Caravantrekker.nl

Opzetspiegels op spiegels in kleur

Rico vraagt op 26 april 2018:

Binnenkort "krijgen" wij onze nieuwe auto. Nou ja, krijgen, je moet eerst wat geld aftikken, daarna kun je hem meenemen 😉

Afijn, deze auto heeft meegespoten spiegelkappen. Dat is een nieuw fenomeen voor ons. Ik gebruik Special Mirror opzetspiegels. Kan ik die zoals voorheen gebruiken, of moet ik beschermende maatregelen nemen voor de lak op de spiegelkappen?

Groet,

Rico

Naar laatste bijdrage

Reacties:

JT® antwoordt op 26 april 2018:

Ook wij kennen dat "luxe fenomeen" en hebben dat simpel en afdoende opgelost door de spiegelkappen voor ieder gebruik goed schoon te maken en op de punten waar de bevestiging op de kap drukt een stukje tape te plakken.
Na de vakantie tape verwijderen en als er iets lijmrest achterblijft dit met een doekje en iets wasbenzine verwijderen, met water afnemen en een beetje wax er over en je hebt geen blijvende beschadiging.
Je kunt ook met losse doekjes gaan werken maar die schuiven en die moet je er iedere keer opnieuw onder doen.
Veel plezier met je nieuwe auto.
vrgr
JT®


Hans antwoordt op 26 april 2018:

of koop nieuwe Spiegels,als er nog geld over is 😉
volgens mij zijn Oppi de beste.

https://www.caravanspiegel.de/nl/


Quirien antwoordt op 26 april 2018:

Ik heb altijd een rolletje schilderstape bij mij. Hier plak ik wat op de vaste drukpunten. Gemakkelijk te verwijderen laat nauwelijks lijmresten na en snel op te brengen. Eventueel 2 laagjes over elkaar.
Met losse stukjes werk ik ook wel maar dan van stukjes geknipt uit zo 'n antislipmatje die je op een rolletje koopt. Maar wat lastiger hoewel dit wat makkelijker is dan doekjes.( verschuift niet zo snel)

Ook veel plezier met de nieuwe auto, hopelijk voldoet deze goed voor jullie specifieke eisen.


erik antwoordt op 26 april 2018:

Ik gebruik op de druk punten van de opzetspiegels reepjes van een binnenband van een fiets.Laat niets achter en is herbruikbaar.


Jeroen antwoordt op 28 april 2018:

Ik heb al jaren meegespoten spiegels, maar nog nooit blijvende schade gehad van de Milenco spiegels. Die hebben een rubber pad dat op de autospiegel drukt. Als je maar zorgt dat het schoon is onder de pad kan er weinig gebeuren lijkt mij.


Tijs antwoordt op 28 april 2018:

Een klein stukje zeemdoek er tussen kan ook. Heeft bij ons in het verleden prima gewerkt. Maar was waarschijnlijk meer voor het gevoel dan dat er echt schade zou komen.

In aanvulling op Hans: ik ben erg tevreden met Emuk spiegels. 1x instellen, daarna altijd goed. en zeker geen schade aan de spiegels.


H. Jansen antwoordt op 28 april 2018:

Emuk spiegels zijn wel prijzig t.o.v. andere merken. Hebben een vaste prijs (€ 114) en verschillende leveranciers hebben deze niet meer op voorraad.


Rico antwoordt op 30 april 2018:

Alvast bedankt voor de reacties.

Dus dat wordt eerst even wat experimenteren met de opzetspiegels als de auto er is. Als het me dan niet naar het zin is, kijken naar andere spiegels. Op zich bevallen de Special Mirrors me wel heel erg goed.

Emuk heeft geen passende modelspecifieke spiegels. Het gaat om een Peugeot Expert, een bussie. Keek ook nog even naar de tip van Hans, de Oppi spiegels, en die blijken wel een specifieke houder voor de Expert te hebben. Dus dat ga ik in gedachten houden.

Eerst nog even drie weekjes met de Vito op vakantie naar Zweden, en dan komt ergens in juni de Expert als het goed is.

Groet,

Rico


Tijs antwoordt op 1 mei 2018:

Goede reis!


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker