Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Kia ProCeed

Sorteer op:


Kia ProCeed SW 1.6T-GDi met een Hobby

De ervaring van Dennis met een Kia ProCeed SW 1.6T-GDi (150 Kw/204 pk bouwperiode: januari 2019 - heden) en een Hobby De Luxe Edition 460 UFe van 1350 kg geplaatst op 29-06-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Sinds maart 2021 rijden we in een Kia Proceed GT 1.6 T-GDI automaat uit 2019. Ik was erg benieuwd hoe deze auto het met caravan aan de haak zou doen. We hebben nu diverse ritten gemaakt en kan een goed oordeel vellen denk ik. Trekkracht meer dan voldoende, automaat schakelt doorgaans zelf op tijd terug bij bijvoorbeeld een brug. Ik heb wel hulpveren laten monteren, net zoals bij onze vorige auto (Ford Focus HB 1.5 ecoboost uit 2015). Ondanks de Kia pak 'm beet 100 kg zwaarder is dan de Focus vind ik de rechtuit stabiliteit van de Proceed net even wat minder als bij de Focus, dat merk je bijvoorbeeld bij zijwind en bij het passeren van of gepasseerd worden door een vrachtwagen. Maar goed, de koersvastheid van een Focus is boven iedere twijfel verheven. Daarnaast was de Focus een hatchback uitvoering, de Proceed is weliswaar een fraaie station, maar de afstand van achteras tot kogel is uiteraard aanmerkelijk langer dan bij de Focus HB. Dat heeft invloed op stabiliteit. Verbruik is met caravan volgens de boordcomputer rond de 1 op 9. Dat kan in het echt iets beter zijn nog aangezien de boordcomputer in tegenstelling tot al mijn voorgaande auto's een iets hoger verbruik weergeeft dan de werkelijkheid als je aantal gereden km deelt op aantal getankte liters.
In augustus als alles goed gaat naar Italiƫ met deze combi, ik zal na deze reis deze review updaten.

Inmiddels diverse lange reizen gemaakt met de combi. We zijn er erg tevreden over. Bij snelheden tot 95 km/uur op de teller is de Kia met verbruik van 1 op 10 ook nog best zuinig. Trekkracht is ruim voldoende, en de automaat functioneert ook prima. Sommige moeten niets hebben een automaar met dubbele koppeling ivm warmteontwikkeling bij file rijden. Nou, van de zomer een uur in de file gestaan voor de Gotthard, ging prima. Ik trek niet voor iedere meter weer op. Laat een gaatje ontstaan en probeer zo rustig mogelijk in zijn 1 te blijven rijden. Bedien de bak in file verkeer handmatig, anders schakelt ie toch heel snel door naar 2.
Temperatuur vd bak bleef ver uit de gevarenzone.

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer eerst een auto voor een trekkrachtberekening.


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Trekgewicht

Het maximaal trekgewicht zegt lang niet alles over de trekcapaciteiten van een auto. Een trekadvies geeft veel meer informatie. Lees wel even de toelichting.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus en je gaat ontspannen op vakantie.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een cursus bij Bert (Caravantrekker Trainingscentrum) en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

Lees ook:

Maximaal trekgewicht

Caravan (te?) zwaar

Rijbewijs B of BE?

Elektrisch rijden

Genuanceerd advies

 

©2023 Caravantrekker