Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Lynk-Co 01

Sorteer op:


Lynk-Co 01 Plug-in Hybride met een Hobby

De ervaring van Martijn met een Lynk-Co 01 Plug-in Hybride (192 Kw/261 pk bouwperiode: januari 2021 - heden) en een Hobby De Luxe 400 SF van 1100 kg geplaatst op 18-11-2022. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 55%

Afgelopen zomer voor het eerst met de 01 naar Oostenrijk en Slovenie geweest (2 losse trips). We hebben de Lynk & Co 01 bewust aangeschaft (dus niet gehuurd, wat voor sommigen ook een aantrekkelijke optie is) als caravantrekker.

We hadden ook wat benzine alternatieven op de korrel (o.a. Volvo XC40, VW Tiguan & Seat Ateca), maar het PHEV gedeelte heeft ons overgehaald om toch de sprong in het diepe te maken met een Lynk & Co. Het feit dat hij technisch gezien sterk verwant is aan de XC40 T5 Recharge (en service bij Volvo) heeft voor ons de doorslag gegeven. Daarnaast biedt hij iets meer interieur ruimte doordat hij in totaal iets langer is als zijn broer. De bouwkwaliteit is des Volvo's. Het ontwerp is heel eigen, ik hou ervan.

Als caravantrekker is de 01 net als de XC40 een dijk van een auto. 1850 kilo leeg, in combinatie met 260 PK maakt onze Hobby 400 SF een heel handelbare compacte caravan. Op de snelweg heeft de auto overmacht op de caravan (mag ook wel met dat gewicht) en is een kruissnelheid van 100 geen enkel probleem. Het verbruik ligt dan rond de 1:10-10,5 zonder de accu te laden (dat is zinloos op lange reizen, duurt te lang bij auto's zonder DC snellaad mogelijkheid).

De terugweg hebben we vanuit Slovenie zelfs in 1 dag afgelegd omdat het zo voorspoeding ging en onze zoon op de achterbank het prima naar zijn zin had. 1100 KM. Dat is nu het voordeel van PHEV rijden tov EV.

In het dagelijks gebruik rijden wij de 01 hoofdzakelijk op de elektromotor (90% van de tijd). Als ik geen caravan hoefde te trekken zou ik direct een EV genomen hebben. Tijdens vakantie profiteer je nu van de actieradius van de benzinemotor (wel elke 300 km tanken ivm kleinere benzinetank, voor ons geen probleem, tanken, toiletbezoek, kopje koffie & door).

De Lynk & Co 01 is voor ons de komende jaren een fijne caravan trekker. De opvolger zal een EV worden over een jaar of 6-8. De actieradius van de huidige generatie betaalbare consumenten EV's (< 60K) is nog niet toereikend (in mijn mening) om een caravan zo ver op 1 acculading te trekken zonder al te veel aanpassingen in reisstijl (bijv. XC40, C40 of Polestar 2 EV zitten rond de 130-180 KM incl caravan). Dat zal over een aantal jaar ongetwijfeld beter zijn.

Bekijk berekening

Wijzigen


Lynk-Co 01 Plug-in Hybride met een Knaus

De ervaring van Luuk met een Lynk-Co 01 Plug-in Hybride (192 Kw/261 pk bouwperiode: januari 2021 - heden) en een Knaus Sport 500 FDK van 1350 kg geplaatst op 02-05-2022. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Wauw, in een woord geweldig!

Met een Knaus 500FDK (beladen ca. 1.400 kg) een stabiele combinatie. 425 Nm trekkracht op steile hellingen beschikbaar. Gereden in de hybride- benzinestand om de accu niet volledig elektrisch leeg te rijden.

In het algemeen ben ik echt een rustige rijder, maar met deze auto is het toch echt oppassen geblazen. Alleen kijkend in de spiegels doet je beseffen dat de caravan er nog altijd achter hangt! Je zou het haast vergeten...

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer eerst een auto voor een trekkrachtberekening.


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus en je gaat ontspannen op vakantie.


 

(Advertentie)

 

Lees ook:

Rijbewijs B of BE?

Bandenspanning

Caravan (te?) zwaar

Hoe meer PK's, hoe beter?

Maximaal trekgewicht

 

©2022 Caravantrekker