Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Honda Accord

Sorteer gebruikservaringen op:

Honda Accord - 2.2i CTDi met een Tabbert

De ervaring van P.Schouwenaar met een Honda Accord - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2003 - juni 2007) en een Tabbert Vivaldi 450 E van 1429 kg geplaatst op 21-07-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Inmiddels met deze combinatie al 3 keer een buitenlandse reis gemaakt. De Tabbert 450 Davinci is mijn derde en de zwaarste caravan op rij. De Honda levert genoeg kracht en heeft geen problemen met de caravan. Ik moet echter niet boven de 100 km/h komen want dan gaat de achterkant van de caravan kwispelen / slingeren. Dit is een uiterst onprettig gevoel. Mijn voorgaande caravans waren lichter en korter, dit reed prettiger. Beladen en een juiste kogeldruk is erg belangrijk. Rij ook NOOIT met fietsen achterop de caravan, gebruik hiervoor de ruime dissel. Het verbruik van mijn Honda is normaal 1:17 (zeer rustige rijstijl) en met caravan a 95 km/h 1:10,5.

Bekijk berekening

x


Honda Accord Tourer - 2.0 met een Hobby

De ervaring van M Weggie met een Honda Accord Tourer - 2.0 (114 Kw/155 pk bouwperiode: april 2003 - september 2008) en een Hobby Exclusive 495 van 1426 kg geplaatst op 02-09-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

De Honda trok de Hobby heel goed. Ook in heuvel/bergachtig gebied ( bv Luik). 110 km/u op de cruise controle in Frankrijk ( vlak wegdek) rijdt de combinatie verrassend stabiel. Verbruik in Nederland/ Belgie ( 90 / 95 km /u) 1 op 8.3. In Frankrijk ( 100 tot 110 km/u) 1 op 7.2. De 5 de versnelling zeer goed bruikbaar tot +/- 4 % stijging. Wel vaak de neiging om te snel te gaan van wege het stabiele weggedrag

Bekijk berekening

x


Honda Accord Tourer - 2.0 SOHC i-VTEC met een Knaus

De ervaring van Henk lammers met een Honda Accord Tourer - 2.0 SOHC i-VTEC (115 Kw/156 pk bouwperiode: september 2008 - 2015) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1290 kg geplaatst op 09-07-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Auto anderhalf jaar in bezit. Erg comfortabele reisauto, zeer geschikt om moeiteloos lange afstanden mee te rijden. In combinatie met Knaus Sudwind 2007 460 FU leeg 1040 kg. Kan er ongeveer 1:9 mee rijden bij 90 km/h, onder gunstige omstandigheden zelfs wel een 1:10! Solo haal ik 1:14 bij een rustige rijstijl. Hier komen de voordelen van de vernieuwde Vitec tot zijn recht. Vorige auto was een Peugeot 308 2.0 diesel. De diesel had een enorme trekkracht bij lage toeren. Weggedaan wegens de niet aflatende storingen. De Honda moet je veel meer op toeren houden en tijdig terugschakelen.Jammer dat er geen turbo op zit. Je bent dus vaak aan het schaken(vooral bij heuvelig terrein). De combinatie is heel stabiel, je krijgt hem praktisch niet aan het slingeren, Ook niet bij 110 Km/u. Het ASP heeft nog niet ingegrepen dus hier heb ik geen ervaring, maar is wel een geruststellende gedachte dat het er op zit.(en geen storingen meer)Al met al een erg fijne en betrouwbare auto, doe hem niet meer weg.

Bekijk berekening

x


Honda Accord Tourer - 2.4 DOHC i-VTEC aut. met een Burstner

De ervaring van J.Brinkman met een Honda Accord Tourer - 2.4 DOHC i-VTEC aut. (148 Kw/201 pk bouwperiode: september 2008 - 2015) en een Burstner Averso 460 TL van 1300 kg geplaatst op 27-06-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Met de caravan erachter schakelt de automaat veel te vaak.Niet alleen in heuvelachtig terrein, maar ook op vlakke snelwegen. Hierdoor is het brandstofverbruik erg hoog en ook moet er regelmatig olie bij gevuld worden. Bij handmatig schakelen is het een fantastische caravantrekker.

Bekijk berekening

x


Honda Accord Tourer - 2.0 met een Fendt

De ervaring van Deboer met een Honda Accord Tourer - 2.0 (114 Kw/155 pk bouwperiode: april 2003 - september 2008) en een Fendt Saphir 490 TF van 1430 kg geplaatst op 01-02-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

Prettige en stabiele combinatie. Erg weinig last van zijwind of slingeren. Op de snelweg meer dan genoeg trekkracht, zeker heuvelop. Wel op tijd terug schakelen. In de bergen geen problemen. Op de camping soms lastig om bergop en onverhard op gang te komen.

Bekijk berekening

x


Honda Accord - 1.8i met een Eriba

De ervaring van R. Westerhof met een Honda Accord - 1.8i (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - februari 2003) en een Eriba Touring Triton 430 van 1000 kg geplaatst op 25-01-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Prima ervaring met Eriba Touring GT tot 1000 kg.
Speciale aandacht voor automaat: bergop bevalt overschakeling naar handmatig schakelen soms beter. Bij scherpe daling berg-afwaarts in handschakeling zetten, anders wordt automaat heet bij veel haarspeldbochten.
Stabiliteit: uitstekend, ook ver boven 100 km/uur.
Brandstof verbruik naar 1:9 bij hogere snelheid autobaan, bij rustig rijden rond 80-90 km/ uur opmerkelijk goed: 1:12,5 met Eriba Touring GT

Bekijk berekening

x


Honda Accord - 2.2i CTDi met een Elddis

De ervaring van H.Wormgoor met een Honda Accord - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2003 - juni 2007) en een Elddis Odyssey 432 van 1225 kg geplaatst op 08-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Reeds 7 maal met onze Accord 2.2 icdi met caravan Elldis 430/2 naar Frankrijk geweest. Wat een genot om met deze combinatie te rijden. Er is altijd genoeg kracht om pittige berg trajecten te nemen.De route napoleon vanaf Grenoble tot Nice is voor deze auto een fluitje van een cent. Het brandstofverbruik solo is 1 op 15.5 en met caravan 1 op 10.5

Bekijk berekening

x


Honda Accord Tourer - 2.2 i-DTEC met een Hobby

De ervaring van Fred van Tol met een Honda Accord Tourer - 2.2 i-DTEC (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - 2015) en een Hobby De Luxe 540 UL van 1464 kg geplaatst op 10-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Perfecte kracht voor deze caravan.
Zowel op vlak en bergen probleemloos rijden.
Alleen met 2 (zware Koga's) fietsen voel je dat de stabiliteit achteruit is gegaan.

Bekijk berekening

x


Honda Accord Tourer - 2.2i CTDi met een Hobby

De ervaring van peter konincks met een Honda Accord Tourer - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2003 - juni 2007) en een Hobby Excellent 540 UL van 1463 kg geplaatst op 23-02-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

onder wat voor omstandigheden je ook rijd dezeauto heeft mits hij op hang is erg veel kracht.
op de autobaan ben je dan ook de baas en merk je bij een snelheid van 110 niet dat er nog iets achter aan zit. korton optrekken is even opletten maar op gang merk je niets meer.. in een woord geweldig.

Bekijk berekening

x


Honda Accord - 2.2i CTDi met een Hobby

De ervaring van verstegen met een Honda Accord - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2003 - juni 2007) en een Hobby De Luxe Easy 460 UFe van 1309 kg geplaatst op 21-02-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

afgelopen jaar de eerste keer met deze accord diesel op vacantie geweest naar Italie met caravan.
Wat een genot om met deze auto onze caravan ( Hobby 460 ufe) naar italie te rijden.
Altijd meer dan genoeg kracht.
Bij 95 km in de 5 met 1800 toeren rijdt hij alsof er niets achter hangt, geef gas en je voelt je nog in de stoel gedrukt.In een woord perfect.
Dieselverbruik normaal op kortere stukken 1:13,6 op vacantie met caravan 1:10,5.

Bekijk berekening

x


Honda Accord Tourer - 2.0 met een Wilk

De ervaring van ceuppens guy met een Honda Accord Tourer - 2.0 (114 Kw/155 pk bouwperiode: april 2003 - september 2008) en een Wilk S4-560 DM van 1502 kg geplaatst op 07-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

zeer prettige auto om mee te rijden , op autowegen geen enkel probleem , vertrekken op een helling is wel een probleem door de voortractie

Bekijk berekening

x


Honda Accord Tourer - 2.0 met een Wilk

De ervaring van ceuppens guy met een Honda Accord Tourer - 2.0 (114 Kw/155 pk bouwperiode: april 2003 - september 2008) en een Wilk S3-500 DM Birthday Ed. van 1400 kg geplaatst op 05-12-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Op vlakke wegen is er geen enkel probleem maar bij vertrekken op een helling zijn er toch problemen mogelijk

Bekijk berekening

x


Honda Accord - 1.8i met een Hobby

De ervaring van J. Kersten met een Honda Accord - 1.8i (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - februari 2003) en een Hobby De Luxe Easy 400 SB van 1089 kg geplaatst op 13-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Gemiddelde tot goede ervaring. Zelfs op LPG gaat het redelijk tot goed, mocht de airco dan nog erbij aan gaan en het is echt warm buiten (zuid-europa) duidelijk problemen met de motortemperatuur. Airco valt uiteindelijk uit.

Bekijk berekening

x


Honda Accord - 1.8i met een Eriba

De ervaring van Mark Weerts met een Honda Accord - 1.8i (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - februari 2003) en een Eriba Touring Troll 530 GT van 1100 kg geplaatst op 01-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Zeer goede ervaringen met deze combi. Gaat in Nederland makkelijk mee in de 5e versnelling. Benzineverbruik in de bergen + Airco erg hoog! Verder prima

Bekijk berekening

x


Honda Accord - 1.8i met een Sprite

De ervaring van K.R. Visser met een Honda Accord - 1.8i (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - februari 2003) en een Sprite Super 490 van 1300 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

Goede ervaringen met deze combinatie. Kan in Ned. bij normaal weer in 5e versnelling rijden. In de bergen moet er wel veel worden geschakeld maar dat is geen probleem. Ligt toch wel stabiel op de weg, ondanks dat de fietsen achterop staan.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Honda Accord.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Honda Accord - 2.0 met een Avondale

De ervaring van Keith met een Honda Accord - 2.0 (114 Kw/155 pk bouwperiode: februari 2003 - juni 2008) en een Avondale Dart 556-6 van 1245 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 95%

Towed all the way from Carlisle to the East of the Netherlands and back again no problem. Cruises along at 60mph in 5th until you hit a real hill then a drop into 3rd is usually needed. It is true that a diesel would probably mean a few less gear changes but the 2.0 petrol does fine. Mpg suffers a bit down to 25mpg from the usual 35mpg. On a separate trip round Scotland the engine had to be revved on really steep hills but hill starts were never an issue. It's probably not the car I would choose but as it was the car I had it did the job well.


Honda Accord Tourer - 2.2 i-DTEC aut. met een Abbey

De ervaring van john reid met een Honda Accord Tourer - 2.2 i-DTEC aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2009 - 2015) en een Abbey Aventura 312 van 1205 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

this combination tows like a dream,last year (2013) i
towed from glasgow to the south of france (app3000 miles)
without any problems, in sharp contrast to the year before
when i had a mercedes E270 & loads of trouble.


Honda Accord - 2.0 met een Elddis

De ervaring van Marcus met een Honda Accord - 2.0 (114 Kw/155 pk bouwperiode: februari 2003 - juni 2008) en een Elddis Xplore 302 van 930 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Surprisingly despite the Accords weight and 155bhp and 140lb ft torque it really is not suited to towing it is a stable outfit and has plenty power but you are constantly stirring the gears when you hit inclines i put this down to the ivtec engine which when car is solo is awesome but hitch it up and big difference in low down grunt, My car has 17inch alloy with wide 225 tyres which wear alarmingly quicky after a season I needed to replace, also the rear brakes get red hot when towing in mountainous areas as we live in Scotland and head up-to the Highland four times a year this makes for stressful motoring. Hoping to trade for a more suitable car in 2014.


Honda Accord Tourer - 2.2 i-DTEC met een Abbey

De ervaring van R Dickie met een Honda Accord Tourer - 2.2 i-DTEC (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - 2015) en een Abbey GTS 418 van 1490 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

I never have my GTS at maximum weight and the Accord does everything I need. I have toured in Ireland and Scottish Highlands and Islands over some challenging roads and never had any problems. I had Volvo V70s prior to my (2) Accords and which I loved, but fell out with Volvo because of their attitude over a brake judder problem when Ford took over.
My Honda does everything as well as the Volvo, is nearly 3 years old and returns 45/50 mpg solo (56 once) and 29mpg towing even on Highland roads. Totally reliable apart from a front window trim which came loose and was replaced under warranty. I'll stick with Honda until I win the lottery!


Honda Accord - 2.2i CTDi [6MT] met een Adria

De ervaring van carlos met een Honda Accord - 2.2i CTDi [6MT] (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2007 - juni 2008) en een Adria Altea 432 PX van 1000 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Tengo una ACE Kyoto 440 ET y elegí ADRIA por ser lo más parecido a esta. El vehículo va sobrado en todas la circunstancias de conducción si bien es mejor tener unos buenos neumáticos y no escatimar en gastos. Llevo un estabilizador MR 3000 para arrastrar casi 3000 kg lo cual va también sobrado y lo que noto es una sacudida al frenar o arrancar con decisión creyendo es causa del amortiguador de inercia o tensor de los frenos flojo. Por último destacar que en invierno llevo neumáticos m+s en el vehículo tractor y en verano unos destinados para tal fin. SALUD Y SUERTE


Honda Accord - 2.2i CTDi met een Swift

De ervaring van len harford met een Honda Accord - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2003 - juni 2007) en een Swift Charisma 555 van 1469 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 102%

my 7 year old honda has pulled 3 vans all exceeding 85% with no problems fuel consumption has been very good averaging mid to high thirtiesl


Honda Accord Tourer - 2.2i CTDi met een Bailey

De ervaring van Dave Bryan met een Honda Accord Tourer - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2003 - juni 2007) en een Bailey Pageant Burgundy van 1425 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 93%

I too find the Accord Tourer a superb towing car. It's stable and tows with little percieved effort even though the weight ratio is slightly higher than the recommended 85%, it is sure footed and stable. The 8'6" wide van means longer arms on the towing mirrors to see well down either side but thats no hardship. Fuel consumption inevitively suffers from solo but I seem to average the lower thirtys to the gallon. I do wish that they had included a proper spare wheel rather than the can of spray gunk & pump. The C.C. Red Pennant will hit you with a £75 charge if you call them out for a puncture and you have no spare so I am still looking for one.


Honda Accord - 1.8i met een Caravan

De ervaring van Dave Worley met een Honda Accord - 1.8i (100 Kw/136 pk bouwperiode: oktober 1998 - februari 2003) en een Caravan 1000 kg van 1200 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

Novice caravanners towing an old ABI Award Tristar that was donated to us. Easy enough to pull on the flat but hard work on the hills having to change down a lot. The VTEC engine only really gets going at >4000rpm which makes for slow getaways from junctions. Things start to get warm after more than 2 hours driving! Have to stick to flatter parts of the country close to home but still having some great holidays. When the caravan wears out I will change the car for a turbo-diesel!


Honda Accord Tourer - 2.2i CTDi met een Abbey

De ervaring van Gary Chance met een Honda Accord Tourer - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2003 - juni 2007) en een Abbey GTS Vogue 420 van 1427 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

Like P Boley I have weighed my Accord Tourer (2004 2.2 iTDCi) )and unladen, with an empty fuel tank it came in at 1680kg! (I do have the spare wheel not just the sealant and pump). I could not find my specific caravan as it is a dealer special however, the one I have based it on is the same style/weight Abbey so is therefore equivelent. I do not class myself as a Novice Caravanner as I have done it on and off over the years (4 caravans) and find that although slightly over the recommended 85% it tows superbly and a very stable outfit, despite being told it would not be "because of the large rear overhang" !! The only downside to the Honda is that it is high geared (in my opinion) and will only travel along the flat or slight incline in 5th @ 50mph as it is out of its torque range, but take it up to 60mph in 5th and it breezes along.


Honda Accord Tourer - 2.2 i-DTEC met een Fleetwood

De ervaring van s.treloar met een Honda Accord Tourer - 2.2 i-DTEC (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - 2015) en een Fleetwood Heritage 640-EB TA van 1675 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 101%

great with my avondale harrier and just changed to a t/a fleetwood 640 eb , towed back home over the woodhead by-pass no problem at all in fact felt more stable. off to chatsworth in dec.


Honda Accord Tourer - 2.2 i-DTEC met een Caravan

De ervaring van Neil Molyneux met een Honda Accord Tourer - 2.2 i-DTEC (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2008 - 2015) en een Caravan van 1350 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

First time towing, so a little inexperianced, car felt stable and plenty of power to pull (Wheel spin on cobbles out of drive!) Fine on motor way up to 55mph but felt like a snake starting so kept to 54mph (Cruise control). Got hit by a side wind and snake started but let off to <50 and alco stabiliser stopped snaking. SO far seems a good match, Off to Cornwall so may update


Honda Accord Tourer - 2.2i CTDi met een Swift

De ervaring van p boley met een Honda Accord Tourer - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2003 - juni 2007) en een Swift Challenger 530 van 1545 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

I was perturbed by your statement that the kerbside weght of the accord was 1537kg so i went and put it on a weighbridge- the results, with 90% full tank of deisel was 1712kg although thehand book states 1668kg; so i don't understand your statement that the challenger is 45kg to heavy for the car!. A 1500kg towing limit is stipulated for germany only. I think the accord is an excellent towcar for the said caravan; when taking fuel consumption on purely towing i return between 32-35 mpg


Honda Accord Tourer - 2.0 met een Adria

De ervaring van Tourer met een Honda Accord Tourer - 2.0 (114 Kw/155 pk bouwperiode: april 2003 - september 2008) en een Adria Altea 502 DK van 1225 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Although the Adria Altea only weighs 1225kg fully loaded the Honda's normally excellent and lively V-tec engine seems to struggle a little in higher gears and your foot is bedded well into the carpet just to keep going. After a long journey arms and legs begin to tire with all the gear changes which makes cruise control fairly useless. Unhitch the caravan and you'll have one of the best family cars on the road.


Honda Accord Tourer - 2.2i CTDi met een Abbey

De ervaring van Jeff Moxon met een Honda Accord Tourer - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2003 - juni 2007) en een Abbey GTS 215 van 1360 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

The Honda 2.2i CTDi Tourer is a superb car for towing an Abbey GTS 215. At 1360kg the Abbey is no lightweight, but the Accord takes it all in it's stride. The outfit is very stable on the motorway, even with crosswinds. It is also very capable of keeping up with traffic flow.


Honda Accord - 2.2i CTDi met een Bessacarr

De ervaring van Michael Gavey met een Honda Accord - 2.2i CTDi (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2003 - juni 2007) en een Bessacarr Cameo 495 van 1500 kg geplaatst op 05-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 98%

Just got back from touring France covering a distance of approximately 2000 miles.
Appart from driving very well,we were amazed with the fuel consumption with a return on average of 39 mpg.
We hope this is of some interest of your readers.
If there are any more details required please contact.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen