Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Landrover Discovery Sport

Sorteer op:

Landrover Discovery Sport - 2.2 TD4 met een Kabe

De ervaring van louis van der meij met een Landrover Discovery Sport - 2.2 TD4 (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2014 - 2016) en een Kabe Ametist GLE van 1560 kg geplaatst op 21-10-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

minder goede ervaring ook bij gewicht van ong 1560 kg moet de auto uit de cruise control

Bekijk berekening

Wijzigen


Landrover Discovery Sport - 2.2 TD4 met een Kabe

De ervaring van louis van der meij met een Landrover Discovery Sport - 2.2 TD4 (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2014 - 2016) en een Kabe Ametist GLE van 1560 kg geplaatst op 18-10-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

ik heb slechte ervaringen met Disc sport als caravan trekker, mijn Kabe weegt schat ik 1650 kg geladen ,
tijdens rijden bergopwaarts bromt de automaat ik rijd met cruise control ,hellingen van 6 tot 8 % .
zodra ik uit de cruisecontrol ga is het gebrom over ,waarschijnlijk kan de automaat de goeie versnelling niet vinden.
ik ga weer terug naar de Freelander 2 !

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Landrover Discovery Sport.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Landrover Discovery Sport TD4 180 aut. met een Geist

De ervaring van Gary Satterthwaite met een Landrover Discovery Sport TD4 180 aut. (132 Kw/180 pk bouwperiode: januari 2016 - heden) en een Geist Xklusive XK550 van 1533 kg geplaatst op 18-10-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

Land Rover Discovery Sport Landmark easily towed our Geist caravan, tested it on the long inclines of the M6 in Cumbria and the undulating roads from Ingleton to Hawes in North Yorkshire, Only time you knew the van was on the back was when you checked in the mirror, rock steady, good hard suspension that refused to move no matter what, torqey engine and auto box a great match and despite what I had read about not getting into 9th gear on the motorway, it did just that and only dropped a cog or 2 at most on steep inclines. What amazed me most was the excellent refinement of this engine, super hushed at all times, MPG 22-24 a little on the low side, but still only got 1200 miles on the clock, it should avg about 25 towing overall on mixture of country and motorway roads, I'll be happy with that. I wholeheartedly recommend this Land Rover as a towcar, it beats my 2012 BMW X5 and that is saying something.


Landrover Discovery Sport TD4 180 aut. met een Sterling

De ervaring van Stuart Scott met een Landrover Discovery Sport TD4 180 aut. (132 Kw/180 pk bouwperiode: januari 2016 - heden) en een Sterling Europa 565 van 1576 kg geplaatst op 18-10-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Towed our caravan for the first time, with our Land Rover Discovery Sport, on our travels to Cornwall. We travelled through the night and the weather conditions were pretty horrendous, with strong winds and heavy rain. However, the car performed impeccably well, coping with the side wind and steep uphill gradients on the A30. The caravan has a MTPLM of1490kg, plus we had 4 roof mounted mountain bikes on the car. I would highly recommend this particular vehicle as a towcar.


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Interview Caravantrekker

De website love2camp.nl heeft Menno geïnterviewd over het ontstaan van Caravantrekker en zijn visie.

Slingeren

Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2018 Caravantrekker