Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Hyundai Getz

Sorteer gebruikservaringen op:

Hyundai Getz II - 1.4i met een Kip

De ervaring van Jan Rienk met een Hyundai Getz II - 1.4i (71 Kw/97 pk bouwperiode: oktober 2005 - december 2008) en een Kip Kompakt KK 37 van 860 kg geplaatst op 28-09-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Deze prachtige combinatie voldoet ons enorm goed: een kleine, relatief lichte auto, die weinig kost voor woon-/werkverkeer, en toch met caravan je overal brengt! In de bergen rijd je uiteraard grotendeels met de vrachtwagens mee, maar dat is het enige wat vervelend kan zijn. Wij rijden eigenlijk altijd 90 km/uur en dat gaat prima. En uiteraard met de Kip Kompakt, zonder zijspiegels en een hefdakje: aankoppelen en rijden maar! Wij zijn er intens gelukkig mee!

Bekijk berekening

x


Hyundai Getz II - 1.5 CRDi VGT met een Kip

De ervaring van alex met een Hyundai Getz II - 1.5 CRDi VGT (65 Kw/88 pk bouwperiode: oktober 2005 - december 2008) en een Kip Kompakt Variotop 37 EKV van 950 kg geplaatst op 15-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Je moet je met deze auto steeds weer afvragen of de Kip er nog achter zit, je merkt eigenlijk niet dat er iets achter hangt.
In een noodgeval eens 40 km gereden met een caravan van 2000kg echter ook dan straalt de hyundai kracht uit enkel dat deze joekel de autro tot een mini maakt

Bekijk berekening

x


Hyundai Getz II - 1.5 CRDi VGT met een Kip

De ervaring van peter met een Hyundai Getz II - 1.5 CRDi VGT (65 Kw/88 pk bouwperiode: oktober 2005 - december 2008) en een Kip Kompakt Variotop 37 EKV van 950 kg geplaatst op 12-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Wat iedereen opvalt is dat deze Getz 2 net zoals zijn voorganger veel stiller is dan andere diesels als de Fiesta en Polo diesel

Bekijk berekening

x


Hyundai Getz - 1.5 CRDi 3 cil. met een Kip

De ervaring van Peter met een Hyundai Getz - 1.5 CRDi 3 cil. (60 Kw/82 pk bouwperiode: september 2003 - oktober 2005) en een Kip Kompakt 37 EK van 950 kg geplaatst op 12-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

Heb geen ervaring met een caravan achter de auto van 950kg maar wel een tandemasser van 3 meter lengte vol geladen met natte zeeuwse klei grond en een tiental 60x40 grindtegels van 6cm dikte, volgens een chauffeur meer dan 1500kg maar aan de Getz niet veel bijzonders te merken, rem supergoed dankzij de remschijven rondom en de degelijke constructie van de auto

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Hyundai Getz.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Hyundai Getz II - 1.5 CRDi VGT met een Freedom

De ervaring van MICHAEL LEACH met een Hyundai Getz II - 1.5 CRDi VGT (65 Kw/88 pk bouwperiode: oktober 2005 - december 2008) en een Freedom Jetstream Prima van 780 kg geplaatst op 12-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

After obtaining your report I took your advice and bought this car.It turned out to be an excellent choice.All your predictions where spot on.I will inform all who are looking to change their car to check with you first as to suitability in performance etc.
Michael Leach.


Hyundai Getz II - 1.4i met een Eriba

De ervaring van Chris Hawkesworth met een Hyundai Getz II - 1.4i (71 Kw/97 pk bouwperiode: oktober 2005 - december 2008) en een Eriba Touring Puck 120 GT van 690 kg geplaatst op 12-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

We took delivery of our Eriba Puck 120GT last august from autoleisure in Poole Dorset. We live in peterborough Cambs so we had a little bit of a journey to pick up our Eriba. we arrived after following autoleisure's directions and hooked up the puck to our Hyundai Getz and of we set to a nearby campsite about 6 miles away it didn't take very long to appreciate how well the little Puck towed we had to keep looking behind just to make sure it was still there, pulling away at traffic lights and round abouts was just the same as driving the car normally but we did allow just a bit more time when pulling off. After our overnight stay which was very comfortable we set off home to Peterborough. On leaving Poole we headed towards Ringwood and then on the motorway towards the west side of London picking up the M25 we followed it around until we picked up the A1 north we covered about 179 miles with the Puck behaving perfectly all the way even when being overtaken by lorries and coaches the little van didn't snake or wander at all it was a very pleasant journey and also I might mention this was the first time for some years I had towed a caravan. So my thoughts on towing an Eriba Puck 120GT with a small car such as the Hyundai Getz 1.4. Manual. Both my wife and I found it to be a nice combination in performance and stress free towing we travelled on Motorways and A and B roads and thru towns without any fuss from the car or Puck we managed to cruise in 5th gear on the motorways and the car pulled well when we over took other vehicles. Yes we did over take a few, So all I can say is if you would like a small but very well made and thought out caravan and you don't have a 4X4 or tank to tow with then please do take a look at the Eriba range of vans. by the way we averaged out the fuel with mixed towing to be around 34 to 35 MPG with two adults- luggage-bottled gas-spare wheel as supplied with the Puck and plenty of food.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen