kg. beladen. Kogeldruk op 100kg.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.5 EcoBoost aut. [AWD] met een Eriba

De ervaring van e.oord met een Ford Kuga II - 1.5 EcoBoost aut. [AWD] (134 Kw/182 pk bouwperiode: oktober 2014 - 2016) en een Eriba Nova 545 GL van 1610 kg geplaatst op 28-07-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

Wij hebben speciaal gekozen voor 4wd om onder alle omstandigheden voldoende grip te hebben.
De auto rijdt fenomenaal en de combinatie ligt als een huis op de weg. Op de snelweg rijd ik altijd in de 5e versnelling. De motor maakt meer toeren maar voelt beter aan. In de bergen soms terug naar de 4e versnelling, gaat dan met de welbekende "twee vingers in de neus" gestaag de berg op. Alleen het verbruik is fors te noemen.... 1 op 7,5 op vlak wegdek, in de bergen (tussen 5 en 10%) valt het met bakken er doorheen. Een gemiddelde van 1 op 5 is nauwelijks haalbaar.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.5 EcoBoost aut. [AWD] met een Eriba

De ervaring van e.oord met een Ford Kuga II - 1.5 EcoBoost aut. [AWD] (134 Kw/182 pk bouwperiode: oktober 2014 - 2016) en een Eriba Nova 545 GL van 1610 kg geplaatst op 28-07-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

Wij hebben speciaal gekozen voor 4wd om onder alle omstandigheden voldoende grip te hebben.
De auto rijdt fenomenaal en de combinatie ligt als een huis op de weg. Op de snelweg rijd ik altijd in de 5e versnelling. De motor maakt meer toeren maar voelt beter aan. In de bergen soms terug naar de 4e versnelling, gaat dan met de welbekende "twee vingers in de neus" gestaag de berg op. Alleen het verbruik is fors te noemen.... 1 op 7,5 op vlak wegdek, in de bergen (tussen 5 en 10%) valt het met bakken er doorheen. Een gemiddelde van 1 op 5 is nauwelijks haalbaar.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.5 EcoBoost [FWD] met een Fendt

De ervaring van F.Visser met een Ford Kuga II - 1.5 EcoBoost [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2014 - 2016) en een Fendt Saphir 465 SQ van 1480 kg geplaatst op 18-07-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

In de file berg op (Brennerpas) geeft de koppeling grootte problemen. Gaat stinken en roken. Dit komt door het veelvuldig optrekken.Op de vlakke wegen is er niets aan de hand , trekkracht is ok.
Het totaal gewicht , caravan + belading was 1500 kg.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga 1.5 EcoBoost [2WD] met een Fendt

De ervaring van C van der Velden met een Ford Kuga 1.5 EcoBoost [2WD] (88 Kw/120 pk bouwperiode: november 2016 - heden) en een Fendt Saphir 470 TFB van 1380 kg geplaatst op 11-07-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

Ford Kuga 120pk Heeft bewust gekozen voor de 120pk, Heeft deze vakantie 2017 4670km gereden met een Fend Saphier 470 gewicht 1500 kg geladen, in de bergen van 9 tot 16% heeft de auto zich uitstekend gedragen. Het verbruik lag 1 liter op 8,75 km. Het weggedrag op de snelweg met passerende vrachtautoís is uitstekend.
Schakelen moet je alleen niet op de door Ford aan gegeven versnelling doen maar minimaal op 2000 toeren. Verder is deze wagen een zeer comfortabele wagen om mee te reizen. Met een prima zitcomfort en uitstekende vering.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga 1.5 EcoBoost [2WD] met een Fendt

De ervaring van Martin Verkerk met een Ford Kuga 1.5 EcoBoost [2WD] (88 Kw/120 pk bouwperiode: november 2016 - heden) en een Fendt Saphir 445 TFB van 1430 kg geplaatst op 30-06-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Ook ik zat te twijfelen tussen de 150pk en de 120pk. Heb aanvankelijk voor de 120pk gekozen en moet zeggen, dat het zeer comfortabel rijdt met de caravan er achter. Heen en weer naar Noord Frankrijk, reed hij 8,6L/100km bij een snelheid van 90km.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Caravelair

De ervaring van Marc met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (100 Kw/136 pk bouwperiode: april 2009 - april 2010) en een Caravelair Ambiance style 400 van 1090 kg geplaatst op 06-02-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 63%

Ben zeer tevreden zeer kalme rijder verbruik super 70.000km
33 jaar mekanieker geweest bij Ford

Bekijk berekening

x


Ford Kuga 2.0 TDCi [AWD] aut. met een Hobby

De ervaring van Hans Rokebrand met een Ford Kuga 2.0 TDCi [AWD] aut. (132 Kw/180 pk bouwperiode: november 2016 - heden) en een Hobby De Luxe 495 UL van 1468 kg geplaatst op 06-02-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Wij hebben in September 2016 een reis naar Kroatie gemaakt. De combinatie is ons prima bevallen. Op de snelwegen kan de Kuga zeer goed meekomen. Kruissnelheden 90 tot 120 km/uur. Afhankelijk van het doorreis land. Steeds had de Kuga ruim voldoende vermogen om b.v. een vrachtwagen in te halen. Helling op, nooit problemen ondervonden. Bij stijlere hellingen (14%) viel het vermogen wat terug, maar 100 km/uur bleef haalbaar. Met de automaat was het ontspannen auto rijden. Vooral op heel vlakke wegen is het alsof er geen caravan achter hangt. Kogeldruk 90 kg.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga 1.5 EcoBoost [2WD] met een Hobby

De ervaring van Dhr. Hendriks met een Ford Kuga 1.5 EcoBoost [2WD] (88 Kw/120 pk bouwperiode: november 2016 - heden) en een Hobby De Luxe 495 UL van 1466 kg geplaatst op 04-01-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Eerst was ik een beetje sceptisch over het vermogen van 120pk, maar nu we met de Kerst in Oostenrijk zijn geweest is dit gevoel helemaal weg! Wat een fijne auto om mee te rijden is deze Kuga (ST-line, 120pk). Je hoeft maar zelden terug te schakelen en houdt goed zijn snelhdeid vast.
Verder is hij stil in het interieur en hij "zakt" niet in de vering (kogeldruk had ik van 85Kg.).
Het verbruik is redelijk hoog met 10,5 liter per 100 km, maar dat kan komen door het feit dat de auto nog niet helemaal is ingereden? Ook op natte ondergrond komt hij goed weg met de caravan omdat hij niet de voorzijde omhoog zet denk ik?

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] met een Dethleffs

De ervaring van F.A.J. Maes met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Dethleffs Nomad 510 V van 1707 kg geplaatst op 19-10-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 94%

Nu pak weg 25.000 km erop zitten. Gemiddelde Cruise snelheid 90 km. Verbruik rond 1 op 10. Geweldige combinatie met een ruime trekkracht in de bergen. Houdt zich goed bij extreme weersomstandigheden, zoals windvlagen, bij aangepaste snelheid (70km).

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] met een Fendt

De ervaring van Theo met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2014 - 2016) en een Fendt Bianco 445 TFB Selection van 1410 kg geplaatst op 13-10-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Een hele prettige combinatie, die niet terugdeinst voor een helling.
Zowel op snelheid als vanuit nul, de eerste camping ging vanuit stilstand direct omhoog een helling van ongeveer 17% geen krimp gegeven. Verbruik viel reuze mee, zonder caravan ongeveer 1:15,5, met caravan 1:11 snelweg. 1:9,5 B-wegen, wij hebben zonder er heel erg op het verbruik te letten gemiddeld 1:10,5 gereden naar ItaliŽ.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Hobby

De ervaring van Leo met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Hobby De Luxe 495 UFe van 1350 kg geplaatst op 29-04-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Wij zijn in april voor het eerst met deze combinatie (Ford Kuga 2.0 TDCI 4X4 103KW(140PK) handgeschaleld en een Hobby 495 FUE uit 2000 leeggewicht 1156kg) naar de middellandse zee in Frankrijk gegaan.
Belading auto is ongeveer 200kg. Waarvan 60kg in dakkoffer.
De caravan is met een belading van ongeveer 150kg. en een kogeldruk van ongeveer 70kg.
Via Duitsland naar Luxemburg en daarna door Frankrijk over de tol weg.
De combinatie is perfect.
Het enige wat ik merkte was dat de caravan ďbokteĒ. Nu bleek dat probleem veroorzaakt werd door mijn banden. Deze waren door mijn caravan reparateur op 3,6 bar gepompt terwijl op de zijkant boven de band van Hobby zelf een sticker zit waarop staat 2,7 bar.
Nu had mijn bandenbedrijf mij al eerder verteld dat ik ze tussen de 3,0 en 3,3 bar moest vullen.
Ik heb de banden terug gebracht naar 3.3 bar en het bokken was over.
Voor de rest heb ik nergens problemen gehad met wegrijden of versnellen op de weg.
Steile hellingen zoals een oprit naar een camping onderweg was een peulenschilletje.
Ik heb bijna 90 % van de afstand in de 6de versnelling gereden met een snelheid tussen de 95 en 105 km, alleen terug geschakeld als het bergop ging. Tevens bijna alles op cruise control gereden. Het gemiddelde verbruik op de heen als de terugreis ligt ongeveer op 1 liter op 9 km.
Ik heb Emuk opzetspiegels en hiervan is de ervaring heel goed.
Wat een heerlijke reiswagen.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] met een Fendt

De ervaring van Hans met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Fendt Opal 465 TG van 1670 kg geplaatst op 21-03-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Ik heb goede ervaring met deze combinatie. De auto ligt als een blok op de weg. De caravan volgt braaf de auto. Ik pas wel mijn snelheid aan. Ik rij tussen de 80km 90 km. Inhalen is ook geen probleem. Deze auto is handgeschakeld. Voorheen had ik een Landrover Freelander 2 2.2 diesel automaat. Een heel andere auto sterk maar een gebruiker van brandstof 12 tot 13 liter op 100 Km. Dit in tegenstelling tot de Ford Kuga. Mijn verbruik afgelopen zomer (Frankrijk, Spanje) 9 liter op 100 km. Omdat dit een handgeschakelde versie is merk je wel het verschil met een automaat tijdens het optrekken vanuit stilstand op een helling. De Ford heeft er iets meer moeite mee je merkt dat de wagen harder moet werken. Verder is het een hele fijne reis auto rustig veelal in zijn 6e versnelling gereden zeker op vlakke weg. De Ford is een luie schakelwagen je kunt lang in zijn 5e of 6e versnelling rijden. Mijn volgende wagen zal weer een Ford Kuga worden maar dan de automaat.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Tabbert

De ervaring van aad met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Tabbert Vivaldi 540 van 1475 kg geplaatst op 11-11-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Ford Kuga 2.0 tdci 140 pk met een Tabbert vivaldi 495 HE 1450 kg.
Fijne combinatie rij meestal tussen de 90 en de 100 km/h zeer stabiel (mits goed beladen) en een enorme trekkracht van de Ford, wel oppassen voor je er erg in hebt rij je met het gewone verkeer mee en zit je op 120 km/h .
We gaan meestal naar Frankrijk waar we nog al eens 6 of 7% tegen komen wat geen enkel probleem is voor de combinatie terug naar de 4e versnelling komt maar weinig voor .
Bij het wegrijden wel rustig aan doen want de motor is onderin zeer krachtig waardoor de wielen wel eens willen doorslaan bij teveel gasgeven.
Ik gebruik vlakke milenco spiegels, de bevestiging van deze spiegels is erg goed en weinig last van trillingen.
de auto gebruikt solo 1 op 19 , met de caravan 1 op 11

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] met een Knaus

De ervaring van Frits met een Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Knaus Sport 420 QD van 1170 kg geplaatst op 26-06-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Nu met Knaus 420 qd ervaring.
Zware electro fietsen op de dissel, accu's eruit en in de meterkast.
Watertank vrijwel leeg , dan komt kogeldruk op 100 kg.(=max.).
Max gewicht 1300 kg met tempo 100 keur.
Prima combi. Houdt stand in 6 en accelereert in 5.
Verbruik solo 8 l/100 km. Met Knaus :10,5 l (90 km/uur)

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] met een Boottrailer

De ervaring van Aad met een Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Boottrailer 2000 kg van 1850 kg geplaatst op 06-03-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 105%

De Ford kuga 2 - 1.6 Ecoboost reed boven mijn verwachtingen met de boottrailer er achter naar Kroatie . Mijn snelheid met boottrailer is doorgaans 90 Km p.u en is dan een stabiele combinatie . Mijn benzine verbruik met boottrailer er achter was 1 : 9.2 . Solo gemiddeld 1 : 12,5 . Dus zeer tevreden met deze auto .

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] met een Knaus

De ervaring van M.Vervoorn met een Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1500 kg geplaatst op 30-11-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Mede door het uitgebreide rapport tussen de Kuga 1.6 en de Mazda CX5 2.0 (wat ik bij deze site opgevraagd had) is het dus de Kuga geworden. Ik reed eerst Seat Altea 1.8Tsi. Geweldige motor.
Deze zomer, samen met mijn vrouw, dwars door Frankrijk, via de Pyreneeen, langs Andorra, hoogte 2000m, naar Spajne gereisd. De Kuga 1.6 deed het voortreffelijk. Vele haarspeldbochten, geen probleem. En dat met, beladen, 1500kg erachter.
Het verbruik is, gemiddeld, met caravan 1:8. Normaal rijd ik met caravan rond de 95 km/u. Solo rijd ik gemiddeld 1:12.5. Voortreffelijke, stabiele combinatie.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Fendt

De ervaring van ko met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Fendt Saphir 470 TF van 1400 kg geplaatst op 23-10-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Prima combinatie. Naar Zuid-Duitsland gereden met een cruise snelheid van 95 echte kilometers in voornamelijk de zesde versnelling. Alleen bij echte hellingen even terug naar de vijf. Het verbruik lag zo ongeveer op 1 liter op 11 km. De combinatie voelde zeer stabiel aan. Kortom: een zeer relaxte ervaring.


Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] met een Fendt

De ervaring van roelofs met een Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Fendt Bianco 445 TFB van 1420 kg geplaatst op 25-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

ik heb een kuga 150 pk 2014 voor vwiel aandrijf en een fendt 445 belade 1450 kg en trekt goed verbruik gemiddeld 10,8l/100 . 3500 km met caravan wij zijn naar kroatien eiland cres een hele goede goede auto en trek auto

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] met een Caravelair

De ervaring van Michiel Prent met een Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Caravelair Antares Luxe 486 van 1260 kg geplaatst op 20-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Uitstekende(trek)auto! Dit jaar voor het eerst met deze combi naar Spanje geweest, en ik moet zeggen dat ik blij verrast ben door de Ford Kuga II. Na jaren met een Renault Espace 3.5 V6 deze tocht gemaakt te hebben was ik een beetje verwend (250 PK /357 Nm koppel), Toch heeft de Kuga met zijn 1.6 motortje en Turbo mij niet teleurgesteld ik reed gemiddeld tussen de 100-120 km De trekkracht is ruim voldoende en zeker met klimmen doet de turbo prima zijn werk. Het koppel van rond de 250 Nm is ruim voldoende. Tijdens de meeste het klimmen blijft hij moeiteloos rond de 100 KM. De combinatie is ook zeer stabiel, de auto en caravan bljiven mooi vlak liggen, prima vering achter met caravan. Heb regematig in de 6de versnelling kunnen rijden en met terugschakkelen is een tussensprint ook heel goed mogelijk. Solo gebruik de Kuga gemiddeld 7,8 L/ 100 KM. tijdens de vakantie hebben we 4800 KM gereden, meest met caravan met een gemiddeld verbruik van 10,8 L/ 100KM.Ook het verbruik is voor mij echt een meevaller. Handig ook dat de boordcomputervan de Kuga ook het functioneren van de verlichting van de caravan contoleert ,hij gaf keurig de melding dat een remlicht van de aanhanger kapot was. ook de achteruitrijcamera is heel handig bij het aankoppelen, de trekhaak rij je zo eenvoudig recht onder de dissel omdat je hem keurig kan zien op je scherm.Kortom, ik begrijp dat deze auto vorig jaar trekauto van het jaar is geworden.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] met een Fendt

De ervaring van W.Lureman met een Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Fendt Saphir 540 TG van 1530 kg geplaatst op 17-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

Met een niet al te lichte caravan: Fendt 540, leeg 1280 kilo, beladen ongeveer 1550 kilo rijd de combinatie opmerkelijk stabiel. Spoorvorming is nauwelijks een probleem. We volgen wel de hoofdwegen maar nergens op de route naar kroatie komt de auto in moeilijkheden. Op de allerstijlste stukken dient soms kortstondig teruggeschakeld te worden naar de 3 meestal alleen om vrachtwagens in te kunnen halen. Wat mij betreft een zeer geode trekauto.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] met een Kip

De ervaring van Frits met een Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Kip Kompakt 37 van 1000 kg geplaatst op 21-06-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 57%

Uitstekende trekauto in mijn geval met Kip compact (max 850 kg).
Op Franse tolweghellingen in 6 met af en toe terug naar de 5 !En we hebben het dan over 4% hellingen.
Op vlakke gedeelten wegaccelereren in 6 is goed mogelijk.
Verbruik solo 8,5 ,belast met caravan10,3 ( snelheid 90-110)

Bekijk berekening

x


Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost aut. [AWD] met een Cabby

De ervaring van A.Haffmans met een Ford Kuga II - 1.6 EcoBoost aut. [AWD] (134 Kw/182 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Cabby C55 van 1430 kg geplaatst op 10-11-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Navraag bij Ford: deze KUGA mag maximaal 1200 kg trekken en is dus ongeschikt voor een 1150 kg. zware caravan , zonder belading !

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Jurgens

De ervaring van ST met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (100 Kw/136 pk bouwperiode: april 2009 - april 2010) en een Jurgens Xcape van 1150 kg geplaatst op 29-04-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Combinatie rijdt perfect stabiel, goede versnellingen, klimt zalig in de Bergen.
Helaas ben ik nu aan de 2de koppeling toe, na 10.000 km begint de koppeling door te slippen bij vraag van groter vermogen of inhalen ( spijtig van Ford t'is steeds te betalen, ze kennen dit probleem niet )

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Fendt

De ervaring van RON met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Fendt Bianco 390 FH Sportivo van 1290 kg geplaatst op 14-11-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

HEB NU 127000 KM MET MN KUGA TREK EEN FENDT BIANCO SPORTIVO VOLBELADEN 1500 KG, PRIMA TREKAUTO, VERGEET DAT DE CARAVAN ER ACHTER ZIT. PORTUGAL, SPANJE EN FRANKRIJK ZONDER PROBLEEM 120 KM/H. JAMMER HET VERBRUIK DE FORD KUGA HEEFT EEN MINI TANK MAAR 55 LITERS HIER KOM JE MET DE CARAVAN ERACHTER MAAR 385-420 KM. vERDERS EEN HELE LEUKE KOMBINATIE OH JA IK HEB EEN 4X4 KUGA, 2 ltr DIESEL (IS EIGENLIJK EEN PEUGEOT MOTOR) GROETJES rON.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Kabe

De ervaring van Friedo de Jong met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Kabe Safir Kingsize TDL van 1710 kg geplaatst op 13-11-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

De Ford is een echte alleskunner, zeker met zijn AWD. Nooit hebben we moeite gehad met de dik 1700 kg zware Kabe. Cruisend 90 tot 95 km/u is geen probleem, Lange en korte (stevige) hellingen gaan moeiteloos. Brandstofgebruik met caravan ca. 10,5 liter/100km. Wel zorgen we voor een goede belading van de caravan en op de trekhaak. Zware dingen gaan in de auto mee. We reizen vrijwel uitsluitend met zijn tweeŽn. Ook in de wintersport (Dolomieten) met pakken sneeuw, wel met goede winterbanden: geen probleem. Sneeuwkettingen zijn er nog nooit onder geweest. Het verhaal over gewicht auto versus gewicht caravan is, mits juiste belading, geen item. Snelheden boven 100 km/u worden wel minder aangenaam i.v.m. schommelen in b.v. vrachtwagenspoor.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Sprite

De ervaring van Joop met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Sprite Europa 490 van 1430 kg geplaatst op 26-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Na twee jaar en ruim 20000 km rijervaring met deze kombinatie kan ik wel zeggen dat deze mij nog geen moment teleurgesteld heeft. Verbruik bij 90 km vlak 1 op 10. ( diesel ) In de bergen en 100 km verbruik ongeveer 1 op 8.5. Gereden in Noorwegen Italie Frankrijk Oosterijk Benelux en Duitsland.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Kabe

De ervaring van EF met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (100 Kw/136 pk bouwperiode: april 2009 - april 2010) en een Kabe Smaragd XL van 1510 kg geplaatst op 12-11-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

Met ford Kuga 2.0 diesel getuned van 100 KW naar 120 KW met Kabe Smaragd van 1600 kg naar zuid Frankrijk geweest. Op de tolwegen in de 6e versnelling met cruisecontrole moeiteloos 110 km per uur met een verbruik van 11 liter per 100 km. Bij 100 km per uur 10 liter per 100 km. Bijzonder stabiel bij het inhalen van vrachtwagens en met zijwind. De ardennenroute in de 6e-5e-6e versnelling gereden met een gemiddelede van 105 km per uur. Erg handig en lekker sturende auto. Combinatie rijdt ook moeiteloos 130 km per uur in de 6e versnelling zonder nerveus gedrag maar gezien het eigen gewicht van de auto niet aan te raden.

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Hobby

De ervaring van vdp met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (100 Kw/136 pk bouwperiode: april 2009 - april 2010) en een Hobby De Luxe 440 SF van 1300 kg geplaatst op 04-09-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Dit jaar met een kuga en hobby 440Sf van 1300 kg naar de provence in frankrijk geweest via tolweg. De kuga is een zeer goede trekker geen problemen gehad. Steeds in 5de versnelling gereden slechts 2 maal terug naar 4de verbruik was 10 l per 100 km. De caravan lag zeer goed achter de ford kuga geen problemen met wind i. v. m vrachtwagens inhalen

Bekijk berekening

x


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Knaus

De ervaring van Jeroen K. met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Knaus Sudwind 550 FSK van 1545 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

Via Zwitserland (Gothard-tunnel) en ItaliŽ - Acona (ferry) naar Griekenland - Patras en daar verder over de Pelopenessos gereisd.
De Kuga deed het voortreffelijk met de voor ons zwaarste caravan die we tot nog toe hebben gehad.
Beladen van de combinatie doen we altijd secuur vwb verdeling van de gewichten. De zware zaken (dranken en gereedschap) lagen bijvoorbeeld in de auto. Caravan is voorzien van een mover, volle spoeltank voor toilet, halfvolle watertank (=20ltr.), 2 gastanks en normale belading voor twee volwassen met twee kinderen van 7 en 9. Heb niet op een kilootje gekeken, aangezien we er een zwaardere as (1700 kg, ipv 1500 kg.) onder hebben genomen.
De Knaus met 7,5 mtr. totale lengte en (met de zakluifel meegerekend) een ruime 2,5 mtr. breed lag super op de weg achter de auto. De Kuga veerde onder de belading welliswaar in (heeft geen hulpveren oid), maar vormde een mooie rechte combinatie met de caravan. (Niet zo'n vooroverhangende caravan en achteroverhangende auto dus).
De combinatie lag als een blok op de weg en vertoonde geen enkele neiging om te slingeren.
Inhalen van tragere voertuigen ging soepel en snel. Ingehaald worden door touringcars gaf nauwelijks last. (rijd dan wel zoveel mogelijk rechts op m'n baan).
De reis heeft behalve hitte geen belemmerende weersomstandigheden gekend zoals wind of regen, dus kan over de invloeden daarvan niks zeggen.

Heb de auto bij doorschakelen minstens vanaf 1800/2000 toeren op laten pakken, dwz doortrekken tot 3000/3200 toeren en dan schakelen. Dit zorgde voor een mooie constante versnelling waar menig solo-auto jaloers op kan zijn. Tot en met ItaliŽ zelden terug naar vier gemoeten en slechts een hele enkele keer naar drie (bijvoorbeeld om gecontroleerd te kunnen afdalen).
In Griekenland wel wat routes gereden met flinke klimmen (sorry geen bordjes met percentages) en haarspeld-bochten, waarbij de flinke lengte dan een nadeeltje opleverd, Doordat je wat meer ruimte nodig hebt om de bocht te nemen, ben je genoodzaakt ook wat meer snelheid terug te nemen, zodat je de bocht kan overzien vwb tegenliggers. Desondanks was de tweede versnelling telkens voldoende krachtig om weer door te gaan. Steile hellingen met losse verharding (greffel, grind) gaven ook geen enkel probleem.
In Griekenland grote stukken op (zeer) slechte wegen gereden, vering van zowel de auto als caravan was altijd prima.
Stoelen in de auto zijn super comfortabel, goed overzicht op de weg en je kan ontspannen vele kilometers afleggen.
Besturing van de auto was altijd prettig. ESP heb ik niet zien in grijpen, temperatuurmeter bleef altijd strak staan op de normale bedrijfstemp. Afneembare trekhaak werkt makkelijk.

Verbruik gemiddeld over de reis van 4000 km. 11 ltr per 100 km. waarbij gemeld dat ik graag de gang er in hou (op de teller rond de 98 km/h) en bij inhalen snel erlangs wil (accelereren dus) om overig verkeer zo min mogelijk te hinderen. Solo verbruik ligt rond de 8 ltr. per 100 km.

Auto is overigens getuned naar ong 150 PK en 380 Nm, waarbij bij de tuning rekening is gehouden dat de trekkracht met name gebruikt wordt voor het voort trekken van de caravan.

Huidige caravanspiegels op de Kuga ben ik niet echt tevreden over, wachten is op het uitkomen van spiegels van Emuk.

Hoop nog vele jaren van deze combinatie te genieten.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Ford Kuga.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Ford Kuga 2.0 TDCi [2WD] met een Bailey

De ervaring van COLIN HIRD met een Ford Kuga 2.0 TDCi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: november 2016 - heden) en een Bailey Olympus 504 van 1424 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 95%

We own a 2015 Kuga 150hp fwd and have owned it for 5 months now. We live North of the Lake District and inevitably if we head north or south we have some serious hills to climb on the M6 or A74M. Wherever we have towed the outfit has been completely stable with no issues at all. Even towing through the Lakes on the M6 going over Shap summit at over 1000ft the Kuga towed impeccably in 6th gear on cruise control. MPG wise we manage 25-26 over the hills and 30mpg on the flats. This is better than than our previous towcar a Freelander 2 which was great for towing but solo averaged 32-34 mpg unless on a run and driving like a saint. With an economical driving style the Kuga averages between 45-47 mpg.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] met een Adria

De ervaring van NM met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Adria Altea 552 DT Tamar van 1420 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 92%

Having had 30 years of towing experience I have always favoured the Kia Sorento. When I bought my Adria Tamara 1400kg I first towed with a Vauxhall Antata 2.2, great tow car but poor solo car, like driving a brick. I decided on the Ford Kuga 2.0 AWD powershift. I was a bit worried about the smaller engine power but the tow match is 83%.
Set off for my first trip 350 miles and couldn't believe how good this car is for towing, used it in drive all of the way and 80% of the time had it in cruise control at 62 mph. I set the trip at the start of the journey achieved 26,2 mpg. Happy with that as my priority is safety and stability.
As a tow car ,8/10
As a sol car. 9/10


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] met een Bailey

De ervaring van T Mariner met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Bailey Unicorn Cadiz van 1487 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 90%

Great tow car just picked up new caravan from north Devon trading in a bailey Pegasus 534 traveled 180 miles lots of hills only achieved 22 MPG on the way down and 26 MPG on the return of to France June July so will put a new review on my return as I would expect a better towing average


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] met een Abbey

De ervaring van Richard phillips met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2014 - 2016) en een Abbey Vogue 520 van 1422 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 93%

Pleased so far, brilliant economy towing; 41.8 mpg towing our 2008 Abbey Expression 520. (1438kgs) down to Dorset and down to Cornwall. Comfortable to drive too!


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Swift

De ervaring van laurie crowder met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Swift Challenger SE 580 van 1600 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 105%

Great combination of car & caravan, plenty of power , stability and cruising on motorway good.
6th gear used regularly


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] met een Lunar

De ervaring van Stuart Everitt met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Lunar Lexon SE van 1437 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Great tow car.1800kg manufacturer\'s limit gives plenty to spare. Good economy but stick to 5th gear then you\'re on the right spot on the torque graph. Will pull happily in 6th but you\'ll use more diesel !


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] met een Elddis

De ervaring van Phil foster met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2014 - 2016) en een Elddis Xplore 304 van 1069 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

weve had 2.0 ltr diesel since 2014 and we pull an elddis firestorm, gross weight 1060kg. We don't know we are towing it, would run away with you if you don't watch the clock. Runs nicely at fifty in top gear, definitely not labouring and fantastic on hill work.


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] met een Lunar

De ervaring van roy burdess met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Lunar Lexon 530 van 1350 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

my 2013 awd kuga pull the lunar lexon 530 very well. its a bit thirsty around 29mpg


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] met een Bailey

De ervaring van Geoff Hamblett met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: oktober 2014 - 2016) en een Bailey Pegasus GT65 Rimini van 1472 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 97%

Towed my Bailey Pegasus to Spain with my Kuga recently, was amazed at amount of pulling power on some of the mountainous roads and also was getting around 36mpg was very impressed as I've done this trip in Discoverys and Shoguns.in the past without this kind of performance.


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] met een Bailey

De ervaring van Andy met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] (132 Kw/180 pk bouwperiode: oktober 2014 - 2016) en een Bailey Unicorn III Valencia van 1493 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 95%

Previously had Kuga 1 140 2WD and Kuga 2 140 2WD.
Both stable when towing with adequate power. The AWD 180 is a big improvement when towing or solo. 24 to 30 mpg towing, 41 otherwise depending on speed, wind etc. I would recommend AWD for all round use. It is noticeable when accelerating and makes the handling far less skittish through front wheels as in 2WD models.
Steering less positive on new Kugas due to elec assist but AWD makes up for it. Only towed with Passat and Mondeo before but this is far superior. An excellent SUV and I would recommend this model over the others.


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] met een Swift

De ervaring van Andy Hindlaugh met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [FWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Swift Conqueror 565 van 1670 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 109%

Great car for towing but absolutely horrendous on fuel consumption (25mpg). Despite all attempts to be "light footed" it doesn't make any difference. Sad really as May have to change car due to this.


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] met een Hobby

De ervaring van Giacomo Minaglia met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Hobby De Luxe Easy 440 SF van 1200 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Trainato caravan Hobby 440 easy deluxe con kuga 2000td aw.140 cv. Con piena soddisfazione per circa 7000 km.Il consumo medio Ť stato di circa 12 km./l.di gasolio.Affidabile e riposante, stabile in salita e discesa.


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] met een Sterling

De ervaring van chris whitehead met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Sterling Elite Onyx van 1453 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 90%

had a mondeo before this which was adequate but this Kuga is a proper tower. No probs at all towing, not as bouncy a ride either. 29mpg when towing, 50mph when not (providing you drive like a pensioner). Bit of wind noise at speed when not towing but its bearable.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Swift

De ervaring van A.ROBERTS met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Swift Challenger Sport 640 van 1742 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 114%

kuga 2012fwd 140 bh.towing bailey padjent burgundy 2006. 1 st time with this car, went to chester, 26mpg going 32 mpg coming back. had to remind myself it was on the back.me to "rock steady"


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] met een Abbey

De ervaring van Mark Saltern met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Abbey Vogue 470 van 1310 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Just received our brand new Kuga 14 plate to tow our Abbey Vogue 470, set off over the Easter holidays and did about 10 miles before the trip computer warning came up (engine service now).
Pulled over in a layby and rang the dealers, but not helpful being a bank holiday!! No machanics working!!
Decided to try again after clearing the warning on the trip computer, seemed to be going well for another 12 miles or so then warning came up again!! Third attempt got us to the campsite, so we got out the manual for the car, after some time reading the manual we found a small piece saying not to tow until after 1000 miles on the clock!! We have only done 300!!
Dealers must have known this surely?? They fitted the tow hitch knowing we were going off for Easter.


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] met een Sterling

De ervaring van A Edwards met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Sterling Europa 530 van 1463 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

Just Brought Caravan from Gloucester. Towed it back with ease. Ford Kuga 2013 did not struggle down motorway. Even up hill it dose change down a gear very quickly you don't notice it only engine sound.
Towed it down Worcester partly loaded for storage... still no hassle.
So far very happy with towing capability.
Cant wait for the spring:)


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Lunar

De ervaring van Kirsten Farr met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Lunar Lexon 650 van 1769 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 114%

Just towed 2500 miles from Scotland through Belgium to South of France and back through Holland. After seeing the stability warnings on here I was concerned, but no need to be. We have had the caravan plate increased to 1785 kg mtplm to avoid being overweight as had motormover installed but do carry heavy items in the car (Awning, BBQ, wheel locks, 4 bikes etc) to keep the van as light as possible. I am a Class C+E driver so used to towing but my wife isn't and she has towed this outfit. Found it to be very stable in all conditions, including wind and rain. The only downside we have found is that on some of the steeper motorway hills you have to change down to 5th and getting the noseweight down is quite hard have to load with most stuff over the axle or behind, don't know if this is because we keep the heavy stuff in the car or not, but the outfit is level and we tow at 80kgs on towball. . We managed 26 mpg with this outfit.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Abbey

De ervaring van P Johnson met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Abbey Vogue 520 van 1422 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

Towed it for the first time to this Easter in windy conditions outfit rock steady.
Kuga did not miss a beat!! towed caravan with ease,very impressive as a tow car.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Coachman

De ervaring van John Doidge met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Coachman Amara 450/2 van 1330 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

You need to keep checking your mirrors to make sue the caravan is still there as the towing is effortless. Very comfortable interior takes the strain out of long journeys.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Lunar

De ervaring van Derek Craven met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Lunar Quasar EB van 1330 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

Brilliant tow car, biggest problem I have with it is keeping the speed down to legal limits especially on motorway.
Van is completely stable so far on all road surfaces and speeds


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Bailey

De ervaring van steve met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Bailey Senator Vermont van 1280 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

hav bought a bailey senitor,and the kuga copes well!but its agood tow match and we love the van !its so spacious and we are goining to norfolk at the end of the month when i fetched the van had a unwitting chance to test the alko a rabbit ran out in front o f me and i swerved and i mean swerved!!!! a change of underwear and a stiff drinkwud of been great but i say greatstabillity recovered well but i was lucky very lucky!
lookin forward to my hols r


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Bailey

De ervaring van Gwyn Goforth met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Bailey Pegasus 514 van 1450 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

A great tow car, average 43 mpg solo & 33 towing.
This vehicle was made for towing no lack of power just love's cruising along the open roads in 6th gear.
I have towed with many cars but this is the best by a long shot.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Swift

De ervaring van laurie Crowder met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Swift Charisma 550 van 1470 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 99%

Pulls it fine, can't often get in 6th gear but 5th is OK, mpg is around 24 when towing on motorways.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Caravan

De ervaring van John MacLellan met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Caravan van 1250 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

I bought the Kuga 2.0 TDCi AWD last year in the belief that it was a good tow car. It was only on reading the owners manual that I found there is a Ford prohibition on exceeding 60 mph when towing Some continental countries allow up to 68 mph. I wrote to Ford to ask if the Kuga was safe to tow at say 65 mph. Their answer was "We do not comment on the safety limits", indeed I got no assurance that the Kuga was safe to tow at any speed. I am very disappointed as it is an excellent car when driving solo


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Avondale

De ervaring van stevegun met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Avondale Argente 530-5 van 1445 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

have had my kuga only six months but have had two trips out with our avondaleand find the towing good although you do spend a lot of time in fifth gear the petrol consumption is about mid 30s and cost us on one run to cromer ! about £50.00 either way but when you think that it would cost one hundred pounds or more to train travel we are happy. the car came along nicely with the van no probs ,so far my car is three and a half years old but hardly used adrop of oil fairly good for a three and a half year old motor in linconshire on a another hol, we saw a retired couple pulling a 1775 lunar caravan twin axle he said it pulled like a dream ,i asked if it was two piont five he said it was just two litre six speed 2011 model good old ford.still the best !


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Elddis

De ervaring van philip maxfield met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Elddis Avante 540 van 1465 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 98%

tows like a dream new to towing but behaves very well


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Avondale

De ervaring van steve lively met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Avondale Dart 380-2 van 1000 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

the last time i went out was with a titainium focus 1.6 and to be fair the car couped very well with the avondale ,however thier were times when it lacked pulling power hence the ford 2.0liter cdti which i hope will go much better and it seems too although we havent been on a long tow it seems to go well enoughgoing to norfolk at end of sep wil keep you posted


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Bailey

De ervaring van Colin G met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Bailey Discovery Neptune van 1187 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Love it! Great view of the road from the high driving position. Hardly notice the van on the back. Easy crusing at 60mph in 6th. Not needed the full 4 wheel drive yet but useful to know its there if needed. A 550 mile round trip returned 28mpg towing, this was virtually all motorway (60mph). We normally get 45mpg solo. Speed kills the mpg as the Kuga is not very streamlined. Now covered 7000 miles from new and its not missed a beat and I really cant think of anything I dont like about the Kuga. We have towed with an Audi A5 and Lexus IS220 and the Ford is easily the better of the trio we have owned.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] met een Lunar

De ervaring van Bernard Green met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD][PowerShift] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Lunar Lexon 575 EB van 1410 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

Having previously towed with a Range Rover the first tome out was better than expected, fuel consumption 28.7mpg.
The return Journey was disappointing? as the car seemed to struggle on hills and had difficulty pulling from a stand still; reversing on a incline to park the caravan was almost impossible, the car had NO power, After dumping the caravan I road tested the car and it was perfect. I will try again tomorrow, lets hope I don't need Ford Assistance.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Bailey

De ervaring van andykma@live.co.uk met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Bailey Senator Arizona van 1464 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 98%

Took out Kuga on a long journey last summer to the south west of france. Kuga performed fantastic with 4 adults and 1 child on board plus a fully laden caravan. Made a fantastic choice of Car. Anyone wants some more information please email me........


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Swift

De ervaring van Paul met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Swift Charisma 535 van 1322 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

I have towed around Scotland in all weathers (Inc. snow) without any problems. The Kuga does not disappoint being stable and safe. Fuel is the only downside with the caravan on (around 25mpg) but solo excellent for a 4x4 mid to high 40's.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Bailey

De ervaring van Graeme Putt met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: april 2010 - januari 2013) en een Bailey Pegasus 534 van 1466 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 92%

The Kuga pulls well even in 6th gear compared to the same size engined C max. The AWD is great no problems when moving off from muddy CL sites.
A sound solid drive with the Kuga even during high cross winds


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Swift

De ervaring van donald mccune met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Swift Charisma 550 van 1383 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

I have had my kuga 2yrs now pulling a swift charisma550.I can not find fault with it, mid 30s towing low 40s solo if you dont use cruise control.
previous car was a sorrento titan would not pass petrol stations.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Lunar

De ervaring van John McKernan met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Lunar Quasar 524 van 1388 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

Bought my Kuga new in February 2010 after having had a Volvo V70 for 6 years (which I also bought new). I have to say that I am delighted with the Kuga - driving position, roadholding etc. The performance is a bit less than the Volvo when solo but then the V70 had a 2.4l turbo diesel. Towing the Lunar with the Kuga is a dream. As other reviewers have said, you almost forget that you are towing. The higher driving position gives a good view of the road and performance is very good. Fuel consumption with van on looks like about 33 which I am happy with.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Bailey

De ervaring van Andy Smith met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (100 Kw/136 pk bouwperiode: april 2009 - april 2010) en een Bailey Senator Arizona van 1464 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 94%

Had the Ford Kuga for 2 days now, towed caravan for the first time today...............and believe me, if i couldnt see it in the rear view mirror i would know i was towing anything............FANTASIC!!!!!!


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Coachman

De ervaring van Chestrefeldian met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Coachman Amara 380/2 van 1205 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Been out 3 times now towing, two of which were 100 plus miles each way. At 75% the stability should be good but it is nigh on perfect. So far I haven't even noticed when a faster coach or large van passes. The traction seems excellent, including extracting from a muddy rally field gate already...I wouldn't have even tried that with the previous FWD X-Type Jag. This sometimes meant we packed up early to make sure we weren't last off. No longer a problem. Fuel efficiency could be better (currently 30 ish with the van on) but the Kuga is only 3 months old and 3000 miles so will hopefully improve. If you don't require a lot of boot space and the weight is sufficient, the Kuga will take some beating...and it really is a pleasant car to drive. Getting away at traffic lights is excellent due to the extremely low first gear...a bit too low when solo perhaps. Not as much 'ooomph' as the Jag but every bit as enjoyable in different ways.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Bailey

De ervaring van J Marriott met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Bailey Pegasus 514 van 1450 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

I have now had two outings with my new outfit. Had a Pageant Vendee and an X-Trail before, our new outfit tows like a dream. Not one twitch and really stable. I am an experienced tower so the high ratio worked okay for me.
I have nothing but praise for the Kuga, I am positive it will prove to have been a good choice.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Bailey

De ervaring van Antony Parker met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Bailey Pageant Provence van 1475 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 92%

We have a Bailey Pageant Provence fully loaded with full awning and 3 dogs. The combination seems really good, a little bouncy until it settles down. We had a Jaguar diesel 2ltr saloon before which was just as good, but not so good for the dogs! The fuel economy is not so good, I got @42 mpg in the Jaguar without the van but the Kuga is nearer @33mpg. We had also owned a Nissan Qashqai 1.5ltr which could easily do @50mpg but was just not able to pull the caravan, so we had to change the cars It's anoying really. But for some reason the Kuga feels more secure,, I cannot put my finger on it yet, it maybe the height?


Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] met een Swift

De ervaring van Dave Verney met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [2wd] (100 Kw/136 pk bouwperiode: april 2009 - april 2010) en een Swift Challenger SE 570 van 1585 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 101%

Having taken delivery of our new Ford Kuga Ė I must admit I did have some reservations about it's towing ability after asking several questions about the vehicles towing capabilities on caravan forums.

However, after hitching up our Swift Challenger 570 on to the rear of the Kuga, we never looked back, I'd go to say it was probably the most pleasurable and easiest journey's I've had to make and considering we covered over 250 miles in one day, the Kuga performed excellently.

Cruise control came into its own when we were on the motorway sections and a steady 65 MPH was covered for the majority of the journey. Fuel economy was around 7% down vs. normal driving and was to be expected.

Interior and fitting of the car are of very high quality, I can't fault anything really. The Sat Navigation is easy to use and has functionality that allows you to change your route as per traffic issues ahead, something my Garmin never had!

Ford now have a cap-less fill system that takes a little getting used to, but other than that the car and it's high level of equipment make it a really nice piece of kit.

So to summaries, if you are looking for a different tow vehicle, the Kuga is a good option, added to the level of options available and the quality of it's fittings, you'll be hard pressed to beat it.

Top marks to Ford for building a potential tow car winner


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Sterling

De ervaring van Phil Robjant met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Sterling Eccles Jewel van 1484 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 93%

We have just returned from a tour of the North East covering nearly 1500 miles.
We have towed caravans for over 25 years using various makes of cars mainly Volvo.
We purchased or new Kuga in September this year and what a car, I can honestly say its the best towcar I have ever owned.
It is very difficult not to forget your towing its that good. The miles per gallon are increadable the 6th gear was used on motorways, the car was happly doing 60mph with the reves just under 3000.
Wow what a combination.

Mr P.Robjant


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Bailey

De ervaring van Ken Saiger met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Bailey Pageant Moselle van 1337 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

Bought Kuga in July matched to our Pageant Moselle. Spent three weeks in Scotland travelled 2600miles in three weeks towing from Durham to Luss, then to Fort William, Ullapool, Pitlochry and then back to Durham. Total average 34.5 mpg. Strong stable, got us out of a boggy rut in Luss. Like the first reviewer I had to remind myself we had a van attached. Top marks Kuga!!


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Swift

De ervaring van Mark met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Swift Charisma 570 van 1452 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

We have just returned from 8 days in Scotland, our journey took us from chester up to Stirling then across through Glencoe & finally on to Fort William, staying at 60mph most of the way gave us an average of 31.5mpg which I thought was very good, driving around without the caravan gave us up to 33.5mpg. Cruise control seemed to use a bit more fuel & I found that the mpg not as good so I don't tend to use it when pulling the van, only having a 56 ltr fuel tank meant I had to fill up more than my old galaxy but on average fuel costs worked out about the same. I give the Kuga 4.5 out of 5 great car.


Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] met een Bailey

De ervaring van Jerry Bateman met een Ford Kuga - 2.0 TDCi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: juni 2008 - april 2010) en een Bailey Pageant S6 Monarch van 1239 kg geplaatst op 17-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

We tow a Bailey Pageant Monarch (S6) with our Kuga. The match is an absolute dream. It feels so safe and secure on all road types and provides a confident performance on hills. One word of warning, it is so secure you can easily forget you are towing so get Cruise Control or a SatNav with an adjustable Max Speed alarm so you don't lose your license.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.

Missende auto?
Staat je auto of caravan niet in de lijst? Klik en stuur een email en we zullen (proberen) hem toe te voegen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen