Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Mitsubishi L300

Sorteer op:


Mitsubishi L300 2.5 TD 4WD met een Biod

De ervaring van Henk van Winkel met een Mitsubishi L300 2.5 TD 4WD (64 Kw/87 pk bouwperiode: januari 2000 - januari 2006) en een Biod 400 (3 kleur) van 1045 kg geplaatst op 17-09-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 51%

Sinds 2006 rijd ik een Mitsubishi L300 4WD 2.5 TD (bouwjaar \'95), voornamelijk als vakantie-auto, alles bij elkaar ongeveer 10.000 km per jaar. Bovenop liggen op 4 Thule-dragers permanent één Maggiolina daktent en twee reservewielen. Naast mijzelf behoren mijn vrouw en twee grote honden tot de vaste bemanning. Sinds 2013 hebben we een 3- kleur Biod 400 TD van 1991 (leeggewicht 795 kg)die we op vakantie (meestal naar de Franse Alpen) achter de bus hangen. Ik heb prima ervaringen met de combinatie. Op de Franse snelweg rijden we meestal mee met het vrachtverkeer. Accellereren, ook vanuit stilstand, gaat met voldoende toeren uitstekend. Lichte lange hellingen op de snelweg kunnen soms nog in de 5e versnelling genomen worden, maar meestal gaat het terug op 4. De snelweg door de Belgische Ardennen maakt af en toe de 3e nodig, vlak onder Luik zelfs de 2e. We hebben natuurlijk een relatief bescheiden hoeveelheid pk\'s aan boord. Anderzijds kan de combinatie elke bergpas aan. Dat is een kwestie van het juiste toerental zoeken in de juiste versnelling en geen grote haast maken.
Door zijn lage gewicht en lange dissel is de Biod al heel stabiel en achter de Mitsubishi hangt hij perfect rustig en bijna onvoelbaar. Ik heb nog nooit iets van serieuze onrust gevoeld, ook niet in zeer vlotte bochten of tijdens snelle afdalingen of bij forse zijwind. Het zuigen van een passerende vrachtwagen wordt nooit griezelig. De Misubishi kan bij rustig gebruik op de Nerlandse wegen \'s zomers gemiddeld 1 op 10 lopen. Tijdens vakanties over de glooiende Franse snelwegen en in de hoge Alpen komen we op ruim 1 op 9 gemiddeld. Gaan we met de Biod erachter, dan is het verbruik op de heenweg plm. 1 op 7,5 en terug ruim 1 op 8.
Ik laat elk jaar de banden, remmen en lagers van de Biod checken, want zonder zekerheid dat de caravan technisch OK is, is het toch nooit prettig rijden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Alle Plug-in Hybrides

Juist een (Plug-in) Hybride is ideaal als caravantrekker. Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride auto's en maak hier een berekening met je caravan.

Elektrisch trekauto's

De toekomst wordt elektrisch... Bekijk het overzicht van alle elektrische auto's die nu al een caravan kunnen trekken. De actieradius kunnen we aangeven in het trekadvies.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een van de cursussen van ons Trainingscentrum en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

Lees ook:

Rijbewijs B of BE?

Maximaal trekgewicht

Caravanbanden

Toelichting bij het trekadvies

Bandenspanning

 

©2021 Caravantrekker