Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Peugeot Expert

Sorteer op:

Peugeot Expert 2.0 Hdi met een Sprite

De ervaring van Rico met een Peugeot Expert 2.0 Hdi (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2016 - heden) en een Sprite Cruzer 492 SR van 1500 kg geplaatst op 22-10-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Het gaat om een Peugeot Expert lengte 3. Totaalgewicht van de combinatie is 3800 kg. Volgens de site qua stabiliteit 4 groene sterren. Advies kogeldruk op de site is 85 kg, ik rij echter met tegen de 100 kg op de kogel.

De combinatie is goed stabiel. Mijn vorige trekauto (Vito) was een 5-sterrencombinatie, in de praktijk is het verschil alleen merkbaar als er veel spoorvorming is. Dan voelt de caravan een tikkie nerveus soms. Ik rij rond de 87 km/h, dus met de vrachtwagenstroom mee.

De 150 pk motor is sterk zat. Klimt bij Luik netjes naar boven, blijft op snelheid. Vanuit stilstand wegtrekken op een heling is de grootste verrassing van deze combinatie. De motor trekt al bij heel lage toerentallen, ook bij flinke helling kun je met iets verhoogd stationair wegtrekken. 1200 tot 1300 toeren kan prima. De koppeling laat je dan een paar seconden slippen, het spul begint te rollen, en als de koppeling slipvrij is, gasgeven en de combi versneld. Super!

De bus is lekker ruim, logisch bij lengte 3 en enkele cabine. Ook laadvermogen in overvloed. beladen met de caravan er achter is de vering soepel, misschien zelfs iets te soepel, maar het levert nergens problemen op, ook niet op drempels (dus geen neuswiel wat de drempel raakt).

Brandstofverbruik valt me mee. 1 op 9,5 met caravan erachter, 1 op 15 tot 16 solo (als je rustig rijdt).

Kortom, doet wat hij doen moet, en goed ook!

Bekijk berekening

Wijzigen


Peugeot Expert III - 2.0 Hdi met een Dethleffs

De ervaring van dave donders met een Peugeot Expert III - 2.0 Hdi (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2012 - 2016) en een Dethleffs Camper 500 TK van 1357 kg geplaatst op 21-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Top combinatie. lekkere stabiele wegligging. genoeg kracht over voor inhalen en heuvels.
Je moet wel uitkijken dat de snelheid niet te snel omhoog gaat, je rijd zomaar 120 zonder het in de gaten te hebben.

Bekijk berekening

Wijzigen


Peugeot Expert III - 2.0 Hdi met een Hobby

De ervaring van Hendrik met een Peugeot Expert III - 2.0 Hdi (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2012 - 2016) en een Hobby Premium 560 WLU van 1686 kg geplaatst op 29-11-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Dit lijkt een goede combinatie dankzij het koppel van 340 Nm. Maar dat is het dus niet. Autobahnhelling van 6% met 75 omhoog en een oplopende motortemperatuur. op vlakke weg 90 km/h (5de). Maar 90 km/h afhankelijk van de weersomstandigheden (windkracht 4) is eigenlijk al te hard. Caravan gaat dan slingeren

Bekijk berekening

Wijzigen


Peugeot Expert III - 2.0 Hdi met een Caravelair

De ervaring van Ronald met een Peugeot Expert III - 2.0 Hdi (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2012 - 2016) en een Caravelair Antares Luxe Ambiance 440 van 1000 kg geplaatst op 28-11-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 44%

Fantastische trekker, met motorfiets van 200kg en de rest van de bagage in de laadruimte, en een Caravelair van 1000kg aan de haak, zelfs een luxueuze reispartner.Rij bijna altijd in zesde versnelling aan 105km/u door berg en dal,11 liter/100km;solo aan 130km/u 8 liter. Gewone wegen met caravan 11l/100km, sologebruik 7l/100km. Aanrader om te trekken!!!!!

Bekijk berekening

Wijzigen


Peugeot Expert - 2.0 HDI met een Paardentrailer

De ervaring van Wietse met een Peugeot Expert - 2.0 HDI (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 2003 - januari 2007) en een Paardentrailer 1,5 paardstrailer van 1150 kg geplaatst op 22-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 59%

Prima trek auto voor een 1,5 paards trailer, de auto is hoog en breed en alleen de kap van de trailer steekt boven de auto uit.
De motor is super, weinig lawaai en veel trekkracht.
Nadeel van de verlengde uitvoering is de grote draaicirkel.
80 rijden in de 5 is niet aan te raden, te weinig toeren, 90 gaat prima.
Verbruik met trailer is ongeveer 1 op 13 dus dat is valt niet tegen, dit bij gebruik op kleinere wegen waar je vaak niet boven de 70 uitkomt.

Bekijk berekening

Wijzigen


Peugeot Expert - 2.0 HDI met een Kip

De ervaring van spaargaren met een Peugeot Expert - 2.0 HDI (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 2003 - januari 2007) en een Kip Shuttle 41 van 1290 kg geplaatst op 03-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Wij rijden met een Kip shuttle 41 TTZ, met wat aanpassingen en belading totaal veelal 1300 kg en een Peugeot Expert verlengde uitvoering. Deze combinatie laat toe een snelheid van ca 110 km/uur en voldoet zeer goed, verbruik dan 1:10 bij ca 2000 tr/min. Vlot inhalen is zeer wel mogelijk

Bekijk berekening

Wijzigen


Peugeot Expert - 2.0 HDI met een Sterckeman

De ervaring van Jur Dirksen met een Peugeot Expert - 2.0 HDI (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 2003 - januari 2007) en een Sterckeman Starlett 430 DD van 1000 kg geplaatst op 22-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 57%

Slechte ervaring als trekauto. Zelfs in Nederland met een beetje tegenwind kan ik de 5e versnelling al niet meer gebruiken. Ik zal eens meer op het toerental letten.

Bekijk berekening

Wijzigen


Peugeot Expert - 2.0 HDI met een Dethleffs

De ervaring van Peter de Heus met een Peugeot Expert - 2.0 HDI (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 2003 - januari 2007) en een Dethleffs Camper 510 V van 1340 kg geplaatst op 28-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Wij rijden met een (iets te zware) Dethleffs 510V van 1350 kg. Gaat prima mits toerental op minimaal 1700 wordt gehouden. Bij 100 km nog reserves om vlot in te halen. Veelvuldig gebruik cruisecontrol. Verbruik ca. 1:9.

Bekijk berekening

Wijzigen


Peugeot Expert - 2.0 HDI met een Burstner

De ervaring van Ger van Rijswijk met een Peugeot Expert - 2.0 HDI (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 2003 - januari 2007) en een Burstner Ventana 435 van 1100 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 61%

Zonder meer geen enkel probleem om mee naar Spanje te rijden de snelheid stel ik dan in op 100 km en de cruise-control aan, het verbruik is ca 1 liter op 10 kim. Zoals Rob Tromp opmerkt perfect.

Bekijk berekening

Wijzigen


Peugeot Expert - 2.0 HDI met een Chateau

De ervaring van Rob Tromp met een Peugeot Expert - 2.0 HDI (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 2003 - januari 2007) en een Chateau Calista 490 fhu van 1000 kg geplaatst op 30-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 54%

tot nu toe prima, alleen moet je het toerental van de motor minimaal op de 1900 toeren houden, liefst hoger. De combinatie rijd verder rond de 100 km perfect.

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Peugeot Expert.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Peugeot Expert - 2.0 HDI met een Sterling

De ervaring van Mr.P.R. Harper met een Peugeot Expert - 2.0 HDI (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 2003 - januari 2007) en een Sterling Eccles Diamand van 1297 kg geplaatst op 30-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

I have towed with this combination for 12 months now,and find this is very satisfactory. The fuel consumption on the motorways to be around 32 mpg. This unit seems very stable,the only drawback i have found is traction because of the front wheel drive.


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Een nieuw Blog

Er is nog zo veel te vertellen over caravannen dat Caravantrekker gaat Bloggen!

Persoonlijk advies

Van elke combinatie is een uniek 18 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien geven we je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op al je vragen.

Bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning van mijn caravan zijn? Bekijk het in de Bandenspanningscalculator.


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2018 Caravantrekker