Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Mitsubishi L300

Sorteer gebruikservaringen op:

Mitsubishi L300 4WD - 2.5 TD met een Biod

De ervaring van Henk van Winkel met een Mitsubishi L300 4WD - 2.5 TD (64 Kw/87 pk bouwperiode: januari 2000 - januari 2006) en een Biod 400 (3 kleur) van 1045 kg geplaatst op 17-09-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 51%

Sinds 2006 rijd ik een Mitsubishi L300 4WD 2.5 TD (bouwjaar \'95), voornamelijk als vakantie-auto, alles bij elkaar ongeveer 10.000 km per jaar. Bovenop liggen op 4 Thule-dragers permanent één Maggiolina daktent en twee reservewielen. Naast mijzelf behoren mijn vrouw en twee grote honden tot de vaste bemanning. Sinds 2013 hebben we een 3- kleur Biod 400 TD van 1991 (leeggewicht 795 kg)die we op vakantie (meestal naar de Franse Alpen) achter de bus hangen. Ik heb prima ervaringen met de combinatie. Op de Franse snelweg rijden we meestal mee met het vrachtverkeer. Accellereren, ook vanuit stilstand, gaat met voldoende toeren uitstekend. Lichte lange hellingen op de snelweg kunnen soms nog in de 5e versnelling genomen worden, maar meestal gaat het terug op 4. De snelweg door de Belgische Ardennen maakt af en toe de 3e nodig, vlak onder Luik zelfs de 2e. We hebben natuurlijk een relatief bescheiden hoeveelheid pk\'s aan boord. Anderzijds kan de combinatie elke bergpas aan. Dat is een kwestie van het juiste toerental zoeken in de juiste versnelling en geen grote haast maken.
Door zijn lage gewicht en lange dissel is de Biod al heel stabiel en achter de Mitsubishi hangt hij perfect rustig en bijna onvoelbaar. Ik heb nog nooit iets van serieuze onrust gevoeld, ook niet in zeer vlotte bochten of tijdens snelle afdalingen of bij forse zijwind. Het zuigen van een passerende vrachtwagen wordt nooit griezelig. De Misubishi kan bij rustig gebruik op de Nerlandse wegen \'s zomers gemiddeld 1 op 10 lopen. Tijdens vakanties over de glooiende Franse snelwegen en in de hoge Alpen komen we op ruim 1 op 9 gemiddeld. Gaan we met de Biod erachter, dan is het verbruik op de heenweg plm. 1 op 7,5 en terug ruim 1 op 8.
Ik laat elk jaar de banden, remmen en lagers van de Biod checken, want zonder zekerheid dat de caravan technisch OK is, is het toch nooit prettig rijden.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Mitsubishi L300.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen