Caravantrekker.nl Informatie Blog Gebruikerservaringen Tests Advies Vragen

Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Kia Optima

Sorteer op:


Kia Optima SW 1.6 T-GDi met een Knaus

De ervaring van Jan Walburg met een Kia Optima SW 1.6 T-GDi (132 Kw/180 pk bouwperiode: oktober 2018 - heden) en een Knaus Sport 420 QD van 1200 kg geplaatst op 07-10-2020. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Hiervoor een Mazda CX 5 met een Dethleffs 495 C go gehad. Dit ging wel maar hield zeker niet over. Veel terug naar de derde en soms tweede versnelling als het wat berg opging. Dit jaar voor het eerst met deze combinatie op reis geweest. Zo'n 3000 km door Duitsland via Polen naar Tsjechië. Ik gebruik Repusel spiegels (Milenco past niet op de Kia spiegelkap). Naast dat ik de montage van Repusel een stuk degelijker vind, ervaar ik het zicht ook beter dan dat van Milenco. De automaat van de Kia is een zeventraps met dubbele koppeling. Ik zet de rijmodus in de "sport” stand. De auto heeft geen enkel probleem met de caravan. Je kunt deze combinatie gemakkelijk rijden met de cruise.control op 95. Een enkele keer grijpt de automaat terug naar de vierde versnelling als het wat steviger omhoog gaat, maar komt nooit boven de 3200 toeren uit. Berg af zijn de met de stuurkolom meedraaiende flippers heel handig, remmen in combinatie met afremmen op de motor. De combinatie is nauwelijks zijwind gevoelig. De motor, in combinatie met het vroeg beschikbare koppel maakt dat je nauwelijks merkt dat de auto zwaar belast wordt. De motor beschikt over 180 pk en heeft een turbo. Dit zorgt voor probleemloos vlot inhalen van b.v. vrachtwagens. Even vlot naar 110 km, inhalen en weer terug naar 95 km. Zorg er wel voor de koppeling niet te veel te belasten, rustig optrekken tot dat de combinatie rolt. Kortom, een prettige combinatie om mee onderweg te zijn.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Optima SW 1.7 CRDi met een Knaus

De ervaring van WVA met een Kia Optima SW 1.7 CRDi (104 Kw/141 pk bouwperiode: september 2016 - 2018) en een Knaus Sport 450 FU van 1200 kg geplaatst op 21-08-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

Prima prestaties. Knaus is 1300kg beladen.
bergachtige wegen goed te doen zoals de Millau-route
naar Spanje. 1800 kg (is max) zou ik niet doen maar
moet voor mijn gevoel tot ca 1500kg goed aankunnen.

Snelweg rijdt het beste en zuinigst in '5' bij 100km/h
Wel hulpveren laten monteren! Is volgens mij
noodzaak. Heeft ook sterk bijgedragen aan de
stabiliteit.

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Alle Plug-in Hybrides

Juist een (Plug-in) Hybride is ideaal als caravantrekker. Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride auto's en maak hier een berekening met je caravan.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.


 

Over Caravantrekker

Wat is de visie van Caravantrekker en wie zit daar achter?

Menno vertelt meer over de achtergrond. 

Lees ook:

Rijbewijs B of BE?

Caravanbanden

Hoe meer PK's, hoe beter?

Abnormale bandenslijtage

Maximaal trekgewicht

 

© 2004-2021 Caravantrekker