Caravantrekker.nl Blog Gebruikerservaringen Tests Advies Vragen Menu ☰

Caravantrekker.nl

Ford 2.0 Ecoboost automaat caravantrekker

Willem vraagt op 27 September 2017:

De zoektocht naar een een andere (2e hands) auto komt uit op een Ford Galaxy of de S-max. Beide in een 7 persoons uitvoering. Daarbij is de voorkeur automaat. Hier lees ik maar weinig over in de reviews.
Wellicht dat jullie mij van advies kunnen voorzien?
Caravan Hobby 460 uit 2004

Naar laatste bijdrage

Reacties:

@Eric antwoordt op 27 September 2017:

Voor 5 euro weet je (bijna) alles 😉

https://caravantrekker.nl/advies/index.php


Henkie antwoordt op 27 September 2017:

Zou wel handig zijn om te weten wat voor advies Willem wilt hebben.


Han antwoordt op 28 September 2017:

Geweldige caravantrekker zowel wat trekkracht als wegligging betreft. Rij deze in 203 PK uitvoering met een Eriba 465 SL en wil absoluut niet anders. De powershift automaat werkt perfect en is in de sportstand altijd bij de tijd. Wel opletten dat onderhoud op tijd door een Ford dealer is gedaan aangezien vaak wordt vergeten op tijd de automaat van nieuwe olie te voorzien terwijl dat juist erg belangrijk is.


Han antwoordt op 28 September 2017:

Kies voor de S-Max. De Galaxy is van een veel softere vering voorzien terwijl de S-Max meer sportief is afgesteld. Zeker met een caravan wordt de deining die een caravan soms veroorzaakt door de S-Max beter opgevangen.


Tijs antwoordt op 29 September 2017:

Willem, ik ben het eens met Han. De ecoboost in automaatversie is een heerlijke caravantrekker. Wij hebben de S-Max en zijn hiermee op heel wat verschillende wegen en hellingen geweest. Hoewel ik jaren diesel heb gereden heb ik geen spijt van deze auto: wat een trekkracht in de lage toeren. We trekken er een caravan van 1500kg mee.

Wat betreft de 7-zitter wil ik een nuance maken. Han heeft gelijk als hij zegt dat de S-Max beter is afgeveerd voor een caravan of andere zware kogellast. Maar: de Galaxy is een veel betere 7-zitter. Ga dat echt serieus uitproberen in de showroom om te zien of de S-Max achterbanken wel voldoen voor jullie. Ik zou voor een zevenzitter echt voor de Galaxy gaan. Onze vorige auto was een Galaxy: daar hebben we bij de Ford-dealer zwaardere vering onder laten zetten. Daarmee werd het geen S-Max (die blijft sportiever) maar met een volle kofferbak en een stevige kogeldruk heb ik geen problemen met de vering (doorzakken of het genoemde deinen) gehad.

Kan dus prima. Laat de keuze vooral afhangen van hoe de 3e zitrij bij jullie past. De vering kan worden aangepast.


Willem antwoordt op 29 September 2017:

Bedankt voor de review Han en Tijs. Op dit moment ook een S-max. Vering verzwaard voor de caravan. Lag er op de kont. Het model en rij eigenschappen bekeken kies ik voor de S-max. Mooi model voor een 7 zitter. Alleen kleintjes worden ook groot waardoor de Galaxy weer de verstandigeren keuze zou zijn. De ruimte in de Galaxy is zeker meer dan de S-max. Het ging mij met name om de ervaring van deze motor icm de automaat en een stevige caravan van ca. 1500kg. Die kom ik dus niet tegen in de review.


Tijs antwoordt op 30 September 2017:

Mijn ervaring van de 2.0 ecoboost met automaat en een 1500 kg caravan er achter is absoluut positief. Prima combi voor zowel de snelweg als de binnenlandse bergweggetjes. Daar hoef je niet over te twijfelen.

Sprekend na jarenlange handschakel ervaring en diesel met gezond wantrouwen tegen automaten en benzine auto's als caravantrekkers. 😉


gerjan antwoordt op 30 September 2017:

De powershift geeft veel problemen ,in de volvo's en in de ford's wereldwijd.
Vaak de olie wisselen (incl filter) in de bak veranderd daar niks aan .


Han antwoordt op 30 September 2017:

Vanaf bouwjaar 2010 zijn alle problemen met de powershift opgelost en functioneert het probleemloos. Dat er problemen in de beginjaren waren is bekend echter dat was idem bij het DSG systeem van VW/Audi. Voorwaarde is echter wel dat men het door de fabrikant voorgeschreven onderhoudschema volgt en daar gaat het nog wel eens fout.
En voor de goede orde: ik ben een pensionado die nooit enige relatie met Ford heeft gehad. Rij nu mijn 1ste Ford (S-Max bouwjaar 2012 - 1ste eigenaar) met bijna 90000 probleemloze kms achter de rug waarvan vele met een Eriba van 1500 kg


gerjan antwoordt op 30 September 2017:

oké prima...


gabi antwoordt op 29 October 2017:

Ik heb de versie in de mondeo en bevalt mij prima heerlijk rijden met de automaat.
kickdown is ook lekker bij inhalen trage voertuigen.
wij zelf rijden met een hobby 440 dus een stukje lichter maar rijd tien keer beter als mijn vorige auto en dat was focus 1.6 16v.


Willem antwoordt op 13 January 2018:

De keuze is gemaakt. Onze nieuwe auto is een Galaxy geworden. De extra ruimte op de 3e zitrij heeft de doorslag gegeven. Nog geen ervaring met de caravan nog maar dat zal qua vermogen, stabiliteit, wegligging enz. geen probleem zijn. Een enorm praktische auto en de automaat is samen met de sterke motor een uitstekende combi.


Tijs antwoordt op 13 January 2018:

Gefeliciteerd met de keuze en alvast veel goede vakantieritten gewenst.


AvB antwoordt op 08 April 2019:

Tijs, hoe bevalt de Galaxy met caravan? Ben ook bezig met een Galaxy 2.0 benzine 241pk automaat...


AVB antwoordt op 08 April 2019:

Sorry, ik bedoelde Willem...


Willem antwoordt op 12 July 2019:

Afgelopen zomer naar Italië geweest, dus door de Alpen en kan niet anders zeggen dat het een heerlijke reisauto is. Meer dan voldoende vermogen waardoor de caravan zonder problemen mee hobbelt. Automaat in de S stand zodat je zelf het aantal toeren bepaald.
Ik maakte me een beetje zorgen over de 'overhang' achter, dat ie op de kont ligt. Met een volle auto en 80kg kogeldruk. Maar dat valt heel erg mee. Geen hulpveren nodig dus.
Inmiddels een iets zwaardere caravan gekocht maar dat is voor deze auto ook geen probleem.Let op: dit is een oude vraag!

Reageer, alleen als dit onderwerp weer actueel is!

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker