Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Ford Fusion

Sorteer op:


Ford Fusion 1.6 16v met een Tabbert

De ervaring van B van Noord met een Ford Fusion 1.6 16v (101 pk/74, Kw bouwperiode: 2002 - 2012) en een Tabbert T@b OffRoad van 683 kg geplaatst op 16-10-2014:

Wij hebben nu 5 jaar een Ford Fusion+ automaat en een T@B off-road caravan. Afgelopen vakantie 4 weken door Frankrijk gereden.De automaat schakelt bergop keurig op tijd terug en blijft op ongeveer 3000 toeren. verbruik normaal 1 op 12.5 met caravan 1 op 10, De stabiliteit is prima rij dan ook nooit harder dan 95 a 100 km/uur. de kogeldruk meet ik voor iedere rit en hou ik op 50 kg.

Bekijk berekening

Wijzigen


Ford Fusion 1.6 16v met een Tabbert

De ervaring van Rob met een Ford Fusion 1.6 16v (101 pk/74, Kw bouwperiode: 2002 - 2012) en een Tabbert T@b 320 RS van 750 kg geplaatst op 09-06-2013:

Tot nu toe alleen in Nederland gereden met Fusion+ automaat. Auto komt in D(rive) niet helemaal op toeren bij vals plat. Moet dan waarschijnlijk in 2 of zelfs in 1 zetten.
Heb hierover nog geen adequate informatie gevonden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Ford Fusion 1.6 16v met een Beyerland

De ervaring van B.Wiltenburg met een Ford Fusion 1.6 16v (101 pk/74, Kw bouwperiode: 2002 - 2012) en een Beyerland Vitesse 400 D van 920 kg geplaatst op 07-12-2011:

Wij hebben nu 2 jaar met een Fusion en een Beyerland vakanties door Frankrijk gereden. Regelmatig terugschakelen, hellingen van 10-15% in 2-1. Benzine verbruik 1:13 op snelweg bij 95-100 in 4-5, 1:10 bij 80-90 in 4 op binnenwegen. Zwaardere spullen in de auto. In Nederland hebben we fietsen achterop de caravan, nooit problemen mee gehad maar we rijden dan wel rustig, 85-95. In het buitenland nemen we die niet mee.

Bekijk berekening

Wijzigen


Ford Fusion 1.4 16v met een Knaus

De ervaring van Versteden met een Ford Fusion 1.4 16v (80 pk/59, Kw bouwperiode: 2002 - 2012) en een Knaus Deseo active van 850 kg geplaatst op 18-08-2011:

ik ben nu 2 keer op vakantie geweest en het verbaasde me hoe makkelijk het gaat, in 2010 3000 kilometer door Frankrijk en dit jaar naar het Gardameer via de Brennenpas. Boven genoemde theorie klopt heel goed met de praktijk. Je hebt dus niet perse een grote auto nodig als de combinatie maar goed is.

Bekijk berekening

Wijzigen


Ford Fusion 1.6 16v met een Eriba

De ervaring van P. Laarman met een Ford Fusion 1.6 16v (101 pk/74, Kw bouwperiode: 2002 - 2012) en een Eriba Touring Familia 310 GT van 850 kg geplaatst op 27-02-2009:

Mijn ervaring met een Eriba Familia 320 van max 900 in Bretagne en Normandie is uitstekend. Geen enkel moment een probleem gehad. Benzineverbruik gemiddeld 1:11 gedurende een maand vakantie, gereden met en zonder caravan. Nu ga ik naar Griekenland en vraag ik me af wat ik moet met hellingen van 7-12% volgens de routekaarten. Wie heeft ervaring??

Bekijk berekening

Wijzigen


Ford Fusion 1.6 16v met een TEC

De ervaring van g.van.dijk met een Ford Fusion 1.6 16v (101 pk/74, Kw bouwperiode: 2002 - 2012) en een TEC Travelbird 340 van 872 kg geplaatst op 26-06-2007:

mijn ervaring met deze combinatie is goed,deze fusion trekt zelfs beter op als mijn vorige auto(focus)op de vlakke weg kun je er ook wel 80 km/u mee rijden

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Ford Fusion.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Ford Fusion 1.4 TDCi met een Adria

De ervaring van D Warman met een Ford Fusion 1.4 TDCi (68 pk/50 Kw, bouwperiode: 2002-2012) en een Adria Action 361 LH van 1000 kg geplaatst op 26-06-2007:

tows very well, but is it legal?


Ford Fusion 1.6 TDCi met een Adria

De ervaring van D Warman met een Ford Fusion 1.6 TDCi (90 pk/66 Kw, bouwperiode: 2005-2012) en een Adria Altea 360 LT van 1050 kg geplaatst op 26-06-2007:

no problem at all. will do maximum speeds allowed in UK ie 50 & 60 mph easily.


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

E-book met advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een cursus bij Bert (Caravantrekker Trainingscentrum) en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

Lees ook:

Wet- en regelgeving

Bandenspanning

Caravan (te?) zwaar

In welke versnelling?

Genuanceerd advies

 

©2023 Caravantrekker