Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Renault Safrane

Sorteer op:

Renault Safrane - 2.5 20v met een HomeCar

De ervaring van S.Kooper met een Renault Safrane - 2.5 20v (121 Kw/165 pk bouwperiode: september 1996 - december 2000) en een HomeCar Racer 35 ATF van 750 kg geplaatst op 10-07-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 42%

Prima Auto, trekt alle soorten caravans moeiteloos.
Bovendien zeer confortabel en stil.
Brandstof verbruik zonder caravan 1l/10km.
Brandstof verbrui met caravan 1l/8km

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Safrane - 2.0 16v met een Hobby

De ervaring van I.W. van Rijswijk met een Renault Safrane - 2.0 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: september 1996 - december 2000) en een Hobby Excellent 540 UL van 1496 kg geplaatst op 10-01-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Auto met gasinstallatie; voldoet prima qua stabiliteit. 5e versnelling echter alleen te gebruiken bij windstil weer op vlakke weg. Helling op moet er behoorlijk snel worden teruggeschakeld om de snelheid erin te houden, maar dat lukt dan ook wel

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Safrane - 2.5 20v aut. met een Caravan

De ervaring van H.J.Hofkens met een Renault Safrane - 2.5 20v aut. (121 Kw/165 pk bouwperiode: september 1996 - juli 1999) en een Caravan van 1235 kg geplaatst op 31-10-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

Mijn auto: Ren.Safrane-2.5 20v aut.met LPG
Caravan: Wilk de luxe 441 Bj.1995 Toelaatbaar gewicht 1300kg.met mover. gewicht tijdens vakanties ongv.1250kg.
Combinatie rijdt voortreffelijk auto heeft totaal geen problemen met de caravan, moet wel bij hellingen (hangt af van hellingspercentage) terug naar 3e of 2e versn.en dan tuf je rustig naar boven en dit alles op LPG rijdend soms schakel ik ook wel over naar benzine trekt dan iets beter .
Heerlijke auto om in te rijden ook met de caravan erachter richting Zuid Frankrijk.
PS. prima site

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Safrane - 2.2 dT met een TEC

De ervaring van hans loeffen met een Renault Safrane - 2.2 dT (83 Kw/113 pk bouwperiode: september 1996 - juli 1998) en een TEC Travel King 490 DB van 1248 kg geplaatst op 18-04-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Rij nu 3 jaar met deze combinatie. Goede ervaring, ook wat trekkracht betreft. wegligging ook. Zijwind normaal. Kan normaal meekomen,ook in de bergen. Ben 35 jaar internationaal chauffeur geweest, dus weet van wanten.

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Safrane - 2.5 20v met een Dethleffs

De ervaring van Theo Leferink met een Renault Safrane - 2.5 20v (121 Kw/165 pk bouwperiode: september 1996 - december 2000) en een Dethleffs New Line 420 van 1090 kg geplaatst op 07-04-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 60%

Gewldige trekkracht .115 kmh.op duitse autobaan geen enkel probleem.Caravan Dethleffs Family 420
Benzine verbruik dan 1:7

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Safrane - 2.0 16v met een Avento

De ervaring van Kees Weijsenfeld met een Renault Safrane - 2.0 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: september 1996 - december 2000) en een Avento Avance Esclusivo 395 TLH van 1180 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

Wij rijden nu een jaar of drie met deze combinatie, ongeveer 6000 km per jaar, tot volle tevredenheid (maar ik heb geen vergelijkbare ervaring; hiervoor reden we 16 jaar met een lichtere Knaus, en een Renault met iets minder vermogen). Wanneer een continu 96 km/uur rijden is het verbruik 10,5 l/100km; en gemiddeld over een rit van 100 km is het verbruik 11 l/100km

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Safrane - 2.5 20v met een Beyerland

De ervaring van Bert Schimmel met een Renault Safrane - 2.5 20v (121 Kw/165 pk bouwperiode: september 1996 - december 2000) en een Beyerland Sprinter 460 van 1245 kg geplaatst op 30-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Een beer van een auto !! Sleept alles en iedereen me de berg op.
Voor mij de beste auto voor het trekken van een caravan !!

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Renault Safrane.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Slingeren

Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Interview Caravantrekker

De website love2camp.nl heeft Menno geïnterviewd over het ontstaan van Caravantrekker en zijn visie.


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2018 Caravantrekker