Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Jeep Cherokee

Sorteer gebruikservaringen op:

Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Adria

De ervaring van Theo de Man met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Adria Adora 572 UT van 1695 kg geplaatst op 04-01-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

Jeep Cherokee 2.8 CRD bouwjaar 2007 met een Adria Adora 572UT bouwjaar 2015.
In juli 2015 naar de Rhône Alpes geweest en zelfs op de bekende stijle Colombier deed hij het geweldig goed,trok de 1700kg zware Adria met gemak naar boven ,de temperatuur liep maar iets op maar bleef toen gewoon staan en ook de laatste vakantie in october 2015 naar Luxemburg weer perfekt. geen enkel probleem.
Het blijven geweldige trekauto\'s, niet zuinig maar oersterk..

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 3.7 V6 aut. met een Beyerland

De ervaring van Hoekstra met een Jeep Cherokee II - 3.7 V6 aut. (155 Kw/211 pk bouwperiode: september 2001 - december 2003) en een Beyerland Sprinter 350 van 950 kg geplaatst op 15-05-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 37%

Ik heb deze Cherokee II nu een jaar en hij bevalt prima zowel als daily driver als trekauto. Deze auto heeft echt enorm veel trekvermogen, en vooral in de lage versnellingen enorm veel Koppel bij lage toeren. Wat dat betreft voelt ie bijna hetzelfde aan als de Nissan Patrol Diesel die ik hiervoor had, en dat wil wat zeggen.

Vorig jaar naar Zweden geweest met de caravan en dit was natuurlijk een peuleschil aangezien het gewicht van de caravan maar 700 kg is. Met dit gewicht merk je niet eens dat er wat achter hangt en moet je echt je snelheid in de gaten houden. Inhalen is zelfs op berghellingen geen enkel probleem.

Ook rij ik regelmatig met een 2 paards trailer met deze auto, wat dus wel een serieus gewicht heeft van 2000 kg, en dat gaat ook perfect.
Met deze auto is het overigens ZEER belangrijk dat je de overdrive uitzet als er een gewicht achter hangt want anders kan de versnellingsbak flinke schade oplopen. Dit is iets wat veel mensen volgens mij vergeten.

Ik heb er een 60 liter gasinstallatie in van Prins en dit bevalt goed. Verbruik met caravan/paardentrailer is 1:5, en zonder 1:6,5.
Op benzine is het verbruik met caravan/paardentrailer 1:8 en zonder ook 1:8! Dit was een erg fijne gewaarwording aangezien er in Zweden weinig LPG stations zijn. Er zijn niet veel auto's die met aanhanger net zoveel verbruiken als zonder, maar dit is er een van!
Wat betreft stabiliteit kan ik zeggen dat deze auto beter op de weg ligt met een flink gewicht erachter als zonder. Dit komt waarschijnlijk doordat de kont door het gewicht omlaag wordt gedrukt, waardoor hij een stabielere wegligging krijgt.
Zonder aanhanger kan ie flink overhellen in de bochten en daaraan merk je wel dat het meer een terreinwagen is dan een luxe SUV.
Ik heb hiervoor nog 2 andere jeeps gehad en een Patrol en een Frontera, maar vind deze Cherokee qua prijs/kwaliteit verhouding veruit de beste.

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD met een Adria

De ervaring van Theo de Man met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Adria Adora 572 UT van 1595 kg geplaatst op 26-04-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Onze ervaring met deze combinatie:
Verbruik was 1:7 dus dat viel mee want de jeep is natuurlijke geen zuinige auto. De stabiliteit was heel goed,als we met grote snelheid werden ingehaald door bijv. een busje dan ging de Adria 1x heen en weer kwam dan weer in het gareel dus de alko stabilisatiekoppeling werkte goed. Je merkt met de Jeep eigenlijk niet dat er wat achter hangt ook al was het deze keer ruim 1600kg (1700kg as).Wel is het af en toe nodig om de overdrive uit te zetten omdat de bak anders constant blijft switchen tussen de versnellingen en dat was meestal als er een stijging was. Verder gewoon op de cruise control kunnen rijden en dat is heerlijk rijden..Qua vermogen en koppel is het gewoon een beresterke wagen die trekt alsof er niets achter hangt en zal het moeilijk worden om ergens NIET van de plek te komen door zijn lage gearing..Word vervolgd...

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] met een Elddis

De ervaring van Marcel Guitoneau met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] (105 Kw/143 pk bouwperiode: december 2003 - januari 2005) en een Elddis Odyssey 524 van 1493 kg geplaatst op 08-05-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Wij zijn met de Jeep 2.5 crd en Elddis Tornado GTX ( totaalgewicht 1500 kg) naar Frankrijk geweest. Hiervoor had ik een Ford S Max 2.0 145pk. Het grote verschil is dat de Jeep veel sterker is als het wat stijl wordt. Verder hoeft minder vaak terug te schakelen dus al met al rijdt rustiger. Met de Ford S Max moest je bij een beetje helling al snel terug naar de 3e versnelling terwijl de Jeep zonder probleem rustig omhoog rijdt. Het voordeel van de Ford was dat de caravan totaal niet ging slingeren, ook niet als je wat harder rijdt (115 – 120 km p/u) of bij het passeren van vrachtauto’s. De Jeep heeft daar veel meer problemen mee, tot de 90 km gaat het goed maar daar boven kan de caravan gaan slingeren en het rare is dat het redelijk onvoorspelbaar is wanneer dit gebeurd.
Conclusie, gewoon 90 km per uur rijden dan brengt de Jeep je overal waar je naar toe wilt, of je nu over de snelwegen reist of dwars door de bergen de Jeep vindt het allemaal goed (gemiddeld verbruik 1 op 7).

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] met een Knaus

De ervaring van peter van der Poel met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] (105 Kw/143 pk bouwperiode: december 2003 - januari 2005) en een Knaus Sudwind 450 KU van 1300 kg geplaatst op 18-01-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 61%

Al vele jaren met Knaus Sudwind op vakantie. Spanje,
Oostenrijk, Italie, Frankrijk,alle bergen geen probleem en op de snelweg prima ligging. Koop voorlopig niets anders.

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] met een Eriba

De ervaring van Jan Blommers met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] (105 Kw/143 pk bouwperiode: december 2003 - januari 2005) en een Eriba Living pulse 440 van 1340 kg geplaatst op 14-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 63%

We zijn met de 2.5 crd en Eriba Living pulse 440 deze zomer naar Kroatie geweest en geen enkel probleem ondervonden. ook met snelheden tot 120 km/uur geen slingeren (caravan was voorzien van Winterhoff anti-slingerkoppeling. ook in de bergen blaas je alles voorbij met het naar boven gaan.
Kortom, mede door de V-vorm van de caravanas een fijne combinatie om mee te rijden met een kruissnelheid van 100 km/uur

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD met een Kip

De ervaring van ernst visser met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD (105 Kw/143 pk bouwperiode: september 2001 - december 2003) en een Kip Shuttle 41 van 1190 kg geplaatst op 18-01-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 49%

u gegevens klopen goed, jeep en kip werken prima samen. Egelijk voel je de caravan niet. dat is wel een nadeel waardoor je snel te hard gaat rijden. gewicht auto tot caravan is goed stuk lichter dat is dan ook de rede.

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee - 2.5 TD met een Cabby

De ervaring van Adriaan met een Jeep Cherokee - 2.5 TD (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 1995 - september 2001) en een Cabby C55 van 1430 kg geplaatst op 07-02-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

UItstekende combinatie, rijdt heel ontspannend en stabiel. ( met stabilisator ) Natuurlijk is de 4-wheel drive fantastisch om de combinatie ut de 'bagger' te trekken. Een soppige campinggrond of welke helling dan ook is geen enkel probleem. Het verbruik met caravan neemt behoorlijk toe van solo ca. 1:10 naar ca.1:6 met caravan.

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Kip (2005)

De ervaring van Cor de Gier met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Kip (2005) Hyline 53 TDB van 1690 kg geplaatst op 19-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Onze Jeep Cherokee 2.8 CRD aut. uit 2007 met een Kip Hyline 53 TDB van 1690 kg had veel last van temperatuur stijging tijdens ons verblijf in Oostelijk Duitsland
Tijden ritten met een buiten temperatuur van 27 graden met een stijgingspercentage van 14% steeg de meter naar het rood.
Bij melding bij Jeep Dresden in Duitsland gaven zij aan dat dit normaal was bij Jeep.
Bij thuiskomst gaf de dealer ook aan dat dit types iets voor Jeep was?? En dat de airco dan maar uit moest, wel had ik de overdrive uitgezet maar volgens mij heeft dit alleen met de Aut. bak te maken
Heeft iemand hier ervaring mee?

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] met een Knaus

De ervaring van Andres Vasseur met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] (105 Kw/143 pk bouwperiode: december 2003 - januari 2005) en een Knaus Sudwind 750 UFK van 2115 kg geplaatst op 28-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 92%

de cherokee is een uitstekende wagen om mee te trekken . in sneeuw, regen,bergpassen kortom alles is met deze wagen mogelijk.

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] met een TEC

De ervaring van T.Wildeman met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] (105 Kw/143 pk bouwperiode: december 2003 - januari 2005) en een TEC Travel King 470 TE van 1214 kg geplaatst op 25-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 55%

Ik heb goeie ervaring met deze combinatie.

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Kip

De ervaring van Louis Peeters met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Kip Sky-Line 41 TDB Travel van 1150 kg geplaatst op 23-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 50%

Meer dan geweldig. Ontspannen rijden en zelfs met automaat is het een plezierige rit. De alternatieve 2 niet hoeven te gebruiken.
Een heerlijk stel samen.

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Bagagewagen

De ervaring van Dhr.G.A. Boom met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Bagagewagen (achter MPV of SUV) van 650 kg geplaatst op 12-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 23%

Dit is totaal lachen geweest.
Ik had er een kleine Wind achter hangen.
Je moet vooral niet vergeten dat er iets achter hangt.
Steeds vergeten dat er met een aanhanger andere snelheden gelden.
Ik ben gelukkig niet aangehouden.
Gewoon alles ingehaald,ook in de bergen.

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] met een Dethleffs

De ervaring van Klaas Haaijema met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] (105 Kw/143 pk bouwperiode: december 2003 - januari 2005) en een Dethleffs Camper 520 van 1500 kg geplaatst op 18-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

Heb nog geen ervaring met de Dethleffs 520 V 1500 kg.
Tot op heden trokken wij een Adria B502 UPmet een totaal gewicht van 1300 kg. De trekkracht van de Jeep Cherokee 2.5 Crd is ruim voldoende, doch bij 110 km/pu krijgt de combinatie slingernijgingen. Ik zoek de oorzaak in de korte wielbasis???!!
De Dethleffs 520 V heeft een langere dissel en is totaal 7.71 mtr lang, hierdoor verwacht ik een beter rijgedrag.
Noot: het is natuurlijk niet de bedoeling om constant zulke hoge snelheden te rijden, doch het is wel eens handig.
In afwachting van uw onderzoek veblijf ik.
Vriendelijke groet
Klaas Haaijema

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Hobby

De ervaring van Dhr. G.A. Boom met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Hobby Landhaus 750 van 2200 kg geplaatst op 16-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

Is prima bevallen en is me erg meegevallen.
Ook in de bergen geen echte problemen gehad.
Heb op bepaalde stukken wel de overdrive uitgezet.
Ik weet enkel niet of dit te danken is aan de chip-tunning ,die ik heb laten uitvoeren.

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een LMC

De ervaring van H. Helmonds met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: december 2002 - januari 2005) en een LMC Munsterland 500 RBD van 1500 kg geplaatst op 21-01-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

In 2006 met de Jeep naar Spanje en Portugal geweest. Heen en terug door Andorra. De Jeep blijkt een uitstekende trekker voor de caravan te zijn. Prima stabiliteit van de combinatie. Door de hoge zit heb je goed overzicht.
Dank zij het navigatiesysteem werden we een binnenweggetje op gedirigeerd met de aanduiding voor een hellingspercentage van 22%. De Jeep gaf geen krimp en klom met caravan en al moeiteloos naar boven.
Ook de korte draaicirkel en de onder het reservewiel uitstekende trekhaak maakt scherp manoevreren (scharen) mogelijk.
Ben zeer tevreden over deze auto als caravantrekker.

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Hobby

De ervaring van N.Bruijnes met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: december 2002 - januari 2005) en een Hobby Excellent 460 UFe van 1349 kg geplaatst op 03-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 57%

Ik ben afgelopen najaar met Jeep Cherokee naar Spanje en de cote d'azur geweest en ik moet zeggen dat de Cherokee mij vormidabel goed is bevallen trekkracht in overvloed

Bekijk berekening

x


Jeep Cherokee - 4.0 aut. met een Caravan

De ervaring van wijnbelt met een Jeep Cherokee - 4.0 aut. (131 Kw/178 pk bouwperiode: maart 1997 - november 2000) en een Caravan van 1400 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

De Cherokee is in combinatie met een caravan aan de haal qua prestaties ronduit waanzinnig te noemen (overigens tevens het brandstofverbruik...). Invoegen op de snelweg en het nemen van steile hellingen vormen geen enkel probleem. Hier bewijzen de krachtige motor èn de automaat hun waarde. Met ingeschakelde 4x4 -zeker met ingeschakelde lage gearing- is wegrijden vanaf modderige en/of natte ondergrond een peuleschil. Een toppunt van stabiliteit is de Jeep echter niet: enige gevoeligheid op het gebied van de stabiliteit is waarneembaar; een stabilisatorkoppeling bewijst bij deze auto haar nut. Qua verbruik dient rekening gehouden te worden met 18 à 20 liter per 100 kilometer.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Jeep Cherokee.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Jeep Cherokee KL - 2.0 D aut. [AWD] met een Lunar

De ervaring van john met een Jeep Cherokee KL - 2.0 D aut. [AWD] (125 Kw/170 pk bouwperiode: april 2014 - april 2015) en een Lunar Delta RI van 1670 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

just had weight plate upgrade to 1800kg and still pulls effortlessly. would recommend this jeep to anybody.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Bailey

De ervaring van Chris met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Bailey Pageant Moselle van 1337 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

I have had many 4x4 cars for safe towing
Over the years had many green oval and always tend to be underpowered on big towing vans except Range Rover V8
This car was a bit weird when I bought it fuel was not much better than V8 so off it went for full service and Re-map now runs at 190bhp 420nm torque this car is now by far the best tow car I have ever had
If you want to put your foot down pulling away on dual carriageway you will be amazed the amount of cars you leave behind upto the 60mph speed limit
Totally effortless and fantastic drive the 5 speed auto is silky smooth
Definatley a car to consider if you have never owned
Parking is where it comes into its own reverse gear on tick over will point it anywhere you want to go and on sites I have manoeuvred many twin wheel huge vans for people
All in all 5* all the way with huge pulling power and now great fuel consumption


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Caravan

De ervaring van Mark fogarty met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Caravan van 3500 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 171%

I love my jeep. Towing is NO PROBLEM. My van is only 1300 k laden the jeep in auto 2.8crd is a torque monster. Tends to tick over on 1750 rpm in 5th except on steeper gradients. Does about 23-25 mpg when towing. Just be sure it has had regular service should be no problem. Full of character machine and looks good as a bonus. It passes the always look back test in the carpark. I still do after 6 months and admire her every time. It's 2007 kj bought with 234,000 km on it has never let me down. Better than that charisma free oriental stuff. Pride of ownership is important


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD met een Swift

De ervaring van Jan met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD (105 Kw/143 pk bouwperiode: september 2001 - december 2003) en een Swift Challenger 490 van 1250 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Fantastic tow vehicle but only when the suspension is in good order. A weakness in the rear suspension design causes premature wear in the rubber bushings in the two lower trailing arms. This allows the rear axle to move in relation to the body, having an uncontrolled steering effect at the rear. This is exaggerated considerably when towing, as described by others. Heavy duty rear arms can be purchased for under £80 and fitted without too much trouble. If you're having problems then get them replaced and you'll be over the moon!


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] met een Swift

De ervaring van Andrew McReynolds met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD [2004] (105 Kw/143 pk bouwperiode: december 2003 - januari 2005) en een Swift Challenger 560 van 1493 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

This is where the Jeep Cherokee KJ (Liberty) really stands out from the crowd. It is a real workhorse and excels at caravan towing. The Cherokee has never failed to deliver in any environment when towing the van.


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD met een Sterling

De ervaring van Glenn met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD (105 Kw/143 pk bouwperiode: september 2001 - december 2003) en een Sterling Eccles SE Moonstone van 1474 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Loved the Cherokee but towing it can become unstable. I could only do 50 mph safely. Tried everything to rectify it, Nose weights tyre pressures ect, but to no avail. In good weather could perhaps nudge it up to 55mp but was always wary it could start swaying at any moment. I think the problem lay in the soft suspension set up, the caravan would move which would start the car moving which would start the caravan moving more. The long reach of the tow bar didn't help either. Loved the truck but towing with an Vauxhall Antara now, difference? I can set the cruise at 60mph and leave it there. Never tried spring assisters, perhaps they would have made some difference, but don't hold your breath.

It wasn't just my Cherokee either, on speaking to others they also had the same problems. One even dashed across when I pulled up on site to ask if I was suffering problems with stability, It was his first trip with the Cherokee he thought there was something wrong with his car.


Jeep Cherokee III - 2.8 CRD aut. met een Bailey

De ervaring van Andy met een Jeep Cherokee III - 2.8 CRD aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: maart 2008 - januari 2011) en een Bailey Olympus 624 van 1593 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

2 yrs towing in all conditions and on many difficult to access 5 van sites. Excellent traction and stability in all weathers. Low range makes for good mobilty on wet sites reversing even uphill with ease. Temp guage never moves on long gradients unlike other 4wd towcars I've had. 22mpg motorway & mixed roads. 18mpg into strong headwind on motorway. Solo 27 - 33mpg. Some say this is US gals but brim to brim the mpg reading seems to be true to UK gals.
90% of the the ability of the leading brands at less than 50% of the price at 3yrs old. worth a look if you need to tow large van.


Jeep Cherokee - 4.0 aut. met een Elddis

De ervaring van Richard met een Jeep Cherokee - 4.0 aut. (131 Kw/178 pk bouwperiode: maart 1997 - november 2000) en een Elddis Crusader Hurricane van 1050 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Effortless towing. Without any doubt the best tow car I've had. Also pulled our 3000kg (laden) Ifor Williams van trailer effortlessly. Only down side is 12 - 16 mpg. Safest tow car I've owned. Performs at its best at around 62mph on motorways. Stays locked in top gear better at that speed. No problem overtaking lorries. Aks1300 hitch fitted works well too. First time I've not used a Scott stabiliser.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Bailey

De ervaring van david steele met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Bailey Senator Wyoming van 1559 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

2005 jeep cherokee sport 2.8 auto pulling a bailey senator wyoming fully loaded. the jeep accelerates upto all speed limits with ease.a comfortable and easy car to tow with, my wife has driven this combination without any trouble. performes well on wet muddy fields or towing the boat off the beach.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD met een Knaus

De ervaring van Daniel met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Knaus Sport 400 LK van 1150 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

The combination of the Knaus Sport and Cherokee is perfect, I have made many thousands of miles and I'm very happy. Jeep tows it perfectly, almost effortlessly ... and how I enjoy the off road!


Jeep Cherokee III - 2.8 CRD aut. met een Ace

De ervaring van Jackie met een Jeep Cherokee III - 2.8 CRD aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: maart 2008 - januari 2011) en een Ace Award Transtar van 1391 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Towing our Ace Award Transtar with our 2008 Jeep Cherokee K. 2.8 Automatic CDR. is Great. You feel so comfortable with the caravan on the back, it is as if it was not towing any thing.
fuel consumption is also very good considering the size of the vehicle. Towing at an average of 50 MPH on main roads gives us an average of 25+ MPG and it increases on motorways when sticking to 60 MPH using the cruise control.

We towed our caravan with the Jeep in January through snow and ice no problem.

We had to drive up and down a very steep long hill in wales and it made no difference our jeep never struggled or any thing, it just went up effortlessly. Even carrying 4 adults +luggage.

I would recommend this Jeep for towing any time. Why spend out on more expensive well known top of the range 4x4's when this Jeep has all the same refinements and looks impressive. My Jeep really turns heads.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Abbey

De ervaring van Geraint Jones met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Abbey GTS Vogue 215 van 1319 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

2005 Limited towing 2006 Abbey 215 GTS Vogue. The Jeep is a very competent tow car which is very stable in all conditions. It is very good off road, far better than most other 4X4s of similar size. Fuel economy is not fantastic (26 - 28 mpg solo 22 - 26 towing) but this is a heavy car with a massive 2.8 Ltr turbo diesel motor. This is a cool looking car with very good level of kit and so far has proved to be very reliable. I have yet to tow in snow/off road but I would expect this car to perform admirably in these conditions also.


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD met een Sterling

De ervaring van leigh met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD (105 Kw/143 pk bouwperiode: september 2001 - december 2003) en een Sterling Europa 620 TA van 1615 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

our jeep tows fantastic!! she's a 2.5 crd manual and the van 620 twin axel love towing this van with jeep average 28 mpg with bikes on roofrack.. on motorways drops to 22-26 mpg not bad for size of outfit


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD met een Abbey

De ervaring van Nigel met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD (105 Kw/143 pk bouwperiode: september 2001 - december 2003) en een Abbey GTS Vogue 418 van 1427 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

The Jeep tows beautifully. No loss of power, and very stable. Sometimes you can forget you are towing. Doesn't seem to lose too much fuel economy either with the van attached. Good all round match.


Jeep Cherokee - 2.5 TD met een Swift

De ervaring van Reg and Pat met een Jeep Cherokee - 2.5 TD (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 1995 - september 2001) en een Swift Challenger 490 van 1550 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 101%

The best ever old banger for towing and less that £1000 to buy road tax £215 with cheep insurance.
I hope it last for ever...


Jeep Cherokee - 2.5 TD met een Bailey

De ervaring van Liz Wakefield met een Jeep Cherokee - 2.5 TD (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 1995 - september 2001) en een Bailey Ranger GT60 520/4 van 1321 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

I love the comfort of the cherokee and my husband has to keep reminding himself we are towing. For those of you familiar with Telegraph Hill near Devon all I can say is what hill. This car never struggles


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD met een Bailey

De ervaring van John Vann met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Bailey Unicorn Barcelona van 1756 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 94%

Can't really fault the Jeep as a towing vehicle, powerful and smooth on the road, picks up speed well when pulling off and just eats hills up (even very steep hills). absolutely no complaints fuel consumption great too for engine size


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Bailey

De ervaring van Stevie met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Bailey Senator Wyoming van 1735 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 92%

My Jeep has been re-mapped to increase performance as the Wyoming has been up-plated. A real pleasure to drive towing as well as solo. My only complaint is that it is a little noisy at low speed. 28mpg solo and 23mpg towing with 2 bikes on the roof. Performes well, especially on wet rally fields.


Jeep Cherokee III - 2.8 CRD aut. met een Bailey

De ervaring van Andrew Lovatt met een Jeep Cherokee III - 2.8 CRD aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: maart 2008 - januari 2011) en een Bailey Unicorn Barcelona van 1756 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

Well I had a Terracan towing a Bailey Senator Indiana and I thought that was good! The Jeep is really amazing with the new Bailey Unicorn Barcelona, we have towed during the winter of 2010, all over christmas and new year and into january 2011 in all the snow and ice, we even had 10 inches of snow in scotland and it didnt bother the jeep one bit. Loads of power, great auto box, resoably economical, drags the big twin axle around like a rag doll, really compfortable with all the toys. Would recommend anytime.


Jeep Cherokee - 2.5 TD met een Bailey

De ervaring van Colin Gallagher met een Jeep Cherokee - 2.5 TD (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 1995 - september 2001) en een Bailey Senator California van 1459 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

The Jeep has been the best vehicle I have had for towing (and we have had quite a few). It tows effortlessly in all conditions and fuel economy is hardly effected. I get an average 32 mpg normally on combined moting and 30 while towing. Looked after a jeep will serve you well for many years.15277


Jeep Cherokee II - 2.4 [5MT] met een Bailey

De ervaring van S Bakewell met een Jeep Cherokee II - 2.4 [5MT] (108 Kw/147 pk bouwperiode: september 2001 - januari 2005) en een Bailey Pageant Limousin van 1578 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

Having brought this jeep i have towed with it once and that is the last time i will tow with it as its up for sale, as it is crap spent most of time in third gear on slight inclines with my foot flat to the floor.Solo no problem but put some weight on it and its like hitting a brick wall.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Bailey

De ervaring van Andy met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Bailey Olympus 624 van 1593 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

2006 sport towing Bailey Olympus 624. plenty of power for acceleration and hill climbing. temp needle rises on long climbs but never overheated. plenty of traction on soft ground plus full time 4wd mode. terrific value secondhand compared to usual 4wd wagons. buy pre march 2006 for lowest road tax.


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD met een Elddis

De ervaring van Carole met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD (105 Kw/143 pk bouwperiode: september 2001 - december 2003) en een Elddis Odyssey 484 van 1465 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Brilliantly paired outfit. Tows Odyssey Sunseeker like a dream. Very stable. Pulls away very well. Four wheel drive also made easy work of getting the van off water soaked mud slopes. LUVIT.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Compass

De ervaring van chris kearns met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Compass Rallye 635 van 1820 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

Bought the Jeep as previous car (Grand vitara XL7) was too light for heavy caravan. This is a joy to tow with. Take off from standing start (roundabouts etc) is effortless and it will cruise all day long at legal limit and cruise control is great. Fully loaded my caravan weighs in at 1900 kg but that's no problem I love it, the styling of my model (2006) makes it stand out from the usual Japanese/Korean makes and it has electric everything. Even heated leather seats!. So far no problems at all


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD met een Elddis

De ervaring van John Bunning met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD (105 Kw/143 pk bouwperiode: september 2001 - december 2003) en een Elddis Avante 524 van 1420 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Excellent towing. You may forget that there is a caravan on the back. Pulls away easily on steep hills and can keeps up with the traffic. Always in control of the van. Very stable. You are not a snail with a jeep.


Jeep Cherokee - 4.0 aut. met een Lunar

De ervaring van Terry Coleman met een Jeep Cherokee - 4.0 aut. (136 Kw/185 pk bouwperiode: januari 1989 - maart 1997) en een Lunar Solaris TA van 1525 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 95%

The combination tows much better, more stable, than when I had an Elddis Hurricane . The performance level available is easily capable of keeping up with, and often better than "normal" traffic. You can`t beat a big, torquey engine for towing. The 4lt 6cyl Jeep motor is more like a diesel than a petrol, and it doesn`t use as much fuel as you might think, it`s almost the same as the 2.5 Jeep deisel !


Jeep Cherokee III - 2.8 CRD met een Sterling

De ervaring van Ken Walker met een Jeep Cherokee III - 2.8 CRD (130 Kw/177 pk bouwperiode: maart 2008 - januari 2011) en een Sterling Elite Emerald van 1590 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Excellent.Tows like a dream.Never had aproblem even though the caravan is heavy for a single axle..Maybe a bit noisy but it pulls the van no problem.Not bad on fuel .Getting about 25mpg on a steady run.Just come back from Devon (up hill and down hill) and averaged about 23 mpg.


Jeep Cherokee - 2.5i met een Lunar

De ervaring van Adam Wheeler met een Jeep Cherokee - 2.5i (87 Kw/118 pk bouwperiode: januari 1993 - november 2000) en een Lunar Quasar 566 van 1345 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

A very good towing vehicle for this size of caravan. Much more torque than by old Range Rover 2.5 turbo Diesel. Pulls up hill very well , and crusies along the flat with no issues.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Adria

De ervaring van Ian Hastings met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Adria Adiva 543 UL van 1610 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Towing our Adria Adiva 532UP across Spain with the Jeep fully loaded up (Full awning,2 Bikes, Washing machine, 4ft Satellite dish and all the goodies) is a doddle. Solo, the Jeep is a bit bouncy on rough tarmac but on the open road its very comfortable. Off Road this is a seriouse piece of kit and will go anywhere. We get about 28MPG on average over 3 years including lots of towing every winter in Spain. Reliability is 100%.


Jeep Cherokee - 2.5 TD met een Avondale

De ervaring van HEATHER HILL met een Jeep Cherokee - 2.5 TD (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 1995 - september 2001) en een Avondale Dart 630-6 van 1431 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

while towing with my on holiday for the time, i overheated while climbing a hill i left it in 5TH gear, WOULD THIS OF CAUSE THE PROBLEM. TO ALL JEEP TOWERS.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD met een Elddis

De ervaring van J.Taylor met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Elddis Odyssey 525 van 1560 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

I have aJeep Cherokee ltd. 2.8 crd. I find most of the time it is fine but needs to drop down a gear on inclines. I am getting an overall average of 25.2 to the gallon, all in all it is satisfactory


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Bailey

De ervaring van Kevan Millar met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: december 2002 - januari 2005) en een Bailey Pageant S6 Vendee van 1415 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

I found the Jeep Cherokee 2.8CRD sport auto and my Bailey Vendee an excellent combination with power to spare. Fuel economy not great 23-25 mpg, But the comfort and drive make this a top tow car. It looks good as well.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Ace

De ervaring van Dave met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Ace Jubilee Statesman van 1383 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

The Jeep never struggles to perform and is a joy to drive whilst towing .Sidewinds are hardly noticable and although our caravan is nowhere near its abilities we have towed other trailers including a car trailer complete with large car ...still very stable and with little effort .


Jeep Cherokee - 2.5 TD met een Lunar

De ervaring van Mike Hodgins met een Jeep Cherokee - 2.5 TD (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 1995 - september 2001) en een Lunar Quasar 525 van 1350 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

I tow a Lunar 5.25 Freelander (Same Spec) the performance with the nearly 12 year old jeep cherokee 2.5 TD has been first class Please do not let your jeep be touched by anyone other than a jeep dealership. They are are a great friend when well looked after
I Have 120000 miles on the clock and still purrs in front of the lunar. (Caravaners from 1982)


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD met een Bailey

De ervaring van NIGEL KENT met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Bailey Senator S5 Oklahoma van 1447 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Excellent tow vehicle. Absolutely awsome towing up steep, winding hills. Mpg is 24/25 towing and 30/32 solo. The low box is very good when towing across less than perfect farm meadows. Very laid back vehicle solo.


Jeep Cherokee II - 2.5 CRD met een Burstner

De ervaring van BOB MILLER met een Jeep Cherokee II - 2.5 CRD (105 Kw/143 pk bouwperiode: september 2001 - december 2003) en een Burstner Ventana 430 van 1200 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

NO PROBLEMS TOWING EXCELLENT PERFORMANCE LITTLE DIFFERENCE IN MPG ALL ROUND EXCELLENT PERFORMER


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD met een TEC

De ervaring van ken platt met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een TEC Weltbummler 560 TF van 1390 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

I am very pleased with my Cherokee, the pulling power is awesome. Fuel consumption towing average out at 24mpg and solo at 32mpg. Acceleration is very brisk but noisy, although when cruising normal conversation is possible.Highly recommended as a towing vehicle, great fun off road,no problem on straight roads, need respect on bends like most 4x4s.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Avondale

De ervaring van Barry Hodgson met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: december 2002 - januari 2005) en een Avondale Argente 550-4S van 1325 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

I have just changed my Abbey Spectrum 535 for an Avondale 550 (1400KG) because I feel the 1700kg of the Abbey made my Jeep Cherokee 2.8GRD Sport Auto feel slightly lightweight on motorways and medium hills. Not any longer the 300kgs makes all the difference.


Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. met een Bailey

De ervaring van Graham Griffiths met een Jeep Cherokee II - 2.8 CRD aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2005 - maart 2008) en een Bailey Senator Arizona van 1356 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

The Jeep has been used heavily for towing including a 3500 mile tour of Europe. Performance is excellent. Tows comfortably at 70 mph in France. Hillclimbing is very strong. One slight reservation is on long alpine climbs the temperature can climb if the speed is kept high, although never a real problem. There is a button on the auto gear stick which disengages the overdrive 5th gear and gives incredably strong acceleration, ven on hills. Always very stable and will tow anywhere, including unsurfaced 1 in 4 hills in the Ardeche. Fuel economy solo is 30 mpg and about 22 when towing maintaning 60 mph.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen