Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Hyundai Elantra

Sorteer op:


Hyundai Elantra 2.0i CVVT met een TEC

De ervaring van Indy met een Hyundai Elantra 2.0i CVVT (143 pk/105, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een TEC Travelbird 340 van 924 kg geplaatst op 08-04-2013:

Ben inmiddels 4 maal naar Split geweest en ik heb geen vergelijkbaar materiaal, maar mijn ervaring met deze combinatie is prettig te noemen. Afgelopen jaar zelfs de Ljoibelpas gereden en ook dit zonder problemen kunnen volbrengen. Accleratie bij inhalen goed, stabilliteit ook goed, benzineverbruik is wel best pittig maar dat kan ook komen omdat ik best van pittig doorrijden houd.

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Elantra 2.0i CVVT met een Dethleffs

De ervaring van Rietveld met een Hyundai Elantra 2.0i CVVT (143 pk/105, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Dethleffs Camper 470 V van 1327 kg geplaatst op 03-08-2011:

Ben over de hoge Tatra; dwars door Italy en over de Pyreneeen gereden en geen problemen mee gehad.
Alleen wat moeite met een redelijke steile grindhelling op een camping.

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Elantra 1.6i met een Hobby

De ervaring van D.Bolk met een Hyundai Elantra 1.6i (105 pk/77, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Hobby De Luxe 400 SF van 1000 kg geplaatst op 25-03-2009:

Ik vind het een prima combinatie, veel in frankrijk geweest , geen enkel probleem,kan goed meekomen met de rest.Gebruik zonder Car.plm.1op14, met Car.plm.1 op 10, bij snelheid van plm 90 km.

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Elantra 2.0i CVVT met een Sterckeman

De ervaring van w de boer met een Hyundai Elantra 2.0i CVVT (143 pk/105, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Sterckeman Elypse 470 van 1270 kg geplaatst op 10-08-2008:

Ben 2 keer met deze combinatie naar spanje gereden.
Prima combinatie geen enkel probleem

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Elantra 2.0i CVVT met een Caravan

De ervaring van j.gielissen met een Hyundai Elantra 2.0i CVVT (143 pk/105, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Caravan van 1100 kg geplaatst op 06-04-2008:

Ben in 2007 naar de Gard in Zuid Frankrijk geweest. Prima combinatie om mee te rijden. Alleen wat moeite met redelijk steile uitrit van de camping. Met piepende banden lukte het toch om vanuit stilstand deze helling te nemen.

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Elantra 2.0i CVVT met een Knaus

De ervaring van nannen met een Hyundai Elantra 2.0i CVVT (143 pk/105, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Knaus Sport 420 QD van 1250 kg geplaatst op 30-03-2008:

3 keer met deze combinatie naar de algarve portugal gereden geen enkel probleem

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Elantra 1.6i met een Sterckeman

De ervaring van P.T.M. Zikking met een Hyundai Elantra 1.6i (105 pk/77, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Sterckeman Evolution Comfort 400 CP van 1180 kg geplaatst op 30-03-2008:

Met deze combinatie geweest naar KroatiŽ, Istri, het rijden had geen enkel probleem, tijdens de thuis rit had ik slechts, door hevige storm 's nachts, de beschikking over drie cilinders, storing met de bougiekabels, tot aan Oostenrijk, daarna verholpen, ook toen ging de rit probleemloos.<

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Elantra 2.0i CVVT met een Hobby

De ervaring van van Duivenbooden met een Hyundai Elantra 2.0i CVVT (143 pk/105, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Hobby De Luxe 495 UL van 1317 kg geplaatst op 25-07-2007:

Ben met deze combinatienaar Oscane in Italie geweest.
Moest twee keer steile helling op, meer dan 12%, vanuit stilstand. De tweede keer lukte dat niet, resultaat verbrande koppelingsplaten die in Italie vernieuwd zijn.
Op vlakke weg voldoende trekkracht. Ga echter niet meer met deze combinatie door bergachtig gebied.

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Elantra 2.0i CVVT met een Adria

De ervaring van hollmann met een Hyundai Elantra 2.0i CVVT (143 pk/105, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Adria Adora 502 van 1294 kg geplaatst op 28-06-2007:

met een adria 502 up naar kroatie geweest en perfect gereden geen problemen gehad. De auto gedroeg zich zeer goed.

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Elantra 2.0i CVVT aut. met een Hobby

De ervaring van Ger Thielen met een Hyundai Elantra 2.0i CVVT aut. (143 pk/105, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Hobby Excellent 450 UF van 1198 kg geplaatst op 10-06-2007:

Mijn ervaring met deze combinatie is erg goed.
Heb ook een citroen picassso met dezelfde gegevens 2litermotor en automaat. Overbrengingsverhouding veel slechter. Ik ben zeer tevreden over Hyundai en caravan hobby 450UF en ben er eigenaar van

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Elantra 2.0i CVVT met een Knaus

De ervaring van j.diemer met een Hyundai Elantra 2.0i CVVT (143 pk/105, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Knaus Sport 420 LD van 1240 kg geplaatst op 27-04-2007:

Met deze combinatie al erg veel kilometers gemaakt(Noorwegen/Spanje/Griekenland/Oostenrijk). Heel goede ervaringen met rijden en alles wat er zoal op je weg komt. Voldoende trekkracht, stabiel rijdend.

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Hyundai Elantra.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Hyundai Elantra 1.6i met een Bailey

De ervaring van steve kinsella met een Hyundai Elantra 1.6i (105 pk/77 Kw, bouwperiode: 2003-2006) en een Bailey Discovery Neptune van 1187 kg geplaatst op 27-04-2007:

My elantra tows a Bailey majestic which is not on the list but is very much like the neptune in weight.
Tows it ok but you do need to use the gears more and it is a good trick to get behind a HGV on long runs they will pull you along. I do this a lot in France.
I


Hyundai Elantra 2.0 CRDi met een Lunar

De ervaring van Don P. met een Hyundai Elantra 2.0 CRDi (112 pk/82 Kw, bouwperiode: 2001-2006) en een Lunar Ariva van 1000 kg geplaatst op 27-04-2007:

Best towcar we have had since our Hillman Hunter, 31mpg average with van on at 55mph on dual carriageways


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.

E-book met advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een cursus bij Bert (Caravantrekker Trainingscentrum) en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

Lees ook:

In welke versnelling?

Wet- en regelgeving

Hoe meer PK's, hoe beter?

Bandenspanning

Blijf van het gas af!

 

©2023 Caravantrekker