Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Caravan trekker voor hobby 560 kmfe

Van der Zande vraagt op 29 July 2018:

Hallo,

Wij hebben een hobby 560 kmfe welke maximaal beladen mag worden tot 1600 kg.ons gezin bestaat uit 5 kids in de leeftijd van 5 tot 10 jaar. Momenteel rijden we een sharan benzine 1.4 TSI.150 pk en een koppel van 240 nm.ik merk dat we toch wel wat vermogen tekort komen en zijn zoekende naar een 7 zitter met voldoende vermogen voor gezin en caravan. Mezelf al helemaal suf gelezen maar iemand nog goede adviezen? Ik kom zelf uit op een sharan 2 liter,Espace uit 2015 1.6 benzine en een Volvo XC90 uit 2010. Ik hoor het graag

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 29 July 2018:

Ik geef niet het antwoord wat je horen wil
Maar wanneer kom je vermogen te kort? Jouw combinatie heeft toch voldoende om met veilige snelheden overal te kunnen rijden? Misschien moet je een keer extra terugschakelen op een helling en wat meer toeren maken, maar so what. De autos die je noemt gaan niet het verschil maken m.i. op die XC90 na, maar verkijk je dan niet op de kosten (brandstof of MRB afhankelijk van benzine of diesel).


Sjef Bertens antwoordt op 29 July 2018:

Beste Van der Zande, ik ben het voor een groot gedeelte met Menno eens dat jouw combinatie zo slecht nog niet is.
Ik weet niet of je nu een handgeschakelde Sharan hebt maar uit jouw keuze maak ik op dat een automaat benzine de voorkeur heeft.

Voor mij zou de Volvo ook afvallen omdat uitgaande van dezelfde prijsklasse deze te oud wordt en een hoog brandstofverbruik heeft.

De Sharan en de Espace zijn motorisch gezien ongeveer gelijk en voldoen verder aan genoemde criteria dus dan is de persoonlijke voorkeur een belangrijke factor.

Ik heb zelf door de zeer aantrekkelijke prijsstelling een Espace Initiale van okt 2015 uit België geïmporteerd.
Een prachtig model auto met alle toeters en bellen erop die mijn 1600 kg wegende caravan overal naar toe brengt.
Maaaaaar kies je voor de Duitse degelijkheid dan is de 2 liter Sharan ook een zeer goede keuze.bart antwoordt op 29 July 2018:

In uw geval zou ik de caravan zo weinig mogelijk beladen en zonodig een dakkoffer nemen als u echt nog wat bagage kwijt moet. Zitten er al hulpveren of zwaardere veren aan de achterkant? Dat kan heel wat uitmaken, kwa rijgedrag maar zeker ook bij het optrekken, omdat de auto dan al goed op niveau staat en daar gemakkelijker op blijft. En als laatste: ik zou een caravancursus bij Bert van Caravantrekker doen, want afgaande op de reviews kan hij de mensen nog heel wat leren over hun eigen bestaande combinatie.


Aad antwoordt op 29 July 2018:

Mensen, er zullen er wel weer een paar boos worden of een andere mening hebben, maar de vraag in dit draadje was helder en het antwoord van Menno perfect.
Dan is het toch klaar? Of gaan we weer allemaal auto’s opnoemen die 3 ton wegen en een 12 cylinder hebben?


Henkie antwoordt op 29 July 2018:

Ik zou toch weer voor een XC90 kiezen. Die heeft namelijk niet alleen de sterkste motor maar ook het hoogste laadvermogen. Want enig idee wat 2 volwassenen en 5 kinderen wegen? Je zit zo aan 400 of ...
Daar komt bij dat die Volvo een betere gewichtsverhouding heeft dan de andere genoemde auto's.


Stijn antwoordt op 29 July 2018:

Wat dacht je van een mercedes vito/viano. Eventjes een andere zienswijze. Heb jaren met deze auto een caravan van 1500kg getrokken met 5 inzittenden en aanhangers van 2500kg. Zonder enige moeite. Maar besef wel dat je met zo'n combinatie nooit de eerste bent aan een rood licht. in luik kwam hij echter wel dapper boven.


edwin dik antwoordt op 06 August 2018:

ik rij zelf een bimmer 530i touring automaat benzine met daarachter een TEC travelking 560. dus vergelijkbaar met je 560 kmfe
Ruim 200 pk en altijd 80% koppel van het maximale van 300 Nm.

dit is een goede combinatie in Nl en buitenland.


@Eric antwoordt op 07 August 2018:

Beetje krapjes met 2 volwassenen en 5 kinderen in een 5 serie....


Ale Kok antwoordt op 08 August 2018:

Ik zou de Volvo nooit afwijzen om zijn leeftijd, Volvo's roesten namelijk niet.
Brandstofverbruik, en bij diesels milieuklasse(mag je nog wel de stad in?) zijn wel een punt.
Maar in de meeste gevallen rij je ongeveer 1:6 1:8 met een caravan, ongeacht type of merk auto
En van groot belang is de staat van onderhoud, de gemiddelde(dus inclusief de wagens die in de eerste paar jaar van hun bestaan totalloss raken) benzine Volvo gaat ruim 400.000 km mee, diesels bijna 700.000 km


Quirien antwoordt op 08 August 2018:

Een " prettige " bijeenkomstigheid mocht je het bij een diesel houden is dat de prijsverschillen tussen benzine occasions en diesels steeds verder groeit. De diesels worden steeds goedkoper ( echter de inruilprijs ook minder) terwijl de benzine occasions steeds duurder worden. Recent las ik daar nog iets over.

Alleen die wegenbelasting die je moet ophoesten wordt steeds meer omdat deze voor de diesel de komende jaren nogal omhoog gaat.
En over de milieu aspecten heeft Ale al iets over gezegd.


Gerben antwoordt op 20 August 2018:

Zelf heb ik dezelfde caravan, en 4 kids. Mijn vorige auto was een van de eerste XC90 D5 automaat. Dit is een hele fijne combinatie. De auto is zwaar genoeg voor deze caravan en de auto heeft duidelijk overwicht. De D5 in combinatie met de automaat zorgen voor eenvoudig wegrijden en voldoende kracht. Als je voor benzine gaat kun je de T6 met automaat beter laten staan. Deze heeft een heel slecht track record.

Ik heb geen ervaring met de andere genoemde auto's.


E. Hendriks antwoordt op 27 August 2018:

Is tunen geen optie via abt.
Is veel goedkoper als een andere auto.


edwin dik antwoordt op 03 October 2018:

Van: @Eric
Datum: 07 August 2018 - 23:24

Beetje krapjes met 2 volwassenen en 5 kinderen in een 5 serie....


ik zeg ook niet dat je daar met 7 man in moet... het gaat om het vermogen en koppel wat je nodig hebt bij een 560kmfe.


@Eric antwoordt op 03 October 2018:

Leuk hoor, allerlei auto’s aandragen die voldoende vermogen hebben maar dan weer geen 7 personen kunnen meenemen, daar heeft vraagsteller Van der Zande echt wat aan... 😏


fransb antwoordt op 04 October 2018:

Als je met 5 kinderen dus 7 personen in een Volvo XC90 zit heb je amper laadruimte. Om de laadruimte te vergroten kun je de Volvo XC90 ook voorzien van een dakkoffer.Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker