Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Kia Sportage

Sorteer op:


Kia Sportage 1.6 T-GDi PHEV met een Knaus

De ervaring van Remco met een Kia Sportage 1.6 T-GDi PHEV (265 pk/195, Kw bouwperiode: 2022 - 2024) en een Knaus Sudwind 420 QD van 1300 kg geplaatst op 01-12-2023:

Bijzondere ervaring.

Dit jaar voor het eerst met de Kia Sportage Phev uit 2022 naar Spanje geweest. Achter de Kia hing een Knaus 420qd uit 2019. Op papier een prima combinatie.

In Nederland ging het allemaal prima, voldoende trekkracht en goede stabiliteit. Al was de auto niet in de 6de versnelling te krijgen, zowel niet handmatig als via de automaat. De Kia springt meteen weer naar de 5de versnelling. Dit is op zicht niet zo een groot probleem omdat het met het geluid en de toeren prima uit de houden is. Verschil tussen de eco en sport stand was er niet.

In de Belgische Ardennen aangekomen werd het verhaal wat anders. Bij de eerste heuvel vond de Kia dat hij naar de derde versnelling moest gaan. Met een snelheid van rond de 100km/pu maakt de auto dan opeens (te) veel toeren. Eerlijk gezegd schrok ik ervan dat dit gebeurde.

Vervelende was dat de auto in eerste instantie niet naar een hogere versnelling wilde. Na een lange tijd proberen handmatig (met de flippers achter het stuur) op teschakelen ging de auto uiteindelijk naar de 5de versnelling. Hij sprong eerst direct terug van 5 naar 3.

Heel bijzonder was het dat de auto dan compleet de cruise control instellingen vergat. Leek alsof de auto de toeren van de 3de versnelling aanhield in de 5de waardoor je opeens 130 kp/pu reed….redelijk gevaarlijk.

Dit voorval deed zich vanaf toen bij iedere klim voor. Ook kwam het voor dat dit na de klim bleef aanhouden. De Kia kwam niet uit 3de versnelling in afdaling of vlakke weg en reed dus vrolijk met hele hoge toeren door.

Op de terugweg dezelfde ervaring.

Tijdens de vakantie al een mail naar mijn Kia dealer gestuurd met dit hele verhaal. Echter vanwege vakantie geen gehoor.
Bij thuiskomst direct weer contact met Kia opgenomen, eerst weer met de dealer, deze bevestigde het verhaal min of meer en had als oplossing de auto in handmatig schakelen te zetten, ofwel de pook naar links en dan met de flippers schakelen. Mijn Kia had echter de draaiknop dus daar was handmatig schakelen niet mogelijk. Probeer de sportstand eens zei men....

Op advies van de dealer contact opgenomen met Kia Nederland. Na het verhaal te hebben uitgelegd, schreven ze doodleuk terug dat het een producteigenschap is. Als de accu leeg is moet de benzine motor het alleen doen zei men. (Accu was vol bij mij). Tevens gaf men ook hier aan de auto maar in sportstand te rijden….dit lost helemaal niets op, probleem blijft zich herhalen.

Lang verhaal kort Kia doet er niets aan. Ze zijn wel erg trots dat deze auto (exact mijn type) trekauto van het jaar 2022 is.

Dit alles heeft mij doen besluiten de Kia weg te doen....

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 T-GDi PHEV met een Kip

De ervaring van Martijn van Rosendaal met een Kia Sportage 1.6 T-GDi PHEV (265 pk/195, Kw bouwperiode: 2022 - 2024) en een Kip van 1330 kg geplaatst op 13-08-2023:

Met de auto nog maar 4 weken in bezit, net 3000 km op de teller opweg naar Iltalie, was benieuwd hoe het zou gaan.

Het rijden met de Kia is een genot, je merkt niet dat er een caravan van in ons geval 1300 kg achter hangt.

De combinatie is stabiel bij wind en van de zuiging bij het inhalen van vrachtwagens heeft deze auto totaal geen last van.

Het trekvermogen van de auto is groot, met gemak trekt hij de combinatie met 100km per uur lange helingen op. De automaat regelt het prima, ik heb met de caravan erachter wel in de sportstand gereden, soms zat de auto hoog in zijn toeren, maar was niet hinderlijk.

Het verbruik met de caravan erachter is groot, 1 op 7 gemiddeld, in combinatie met de relatief kleine inhoud van de tank zorgde dit voor meer tankbeurten dan bij mijn vorige auto. Maar als je rustig achter een vrachtwagen blijft rijden zal het verbruik ook minder schadelijk zijn.

Al met al dus een hele fijne combinatie waar wij nog veel plezierige ritten mee gaan maken,

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 GDI met een Hobby

De ervaring van Eland met een Kia Sportage 1.6 GDI (135 pk/99, Kw bouwperiode: 2010 - 2015) en een Hobby van 1530 kg geplaatst op 12-08-2023:

Beste elke keer kom ik tegen dat de kogel druk van de kia sportage van 2010 - 2015 50 kg is maar dit is 80 kg bij de mijne te minste wel staat in instructie boekje en op de trek haak.

Opmerking Caravantrekker:
Deze Kia mag maar 1200 kg trekken en heeft 50 kg maximale kogeldruk volgens de officiële informatie van Kia. Wellicht dat er ook andere versies zijn? Bij een hoger trekgewicht zal de maximale kogeldruk 80 kg zijn. Kijk dus goed bij aankoop op het kenteken wat het maximaal trekgewicht is.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid met een Caravan

De ervaring van Dave Koomen met een Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid (230 pk/169, Kw bouwperiode: 2022 - 2024) en een Caravan van 1200 kg geplaatst op 21-05-2023:

Sinds maart 2023 in het bezit van een Kia Sportage. In mei gereden met daarachter een belanden Knaus van 1200 kilo. zowel voor als achterop de Knaus een fiets.

De Kia heeft totaal geen moeite met deze combinatie. In Limburg een paar korte heuvels gehad, maar de Kia heeft er geen last van. Met speels gemak gaat deze combinatie de heuvel op, of er niets achter zit. Qua rijgedrag alleen maar lof. Stabiel, comfortabel op de weg. Met de accu van het hybridensystheem ging alles ook goed. Kia regelt die zonder dat je maar iets voelt of merkt de schakeling tussen beide motoren. Heel soms, blijft het toerental wat aan de hogen kant. Lijkt wel of de Kia twijfelt om op te schakelen. Geeft je meer of minder gas, dan past de Kia razendsnel alles weer aan.

Gezien de ervaring welke ik nu heb met deze Kia en de Knaus, ben ik gerust voor de zomer. Ik kan mij niet voorstellen dat er bergen zijn, waar ik tijdens de vakantie niet op kan met deze combinatie.

Ik kan iedereen met een caravan deze Kia aanraden. Zelf als de caravan het maximale trekgewicht van 1650 kilo heeft. Ik ben er van overtuigd dat deze ook met gemak voort getrokken wordt door de Kia.

Verbruik is voor vele lees ik wel eens een puntje. Ik denk maar zo je weet dat je auto meer verbruikt met een caravan aan de haak. Ik zat nu op een gemiddelde van 10 of 11 liter op 100 KM

Vertrokken naar onze bestemming, Pag in Kroatië. De Kia heeft zich mega goed bewezen door de bergen heen. Rijden in de sportstand, geeft 1 een rustige motor en is nog zuiniger ook. Rij dan 12 liter op 100KM. De Kia gaat omhoog of er weinig gewicht achter hangt. De combinatie blijft stabiel en handelbaar. Tijdens het dalen worst de accu weer geladen. Zonodig springt de accu bij als we omhoog gaan. Dit merk je niet en alles regelt zich automatisch.

Ga je tunnel in, dan wordt de luchttoevoer van buiten dichtgemetseld, dit is voor ons fijner geeft het dashboard aan. Dit gaat helemaal automatisch. Onze caravan is niet heel zwaar, maar als je achter de Kia 1600 kilo hangt, is dat geen enkel probleem.

Ik zeg dit is een beest van een caravantrekker

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 T-GDi PHEV met een Kip

De ervaring van CJ met een Kia Sportage 1.6 T-GDi PHEV (265 pk/195, Kw bouwperiode: 2022 - 2024) en een Kip Vision 41 TCB van 1125 kg geplaatst op 27-04-2023:

Korte review van de Sportage PHEV als caravantrekker. (Kip Vision, beladen ca 1200 kg.)

Inmiddels ervaring opgedaan met de Sportage met een Kip Vision naar Zuid Frankrijk. Onze vorige auto was een Passat GTE van 2020.

Op internet had ik wat horrorverhalen gelezen van een tucson met dezelfde aandrijflijn die hoog in toeren gaat (4000-6000 tpm) en niet versneld, terugzakt naar 90 etc. Ik heb dit de afgelopen 1100 km. niet ervaren. De Sportage trekt de caravan met gemak, bij stijging schakelt tie wel terug en loopt redelijk hoog in toeren (3300 tpm) ook als dat niet hoeft. Ik heb vrijwel de hele rit in de eco stand gereden. De auto schakelt keurig op en af als het nodig is. Gemiddelde kruissnelheid in Frankrijk tussen de 105 en 110 km/u. Wat mij opvalt is dat de benzinemotor altijd ook de batterij bijlaadt. De Passat had een stand dat alleen de benzinemotor draaide en er geen energie naar de batterij ging. Vind ik bij het trekken van een caravan efficiënter. Wel kun je op een vlak stuk en bij niet al te hoge snelheid prima elektrisch rijden met de aanhanger erachter. Zuinig is de Sportage met bovenstaande snelheid en een caravan erachter niet: 1l. op 7,5km.

Slim om de stuurcorrecties uit te zetten, dat maakt het geheel wat rustiger.

Kortom mooie stabiele combinatie met voldoende trekkracht en het verbruik... tja dat hangt ook van je rechtervoet af.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid met een Burstner

De ervaring van Pascal Rutters met een Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid (230 pk/169, Kw bouwperiode: 2022 - 2024) en een Burstner Premio 460 TS van 1360 kg geplaatst op 16-08-2022:

Wat een topauto ook in de bergen genoeg trekkracht wel bij de afdaling de sportstand inschakelen. Ook bij een vlakke wegen veel inzet van de hybride stand. De caravan zit er goed achter we goed beladen. Bij wind heeft de burstner wel last van. Maar niet onprettig.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] met een Hobby

De ervaring van Jaap F met een Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] (175 pk/129, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Hobby De Luxe 540 UL van 1490 kg geplaatst op 19-10-2021:

Caravan beladen tot ong. 1600kg. Auto op LPG. De Kia trekt dit geheel uitstekend. Kruissnelheid ~95km/h, rijdt goed stabiel. Op autosnelwegen bij helling rond 5% af en toe terug naar de 2. Een helling van 10% gaat niet meer in de 2 maar in de 1 is het geen probleem (N657 tussen E25-Sprimont en E40-Verviers).
Verbruik 1 op 5.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 T-GDI met een Weinsberg

De ervaring van Hans de Looij met een Kia Sportage 1.6 T-GDI (181 pk/133, Kw bouwperiode: december 2015 - 2018) en een Weinsberg CaraOne 450 FU van 1200 kg geplaatst op 30-08-2021:

Na een VW Tiguan met 150 pk overgestapt naar een Kia Sportage uit 2017 met de sterke 181 pk turbo motor. Hoewel de Tiguan niet tegenviel als caravantrekker is dit andere koek. Je hebt onder alle omstandigheden veel power over en de Kia kun je op de snelweg heerlijk in z’n 5 rijden. Sowieso is de Kia Sportage een geweldige reisauto, lekker stil, alles werkt op de goede manier en de gehele auto zit gewoon degelijk in elkaar. Benzineverbruik met een caravan beladen tot 1300 kg is tussen 1:8 en 1:9. Absolute aanrader voor caravanbezitters!

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 T-GDI aut. met een Sprite

De ervaring van H van der Laan met een Kia Sportage 1.6 T-GDI aut. (177 pk/130, Kw bouwperiode: mei 2019 - 2021) en een Sprite Mondial 420 SE van 1250 kg geplaatst op 13-06-2021:

Met deze combi zowel binnenwegen bergwegen als veel snelweg naar Italië gereden. Buitengewoon stabiel en 100 km/h prima te doen. Trekkracht zeer groot , vooral in S stand ( ca. 2200 toeren) dan op middenbaan gemakkelijk langs VW . Wij hadden als extra ATC is niet nodig en heeft nooit aangesproken . Mondial had extra’s luifel , mover, tent en gewicht, watertand vol , wc tank ook ca 1250 kg . 2 Personen bagage , koelbox vol ( 25 kg) en hond ( 30 kg) . Zeer tevreden

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 GDI met een Hobby

De ervaring van Johan van der Wal met een Kia Sportage 1.6 GDI (135 pk/99, Kw bouwperiode: 2010 - 2015) en een Hobby van 1530 kg geplaatst op 19-05-2021:

De auto kan idd de caravan makkelijk trekken en zoals vermeld in de lijst dat in de bergen je moet spelen met de versnelling, maar is te doen.wij zijn al diverse jaren naar Spanje gereden en hebben één keer moeilijk gehad bij beklimmen bij een steile berg dit omdat een vrachtwagen voor ons afremde verder geen problemen gehad. Met caravanspiegels hebben goede zicht naast de caravan. We zijn zeer tevreden met onze Kia Sportage 1.6 GDI en Hobby Caravan 450 .

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 met een Knaus

De ervaring van Pascal rutters met een Kia Sportage 2.0 (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Knaus van 1170 kg geplaatst op 01-09-2019:

Stabiele combinatie, met gemak inhalen op vlakke wegen. Alle gebergtes getrotseerd de Franse bordeaux heuvels, Spaanse pyrineeen, en de Zwitserse bergen. Door lage touren in de 5e versnelling met 5% hellingen moet je terugschakelen maar dat is met elke auto het geval. De combinatie slingert dan ook echt niet zelfs niet boven
De 100 km per uur.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 met een Hobby

De ervaring van l.w.kracht met een Kia Sportage 2.0 (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Hobby Excellent 495 UL van 1449 kg geplaatst op 28-08-2019:

mijn kia heeft nu 180 pk.
twee fietsen achter op
als ik wat harde rij neemt hij ook meer
wij rijden 40 jaar met een caravan

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Chateau

De ervaring van p lyklema met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Chateau Calista 450 Mon Reve van 1200 kg geplaatst op 22-07-2019:

Goede en stabiele caravan trekker.
Ook in de bergen.
Spiegels altijd wat verwarrend eigen spiegels al goed.
Maar de caravanspiegel is verplicht.
Dus waar kijk je in?
Niet zuinig in gebruik.
Maar dat de kia zonder caravan ook.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 T-GDI 4WD aut. met een Avento

De ervaring van Wim Bax met een Kia Sportage 1.6 T-GDI 4WD aut. (181 pk/133, Kw bouwperiode: december 2015 - 2018) en een Avento Turistique 465 TEB van 1310 kg geplaatst op 08-11-2017:

Na begin 2017 via deze website diverse auto's als caravantrekker bekeken te hebben heb ik besloten om de KIA Sportage automaat in April 2017 te kopen.
Mijn keuze om een automaat te kopen is vooral bepaald door het al vele jaren in file te moeten rijden met voortdurend optrekken met altijd een beetje slippende koppeling.
Mijn caravan is een Avento 465 TF van 2001.

Dit jaar naar Zweden geweest.Ook in Duitsland flink wat files gehad.Wat een genot om nu een automaat te hebben.Zeer ontspannen rijden.
Ook op de snelwegen soepel in het verkeer en vaak in de 7e versnelling met 90km/u
Met een kleine helling naar de 6e.
Alhoewel in Duitsland en Zweden geen erg steile hellingen heb moeten nemen op een kleine uitzondering na.
Alles ging zeer soepel en ontspannen.
Ik ben in elk geval zeer tevreden met deze combinatie.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 T-GDI met een Dethleffs

De ervaring van gert kok met een Kia Sportage 1.6 T-GDI (181 pk/133, Kw bouwperiode: december 2015 - 2018) en een Dethleffs Camper 460 EL van 1335 kg geplaatst op 24-10-2017:

Uitstekende combinatie, comfortabel, er hoeft weinig geschakeld te worden. twee elektrische fietsen op de dissel. Trekkracht meer dan voldoende. Ook in de bergen. benzineverbruik 1:8. Solo 1:14.
Kortom heerlijke combinatie. Dit jaar o.a. naar Zuid-Italië geweest.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 T-GDI met een Fendt

De ervaring van Frits met een Kia Sportage 1.6 T-GDI (181 pk/133, Kw bouwperiode: december 2015 - 2018) en een Fendt Opal 550 SG van 1610 kg geplaatst op 12-06-2017:

Fijne eerste ervaring met deze combinatie. Deze Sportage heeft een ijzersterke motor die de caravan met gemak trekt, Uit ervaring weet ik ook wel dat het stabiliteitsgevoel het belangrijkste is. Veel nadruk leggen we op de belading rekening houdende met een gemonteerde Omnistore en een leveling systeem. Op de caravan zit ook een Al-ko AKS 3004 stabilisatorkoppeling. Ideaal! Kortom, een aardig toegevoegd gewicht aan de caravan. Voor de Kia geen probleem. Prima combinatie tot dusver.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 GDI met een Eriba

De ervaring van Buijtenhuis met een Kia Sportage 2.0 GDI (166 pk/122, Kw bouwperiode: februari 2014 - december 2015) en een Eriba Sporting 465 van 1340 kg geplaatst op 09-05-2017:

Wij zijn daarentegen helemaal niet tevreden over de kia sportage. We hebben hem in 2015 nieuw gekocht voor onze caravan een hymer sporting en volgens de verkopen kon de auto deze makkelijk trekken. Echter op weg naar Kroatie kwamen wij er al snel achter dat dit een hele lange rit zou worden omdat de auto alle kanten op slingerde. De auto was zo instanbiel dat hij alle kanten op zwiepte dit hadden wij al aangegeven bij de kia omdat wij dit zelfde probleem ook al ondervonden met 5 personen en koffers erin maar volgens de Kia was de kia goed dus toch maar mee op vakantie geweest. Nou NOOIT MEER. We zijn er gekomen met veel stress en waren blij dat we gezond weer terug kwamen. De kia heeft met deze klacht niets gedaan en het jaar erop hebben wij gewoon een bus gehuurd omdat wij het niet veilig vonden om met de kia met caravan op vakantie te gaan. Dus wij zouden deze auto absoluut niet aanraden

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] met een Adria

De ervaring van Raymond met een Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Adria Altea 430 PH van 1096 kg geplaatst op 29-04-2017:

Voor het eerst met deze combinatie naar Spanje gereden.
Combinatie ligt goed op de weg. Hellingen de 1e al na Luik en meerdere in Frankrijk. Als je direkt terug gaat naar de 4, trekt ie goed door 90kmh. Let je even niet op moet je toch terug naar de 3 en goed gas bijgeven.
Verbruik 1 op 5,5 km op LPG. Normaal 1 op 7-8.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] met een Elddis

De ervaring van P.Overes met een Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] (175 pk/129, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Elddis Odyssey 534 van 1400 kg geplaatst op 22-02-2017:

Mijn ervaring met deze combinatie is ronduit slecht .Op de vlakke weg in zijn 4 rijden is bijna ondoenlijk daar bij elke windvlaag of viadukt hij terugschakelt naar 3.Vorig jaar naar duitsland geweest maar voorbij keutel constand in 3 en berg op in 2 bij 4000 toeren.Ik vraag mij zowiezo af of zulke lange afstanden met zulke hoge toeren en niet al te hoge snelheid wel goed is voor de auto. Ik heb hem inmiddels verkocht en ga het nu proberen met een freelander diesel.(heb er meer hoop op)

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDI met een Sterckeman

De ervaring van Eric met een Kia Sportage 2.0 CRDI (136 pk/100, Kw bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Sterckeman Alize 475 CP van 1330 kg geplaatst op 29-08-2016:

Wij hebben een reis gemaakt van 6000 km door Frankrijk en Itali.
Een super combinatie qua materialen en trekkracht. Wel wat meer zij wind gevoelig t.o.v de vorige combinatie ( peugeot Expert met een Holyday eifelland 460) Hierbij was het busje aanzienlijk zwaarder beladen. De kia heeft zelf een gewicht verdeling van 1200 kg op de vooras en 300 kg op de achteras. Je kan dan wel raden dat er veel gewicht nodig is op de achteras om prettig te kunnen rijden. Min streef snelheid was 100 km / uur en die is ruimschoots gehaald. 1 op 10 a 11 met de caravan en nu 1 op 16,6 zonder caravan. Een heerlijke reis auto.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 met een Dethleffs

De ervaring van L Stoker met een Kia Sportage 2.0 (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Dethleffs c'go 495 QSK van 1300 kg geplaatst op 03-07-2015:

Met de Kia sportage 163pk 2011 naar Spanje geweest. Goede trekauto wel veel schakelen in de bergen maar als je toeren hield en in de drie kon je de 90 km wel halen. Goede stabiele combinatie. Jammer dat er zo'n klein tankje onder zit, je moet om de 300 km tanken. Terugreis pech versnellingsbak.Maar dat kan met elke auto gebeuren

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 GDI met een Knaus

De ervaring van Willem met een Kia Sportage 1.6 GDI (135 pk/99, Kw bouwperiode: 2010 - 2015) en een Knaus Sport 420 QD van 1170 kg geplaatst op 05-09-2014:

Na onze hobby 400SF ingeruild te hebben voor een nieuwe knaus 420QD met sport pakket voor het eerst op vakantie gegaan naar Spanje. de auto heeft het prima gedaan net als met de hobby erg stabiel en presteert prima. De auto rijdt het lekkerst bij 95 a 100 km p/u daar onder weinig toeren, op de vlakke weg zelf de 6e versnelling te gebruiken maar ik rijdt het liefst in zijn 5. Brandstof verbruik 1:8 maar als je rustiger rijdt 1:9 mogelijk dat vindt ik netjes
Vorigjaar met hobby naar italie gewest zonder problemen nu Spanje echt een stabiele auto en caravan combinatie weinig last van zuigingen van vrachtauto's. Bij bergen wel anticiperen door tijdig gas bij te geven of een versnelling terug te schakelen! In Spanje op een berg bij een haaksebocht haast stil gestaan vanuit de eerste versnelling weggereden ging prima alleen slipte de voorwielen iets door omdat het wegdek nat was maar we kwamen uitstekend weg . In mijn vorige post met de hobby was ik al positief verrast en dat ben ik nog steeds ook met de knaus die 12 CM breder is en een halfje meter langer.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 met een Hobby

De ervaring van Jeroen met een Kia Sportage 2.0 (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Hobby Exclusive 460 van 1335 kg geplaatst op 20-08-2014:

Ik rij al jaren deze combinatie iedere zomer naar de alpen. Valt me iedere keer weer tegen. Rij grotendeels de hele autobaan in de 4. We komen er wel, maar niet comfortabel.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 GDI met een Knaus

De ervaring van Erwin met een Kia Sportage 1.6 GDI (135 pk/99, Kw bouwperiode: 2010 - 2015) en een Knaus Sudwind 420 QD van 1230 kg geplaatst op 19-08-2014:

In 2014 met deze combinatie over de Alpen getrokken. De KIA (2012) heeft niet de power om deze combinatie (totaal ruim 3000kg) lekker 1300 km zuidwaarts te sturen. Maar petje af, de eerste auto waarvan de temeperatuur meter stabiel bleef. Knaus is leeg 1050 (incl. mover) en max. 1300kg, maar ivm trekgewicht auto terug gezet naar 1200kg. Verder geen aanpassing qua belading gedaan. Auto vol met bagage en 4 personen.
Op de vlakke (snel)weg is een 5de versnelling bruikbaar. Beetje glooiing terug naar de 4 en 3. Het is noodzakelijk boven de 3000 toeren te blijven en bij klimmetjes houd de auto zijn snelheid niet vast. In de Alpen is zelfs een 2de versnelling nodig om boven de 60km te rijden en het max. koppel bij 4800 toeren te pakken. De combinatie is qua stabiliteit prima in orde, heerlijk zelfs. Eea resulteert uiteraard in veel schakelen en een hoog verbruik 1 op 8 - 9. Geen enkel moment de indruk gehad dat we het niet zouden redden, wat dat betreft is het toch knap voor een relatief kleine geknepen 1.6 motor, maar er wordt veel gevraagd en dat zonder problemen.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 GDI met een LMC

De ervaring van Piet met een Kia Sportage 2.0 GDI (166 pk/122, Kw bouwperiode: februari 2014 - december 2015) en een LMC Musica 490 E van 1446 kg geplaatst op 17-08-2014:

Ben uiterst tevreden over deze Kia. Een heel verschil met mijn vorige auto Hyunday IX35.
Ik heb alleen nog in Nederland gereden met caravan en dat beviel erg goed. Trekkracht genoeg, veel in 5de versnelling gereden op cruisecontrol snelheid rond 90km en deze bleef ook staan al ging ik omhoog de Waalbrug op. 6de versnelling ook te gebruiken. Verbruik lag op 9 a 9,5 liter. Ook al gunstiger.
Wat ook opviel dat het stil is in de auto, de radio hoeft niet harder gezet te worden als de snelheid toenam. Sturen is ook geen probleem, stabiliteit ook prima. Kortom ik heb geen aanmerkingen ondanks dat ik niet gauw tevreden ben. Zie mijn post bij IX35.
Solo verbruik is 11,5 liter bij veel korte stukken 1 op 12 is haalbaar. Volgend jaar naar Frankrijk, kijken wat hij dan doet. Mijn gevoel is goed.
Aanvulling: nu ik meer kilometers op de klok heb staan,rond 8000km is het verbruik van benzine steeds gunstiger aan het worden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Beyerland

De ervaring van jerry schouten met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Beyerland Sprinter 420 TSF Sport van 1160 kg geplaatst op 31-07-2014:

ik ben benieuwd vandaag zafira 2.0 turbo bj 2008 ingeruild voor kia sportage 2.0 i bj 2010 schijnt beter te zijn als trek auto want van 200 naar 141 pk is toch en groot gat we gaan het zien volgend jaar op vakantie

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Eriba

De ervaring van J. Bekens met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Eriba Touring Triton 418 van 995 kg geplaatst op 31-07-2014:

De KIA heeft geen enkele moeite met deze caravan. Opletten dat je niet te snel rijdt, Zeer stabiel met royale trekkracht, ook in de bergen (Alpen, Itali). Goed op toeren houden en op tijd schakelen. Verbruik zonder caravan 9.5l/100km. Met caravan 12.5l/100km (bergachtig terrein).

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Biod

De ervaring van Mark met een Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] (184 pk/135, Kw bouwperiode: oktober 2013 - december 2015) en een Biod 420 van 1250 kg geplaatst op 19-03-2014:

Vorig jaar zijn we voor het eerst met deze combi op vakantie geweest. Dat de Biod een uiterst betrouwbare volger had onze vorige trekauto (VW Passat 1.8) al aangetoond. Maar deze Sportage gaat veel verder. We zijn bewust via Franse kronkelwegen en uitdagende bergpassen naar Val d'Aosta gereden. Wat een feest! Geen weg is te steil voor deze geweldenaar. Vanuit stilstand, heuvelop, op nat gras wegrijden? Geen enkel problem. Zonder een krimp te geven komt de combinatie in beweging en kom je waar je zijn wilt. Cruisen op de snelweg met 120 km/u? Probleemloos, stabiel en (relatief) zuinig! De Sportage in deze uitvoering is beslist een trekauto bij uitstek.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Adria

De ervaring van WJ de Jager met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Adria Altea 432 PX van 1090 kg geplaatst op 23-02-2014:

Wij zijn erg tevreden met de KIA. 3 Vakanties aan het toeren in de alpen landen. De Adria Unica 431 DD max 1100 kg ligt als een huis achter de auto. Tot 4 % helling nauwelijks schakelen. Daarboven tijdig terug naar 4 en soms naar 3. Brennerpas 10 %, soms stukjes in z' n 2 (van Oostenrijk naar Itali), maar dan hadden we nog wel " over". Wat een verschil met de Mazda premacy... Daar haalden we de Brenner met warm weer niet zonder afkoelstop. Verbruik valt, voor een toch redelijk grote en zware auto, mee, solo 9.7l/100km, met caravan 12,2 l/100km met snelheden in duitsland rond de 95 km/h (heb zo'n mooie 100 stikker op de caravan, dan kan dit straffeloos). Weinig last van zuigende werking van vrachtwagens en bussen.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 GDI met een HomeCar

De ervaring van H.De Jonghe met een Kia Sportage 1.6 GDI (135 pk/99, Kw bouwperiode: 2010 - 2015) en een HomeCar Racer 39 (2.3) van 1100 kg geplaatst op 08-10-2013:

De combinatie voldoet, zonder te schitteren. Hoge toerentallen zijn nodig, de 6 is nooit bruikbaar, het verbruik ligt boven de 11l/100km.
Maar de stabiliteit, het remvermogen, en vooral de wendbaarheid (korte draaicirkel) zijn prima.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] met een Sprite

De ervaring van Petra v Niel met een Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Sprite Cruzer 480 SR van 1540 kg geplaatst op 01-10-2013:

Wij hebben onze Kia sportage 2.0cvvt (4wd) uit 2006 getunend naar 116 kw. Hiermee trekken wij onze Sprite Cruzer 480sr met een totaal gewicht van 1530 kg. Onze wagen met inhoud weegt ongeveer1850 kg. De auto met erachter de caravan rijd als een blok en is zeer stabiel. Wel hebben we de caravan uitgerust met de nieuwe atc tractiecontrol. Optrekken en inhalen gaat prima. Op vlakke weg boven de 80 prima in z'n 5 e versn.Maar in de 4e versn heb je lekker veel trekkracht onderin om met gemak een vrachtwagen te kunnen inhalen. Verder komt ie hiermee met gemak tot ruim boven de 110.Niet dat we deze snelheid met de caravan rijden (90 km). Vanuit stilstand op een helling heeft ie wat meer moeite. Het verbruik zonder caravan ligt op ongeveer 1:10 en met caravan 1:8, wat wij zeer redelijk vinden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Burstner

De ervaring van Jacob van der Schaaf met een Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] (136 pk/100, Kw bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Burstner Averso 500 TL van 1350 kg geplaatst op 05-09-2013:

Kia sportage 2,0CRDi Aut AWD met Burstner Averso 500TL, ca 6000 km naar Zwarte woud en naar Lapland:formidabele combinatie. Wegrijden op flauwe hellingen zelfs nog zonder gas te geven. Zeer stabiel. Op vlakke weg met weinig wind en max 80-85 km/u verbruik van 1:9,8. Bij meer heuvelop en af ca 1:9. Steilere hellingen af op handschakeling, soms in 3 en dan ca 3000 tpm. Schakelpunt naar 6e versnelling op vlakke weg rond 80 tot 85 km/u, en bij ca 2000 tpm. Meestal gereden bij 1500 tpm en 85 km/u (GPS).

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Biod

De ervaring van Mark met een Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] (136 pk/100, Kw bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Biod 420 van 1300 kg geplaatst op 15-08-2013:

De Kia in deze samenstelling (AWD, automaat, diesel, 184pk) is een beul van een caravantrekker. Op nat gras een heuveltje op? Geen probleem, gas geven is nauwelijks nodig. Ardennen, Alpen, Apennijnen, geen probleem. Op de snelweg rijden we continu tussen de 100 en 120. De automaat staat dan in z'n 6, en de motor draait 2000 toeren. De combinatie is daarbij zeer neutraal en inhalen of ingehaald worden is nauwelijks voelbaar. Het verbruik vanuit Toscane naar huis met deze snelheden was 1:9,5, prima dus. Kogeldruk op 75 en enig serieus gewicht in de achterbak (koelbox, voortent, proviand). De Kia doet de rest, een aanrader.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDI met een Fendt

De ervaring van Roland met een Kia Sportage 2.0 CRDI (136 pk/100, Kw bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Fendt Topas 490 TF van 1300 kg geplaatst op 10-08-2013:

Nu voor de tweede keer naar Spanje gereden met deze combinatie.
Ik heb bij aanschaf meteen verzwaarde veren laten plaatsen waardoor de auto 2 cm hoger staat op zijn wielen en zeer stabiel is met de caravan erachter.
Dit jaar moest ik met spoed naar huis waardoor de snelheid in Frankrijk waar mogelijk 120'km bedroeg zonder enig problemen.
Ik laad de auto ook altijd flink zwaar af wat je merkt in zijn wegligging.
Het verbruik was natuurlijk wel wat aan de hoge kant 1 op 9.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 met een Hobby

De ervaring van M van k met een Kia Sportage 2.0 (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Hobby Prestige 495 UFe van 1415 kg geplaatst op 10-07-2013:

Rij nu de nieuwe KIA sportage met hobby caravan deze sportage valt erg tegen met oud model nooit problemen met weg ligging met het nieuwe model erg veel slinger neiging en onstabiele wegligging rijdt jaarlijks ongeveer 10000 km met caravan maar zijn er erg op achteruit gegaan .

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Caravelair

De ervaring van Jean-Marie met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (150 pk/110, Kw bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Caravelair Allegra 400 van 1110 kg geplaatst op 11-02-2013:

Na een 3000 Km ben ik heel tevreden over deze combinatie.Een snelheid van 105 KM/h is eigenlijk geen probleem. Verbruik zondere caravan 9 L/100 KM met 14 L/100 Km. Enig nadeel, de lampjes van de richtingaanwijzers (caravan) moeten vervangen worden door lampjes van 10 Ampere, anders weigert de KIA .

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een HomeCar

De ervaring van Judith met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (113 pk/83, Kw bouwperiode: 2004 - 2005) en een HomeCar Racer 35 ATF Trophy van 1000 kg geplaatst op 17-01-2013:

Na eerst onze caravan getrokken te hebben met een mazda 323 fastbreak 2.0 ditd is het een verademing om met de kia sportage te rijden. Dit jaar met de nieuwe cominatie naar Italie geweest via de Fernpass was geen probleem voor de Kia ook op de lange rechte stukken een plezier om mee te rijden. Het verbruik viel ook alles mee 1:10 gemiddeld.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Elddis

De ervaring van peter nierop groot met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (140 pk/103, Kw bouwperiode: 2005 - 2008) en een Elddis Avante 462 van 1298 kg geplaatst op 09-10-2012:

ik rij met een elddis van ongeveer 1200 kg zonder problemen.Dat de heer den Adel met 1800 kg problemen heeft lijkt mij niet vreemd.Mijn 140 pk auto mag 1600 kg trekken.1800 is erg veel .2000 kg lijkt mij xzelfs voor de nieuwe sportage van 2011 niet kloppen

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 aut. met een Fendt

De ervaring van Jan Q met een Kia Sportage 2.0 aut. (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Fendt Saphir 450 QB van 1190 kg geplaatst op 21-09-2012:

De Sportage is een plezierige auto voor het trekken van de caravan,
De combinatie is stabiel achter de auto, gereden met snelheden van max.95km/hr. cc schakelt zelf 2 stappen terug als het nodig is,combinatie blijft op snelheid.
Toerental van 4000 bij terugschakelen is niet storend
Verbruik met caravan 1 op 7,5

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 1.6 GDI met een Hobby

De ervaring van w.j Baan met een Kia Sportage 1.6 GDI (135 pk/99, Kw bouwperiode: 2010 - 2015) en een Hobby Excellent Easy 400 SB van 1200 kg geplaatst op 11-08-2012:

De combinatie heeft mij aangenaam verrast.heel stabiel en hele stukken ook in de 6e versnelling kunnen rijden alleen als de snelheid ongeveer 95-100 km is.Daar onder terug naar 5 ivm lage toeren. zo zie je maar dat alleen naar koppel kijken niet voldoende is.Er zijn mensen die last hebben van zwabberen van de kia sportage de mijne is van 2012 en heeft volgens de dealer een stuur update gehad. ik heb nergens last van, net terug van een rondreis spanje 6500KM gereden en zeer tevreden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 met een Knaus

De ervaring van N bouwhuizen met een Kia Sportage 2.0 (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Knaus Sudwind 500 EU van 1360 kg geplaatst op 11-11-2011:

We hebben deze vakantie met de kia en knaus 500FU ongeveer 2000 km gereden naar midden Itali. De kia heeft het prima gedaan.verbruik 1op 8,8verbruik. Kruissnelheid 90km uur.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDI met een Hobby

De ervaring van Kees van der Meijden met een Kia Sportage 2.0 CRDI (136 pk/100, Kw bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Hobby De Luxe 540 KMFe van 1503 kg geplaatst op 02-11-2011:

De auto kan motorisch de caravan zeer goed hebben, dit is direct ook het gevaar. Waar ik voorheen op de Franse tolwegen zonder problemen 110 kon rijden met mijn Citron C4 gr Picasso is het nu levensgevaarlijk om 100 te rijden. De auto's zijn qua gewicht en grootte nagenoeg hetzelfde en de caravan is precies zo beladen als ik ook met de Citroen deed. Kogeldruk van 78kg zo veel mogelijk gewicht in de auto. Toch is het rijgedrag anders, het minste of geringste van zijwind, vrachtwagen of sporen brengt de auto met caravan direct in een gevaarlijke slingersituatie waar alleen krachtig remmen de oplossing is om te corrigeren. Zeker geen auto om lekker ontspannen mee te rijden. Verbruik was 7,5 liter op 100 km gemiddeld, niet slecht dus. Ik zou deze auto niet adviseren als caravantrekker!

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 aut. met een LMC

De ervaring van Henk van Seters met een Kia Sportage 2.0 aut. (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een LMC Munsterland 475 TE van 1328 kg geplaatst op 25-09-2011:

Tijdens onze vakantie naar Zuid-Duitsland heeft onze nieuwe SPIII ons aangenaam verrast,met name door heuvelachtig gebied. Het vroege terugschakelen vraagt wat gewenning,maar de motor geeft dan wel ruim voldoende trekkracht.
De 6e versnelling wordt nauwelijks gebruikt, in 5e rond 95 km/u loopt de motor rustig,vlakke stukken op cruise-control gereden. Het is een stabiele combinatie, geen enkel probleem ondervonden v.w.b. slingeren,de caravan hangt er keurig horizontaal en stil achter en de combinatie is koersvast.De kogeldruk is 75 kg. Het verbruik is solo 1:12.3, met caravan 1:7, dus hij lust wel wat. Zowel met als zonder caravan een heel fijne reiswagen waar je voor je plezier in stapt.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDI met een Tabbert

De ervaring van C.H. den Adel met een Kia Sportage 2.0 CRDI (136 pk/100, Kw bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Tabbert Puccini 540 DV (2,50) van 1650 kg geplaatst op 19-09-2011:

Caravan Tabbert Puccini 2.5mtr. breed versterkte as tot 1800kg. Auto kentekengewicht 1495 kg 6 versnellingen.
De auto rijdt zonder caravan 1:15 en zoekt een beetje of je in sporen rijdt. Met de caravan met maximale disseldruk van 80 a 85 kg wordt dit zoeken versterkt. Boven de 90 km rijden is niet mogelijk een tunnel in of een heuvel af. Naar boven kan het zonder problemen. De auto is een krachtpatser en komt zonder problemen met het verkeer in Duitsland, Zwitserland en Italie mee.
90% van de tijd gewoon in 6e versnelling. Maar bij zijwind of ingehaald worden door vrachtverkeer heb je al je ervaring nodig om op de weg te blijven. Ik zou de Kia Sportage niemand aanraden als trekauto vanwege zijn onstabiliteit. KIA belooft een stuurhuiscolomcorrectie, maar of dat voldoende is betwijfel ik. Aanvulling op dit bericht: juni 2012
Ik heb inmiddels hulpveren laten monteren en dat helpt ietsje.Ik heb ook ontdekt dat bij uitschakelen van het EPS-systeem het zompige gedrag verdwijnt. wel blijft de combinatie schommelen boven de 80 km. Dus blijft het een slechte caravan trekker.

Het is nu 2015 en ik heb ontdekt dat als ik het disselgewicht onder de 70 kg hou, onder de voorstoelen stenen neerleg met een gezamelijk gewicht van 30 kg, de voortent, grondzijl en een tas met boodschappen op de achterbank gooi, de combinatie een stuk stabieler wordt.
Ik kan met een gerust hart 87 rijden, ook naar beneden een tunnel in. De kia blijft ondertussen ook zonder caravan zwalken. Wat een slecht stuurgedrag.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 met een Knaus

De ervaring van R. Verheijen met een Kia Sportage 2.0 (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Knaus Sport 420 QD van 1300 kg geplaatst op 14-08-2011:

Dit jaar met de nieuwe Sportage naar Italie geweest. Route via Antwerpen-Luxemburg, Basel en via de Gotthardtunnel. Vorige auto was een Altea XL 1.8 TSI met 163 PK, wat een echt trek"monster"was en ik wist dan ook dat ik tov de Sportage zeker wat moest inleveren. Achteraf is de gehele reis mij 200% meegevallen. Moest wel wat meer schakelen als bij de Altea, maar heb toch voornamelijk alles in zijn 4e versnelling kunnen rijden en ook grote stukken in de 5e versnelling (vlakke weg) en dan kon ik snelheden van 120 km/h halen. Werd het echt steil dan even terug naar zijn 3, maar kon dan gewoon 80/90 km/h halen. Door zijn hoge zit is de Sportage een prima reisauto. En als ik thuis vertrek dan heb ik vakantie; ik hoef niet als eerste boven te zijn op een helling. Het verbruik is niet hoger als bij de Altea, is zelfs nog beter; reed ik met de Altea + caravan 1:7, haal ik met de Sportage gemiddeld over het gehele trajekt een gemiddelde van 1:7,8. En met de nieuwe software voor de stuurbekrachtiging er op een prima auto!

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] met een Hobby

De ervaring van Johan B met een Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] (175 pk/129, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Hobby Excellent 460 UFe van 1337 kg geplaatst op 26-07-2011:

voor het eerst met 'n caravan "Hobby excellent 460"met verzwaarde as 1450 kg max naar Valras Plage in zuid frankrijk.
nergens problemen gehad zelfs niet met 10 % .Het grootste gedeelte op cruise control gereden gemiddeld 110 km/h verbruik 1:7 solo 1:9 zelfs de afdalingen gingen prima op cruise control geen problemen met snelheid of warm lopen .Een dijk van 'n caravantrekker

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 met een Chateau

De ervaring van Hageman met een Kia Sportage 2.0 (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Chateau Cantara 520 FHU van 1300 kg geplaatst op 12-07-2011:

Met mijn Kia Sportage uit 2006 2.0 cvvt 141pk en cahateau cantara 445c lekker naar zuid frankrijk geweest top auto trekt goed ligt goed stabiel en zuipt lekker maar daar heb je dan wel waar voor je geld.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Tabbert

De ervaring van Ch den Adel met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (140 pk/103, Kw bouwperiode: 2005 - 2008) en een Tabbert Puccini 550 E (2,50) van 1630 kg geplaatst op 05-07-2011:

Qua trekkracht van mijn nieuwe 2011 KIA Sportage heb ik geen klagen. Mag 2000kg trekken en mijn Tabbert is 1800 kg.
Qua weggedrag des te meer.
De caravan ligt er erg onrustig achter boven de 80 km.
Bij 90 km wordt het gevaarlijk omdat het geheel boven gemiddeld heen en weer slingert en je handen en voeten nodig hebt om op de weg te blijven.
Dit werd pas beter bij een kogeldruk van 90kg., maar nog steeds niet voldoende om ontspannen te rijden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDI met een Eriba

De ervaring van Jac met een Kia Sportage 2.0 CRDI (136 pk/100, Kw bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Eriba Nova 530 van 1500 kg geplaatst op 02-07-2011:

Caravan: Rijklaar gewicht 1.300 kg. Beladen gewicht 1.500 kg. 2 fietsen op dissel. Bandenspanning 4,5 bar.
Auto: Kentekengewicht 1.499 kg. Rijklaar gewicht 1.680 kg. Beladen gewicht incl. 2 passagiers 1980 kg.
Brandstofverbruik solo 1:15,6. Verbruik met caravan 1:10.
Nu 3.000 km. gereden met caravan (Frankrijk en Duitsland). Prestaties zijn prima. Vrijwel altijd in 6e versnelling gereden, helling van 7% gemakkelijk in de 5e versnelling te halen.
Zijwindgevoeligheid (zelfs bij windkracht 5) is zeer beperkt.
Ik heb de aanschaf van de auto mede gebaseerd op de berkeningen op deze site. Het is een prima combinatie!

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 met een Burstner

De ervaring van A. de Groot met een Kia Sportage 2.0 (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Burstner Belcanto 455 TS van 1320 kg geplaatst op 01-07-2011:

Wij zijn met bivenstaande gegevens naar midden Frankrijk geweest en kunnen nu de ervaring opschrijven van de resultaten van de Kia.Alvorens deze vermelding te doen hebben wij hiervoor een Citroen Picasso 2 liter automaat gehad en moet zeggen dat dat een prima combinatie is geweest.Met die ervaring ging ik op stap en ik moet zeggen dat deze Sportage niet aan mijn verwachtingen heeft voldaan. Als ik een vrachtwagen wilde inhalen mocht ik blij zijn dat ik de 110 km haalde, de berg op moest ik terug naar zijn 3 en haalde de 80 km grens.Wij hadden volgens de gegevens uit het boekje een beter resultaat verwacht dan de Citroen die maar 1500 kg mocht trekken maar met alles geen moeite had. Daarnaast zijn we van een automaat nog over gestapt naar een handgeschakelde bak gezien die meer trekvermogen had, Nu diep in mijn hart heb ik er spijt van en daar komt nog bij dat ik met deze combinatie 1 op 7,7 heb gereden wat best wel pittig is.
Een plus punt is dat wij wel heel tevreden met het rijden zonder caravan, waar het verbruik dan 1 op 11 is.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] met een Kip

De ervaring van Rob van Hout met een Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] (136 pk/100, Kw bouwperiode: juli 2010 - december 2015) en een Kip Vision 41 TCB Special van 1180 kg geplaatst op 19-06-2011:

Ervaring met deze combinatie: 5600 km naar Sicili (ervaring met caravan rijden 44 jaar).
Het is een zeer comfortabele auto en geweldige caravantrekker. Uiteraard is mijn Kip Vision (hefdak) van ca 1200 kg een makkie voor de 2 liter turbvodiesel van de Sportage. (Advies maximum van 1500 kg; toegestaan 2000 kg).
Prestaties zijn uitstekend, evenals de stabiliteit. Hellingen kunnen geen problemen opleveren, hoe steil ook. Op autobaanhelling gaat de combinatie op de cruisecontrol fluitend door in de 5e versnelling. Verbruik over 5600 km bij ca 90 km op de teller: 11.0 km/liter (9.1/100km). Alles in de 5e versnelling gereden. De 6 trekt het goed, maar de auto wordt minder belast in 5 (was bij vertrek nieuw !).
Nogmaals: Een heerlijke reisauto, ook met een caravan er achter !

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Chateau

De ervaring van Rob met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Chateau Caratt 350 ATF van 900 kg geplaatst op 30-05-2011:

Zeer tevreden (na twee maal een Carens 2,0)
Onze Kia Sportage is een prima trekauto voor een caravan als onze Chateau 350 (max 900Kg). Mooi stabiel en (redelijk) vlot. Jaarlijks naar zuiden van Frankrijk en de Dordogne over Parijs via Orange. Steile hellingen zijn geen probleem. Wel een hoog verbruik in Frankrijk echter grotendeels tussen 110 en 120 gereden. Verbruik. Zonder caravan 9.2ltr/100km (gemengd gebruik) met caravan 12.2ltr/100km. De cruise-control was goed bruikbaar, wel op de hellingen terug naar 4de en soms 3de versnelling.

Update: Sinds September 2011 een Sportage III. (vanwege de zeer goede KIA ervaringen)De ervaring is dat geen verschil zit tussen de prestaties.
Prima trekker dus!

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Fendt

De ervaring van gerard broekhoff met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (150 pk/110, Kw bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Fendt Bianco 495 TFB van 1508 kg geplaatst op 23-03-2011:

zeer goed, ligt er stabiel achter, heb een diesel uitvoering 2 weel drive, verbruik tot 100 km 11 liter op 100 km

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0i 16v met een Beyerland

De ervaring van f.p. machiels met een Kia Sportage 2.0i 16v (128 pk/94, Kw bouwperiode: 1999 - 2003) en een Beyerland Sprinter 470 EB Sport van 1260 kg geplaatst op 16-03-2011:

Prima ervaring met deze combinatie.
Eveneens in de bergen.
Brandstofverbruik solo. gemiddeld 1 : 10
met caravan ,, 1 : 8

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 met een Fendt

De ervaring van Ruud Mensink met een Kia Sportage 2.0 (163 pk/120, Kw bouwperiode: juli 2010 - februari 2014) en een Fendt Bianco 390 FH van 1220 kg geplaatst op 28-11-2010:

In september 2010 ben ik op pad gegaan met de nieuwe KIA Sportage 2.0 in combinatie met de Fendt 390FH.
Mijn vorige KIA had een twee liter motor van 141 pk en een koppel van 184 Nm bij 4500 tpm.
De nieuwe versie van de Sportage heeft een twee liter motor met 160 pk en een koppel van 194 Nm bij 46oo tpm.
Mijn oude Kia Sportage trok de caravan uitstekend en onderweg naar Zuid Frankrijk heb ik geen problemen ondervonden . Het grootste gedeelte van de reis heb ik in de 5e versnelling kunnen rijden en het verbruik met de caravan bedroeg ongeveer 1op 8.
Op de autosnelwegen werd een snelheid gereden van ongeveer 90 km/u (Navigatiesnelheid).

De nieuwe Kia Sportage heb ik kunnen uitproberen medio September 2010.
Tijdens de rit naar Zuid-Frankrijk bleek dat de nieuwe Sportage niet zo sterk was dan zijn oudere broer.
Het vermogen en het koppel welke de fabrikant vermeld blijken in de praktijk niet te kloppen en de nieuwe Sportage haalt bij lange na niet de prestaties van zijn voorganger
Alleen op een vlakke weg kun je gebruik maken van de 5e versnelling.
Bij tegenwind (op een vlakke weg) moet er al terug geschakeld worden naar de 4e versnelling. Dat kwam bij de vorige Sportage niet voor.
Ook bij het wegrijden in de 1e versnelling laat de nieuwe Sportage het afweten en is zijn voorganger sterker.
Voor de rest voldoet de Sportage uitstekend en is erg stabiel. Alleen de stuurbekrachtiging en het zoekerig gedrag van de voorwielen laten te wensen over.


Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van langenberg met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Dethleffs Camper 450 V van 1350 kg geplaatst op 16-08-2010:

prima auto. mee door Zwitserland gereden zonder problemen. wel snel terug schakelen
gemiddel een op zeven half met de caravan .
solo een op 10

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] met een Fendt

De ervaring van Gerard K met een Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] (175 pk/129, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Fendt Saphir 510 TG van 1488 kg geplaatst op 14-08-2010:

Net terug van een ritje Italie over de Fernpass en de Brenner. 1500 kilo caravan, 32 graden en her en der wat files. De route kent een aantal "valse stukken" zoals een serie haarspeld bochten, 6% stijging over ca. 10 km, 10% voor de Brennersee en 10% voor de mautstelle bij Innsbruck. Uiteraard veel stoppen, optrekken en soms vele minuten achter elkaar 70 km/u met 4000 toeren. De temperatuurmeter is niet van de normale stand af geweest. Naar boven in de automaat en in de "handstand" bij de afdalingen. Gemiddelde verbruik 1 op 7, solo 1 op 9,5. Een geweldige caravantrekker. (als je niet bang bent voor soms met hoge toeren rijden - die je overigens niet hinderlijk waarneemt in deze auto). Het was wel even wennen, als je een "roerbak" gewend bent, dat het wegrijden op een stevige helling wat trager begint met een automaat, maar dan blijkt dat je altijd wegkomt (en dat is met een "roerbak" dan weer niet altijd het geval zonder de koppeling te ruiken).

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Avento

De ervaring van Rien Rieborn met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Avento AvaGrande 445 TF van 1365 kg geplaatst op 31-03-2010:

Met Kia Sportage 2.0cvvt 2wd en Avento AvaGrande 445TF 2 keer naar Spanje Costa Brava gereden via de Route Soleil. Auto geladen 2 personen en bagage, caravan beladen tot 1360kg., kogeldruk maximaal. Combinatie is rustig, weinig last van zuiging bij passeren of passerende bussen/vrachtauto's. Gemiddelde snelheid op tolwegen tussen de 90 en 100km/uur. Weinig zijwind gevoelig. Op stijgende/dalende delen tijdig terugschakelen. Geen gebruikers-ervaring met deze combinatie op bergwegen met stijgingen van 10% of meer.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] met een Dethleffs

De ervaring van H.Schutte met een Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Dethleffs Camper 450 DB van 1260 kg geplaatst op 25-02-2010:

Prima auto op de vlakke weg maar op de helling vaak terugschakelen om boven de 2500 toeren te blijven anders kakt ie volledig in.(Het is niet de 4wd maar de 2wd.)

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Tabbert

De ervaring van piet met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (150 pk/110, Kw bouwperiode: september 2008 - juli 2010) en een Tabbert Vivaldi 450 TD van 1370 kg geplaatst op 22-01-2010:

Fijne combinatie; gebruik blijft binnen de perken. 10 tot 13 ltr op 100 km. Bij snelheden boven 100 km/h niet altijd stabiel

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] met een TEC

De ervaring van P.H.Agtereek met een Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] (175 pk/129, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een TEC Weltbummler 480 van 1390 kg geplaatst op 07-12-2009:

Vorig jaar rondreis Portugal, inderdaad niet de goedkoopste reiswagen wat het brandstof verbruik. Maar echt een beul als trekwagen met caravan. Heb nog een oude T.E. Sprinter 490 uit 1979, met bekleding groen en grote rode bloemen, maar voldoet prima. Beladen caravan ong 1300 kilo, totaal geen probleem. Zelfs in de Sierra Estrella, soms kijk ik in de spiegel, ach ja hij hangt er nog aan; :-)). Zelfs in een benauwde verkeersituatie stoof hij met caravan en al ervan tussen je zou haast denken dat je solo auto rijdt. verbruik met caravan en stevig doorrijden 1:6 a7. Solo auto 1: 9,5

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Adria

De ervaring van Dillisse met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Adria Altea 462 PK van 1251 kg geplaatst op 31-08-2009:

De sportage is een prima trekauto voor onze adria (max 1300kg). Zeer stabiel en vlot, wel toeretal hoog houden. Ook wegrijden op een steile helling was geen probleem. Wel een hoog verbruik, maar dat lag ook aan mijn rechtervoet, in frankrijk en belgie grotendeels tussen 100 en 120 gereden. Verbruik solo 1 op10, met caravan tussen 1 op 8,5 (Nederland) en 1 op 6.
Ook cruise-control was bruikbaar, wel opletten met toerental/helling

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi aut. [4WD] met een Hobby

De ervaring van Cor Snijders met een Kia Sportage 2.0 CRDi aut. [4WD] (113 pk/83, Kw bouwperiode: 2004 - 2005) en een Hobby De Luxe Easy 400 SB van 889 kg geplaatst op 11-08-2009:

Perfecte combinatie.Nu alleen nog als lescombinatie,met aanhanger van totaal 1100 kg.
Verbruik valt tegen,met aanhanger 1 op 8,zonder aanhanger naar Spanje 1 op 12
We gaan nu met caravan naar Spanje,beladen 1100kg

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een TEC

De ervaring van vingko met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (113 pk/83, Kw bouwperiode: 2004 - 2005) en een TEC Tour 460 TE van 1300 kg geplaatst op 17-07-2009:

ongeveer 4 wkn geleden een gebruikte sportage gekocht,
met het oog op onze nieuwe tec 460 te max 1300 kg.
nu net terug van een korte vakantie in het weser bergland
bij onze oosterburen met flinke klimmetjes.
mijn ervaring over deze auto??? en 1 woord geweldig,hij komt nooit iets tekort geeft altijd thuis je hoeft je niet suf te schakelen heerlijke soepele auto die ook nog eens vrij zuinig is 1 op 10 met en 1 op 15 zonder caravan.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Elddis

De ervaring van peter met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (113 pk/83, Kw bouwperiode: 2004 - 2005) en een Elddis Avante Club 362 van 1129 kg geplaatst op 20-01-2009:

Heb een Elddis 450 Force van ongeveer 1200 kg.
Geen enkel probleem met deze motor van 113 PK.
Combinatie ligt goed op de weg.
Brandstofverbruik solo ongeveer 1:12 -1:13
met caravan zo,n 1: 10

Inmiddels de auto vervangen door een Sportehe van 2008 met 140 pk.

Rijdt en trekt beter als de vorige die ook niet slecht is.

Verbruik iets gunstiger m.i. door de 6 versnellingen , De 6 e is goed bruikbaar.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van van der kolk met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Dethleffs Camper 470 V van 1300 kg geplaatst op 12-12-2008:

reeds 7 keer naar spanje gewest, probleemloos zowel over millau route nat, als over route du soleil, heel erg tevreden, zou zo zelfde auto weer kopen

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] met een Fendt

De ervaring van Wim Wilting met een Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Fendt Platin 510 TFB van 1528 kg geplaatst op 08-12-2008:

Uw berekeningen zijn juist weergegeven. Ben dit jaar op Corsica geweest. Drie keer in de eerste versnelling omhoog gemoeten. Op de autobaan kan ie prima mee. Een maal op camping Restonica met heel veel moeite de steile helling omhoog kunnen rijden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] met een LMC

De ervaring van H Dortland met een Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] (175 pk/129, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een LMC Dominant 520 HTD van 1500 kg geplaatst op 31-08-2008:

Net terug van vakantie via Oosterijk naar Italie, 4 volw met flinke dakkoffer, stabiel gespan, 105 km/h(met stikker) geen probleem, Berg op ; motor heeft niet veel "bottompower" indien nodig vanaf 3500 toeren kracht genoeg, motor draai graag toeren dus geen probleem.Wegrijden ook op steile helling geen probleem(18%) gewoon gas geven.Verbruik op LPG 1:6 solo LPG 1:8.De rest van het jaar is V6 een zijdenzachte motor, lekker stil, en pittig indien nodig, en is niet zuinig, maar op LPG goed te doen.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Knaus

De ervaring van Theo B met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1300 kg geplaatst op 29-06-2008:

Dit voorjaar met de Kia Sportage - 2.0 cvvt [2WD] door Frankrijk gezworven. met een Knaus Sdwind van beladen ongeveer 1300 Kg. De combinatie is voldoende stabiel. Trekken op vrijwel vlakke wegen is probleemloos. Bij hellingen en (forse) tegenwind moet er al snel teruggeschakeld worden. Voor ons als voormalige dieselrijders (VW-TDI) viel de trekkracht enigszins tegen. Het verbruik was ook niet echt matig te noemen (1 op 7,9). Wel is de KIA een heerlijke en handige gebruiksauto op reis.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] met een LMC

De ervaring van L.W.Schouten met een Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] (175 pk/129, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een LMC Dominant 550 E van 1492 kg geplaatst op 30-03-2008:

Rij inmiddels twee jaar met de KIA Sportage 2.7 aut. tot volle tevredenheid. Ook met de caravan ( LMC Dominant 545 E - 1500 kg ) er achter geen enkel probleem (15.000 km ervaring) Bergen en heuvels (Luik) neemt deze combinatie met groot gemak. Temperatuur blijft onder alle omstandigheden normaal. Brandstofverbruik met ingeschakelde automaat 1:5,7 met handmediening 1:6,7.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Eriba

De ervaring van fokko met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (113 pk/83, Kw bouwperiode: 2004 - 2005) en een Eriba Nova GL 480 van 1420 kg geplaatst op 02-12-2007:

naar mijn mening mag dit gereden worden met rijbewijs B de auto is zwaarder dan de caravan en het totaal is niet boven de 3500 kg

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] met een Kip

De ervaring van de roos met een Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] (175 pk/129, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Kip Grey Line 47 TDB Special van 1455 kg geplaatst op 26-11-2007:

Heb inmiddels in 1 1/2 jaar ca. 30.000 km gereden waarvan ca. 10.000 km met caravan. Heerlijk robuuste caravantreker. In het voorjaar overwinterd in de Algarve en op de heenweg twee dagen flinke sneeuw in Spanje ! De meeste auto's met- en zonder caravan gaven het op ,maar mede dankzij de 4w drive reden wij "gewoon "door. Kortom: een aanrader ! Brandstofverbruik met caravan, bij vlote rijstijl 1 : 6,5 a 1 : 7.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van arend van der kolk met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Dethleffs Camper 470 V van 1300 kg geplaatst op 21-11-2007:

al 3 x naar spanje, ook met wind, prima
sportage 2.0 comfort dethleff camper 470V

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Beyerland

De ervaring van Willemsen met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103, Kw bouwperiode: 2005 - 2008) en een Beyerland Sprinter 470 EB Sport van 1350 kg geplaatst op 04-10-2007:

De KIA heeft ons nooit aan de kant van de weg laten staan, hij reed ondanks de CHECKs altijd gewoon door.
We hebben ook andere KIA Sportage rijders gevraagd naar hun ervaringen en die waren eigenlijk allemaal prima.

We zorgen er iedere keer voor dat onze caravan niet zwaarder beladen wordt dan ongeveer 1350 kg, we hebben een caravanweger.
De Kia is een prettige auto voor de caravan, hij ligt lekker op de weg en met de windgevoeligheid (ook zonder caravan) valt het best mee, maar we hebben geen tramontane gehad.
Hij trekt behoorlijk goed, zelfs op de stadscamping van Santiago de Compostella trekt hij de caravan uit stilstand omhoog en dat mag wat zeggen!!! heb je die heuvel zelf gezien???

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] met een Sprite

De ervaring van J.Jaspers met een Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Sprite Europa 460 van 1300 kg geplaatst op 26-09-2007:

Uw berekende prestaties zijn mijn inziens volledig juist.De Kia Sportage voldoet goed, maar heeft veel moeite om vanuit stilstand weg te rijden bij hellingen groter dan 10 %. Een Diesel was beter geweest.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Tabbert

De ervaring van Erik met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Tabbert DaVinci 450 TD van 1310 kg geplaatst op 24-08-2007:

Gereden met Tabbert Davinci met verzwaarde as. Als nieuwe caravanrijder na 2 keer in Nederland te hebben "geoefend", nu ervaring met rit naar Spanje vice versa. Algemeen: betrouwbare combinatie. Voorbereidingen: goed beladen, goede bandenspanning caravan, die van achterbanden auto met 0,3 bar verhoogd, en kogeldruk op 70 kg. De caravan hangt nagenoeg horizontaal achter de auto. Angst voor hellingen op de autosnelwegen (Route du Soleil) en Luik ongegrond. Wel de motor op toeren houden bij hellingen. Bij grensovergang Spanje (gaat flink en langdurig omhoog) wel terugschakelen naar zijn 3, dan met 75/80 km/u de berg op. Prima dus. Alles meegemaakt onderweg: nachtrijden, files, hellingproeven, wegversmallingen, tolpoortjes, agressieve vrachtwagenchauffeurs, achteruitrijden bij benzinepomp, langdurige regenbuien, zeer dichte mist en zeer harde wind(stoten). De combinatie Kia/Tabbert hield zich keurig, kan prima met het verkeer meekomen en rijdt zeer stabiel. Gereden snelheid tussen 80-110 km/u. Boven de 90 vrijwel de gehele tijd in zijn 5. Beperkt windgevoelig, geen merkbare hinder bij inhalen of ingehaald worden. Enige punt van mogelijke kritiek; de Kia lust wel een slokje (vooral bij bergopwaarts).

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Hobby

De ervaring van d meeusen met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Hobby De Luxe Easy 450 UB van 1180 kg geplaatst op 15-08-2007:

goede ervaring ben naar italie geweest en auto gedroeg zich erg goed rijd het lekkerst rond 90/100 km in zijn 5
bij stijle helling gewoon op tijd terug schakelen en dan is er geen enkel probleem

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een HomeCar

De ervaring van bbreed met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een HomeCar Racer 43 DF Trophy van 1200 kg geplaatst op 13-08-2007:

Prima combinatie. Zijn afgelopen zomer naar midden Itali geweest en de combinatie rijdt lekker, zeker ontspannen en rustig over de Duitse-Oostenrijkse en Italiaanse bergen/heuvels. Wel vind ik de overgang in toerental tussen de 2e en 3e versnelling erg groot. Je moet in de 2e versnelling - berg op - de motor door laten draaien tot soms wel 4000 toeren. als je het waagt om eerder door te schakelen naar de 3e versnelling ben je gelijk je snelheid kwijt.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Kip

De ervaring van Geers G/H.A. met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103, Kw bouwperiode: 2005 - 2008) en een Kip Grey Line 44 EKL Travel van 1330 kg geplaatst op 05-07-2007:

vinden het prima combinatie, maar in ons idee met trekken in bergen wat trager dan de vorige auto, b.v. ford mondeo 2,0 lt.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Fendt

De ervaring van Gerard Klunder met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Fendt Saphir 470 TFB van 1270 kg geplaatst op 05-06-2007:

Sportage 2.0 cvvt (2wd) + Fendt Saphir 470 TFB (1400kg met belading). Prima combi. Caravan hangt mooi horizontaal achter de auto. Goede trekkracht. Een gering extra verbruik bij 90 km/u. De standaard Duitse en Oostenrijkse hellingen zijn geen enkel probleem (wel tijdig terugschakelen). Het wegrijden uit stilstand op de helling viel enorm mee. Onze vorige auto een Renault Scenic II 2.0 had het op diezelfde heuvel (met slechts 1300kg) al eens laten afweten. Met wat scharen en slippende koppeling is dat uiteindelijk toen ook gelukt, maar deze combi kwam gewoon op gang (luister wel naar de auto, het is sneller stuk dan gemaakt).
Al met al een prima combi, en wat voor ons betreft een prima prijs - kwaliteit auto (geldt voor de caravan ook trouwens).

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] met een Burstner

De ervaring van veldhoen met een Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] (175 pk/129, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Burstner Ventana 455 van 1350 kg geplaatst op 03-03-2007:

ik ben met deze combinatie in frankrijk geweest en ben zeer tevreden over de prestatie van de kia sportage 2.7 aut stijle hellingen neemt hij moeiteloos

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Eriba

De ervaring van A.Hoes met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Eriba Touring Troll 550 GT van 1180 kg geplaatst op 11-12-2006:

Ideale combinatie.Nauwelijks windgevoelig ook bij krachtige wind.Verbruik met cr.contr. 10 L/100km.
Ideale snelheid is 95 km p/u.Deze combinatie geeft een veilig gevoel en dus ook rijplezier.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Knaus

De ervaring van Rien Rieborn met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Knaus Sport 450 FS van 1325 kg geplaatst op 04-12-2006:

Mijn combinatie is een Kia Sportage 2.0 cvvt(2WD) van 01-2006 met een Knaus Blue Line 415TFM (lxbxh= 663x217x254cm) met max. belading van 1300 kg. Afgelopen zomer rondreis gemaakt door Tjechi en Slowakije. Combinatie ligt stabiel achter de auto; moet opletten niet sneller dan 95 km/u te rijden. Weinig last van zuiging bij passeren van bussen en vrachtauto's. Weinig beweging van de caravan wordt doorgegeven naar de auto. Trekkracht geen problemen gehad op hellingen, maar niet echt beproefd op zware berghellingen mogelijk komende zomer, want dan maken we een rondreis door Spanje met de ANWB. Als u meer ervaringen wenst met deze combinatie hoor ik dat.
Mvg,
Rien Rieborn
3068 RJ 10

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] met een Bagagewagen

De ervaring van dillisse met een Kia Sportage 2.0 cvvt [2WD] (141 pk/104, Kw bouwperiode: 2004 - 2010) en een Bagagewagen (achter MPV of SUV) van 700 kg geplaatst op 26-11-2006:

De Kia Sportage is zeer goed in staat een vouwwagen van 750 kg naar zuid Frankrijk ( via Millau ) te trekken. Op erg steile hellingen ( 7 % en meer ) moet je wel terugschakelen, maar dan ga je ook ( zeer ) vlot naar boven. Op de vlakke stukken is 120 km/h makkelijk vol te houden, ook op de cruise control.

Bekijk berekening

Wijzigen


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Hobby

De ervaring van J.S.Zwart met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (140 pk/103, Kw bouwperiode: 2005 - 2008) en een Hobby Exclusive 460 van 1335 kg geplaatst op 01-11-2006:

KIA Sportage is een prima caravan trekker. Benzine verbruik iets aan de hoge kant 10,5/100km. Schakelt goed, goede zit. Trekt een Hobby 460Ufe Exc.Kan prima met het verkeer mee komen, ook in Frankrijk-Itali

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Kia Sportage.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Kia Sportage 1.6 T-GDI met een Bailey

De ervaring van Steve met een Kia Sportage 1.6 T-GDI (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2022-2024) en een Bailey Pursuit 530-4 van n.b. kg geplaatst op 01-11-2006:

New to towing but this Sportage doesn't have a problem with towing my caravan unless I put car on eco mode (going up steep hills). In normal mode pulls excellent but put in sport mode and you don't know the caravan is on the back of the Sportage.


Kia Sportage 1.7 CRDI aut. met een Caravan

De ervaring van Gary Morphus met een Kia Sportage 1.7 CRDI aut. (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2017-2018) en een Caravan as an example van n.b. kg geplaatst op 01-11-2006:

I tow a 1500kg swift se4sb as an experienced driver and caravan owner. Car was tows really well no hill struggles and no issues with snaking. Pull away from standing start even uphill is impressive.


Kia Sportage 2.0 CRDI 4WD aut. met een Bailey

De ervaring van Chris Thompson met een Kia Sportage 2.0 CRDI 4WD aut. (184 pk/135 Kw, bouwperiode: 2015-2016) en een Bailey Pursuit 560-5 van n.b. kg geplaatst op 01-11-2006:

My Kia Sportage tows my 560-5 no problem. Acceleration is a bit slow but 60mph cruise is simple and stable.
MPG without caravan 42 (over 79,000 miles).
MPG with loaded caravan (inc. awning) about 26!


Kia Sportage 1.6 T-GDI met een Bailey

De ervaring van John Ball met een Kia Sportage 1.6 T-GDI (177 pk/130 Kw, bouwperiode: 2018-2021) en een Bailey Unicorn Seville van n.b. kg geplaatst op 01-11-2006:

Tow a swift 580 vouge brilliantly. Manual diesel sportage Done north east south west without any issues. Good fuel return. Comfortable and still sporty.


Kia Sportage 1.6 CRDI aut. met een Sprite

De ervaring van Garrick mountjoy met een Kia Sportage 1.6 CRDI aut. (136 pk/100 Kw, bouwperiode: 2018-2021) en een Sprite Major 4 SB van n.b. kg geplaatst op 01-11-2006:

I found that the car drives well with my swift sprite major 4SB .at the top speed of 60 mph it pulls straight and true.


Kia Sportage 1.6 T-GDI met een Bailey

De ervaring van John met een Kia Sportage 1.6 T-GDI (177 pk/130 Kw, bouwperiode: 2018-2021) en een Bailey Unicorn Seville van n.b. kg geplaatst op 01-11-2006:

Toured all around GB no problems at all ,very steady .Would not hesitate to tow anywhere. Just got back from I O White ,the straight up to the Northwest for a few days .The calculator says perfect match ,and I agree .


Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Coachman

De ervaring van Jim from Oakham met een Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] (136 pk/100 Kw, bouwperiode: 2010-2015) en een Coachman Acadia 575 van n.b. kg geplaatst op 01-11-2006:

Only our second towcar (First was a Vectra 1.9 diesel auto) this Kia Sportage is an absolute cracking towcar - sometimes we forget we are actually towing.
Its very stable on A and B roads and motorways at legal speeds. We are quite happy pootling along with no issues.
Very pleased with it.


Kia Sportage 1.6 T-GDI met een Bailey

De ervaring van Damon jmes met een Kia Sportage 1.6 T-GDI (177 pk/130 Kw, bouwperiode: 2018-2021) en een Bailey Discovery D4-4 van n.b. kg geplaatst op 01-11-2006:

Towing with this combination for two years and have no issues. Pulls well even on hills in Devon . Wales and lake district fuel consumtion fair at 25 to 28 mpg normal 30 to 40 mpg no clutch issues pulls cleanly of inclines and down hill ascent a dodle as the car is heavy and good brakes no weaving at legal speeds felt the whole rig feels planted good match


Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] met een Swift

De ervaring van John met een Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] (136 pk/100 Kw, bouwperiode: 2010-2015) en een Swift Challenger 580 van 1500 kg geplaatst op 01-11-2006:

Just completed a full year towing in the UK, France, Spain, and Holland. Outstanding car for towing comfortable and strong Used the AWD to good effect when rallying off road. Seen many competitors who just dont come close. Got all the toys for half the price, and the warrenty service has been true to is word, most impressed.


Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Coachman

De ervaring van Terry Bennett met een Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] (184 pk/135 Kw, bouwperiode: 2013-2015) en een Coachman Amara 535/4 van 1480 kg geplaatst op 01-11-2006:

traaded in sorento for the sportage kx4 superb car tows my coachman with no effort


Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] met een Swift

De ervaring van Martin met een Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] (136 pk/100 Kw, bouwperiode: 2010-2015) en een Swift Conqueror 480 van 1442 kg geplaatst op 01-11-2006:

Great car for towing only down side rear springs are very soft on this model. Still get around thirty to the gal


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Sterling

De ervaring van chris met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Sterling Eccles Amber van 1291 kg geplaatst op 01-11-2006:

first time towing with sportage (2010 reg), Tows well and found the MPG was good too, averaged 33 MPG, love the higher driving position, compared to my last Citroen C5 which was great at towing, the kia probably is a little bit less powerfull (same BHP) but i'm still happy with the performance and the higher driving position is much better than the C5. All in all, i love it.


Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] met een Bailey

De ervaring van Dave met een Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] (136 pk/100 Kw, bouwperiode: 2010-2015) en een Bailey Unicorn III Vigo van 1500 kg geplaatst op 01-11-2006:

My van is above the 85% recommended but the Sportage pulls it no problem. Have never used it but it's nice to know the car has trailer control should I ever get into trouble.


Kia Sportage 2.0 aut. [AWD] met een Xplore

De ervaring van andy met een Kia Sportage 2.0 aut. [AWD] (163 pk/120 Kw, bouwperiode: 2010-2014) en een Xplore 530 van 1253 kg geplaatst op 01-11-2006:

faultless performance. a bit soft on the rear nothing a set of progressive springs wont sort out. otherwise supurb, love it,


Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Xplore

De ervaring van andy met een Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] (136 pk/100 Kw, bouwperiode: 2010-2015) en een Xplore 530 van 1253 kg geplaatst op 01-11-2006:

brill car so stable , enough power, I load car full with water , gennies and fuel for racing.only fault rear springs a bit soft. progressive springs being fitted. otherwise perfect.


Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] met een Sterling

De ervaring van J Ball met een Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] (136 pk/100 Kw, bouwperiode: 2010-2015) en een Sterling Eccles Sport 524 van 1415 kg geplaatst op 01-11-2006:

Downgraded from the Sorento to the Sportage with the new Sterling. We rally all year and tour overseas annually. Performance is outstanding, easy tow with good fuel returns, top quality car.


Kia Sportage 2.0 [AWD] met een Sterling

De ervaring van peter blackwell met een Kia Sportage 2.0 [AWD] (163 pk/120 Kw, bouwperiode: 2010-2014) en een Sterling Eccles Sport 554 van 1425 kg geplaatst op 01-11-2006:

Have found no problems in towing


Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] met een Bailey

De ervaring van mr g wilson met een Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] (136 pk/100 Kw, bouwperiode: 2010-2015) en een Bailey Olympus 530-4 van 1443 kg geplaatst op 01-11-2006:

all I can say I wish I,d bought kia earlier.absolute dream to tow with,effortless!


Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] met een Swift

De ervaring van Mr turner met een Kia Sportage 2.0 CRDI [AWD] (136 pk/100 Kw, bouwperiode: 2010-2015) en een Swift Challenger 530 van 1600 kg geplaatst op 01-11-2006:

Was worried towed from essex to burnham on sea best tow car ever had top gear most of the time . Have to watch nose weight car and van where great no problems at all


Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] met een Sterling

De ervaring van jb met een Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] (141 pk/104 Kw, bouwperiode: 2004-2010) en een Sterling Eccles Sport 524 van 1405 kg geplaatst op 01-11-2006:

Scaled down from Sorento and Sterling Jewel to Sportage and Sterling Sport 524. Been towing this combination in UK and Europe for just ovwer 1 year and what a great car. Improved MPG and comfort and yesits Orange, people still remark 'what a good looking car' and troble free to date.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Compass

De ervaring van Ray Davis met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Compass Omega 534 van 1465 kg geplaatst op 01-11-2006:

I'm towing a 2004 Compass Rally 534 but no option for it in caravan choice so went for nearest weight. Compass is a heavy van but the Kia pulls with ease. Plenty of power when pulling away and overtaking. Rock solid on stability side. Very pleased with the Kia performance although mpg is not good at around 25 mpg at best towing but must see if the cruise control improves this. All in all extremely pleased with the combination.


Kia Sportage 1.6 GDI met een Eriba

De ervaring van ravalec met een Kia Sportage 1.6 GDI (135 pk/99 Kw, bouwperiode: 2010-2015) en een Eriba Puck 230 van 790 kg geplaatst op 01-11-2006:

Trs bonne tenue de l'attelage sur tous types de routes avec un avantage certain sur autoroute, vitesse de croisire en France:120 km/h,pointe 130 km/h avec antilacet Winterhoff.Par contre la faiblesse du couple oblige rtrograder si perte d'lan en cte.


Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Swift

De ervaring van Chris met een Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] (184 pk/135 Kw, bouwperiode: 2013-2015) en een Swift Challenger SE 565 van 1553 kg geplaatst op 01-11-2006:

I found the combination to be ideal, no bother with side winds etc however to achieve that carefull loading of the van is required to keep the nosewheight manageable. Once on the road performance is excellent and after a while you don't know the van is there hill starts are effortless with more than ample power on tap.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Caravan

De ervaring van Grant Sutton met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (113 pk/83 Kw, bouwperiode: 2004-2005) en een Caravan van 1300 kg geplaatst op 01-11-2006:

Having fittied a bulldog stabilser to the Abbey Spectrum. With its twin axel and stability, the Kia tows it very well. Acceleration was good although not record breaking. I would definitely recommend the Kia as a tow car and comfortable too


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Standaard Caravan

De ervaring van sbarrow met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Standaard Caravan van 1600 kg geplaatst op 01-11-2006:

I had a kia sorento for a while with no problems towing,then changed to a new sportage cdri,very pleased with this model but fuel consumption when towing on m6 down to 20mpg,27mpg when van empty.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Mick met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Swift Challenger Sport 544 van 1435 kg geplaatst op 01-11-2006:

I tow a Swift special edition Archway Ruby Rockingham. No problem at all. Just returned from Italy towed 2650 miles great in all conditions including hairpin bend roads up mountains. Great car solo as well.


Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] met een Lunar

De ervaring van John met een Kia Sportage 2.0 CRDI aut. [AWD] (136 pk/100 Kw, bouwperiode: 2010-2015) en een Lunar Clubman CK van 1325 kg geplaatst op 01-11-2006:

Thought I would put a review on for the Kia sportage auto.Could not find any reviews for this car for towing except for the caravan club which was a bit mixed.Need not have worried it is a superb towcar,just come back from a tour round Scotland aprox 2000 miles and I couldn't fault it.Fuel 23-28 towing 40-48 solo.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Abbey

De ervaring van shaun booth met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Abbey Aventura 318 van 1404 kg geplaatst op 01-11-2006:

s.wapped from a Vauxhall vec 1.9 cdti to kia sportage 2008 model.lots more stability,runs comfatably in sixth gear.all together a far better tow car than a Vectra.really pleased with juice consumption


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van PVW met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Bailey Pegasus 462 van 1326 kg geplaatst op 01-11-2006:

I have used the Kia on two trips with caravan this year,in total about 1600miles. Half towing,the other half on the usual day trips,and driving down narrow Cornish lanes to the beach etc,and it worked out to 31mpg.It tows effortlessly and you can keep it in 6th for surprisingly long periods of time on the motorway.It makes towing a very leisurely affair as the gearbox and steering are very light .
I`m not sure that you really need the wing mirror extensions.The car has done 94k but is like new really,which is a testament to Kia and the previous owners.Before buying this Sportage ,I took a couple of similar vintage x-trails out for a test drive,and both felt like driving a tractor by comparison.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Coachman

De ervaring van Ron Kemp met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Coachman VIP 460/2 van 1410 kg geplaatst op 01-11-2006:

The Kia towing a Coachman VIP 460/2 1410 Kgs. Purchased this car to tow my new coachman. very impressed after completing some 1850 miles in France. Comfort and mpg better than expected returning some 24mpg. I found that driving mainly in 5th gear at around 58 mph made for easy and comfortable towing. Nose weight needs to be checked as 75kgs. Very pleased with this very affordable 4x4.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Elddis

De ervaring van Neil met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Elddis Avante 556 van 1464 kg geplaatst op 01-11-2006:

Thus combination is excellent. Used to tow with a mondo and it never felt safe. Now I have a stress free towing experience! I love this suv as my daily car too. It cruises on the motorway at 63 mph and cruise control puts fuel economy up to 29 mpg! Fabulous combination!


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Avondale

De ervaring van Roger met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Avondale Dart 470-2 van 1120 kg geplaatst op 01-11-2006:

I have a XS on a 08 plate towing a fairly light caravan. As they say it is easy to forget you have a van on the hook especially when towing on French motorways. Low first gear makes pitching the van very easy.


Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] met een Elddis

De ervaring van garry dixon met een Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] (141 pk/104 Kw, bouwperiode: 2004-2010) en een Elddis Avante 540 van 1465 kg geplaatst op 01-11-2006:

just returned from southwest france towing my elddis xplore 546 with my sportage and it never missed a beat. could have done with more power on the steep motorway hill but otherwise great motor


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Sterling

De ervaring van chew met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Sterling Europa 550 van 1470 kg geplaatst op 01-11-2006:

Second caravan pulled with this sportage which is a 06 plate and less than 40k miles, this van is 4 ft longer and heavyer than previous and i can tell the difference. The sportage has no problem once on the move but in and out of the drive or reversing back and forth on to a pitch I can smell the clutch. BUT ! now i have a motor mover on the van its all good. Just thinking about having a tow bar on my insignia so the sportage can have early retirement.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van tommy met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Bailey Senator Indiana van 1464 kg geplaatst op 01-11-2006:

got sportage to replace c5 it tows like a dream climbs hills without effort 32 mpg towing good fun when not


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Debbie met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Bailey Ranger 460 van 1139 kg geplaatst op 01-11-2006:

I have had a Sportage Titan 57 plate from new - tows my Bailey 470/4 with ease. This is the only car I have towed from and it has given me bags of confidence. Very economical to run too - never had any problems at al


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Bailey

De ervaring van Brian met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Bailey Orion 430-4 van 1247 kg geplaatst op 01-11-2006:

This is my 2nd review of the Sportage having changed caravans from a Bailey Ranger 510/4 @ 1259 mtplm to the new Bailey Orion 430/4 @ 1247 mtplm. On my first run towing the Ranger and in some high winds, the fuel economy wasn't that great. I had the car in to the dealer to check it out and they upgraded the software. Since then I have noticed a big improvement with towing economy, with the Ranger and now the Orion. As I stated in my last review, the car is excellent towing and feels every bit as stable as my previous Sedona. Having a dog and grand children, I do miss the extra space of the Sedona when the kids are with us, otherwise this is a great vehicle with a 7year warranty, how can you go wrong!!!!


Kia Sportage 2.0 CRDi aut. [4WD] met een Bailey

De ervaring van laurie met een Kia Sportage 2.0 CRDi aut. [4WD] (113 pk/83 Kw, bouwperiode: 2004-2005) en een Bailey Ranger 510 van 1235 kg geplaatst op 01-11-2006:

as a novice touring caravanner i found towing the Bailey ranger 510/4 with my 2.0 automatic Kia Sportage so easy, no effort on bends, hills, acceleration or cross winds, i do think that the manual transmission more suitable as on inclines it appears to down shift too early - i dont really find this a big problem as i can lock the gear in manually. all said and done i would certainly buy another Sportage next time.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van grant hammett met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Bailey Pageant Sancerre van 1415 kg geplaatst op 01-11-2006:

i towed a bailey sancerre with a nissan terrano 2.7 which i found good,but with recent fuel cost and only getting around 20 mpg when towing and only 28 mpg solo.so we decided to change to a 2006 kia sportage.well the towing was very good and getting around 32 mpg with the van on.


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Bailey

De ervaring van Brian met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Bailey Ranger 510 van 1235 kg geplaatst op 01-11-2006:

I have had the car since Aug 2010 but not towed until now, March 2011. I must say its every bit as stable as my previous 2004 Sedona. I'm disappointed though with the towing mpg, 22mpg. I achived much more with the Sedona 2.9crdi. I towed home from York down the M62 with some high winds 50mph at times and the combo didn't miss a beat. I must say, i wouldn't have set off if I had been aware of such high winds:(
I hope the towing mpg improves with more running, 3500 at the moment. Its ok at 38 - 42 solo on a run.


Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] met een Avondale

De ervaring van r wilson met een Kia Sportage 2.7 V6 aut. [4WD] (175 pk/129 Kw, bouwperiode: 2004-2010) en een Avondale Eagle van 1460 kg geplaatst op 01-11-2006:

Be gentle when setting off on your journeys as the kia may pull the front off the caravan . Only kidding the kia does the same to the gallon as when my wife is driving around town.I even have to keep nipping myself to remember ive got the caravan on the back.PERFECT MATCH KIA JUST ABIT GREEDY BUT THE RIDE IS BRILL U ONLY LIVE ONCE ?


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Lunar

De ervaring van ian hinsley met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Lunar Lexon SB van 1410 kg geplaatst op 01-11-2006:

very happy with this car has towed superbly since new mpg approx 29 solo 37 expect it to improve with mileage.
comfort and ride very good great spec for price,very well built and good warranty.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Douggie met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Bailey Pegasus 524 van 1464 kg geplaatst op 01-11-2006:

08 Sportage very good tug 25/27 towing up to 40/42 solo
value for money by a long shot beat any 4x4 anyday great from a standing start good lowdown torque.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Coachman

De ervaring van jeff met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Coachman Amara 520/4 van 1500 kg geplaatst op 01-11-2006:

this car/caravan combination is the best set up i have experienced in 35 years of towing . Its stable on twisty A roads, and its a piece of cake on motorways. This car is the best value for money bar none, ideal tow car.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Coachman

De ervaring van tec met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Coachman Amara 530/4 van 1500 kg geplaatst op 01-11-2006:

Hi I tow with a 2010 kia sportage 4x4 pulling a coachman amara 530/4 it tows it very well returning 25/27 miles to the gallon. at 74% nose weight you have to watch your weight all the time.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Steve W met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Swift Charisma 560 van 1450 kg geplaatst op 01-11-2006:

Had this car 1 month, replacing Vectra diesel estate. Very good and stable tow, sufficient power for overtaking slow trucks on motorways (about same as vectra). Good mpg solo (40), not so good towing. XS version, loads of kit for the price, especially as price reduced for new model intro. Only faults: ride a bit restless, steering a bit vauge, but this is my first 4x4. Otherwise, very pleased.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Elddis

De ervaring van Garry met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Elddis Xplore 546 van 1309 kg geplaatst op 01-11-2006:

no problems at all with pulling up or down lots of torque at low revs but abit thirsty.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Darren met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Swift Charisma 230 van 1300 kg geplaatst op 01-11-2006:

I tow a swift charisma 230 maxed up at 1300kg and my 58 plate sportage diesel tows great . The sportage replaced our 06 plate honda cr-v diesel and we find it much more stable and looks good to . GO BUY ONE NOW........


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Compass

De ervaring van JOHN met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Compass Rallye 482 van 1400 kg geplaatst op 01-11-2006:

This is the best tow car iv`e ever had does everything i want it to do. The only problem is iv`e had to fit new rear tyres at 13000 mlies.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Standaard Caravan

De ervaring van Glenn met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Standaard Caravan van 1425 kg geplaatst op 01-11-2006:

Coachman Amara 520/4 ((1158kg) Sportage is an 07, Tows like a dream. Plenty of power for the hills , really stable. Solo or towing the car is a lot of fun with an excellent spec for the money


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Standaard Caravan

De ervaring van Glenn met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Standaard Caravan van 1425 kg geplaatst op 01-11-2006:

Coachman Amara 520/4 ((1158kg) Sportage is an 07, Tows like a dream. Plenty of power for the hills , really stable. Solo or towing the car is a lot of fun with an excellent spec for the money


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Swift

De ervaring van COLIN met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Swift Challenger SE 530 van 1495 kg geplaatst op 01-11-2006:

Wanted to know if the Kia Sportage would be a good match with our swift challenger 530 caravan before we bought it. Seems to be ok. So I will let you all know how I get on if I chose this car.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Mike met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Swift Challenger 540 van 1490 kg geplaatst op 01-11-2006:

06 model which was purchased a year ago had done 14k miles (replaced Honda CRV petrol) turned out to be a great tow car both fuel economy and general handling compared to the CRV ,solo drive just as good, care needed loading the van to keep within the 75kg tow ball limit. The XS also has cruise control which is great on the motorway with the van on the back together with loads of other standard equipment great looks good finish value for money car!!


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Duggie met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Swift Charisma 555 van 1442 kg geplaatst op 01-11-2006:

great tow and lot of car for the money not bad on fuel iether 40/42 solo 24/26 towing 1460kg not bad stadle and good lowdown pulling power AND 7 year warrenty


Kia Sportage 2.0 CRDi aut. [2WD] met een Abbey

De ervaring van David Cooper met een Kia Sportage 2.0 CRDi aut. [2WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Abbey GTS Vogue 417 van 1399 kg geplaatst op 01-11-2006:

I have a new (2008 model) CRDi 2litre diesel auto 2WD towing an Abbey GTS Vogue 417 which is 10years old.
Excellent is all I can say! Towing is no bother at all and stability is very good.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Dave met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (150 pk/110 Kw, bouwperiode: 2008-2010) en een Bailey Pageant Limousin van 1578 kg geplaatst op 01-11-2006:

I have had the Bailey Pageant Limousin from new(Sept 08) and towed with a Hyundai Tucson 4wd 2litre which was ok ,I now have a new Kia Sportage Titan and it tow's the Limousin like a dream.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Jurgens

De ervaring van Pieter Kriel met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (113 pk/83 Kw, bouwperiode: 2004-2005) en een Jurgens Penta van 1390 kg geplaatst op 01-11-2006:

I had the opportunity to first Tow A Jurgens Palma and lately the Penta. This is a great outfit also if you compare this vehicle's price against other tow vehicles. No problem with acceleration or towing in the hill country around Nelspruit and can recommend it at any time


Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] met een Elddis

De ervaring van howard thomas met een Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] (141 pk/104 Kw, bouwperiode: 2004-2010) en een Elddis Avante 524 van 1362 kg geplaatst op 01-11-2006:

i have towed to france on two occasions and found the sportage to be underpowered and thirsty on fuel on the plus side it is a comfortable car to drive i have just bought a 2008 model and look forward to towing with it


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Roy met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Swift Challenger SE 480 van 1366 kg geplaatst op 01-11-2006:

Excellent vehicle, both solo and towing. It carries all our extensive kit, folding bikes, camp kitchens etc. Good fuel economy, up to 40 mpg solo and 25 mpg towing under all conditions. Only reservation is the rather low tow ball limit of 75kg which means careful loading of the van and subsequent reduction of "ideal", tow ball weight. I note with interest that "Howard" states that the new model has uprated rear dampers, possibly improving my problem. Great car with incredible level of standard equipment. Ours is 2006 XS with several extended continental trips so far!


Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] met een Bailey

De ervaring van Dave met een Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] (141 pk/104 Kw, bouwperiode: 2004-2010) en een Bailey Pageant S6 Vendee van 1375 kg geplaatst op 01-11-2006:

I find the petrol Sportage underpowered on hills too, I also wish I had the diesel! Apart from that its a great car.
Its never let me down and very comfortable and when not towing its almost perfect!


Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] met een Sterling

De ervaring van alan parker met een Kia Sportage 2.0 cvvt [4WD] (141 pk/104 Kw, bouwperiode: 2004-2010) en een Sterling Europa 520 van 1300 kg geplaatst op 01-11-2006:

i would say that the petrol sportage feels under powered on any kind of incline but does manage to do the job it is a comfortable car but wish i got the diesel


Kia Sportage 2.0 CRDi aut. [2WD] met een Bailey

De ervaring van geoffrey lepage met een Kia Sportage 2.0 CRDi aut. [2WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Bailey Ranger 510/4 van 1223 kg geplaatst op 01-11-2006:

i have a 2008 kia sportage auto 2ltr crdi 2 whell drive and it is a joy to drive pulling my new bailey ser.7 miro is 1018 kg. mtplm 1295 kg i have taken it on a trip to cornwall, and to morton in the marsh in good and bad weather some days being very windy so far no problems .


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van howard met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Bailey Ranger 460/4 van 1172 kg geplaatst op 01-11-2006:

we tow a bailey ranger 460/4, with the new sportage i should add the latest version tows upto 1800kgs not 1600kgs i belive one on the changes they made was to stiffen up the dampers on the back anyway although the van is quite light you hardly notice it on the back the new six speed box is very good plenty of power available oh and the 7 year warranty can be bad when you compare against the rav 4 and freelander its about 6 grand cheaper


Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] met een Bailey

De ervaring van geoffrey le-page met een Kia Sportage 2.0 CRDi [2WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Bailey Pageant S6 Monarch van 1239 kg geplaatst op 01-11-2006:

I HAVE ONLY JUST GOT THIS OUTFIT AND I CAN ONLY SAY IT IS THE BEST OUFIT I HAVE EVER TOWED.MY CAR IS THE 2.0.CRDI XS 2WD AUTO 2008 MY VAN IS THE NEW BAILEY PAGEANT SERIES 7 MONARCH UP HILL IT PULLS GREAT ON THE FLAT THERE IS NO HOLDS BARD IF YOU ARE THINKING ABOUT A OUTFIT YOU WONT GO WRONG WITH THIS ONE.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Caravan

De ervaring van Steve met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Caravan van 1450 kg geplaatst op 01-11-2006:

Have an 05 model at the moment towing a Swift Challenger 490 (MTPLM 1450kg). Looking at changing for something different this year as the Wife uses for day to day. Not that we have any problems with it & it tows like a dream.The more I loook the more I am tempted to go for another new Sportage. Am I right in thinking the 08 Model is 6speed? Does this make much difference to Fuel economy?


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Hobby

De ervaring van Gordon met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Hobby Excelsior 650 UFf van 1774 kg geplaatst op 01-11-2006:

The towing limit for Sportage in the UK is 1800kg so this combination isn't overweight here. I have to say I was a little dubious about the experience for the first time but I needn't have worried at all. The outfit was very stable, even at 60 on the motorway. There was a small amount of snaking downhill on the motorway, but the crosswind was forecast at 40-50mph gusts and it felt all of that!!!! With lighter winds I'm sure it wouldn't have been a problem. Hills and B roads were no problem at all and the impact on fuel consumption was a very pleasant surprise at about 15% (remembering the van is 2.4m wide and not 2.3). The combination is really on the limit for the Sportage but I'd happily tow with it anywhere. We're thinking of upgrading to a Sorento later this year, but this is more to do with living in rural Scotland. Can't wait to see what THAT combination tows like!!!!


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Andy met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Bailey Pageant S6 Burgundy van 1380 kg geplaatst op 01-11-2006:

Fantastic, went to france towed like a dream, good on fuel, reliable, use it for work and lesure, family love it
In the recent floods in Yorkshire , just like MR Smith, as all others were stalling, stuck etc the Kia just kept on going, always had Fords prior to this,Never again so well made


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Elddis

De ervaring van john met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Elddis Odyssey 484 van 1382 kg geplaatst op 01-11-2006:

I find towing with my Kia really good, with no snaking. and it tows my eldis like a dream


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Stuart Smith met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Bailey Pageant S6 Champagne van 1362 kg geplaatst op 01-11-2006:

Having changed from a Renault Laguna II 1.9 Dci Hatch which I found too light to tow my Bailey Pageant series 5 Champagne with a feeling of safety I am amazed at the difference the Kia 2.0 Sportage makes, not only is it a stable and first class towing vehicle it is extremely economical.
In the recent epic floods around Evesham & Gloucester the Kia performed like a trooper getting us safely through deep floods up steep hills off flooded sites something the Laguna would have never have handled.
On the motorway it cruises even in 6th gear with the van on and on difficult slippery hilly sections you rarely notice the 4 X 4 kicking in.


Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] met een Abbey

De ervaring van Phil met een Kia Sportage 2.0 CRDi [4WD] (140 pk/103 Kw, bouwperiode: 2005-2008) en een Abbey Vogue 520 van 1350 kg geplaatst op 01-11-2006:

Having swapped from a freelander to the Kia not only specification was a first notice but the all new Kia Sportage is outstanding not only in looks but performance too. It tows our 2006 Abbey 520 Freestyle perfect (81%) match. Not having to gear down too much other than maybe coming out of 6th gear, gives any other 4x4 a run for their money.....maybe cheap to buy but you do get lots and the looks are as good as any X5, volvo and lexus.. both just great.


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Cursussen

Een goede combinatie is belangrijk. Maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker! Bert van het Caravantrekker Training Center geeft een aantal trainingen en cursussen.

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.


 

(Advertentie)

 

Lees ook:

Gastenboek

Wet- en regelgeving

Genuanceerd advies

Hoe meer PK's, hoe beter?

Voorbeeld Trekrapport

 

©2024 Caravantrekker