Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Suzuki Vitara

Sorteer op:

Suzuki Vitara 1.6 DDiS met een Caravan

De ervaring van Willem met een Suzuki Vitara 1.6 DDiS (88 Kw/120 pk bouwperiode: maart 2015 - heden) en een Caravan van 1200 kg geplaatst op 17-09-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 37%

Suzuku Vitara 1.6 diesel High Executive met Swift Toscane 450/2 van maximaal 1200 kg.
De Vitara trekt de Swift met gemak, ook door de bergen is geen probleem. Vermogen genoeg. De 6e versnelling is vrijwel niet bruikbaar omdat de motor dan te weinig toeren draait, maar die is ook niet nodig want de motor draait in de 5 bij 90 km/u ongeveer 1800 toeren.
Erorm stabiele combi, van noord NL naar Kroatie en terug en geen moment gevoeld dat de caravan onrustig werd. Snelheid tot 110 km/h (GPS) uitgeprobeerd en de combi blijft stabiel. Continu 100 km/h (GPS) gereden, probleemloos! Maar, ..... wel met hulpveren. Zonder hulpveren nooit met caravan gereden dus daarover geen oordeel.
Nooit een zoekend gevoel in het stuur gehad.
Zonder belading/caravan komt de auto achter 4 a 5 cm omhoog.
Verbruik lag bij deze snelheid gemiddeld op 1:12 (uitgerekend, niet via boordcomputer)
Bijzonder prettige en stabiele combinatie

Bekijk berekening

Wijzigen


Suzuki Vitara 1.6 VVT met een Hobby

De ervaring van Wim Romijn met een Suzuki Vitara 1.6 VVT (88 Kw/120 pk bouwperiode: maart 2015 - heden) en een Hobby Excellent 440 SF van 1264 kg geplaatst op 10-07-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 95%

Na lang wikken en wegen toch een Suzuki Vitara aangeschaft om deze caravan te trekken. We hadden goede ervaring met een Sx4 bouwjaar 2007.
De Vitara heeft dezelfde motor alleen 13 PK meer en andere versnellingsbak verhoudingen.
Totaal geen spijt van de beslissing de Vitara komt vlot van zijn plaats en gaat met gemak 90 km. per uur over de Franse tolweg, bij stijgingen moet je terug naar zijn 4e versnelling en bij stijgingen van ca. 5% moet je terug naar zijn 3e versnelling.
Schakel niet te laat terug want dan zit je zo in een nog lagere versnelling.
We hebben 2 fietsen voorop de dissel en de stabiliteit was prima. De totale belading is ca. 1200 kg. wat het maximum is wat de Vitara mag trekken.

Bekijk berekening

Wijzigen


Suzuki Vitara 1.6 DDiS met een Avento

De ervaring van André Verboom met een Suzuki Vitara 1.6 DDiS (88 Kw/120 pk bouwperiode: maart 2015 - heden) en een Avento Jubile 445 van 1345 kg geplaatst op 17-04-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

Wij hebben deze Suzuki diesel speciaal gekocht omdat wij een caravan hebben. Hij trekt de caravan (max 1500 kg) met groot gemak. In 2016 naar Duitsland geweest en je moet inderdaad oppassen niet hard te rijden. We hadden in de vakantie een gemiddeld gebruik van 1 op 13,5. Dat is nog even wat anders dan onze vorige benzine auto: Dat was 1 op 8,5.

Bekijk berekening

Wijzigen


Suzuki Vitara 1.4 S met een Sprite

De ervaring van Leendert met een Suzuki Vitara 1.4 S (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2015 - heden) en een Sprite Alpine Sport 420 CT van 1200 kg geplaatst op 18-08-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

Mijn ervaring is dat het vermogen / koppel zeer goed is maar ik vond bij het rijden tussen 90 / 100 Km de auto niet stabiel. Ik bedoel hiermee dat de neus van de auto zoekende is om de combinatie recht te houden terwijl de caravan volgens mij keurig achter de auto aanrijdt. De kogeldruk was circa 75 kilo. Ik heb bij circa 90 km al een probleem gehad dat de caravan ging slingeren bij het in halen. Heb toen meteen licht geremd en de combinatie was daarna weer onder controle. En ik dacht misschien ligt dit aan de fietsen die op achterzijde op de fietsdrager van de caravan gezet. Daarna 1 fiets achter op laten staan en 1 in de caravan gezet geeft wel iets verbetering. En ik weet niet waar het probleem uit voorkomt mijn vorige auto was een Skoda Yeti en daar was geen probleem mee. Ik heb diverse adviezen gekregen, plaats een set hulpveren (kosten € 225 euro) / of neem een Anti slinger systeem 750-1300kg. (€ 950 inl montage). Ik weet nog niet want ik moet gaan doen en of het helpt.

Bekijk berekening

Wijzigen


Suzuki Vitara 1.6 VVT aut. met een Sunlight

De ervaring van Jensen met een Suzuki Vitara 1.6 VVT aut. (88 Kw/120 pk bouwperiode: maart 2015 - heden) en een Sunlight C 46 V njoy van 1105 kg geplaatst op 03-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Prima combinatie . Een e bike op de dissel en de andere met
een rameder daklift evolution op het dak van de auto anders een
te hoge kogeldruk . Brandstofverbruik niet bijgehouden ( zo vaak
gaan we ook niet op vakantie ) De automaat reageerd prettig zowel in z,n drive als manueel . Met het gas""spelen"" voor een
andere versnelling ging uitstekend.

Bekijk berekening

Wijzigen


Suzuki Vitara Villager - 2.0 V6 met een Fendt

De ervaring van Danny met een Suzuki Vitara Villager - 2.0 V6 (100 Kw/136 pk bouwperiode: februari 1995 - mei 1998) en een Fendt Saphir 490 TKM van 1418 kg geplaatst op 17-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

De Villager is een goede Caravantrekker! De V6 loopt lekker soepel, maar moet wel flink op toeren gehouden worden, hetgeen ongunstig is voor brandstof gebruik +/- 1:5 met caravan! Het feit dat caravantrekker.nl deze caravan als veel te zwaar betiteld en de stabiliteit 1 ster geeft strookt absoluut niet met de praktijk. De combinatie is niet 1 keer gaan slingeren in de inmiddels 5000 gemaakte km's! Ook bergaf soms met 120 km/u geen centje pijn!
Ook op de camping aangekomen kan de caravan ook in sneeuw lekker aangekoppeld blijven en geen sneeuwkettingen nodig door de lage gearing en 4wd. Kortom prima trekauto, maar alleen als u niet "schakellui" bent aangelegd!

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Suzuki Vitara.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Suzuki Vitara - 1.6 16v met een Bailey

De ervaring van Andrew met een Suzuki Vitara - 1.6 16v (71 Kw/97 pk bouwperiode: september 1994 - mei 1997) en een Bailey Ranger 460 van 1241 kg geplaatst op 17-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 100%

The automatic review seems very accurate - 5th gear is only useful on the level, but apart from that, its fine. (We have 60MPH speed limit when towing anyway)


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Een nieuw Blog

Er is nog zo veel te vertellen over caravannen dat Caravantrekker gaat Bloggen!

Bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning van mijn caravan zijn? Bekijk het in de Bandenspanningscalculator.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2018 Caravantrekker