Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Volvo XC40

Sorteer op:


Volvo XC40 T4 PHEV met een LMC

De ervaring van Eric met een Volvo XC40 T4 PHEV (155 Kw/211 pk bouwperiode: mei 2020 - heden) en een LMC Musica 470 D van 1500 kg geplaatst op 01-08-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Topcombinatie!

Een Volvo XC40 T4 PHEV van 1800 kg met een 1,5 liter 3 cilinder..... en daar achter een caravan van 1500 kg...tja dat klinkt niet alsof je genoeg power zult hebben.
Maar het tegendeel is waar, geen enkele keer het gevoel gehad dat de auto het niet kan doen. Lange stijgingen van 7% zijn geen probleem. De auto rijdt er met 90km/h bij omhoog. Zeer stabiele combinatie.
In Frankrijk zonder problemen 110 km/u op de route de soleil.

Nadelen:
-Kleine tank, met het caravan erachter reed de auto
1 op 8 (normaal in combinatie met accu 1 op 22), met een tankinhoud van 48 liter sta je dus regelmatig aan de pomp. Maar goed je moet er om de 2 a 3 uur toch even uit, dus ik heb het niet als een groot probleem ervaren.
-Met de accu kun je normaal ongeveer 40km rijden met de caravan erachter logischerwijs niet. En laden zit er onderweg niet in (laden tijdens het rijden schiet niet echt op en het verbruik gaat daarmee nog verder omhoog) Maar zoals gezegd ook zonder de elektromotor kan de auto het uitstekend doen!

Voordelen:
-Zeer stabiel weggedrag
-Voldoende vermogen om vlot in te halen, ook bij stijgingspercentages van 7% waar de vrachtwagens moeite hebben schiet je er met deze combinatie zo bij langs.
-Power modus, mocht je toch nog wat extra vermogen willen dan kun je de power modus selecteren en dat maakt werkelijk een verschil!!

Bekijk berekening

Wijzigen


Volvo XC40 T5 PHEV met een Hobby

De ervaring van Nico met een Volvo XC40 T5 PHEV (193 Kw/262 pk bouwperiode: mei 2019 - heden) en een Hobby De Luxe 490 KMF van 1400 kg geplaatst op 29-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

De Volvo is een top trekker, rijdt zeer vlot,zeer stabiel ook bij hogere snelheid. We trekken een hobby 490 kmf van ong. 1400kg beladen gewicht. cruisecontrol op 105 wat ong 100km/h in werkelijkheid is. Vrachtwagens zijn zeer vlot in te halen. Verbruik tussen de 11 à 12 l, nadeel is de kleine tank.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volvo XC40 T2 aut. met een Hobby

De ervaring van Wim met een Volvo XC40 T2 aut. (95 Kw/129 pk bouwperiode: januari 2020 - heden) en een Hobby van 1530 kg geplaatst op 02-05-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

Voor de aanschaf van mijn Volvo XC40 T2 had ik op deze site en de anwb info verzamelt over deze combinatie. De eerste rit was maar 130 km veel verkeerslichten en rotondes, en gelukkig ook snelwegen. Ik kan niets anders zeggen dat het super ging, de auto gaf geen krimp en was op de snelweg bij 90km per uur nog zuinig ook, de verbruiksmeter gaf tussen de 8 en 9 l/100 km aan.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volvo XC40 T5 PHEV met een Eriba

De ervaring van Frans met een Volvo XC40 T5 PHEV (193 Kw/262 pk bouwperiode: mei 2019 - heden) en een Eriba Feeling 470 van 1210 kg geplaatst op 03-10-2020. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Met deze combinatie op en neer gereden naar Annecy. Zeer goed bevallen, de auto is zwaar en erg stabiel met deze caravan. De 3 cilinder kan het span makkelijk trekken. Gemiddeld 85 km op de cruisecontrol gereden met een gemiddeld verbruik van 9 L/100 km.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volvo XC40 T4 aut. met een Eriba

De ervaring van Klaas Boonstra met een Volvo XC40 T4 aut. (140 Kw/190 pk bouwperiode: januari 2018 - 2019) en een Eriba van 1215 kg geplaatst op 29-09-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

Zeer goed ervaring met deze combi. Alleen op de snelweg bij 90-100 km (stikker in Duitsland) schakel ik handmatig terug naar de 6e versnelling en kom dan uit op net boven de 2000 toeren.

De rit door Noorwegen (tot aan Alesund en dan weer terug over de fjorden) ging echt probleemloos. De Eriba Troll gaat erg goed en met de breedte van 2.10 een uitkomst in de vele lange en smalle tunnels.

De Volvo is met 2 alleen voorwielaandrijving meer dan voldoende trekkracht en zeer stabiel.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volvo XC40 T4 aut. met een Fendt

De ervaring van Wim van kuijen met een Volvo XC40 T4 aut. (140 Kw/190 pk bouwperiode: januari 2018 - 2019) en een Fendt Bianco 465 SFB van 1450 kg geplaatst op 15-09-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

Ben met vakantie geweest met de Volvo xc40 een geweldige trekker je voelt de caravan bijna niet achter deze auto een veraangenaming om mee te rijden ben trots op mijn volvo

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Alle Plug-in Hybrides

Juist een (Plug-in) Hybride is ideaal als caravantrekker. Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride auto's en maak hier een berekening met je caravan.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Elektrisch trekauto's

De toekomst wordt elektrisch... Bekijk het overzicht van alle elektrische auto's die nu al een caravan kunnen trekken. De actieradius kunnen we aangeven in het trekadvies.


 

Over Caravantrekker

Wat is de visie van Caravantrekker en wie zit daar achter?

Menno vertelt meer over de achtergrond.



 

Lees ook:

Hoe meer PK's, hoe beter?

Toelichting bij het trekadvies

Rijbewijs B of BE?

Caravanbanden

Maximaal trekgewicht

 

©2021 Caravantrekker