Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Forum

Caravantrekker (Menno) vraagt op 21 October 2018:

Regelmatige gebruikers zullen het gemerkt hebben...Het forum is een tijdje gesloten geweest. Dit niet helemaal zonder reden....
De bedoeling van dit forum is om mensen die een vraag hebben te helpen. Dat kan door een goed antwoord op de vraag te geven (ook als de vraag al 100 keer gesteld is of als het antwoord hier op de site te vinden is!).

Het is niet de bedoeling om naar aanleiding van een vraag een hele discussie te gaan voeren over zijdelings genoemde onderwerpen! En al helemaal niet om een gezellig 'theekransje' te houden zoals sommige 'vaste' bezoekers van dit forum zo graag doen. Ga dan naar Facebook of andere caravan fora.

Laten we met z'n allen dit een prettig forum houden waarbij de grote van je caravan, of je eigen ego er niet toe doen, maar waar we wel collega caravanners helpen. Werk je hier niet aan mee dan zal ik de toegang voor sommige gebruikers die zich niet weten te gedragen, blokkeren.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Jan de Graaf antwoordt op 21 October 2018:

Helemaal eens Menno en ik ben verheugd dat dit forum open blijft!
Ik reageer zelden maar bezoek wel verschillende caravanforums. Heb je gezien dat er op het caravan-forum.nl een hele discussie gaande is over dit forum (in de Babbelbox)? Ik kan je verzekeren dat het daar echt niet anders is dan hier. Ook daar is een vaste kern actief die zichzelf erg goed vind.
Hopelijk kan je het forum openhouden en komt hier nog veel goede informatie voorbij waar ik wat van kan opsteken.


Quirien antwoordt op 22 October 2018:

Ik denk dat er vele blij zullen zijn met de heropening.

Ik wil nog wel een kanttekening maken die opbouwend is bedoeld naar aanleiding van de 100x etc aangehaalde in een zinsnede.

Ter overweging bij: Stel je vraag.
Geef hier nog eens duidelijk weer iets in de trend van; Heb je al gekeken of soms je vraag op deze site door ons is besproken en hier je antwoord vindt. Of kijk eens in de hoeveelheid vragen/topic's of je hier je antwoord vindt.
Dan nog zal het niet ingedekt zijn, maar is er op gewezen.

Bij Reageer staat tenslotte ook; Wel een zinvolle en inhoudelijke bijdrage.


Aad antwoordt op 22 October 2018:

Quirien, Menno stelt duidelijk dat we netjes antwoord moeten geven, ook al is de vraag al 100x gesteld of als deze elders te vinden is.
Zullen we dat gewoon respecteren?


Louis antwoordt op 22 October 2018:

Als thee liefhebber (alsof dat ook al een slechte eigenschap is ) zie ik bij vele vragen vaak geen kans een zwart/wit reactie te geven zonder uitleg van oorzaken of redenen...voor mij betekend dit onderbouwen, (of het nu de juiste zienswijze is of niet)
Dat een directe benadering zonder geslijm vaak als vervelend of betweterig overkomt besef ik terdege, maar vraag me dan af....of zij die met een probleem geholpen zijn, en daar gaat het (buiten caravantrekker's commerciéle belangen) toch om, ook als vervelend beschouwen.
Ik ben me er natuurlijk ook van bewust dat deze discussies (soms terecht, maar heel vaak ook onterecht) tenminste als je de héle inhoud volgt, en niet uit een soort van gemakzucht even alleen de laatste reacties waar vervolgens geirriteerd op wordt gereageerd) als 'theekransjes' bestempeld worden door anderen wiens directe eigenbelang niet gediend wordt.
Opvallend is ook (zoek dat maar eens terug zo her en der) dat zij met 'het theekransjesfobie' wanneer het een éigen vraag betreft plots héél tolerant zijn qua acceptatie van langdradiger en uitwijdende discussies.
Verder moet een anekdote of ervaring met raakvlak tot het onderwerp moet naar mijn idee ook kunnen of hebben kampeerders geen enkel gevoel voor humor meer ?
Daarnaast zijn de diepere technische discussies voor mij en ik denk ook voor hen met 'dure problemen' (zoals kapotte automaten e.d.) veel interessanter dan het zoveelste weigerende toiletpompje of loszittend met lucifers 'vast' te zetten deur vasthoudertje.
Met andere woorden : Is het de bedoeling het nu alleen bij de meest simpele onderwerpen te houden, of mag het ook iets leerzamer zijn door dieper en probleem voorkomender op zaken in te gaan.
Dit was overigens werkelijk als een rechttoerechtaan zinvolle en inhoudelijke bijdrage bedoeld.
Of het zo ook begrepen wordt gaan we vanzelf merken.
(Er is hoe dan ook meer belangstelling voor een levendig forum dan het blog aan de geringe inbreng daar in te merken)


Nietmijnhobby antwoordt op 22 October 2018:

Geen enkele site is onafhankelijk ,er zit altijd commercie in via de reclame .Triorep en itbs de caravan cursus de camping in Limburg en het aantal oproepen van de site die in klare munt worden betaalt .
Voor mij geen probleem ,maar schermen met onafhankelijkheid gaat niet op...


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 22 October 2018:

Beste 'Nietmijnhobby',
Van al die bedrijven die jij noemt heb ik nog nooit een 'klare munt' ontvangen....ik zal wel iets niet goed doen denk ik

Caravantrekker heeft maar twee commerciële belangen:
- meer bezoekers trekken waardoor Google advertenties meer opleveren;
- meer adviesrapporten verkopen.
Voor de rest is er geen enkel financieel belang waardoor ik durf te zeggen dat we onafhankelijk kunnen zijn (alleen persoonlijke voorkeuren hebben).


Nietmijnhobby antwoordt op 22 October 2018:

Dat is een eerlijk antwoord, ik beweer ook niet dat bedrijven "klare munt" betalen , maar google doet dat wel via de reclame clicks zoals gezegd. In die zin zijn er zeer weinig onafhankelijke site's ,een belang is er altijd.
Dus elke hele lange theekrans discussie levert toch iets op ..zo erg is het dus ook weer niet .


PieteR antwoordt op 23 October 2018:

Menno, ik ben helemaal met je eens, dat het allemaal beter moet. Dat we allemaal beter moeten, jij en ik en de heilige rest. Dat betekent dan voor jou, dat jij consequenter moet zijn en voor mij (ons), dat ik (wij) bij de les moet(en) blijven.

En voor iedereen: houd het alsjeblieft beknopt, lanceer niet van die enorme lappen tekst, waar geen mens wat aan heeft of er verschrikkelijk aan moet werken om de kern van het verhaal te vinden.


Quirien antwoordt op 23 October 2018:

Aad, ik heb nog eens 2x mijn antwoord doorgelezen inzake de intentie die ik daar mee had.
Wie zegt of weet dat ik iets niet respecteerd?

Ik denk bewoordingen als opbouwend bedoeld en ter overweging te nemen wil toch niet zeggen dat iets moet?
Ik hou trouwens niet van het woord "moeten" zonder eerst te weten het hoe en waarom.
Ik ben nu eenmaal in mijn leven niet zo'n ja en amen figuur geweest ( en nog) maar geeft andere ook de volle ruimte tot inbreng. Dat leidt soms tot hele goede constructieve oplossingen. ( zelfs in een 'theekransje' )

En zou er onderin bij Reageer wel moeten staan, wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage! Zo iets moet toch in principe vanzelfsprekend zijn? En dat is soms verdomde moeilijk, ook voor mij.

Waar ik, maar dat is persoonlijk een hekel aan heb is een boekenplank( lees archief) waar allerlei boeken ( topic's) in staan soms met een andere "kleur" of koptekst waar de zelfde inhoud in staat.
Die gevulde boekenplank staat misschien heel interresant maar heeft geen zin of is in mijn ogen geen zinvolle bijdrage.

Dus stel ik mij heel open op in dit gedeelte door nog te zeggen; je zult het niet indekken, maar er is op gewezen.
Maar nogmaals het is van mij maar een goed bedoelde suggestie en niets meer dan dat of in de zin van , het moet.
Of valt dit ook al onder de procedure eventueel geblokkeerd te worden?

Dat wil ik eigenlijk nog wel graag weten!.


Frank antwoordt op 23 October 2018:

Ook ik ben uitgeweken naar ander forum. Daar zit ook een vaste incrowd.
Mij viel daar iets anders op. Het delen van praktische kennis en iemands beleving wordt daar veel opener geaccepteerd. Ik was verbaasd.
Op dit forum wordt door sommigen het theorieboekje ernaast gelegd en volgt er commentaar. Vervolgens worden sommigen belerend en staan niet open voor andere gedachten of praktijkvoorbeelden.

Een lang draadje op dit forum is o.a bergaf met de caravan.
Ik heb er bijna niets opgestoken. Waarom niet?
Doordat er te weinig praktijkervaringen wordt gedeeld. Het liefst lees ik een verhaal van een “jonge hond” die met 110 km op gps naar Spanje knalt of in 1x keer met 60/70 kmu de Grossglockner afdaalt en vertelt waardoor hij stabiel is en geen remproblemen heeft.
Ik wil niet 10x lezen dat zoiets niet mag of omverstandig is. Ik wil van zoiets leren.
Op dat andere forum vond ik in een paar uur meer goed onderbouwde ervaring dan hier na jaren lezen.
Mijn kritiek :
- de opzet van de rubrieken is vreselijk verouderd
- de incrowd moet meer open staan voor andermans gedachten
- open een topic : “ koffietafel”. Telkens als een draadje leidt tot overdadige discussie, kun je elkaar hierop wijzen. Voortzetting volgt dan aan de “koffietafel”. Menno veegt evt 1x per kwartaal die topic schoon.

Tot slot : Fijn dat Caravantrekker weer een forum heeft. Nog leuker is om iedereen weer te spreken.


Sjef Bertens antwoordt op 23 October 2018:

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om aan te geven het helemaal eens te zijn met de zienswijze van Louis.

Als je helemaal a technisch bent zal dit forum in veel gevallen geen echte oplossing zijn.
Pure informatie haal je uit een instructieboekje of bij de dealer.

Om te kunnen vaststellen of in jouw geval die informatie onvoldoende of mogelijk onjuist is zul je na een uitgebreid betoog mogelijk een andere mening toe gedaan zijn maar daar ben je zelf voor verantwoordelijk.

Heb respect voor elkaar, techniek is een vak wat gebaseerd is op een aantal wetmatigheden die kun je niet ontkennen en natuurlijk gaat de discussie soms wel ver maar dat zijn nou juist de momenten waar je als je daar behoefte aan hebt iets van kunt leren.

Je hoeft het niet te lezen en heb je steekhoudende argumenten om het er niet mee eens te zijn dan kun je altijd op een NETTE manier reageren.

Daar kan toch niemand het mee oneens zijn.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 23 October 2018:

Ik denk dat het forum leesbaarder wordt als er een rubrieksindeling komt hoewel dat wat mij betreft niet te uitgebreid moet en je niet veel moet doorklikken. Voor bezoekers die af en toe langskomen is het dan wellicht meer interessant en overzichtelijker. Ik zal daar over denken en aan werken

Praktijk ervaringen zijn misschien fijn om te lezen maar hebben heel weinig algemene waarde. Mijn praktijk ervaring is dat ik probleemloos met 120 km/u heuvel af kan rijden en daarbij een vrachtwagen kan inhalen en geen probleem heb om bij windkracht 8 met de caravan te rijden. Toch ga ik dat niet aanraden .... (niet eens melden) omdat niet iedereen met een BIOD rijdt die de helft weegt van de auto.

In de bergen is dat net zo. Mijn ervaring (en die staat wel ergens op dit forum) is dat ook bij lage snelheid mijn caravan remmen te warm worden. Zelfs als de buiten temperatuur laag is. Immers in de sneeuw ben ik stapvoets naar beneden gereden en had toen ook te warme remmen. Een andere caravan zal dat wellicht niet hebben. Je hebt m.i. dan toch meer aan een theoretische (natuurkundig/technische) beschouwing zodat je weet wanneer het probleem zich voor kan doen en wat je er tegen kunt doen.
Ik vind dat beter omdat dit aansluit bij mijn manier van naar problemen kijken en dat is inderdaad voor ieder persoon anders. Ik benader problemen altijd vanuit de 'wetenschap'.
Dat geldt ook voor de reviews van trekauto's. Ik vind een 'theoretische' berekening waardevoller dan een gebruikerservaring. Omdat die laatste uitgaat van een ander referentiekader (en een andere caravan en andere gebruiksomstandigheden). Maar ik weet dat ik daarin een andere mening heb dan heel veel andere mensen


Ton Groenendijk antwoordt op 23 October 2018:

Pfoe! Toch wel een beetje een opluchting! Was het forum zo maar verdwenen, maar gelukkig weer terug. Ik hoop mét Menno dat we vriendelijk, geduldig en informatief zullen blijven voor elkaar en dat we niet al te veel zullen uitweiden. Van sommige bezoekers weet ik eigenlijk al veel te veel over hun leeftijd, instelling , achtergrond en opleiding.
Maar blij dat het weer in de lucht is. Want ik had zo graag een vraag gesteld over de mantel van een Truma kachel, die zo maar onder het rijden door de caravan ging zweven. Alle stekkers los, dop pleiten, en geen forum om te vragen! Google geeft geen uitsluiting, maar één van de forumbezoeker had mij vast wel kunnen vertellen hoe ik de zaak kon repareren zonder mij te snijden aan iedere scherpe rand van deze Truma en zo een bloedbad vermijden.


Frank antwoordt op 23 October 2018:

Leuk om de blijdschap bij iedereen te zien.
Een nuancering op mijn eerdere post : De wetenschappelijke en theoretische benadering juich ik 100% toe. Deze moet altijd het uitgangspunt zijn. De praktijk is soms alleen weerbarstiger en geeft aanvullende info.
Menno post hierboven een praktijkervaring. Op een ander forum kwam ik een paar dagen geleden precies wat hij beschrijft tegen. Dit werd ook nog onderbouwd met officiële testen van officiële instanties. Ook een theoretiscahe benadering van dhr. T. Gerritsen moest iets worden aangevuld na praktijkervaringen.
Hierdoor hoef ik nu zelf niet meer te experimenteren want dit is door anderen al gedaan.
Deze info vond ik door de gerubriceerde opzet maar ook door de open mind info van gebruikers.
Waarom de ene gebruiker geen probleem heeft en een andere wel kan heel leerzaam zijn.
Caravantrekker is toonaangevend als het om berekeningen en korte gebruikerservaringen met trekauto’s /combinaties gaat. Volgens mij zelfs uniek in Europa. Op (buitenlandse) fora wordt er zelfs herhaaldelijk naar verwezen. Menno kan daar trots op zijn.

Ik denk zelf dat als dit forum wordt gerubriceerd dat de leesbaarheid enorm toeneemt. Kan er ook mooi een rubriek “afterhours of theehoek of koffietafel” komen. Kunnen wij de overige rubrieken mooi zakelijk en schoon houden


Louis antwoordt op 23 October 2018:

Dit is nu iets waarvan ik niet begrijp wat je nu precies bedoeld Frank.
'Waarom de ene gebruiker geen probleem heeft en een andere wel kan heel leerzaam zijn'.
Startschot...want daar geef je als voorbeeld zelf een reden tot een (lange) kennelijk door velen vervelend wordende discussie mee aan.
(Ik geef nu omdat het slechts een voorbeeld van je was geen opsomming van redenen die aan dergelijke problemen ten grondslag kunnen liggen, daar je die zelf ook wel kent)
Een stukje verder : 'Kunnen wij de overige rubrieken mooi zakelijk en schoon houden'.
Door beide uitspraken raakt m'n navigatiesysteem dus ontregeld


Frank antwoordt op 23 October 2018:

Hey Louis, ik geef alleen mijn voorkeur voor een forumcultuur aan.
Bij mijn zin “Waarom de ene gebruiker geen probleem heeft....” mag je van alles invullen hoor : bv. Je caravan wassen of bergop rijden met 40 graden.
Het voorstel voor een topic : “koffiehoek” of iets dergelijks is om een discussie voort te zetten waarmee wij anders de rubriek vervuilen.

Werkt de navigatie weer?


John antwoordt op 23 October 2018:

Hoppa Menno, stop er maar weer mee, hoezeer ik een forum toejuich.
De “theekrans bezoekers” reageerde als eerste weer, en zijn het nu al niet met elkaar eens!
Dit gaat echt niet werken zoals jij het voor ogen hebt. De subjectiviteit neemt toch de overhand.
Waarom geen ‘forum’ waarin men een vraag kan stellen en jij (en/of Bert) ALLEEN een antwoord kunnen geven!? De vraagsteller wel de mogelijkheid geven een eventuele vervolg vraag te stellen ( kan via e-mail check. Zo houd je het objectief en is het “theekrans” effect ook omzeilt.


Nietmijnhobby antwoordt op 23 October 2018:

Het is gewoon moeilijk om op schrift je punt duidelijk te maken , en constant met van die imoticons dingen te lopen gooien is ook zoiets. Heb mij voorgenomen om milder te gaan denken en reageren op dit forum , mede door Menno' s positieve houding en vertrouwen n de mensheid .Bij deze ...


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 23 October 2018:

Ik heb net toch weer e.e.a. verwijderd. Volgens mij zit niemand te wachten op lange betogen met heel weinig inhoud.


Aad antwoordt op 23 October 2018:

Menno, ik vind de blogs boeiend. Ga daar alsjeblieft mee door.
Over het forum maak ik me, net als John, zorgen. Jij stelt duidelijke richtlijnen, maar er zijn toch weer personen die direct hun mening daarover gaan geven in plaats van fris het “forum nieuwe stijl” in te gaan.
Het idee van rubrieken juich ik toe.


Durk antwoordt op 23 October 2018:

Lang niks in gebracht op het forum om de redenen waar Menno het forum mee sloot. Doet hij een nieuwe poging en ja hoor, daar gaan ze weer inclusief cynische grapjes en wat dies meer zij van de notoire theedrinkebroers.

Menno, suggestie: nog even proberen met maximaal 100 woorden per reactie en niet meer dan 2 reacties per deelnemer.
Deze reactie telt 76 woorden en geeft precies weer wat ik (en Aad en John) bedoelen.
Durk


Debouncer antwoordt op 23 October 2018:

Ik ben voornamelijk blij dat het forum heropent is.


PieteR antwoordt op 24 October 2018:

Perfect, Menno! Als je consequent de zooi blijft verwijderen en dan ook meteen aangeeft wat per keer de reden is, brengt dat hier referentiekaders in beeld, ook voor de notoire "theemiepen"

Je gedachte om structuur aan te brengen in je forum, ondersteun ik van harte, vooral als de persoonlijke vetes in het vervolg kunnen worden uitgevochten in P(ersoonlijke) B(erichten).

En voor het onderdeel "kletsen" zijn aardige namen te bedenken, zoals Theetuin, Luifelpraat en zo nog wel wat van die dingen.


Nietmijnhobby antwoordt op 24 October 2018:

Je bent te gast ,en als de gastheer zegt " ik wil je niet als gast" dan moet je gaan. Niemand is verplicht , en het is ook geen club waar je denkt bij te horen .Het is een nuttig caravan forum , geheel vrijblijvend .


John antwoordt op 24 October 2018:

-Wat kan ik nu nog toevoegen aan die benaming maar..... een paar personen waren het ongeveer 4 jaar geleden min of meer eens dat, Bij/na praten onder de LUIFel of gezellig onder de Luifel nog zo gek niet was-

Doe dat dan Quirien, neem Louis mee, zoek elkaar op met 4-5 man en heb het kletsweekend. Dit is nu net wat Menno probeert te voorkomen: lange epistels waarin, inhoudelijk, niets word meegedeeld v.w.b. de topic.
Nietmijnhobby verwoord het goed, je bent te gast en de gastheer bepaald het spel.


@Eric antwoordt op 24 October 2018:

Ik mis de optie dat alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Voorkomt een hoop ge-oh, posten onder schuilnamen en daaruit voortvloeiende irritaties etc.

Wordt het wel een heel ander forum dat veel meer werk vraagt
en weet niet of B&M hier op zitten te wachten.


Jacques antwoordt op 26 October 2018:

Fijn dat het forum weer toegankelijk is. Als we die nu gebruiken zoals Menno aangeeft dan kunnen we er met z'n allen heel veel plezier en kennis op doen.

Hgr
Jacques


John antwoordt op 28 October 2018:

Compliment voor de nieuwe, overzichtelijke indeling!


Frank antwoordt op 28 October 2018:

Leuk, een nieuwe indeling.
Zal tzt feedback geven na een gewenningsperiode.


Frank antwoordt op 28 October 2018:

Menno, de rubriek “onder de luifel” is voor bekende lezers te plaatsen. Als nieuwe gebruiker zou ik zonder verduidelijking of andere naam de bedoeling van deze rubriek niet snappen.
Er zitten nu ook goede gebruikersvragen tussen. Dat sommige onderwerpen ontspoord zijn, ligt niet aan de vragensteller.
Snap het wel. Het is lastig indelen voor jou.


Frank antwoordt op 28 October 2018:

Korte verduidelijking :
Bergaf met caravan, wegrijden op grind, verbruik trekauto zijn in beginsel goede vragen. De rest is duidelijk onder de luifel.

Maar....ik ben hier slechts te gast

Tzt mag je mijn Posts hier ook verwijderen. Is dan functieloos geworden en alleen vervuilend.


Johan antwoordt op 30 October 2018:

Dank dat het forum weer open is.
Ik vind het een prettig gastenverblijf!


John antwoordt op 30 October 2018:

Idee voor de nieuwe indeling: waar steeds weer veel vragen over zijn: banden.
Misschien een aparte rubriek voor maken?


Frans antwoordt op 30 October 2018:

Ik vind de rubricering geen verbetering. De praktijk is nu dat je meerdere rubrieken moet nalopen om iets van je gading te vinden. Mijn voorkeur is één lijst op datumvolgorde zoals voorheen.


Chateau antwoordt op 30 October 2018:

Beste canpeervrienden zijn wij blij dat het forum terug is. Hopend dat iedereen eens beleefd is en een ander niet af breekt. Vb. De ene verbruikt 10 lt en de andere met dezelfde wagen 12 lt. Dat hangt van iedere persoon anders. Ik ben over gestapt van een RAV naar een VW tigaun.


Michel antwoordt op 27 December 2018:

Complimenten Menno. Ook ik kwam hier bijna niet meer vanwege de ellenlange epistels. Als je dan de desbetreffende personen hierop aansprak was je de gebeten hond. Voor de mensen die het missen. Spreek inderdaad samen af.

Een mooi uiteinde voor iedereen!


Lex M antwoordt op 09 January 2019:

Wat jammer dat nl.reizen.caravan niet meer bestaat
Voor de koffie- en/of theeleuten: maak een groep op smoelboek en leef je uit !


Frans antwoordt op 16 May 2019:

Goeie zet om de rubricering van het forum los te laten!


Frank antwoordt op 09 June 2019:

Frans, helaas ben ik het niet met je eens.
Het overzicht is weer een stuk minder.
Een recente post wordt weer als koffiehoek gebruikt.
Niemand beantwoord de vraag van de topicstarter. Wel krijgt hij commentaar, opmerkingen en wordt zijn draadje gebruikt voor een discussie over brandstofverbruik


PieteR antwoordt op 10 June 2019:

Beste Frank, dat de door jou genoemde draad als koffiehoek gebruikt wordt, is onwaar. dat echter de topicstarter niet beantwoord werd, klopt.

Dat het overzicht van het forum verdwenen is, klopt niet. Er werd in totaal gewoon te weinig gepost om een dergelijke schifting in stand te houden.
Door gewoon, net als vroeger, verstandig te werken met de zoekfunctie, heb je bliksemsnel elk gewenst onderwerp te pakken.

Terugkijkend naar je reactie enk ik, dat je wat te krap kijkt. Ik verwijt je dat absoluut niet, we zijn gelukkig niet allemaal eender. Maar misschien zou je een poging kunnen wagen om hier met een glimlach te lezen?

Veel plezier gewenst!


pierre antwoordt op 10 June 2019:

Die topic starter vraagt om verbruik gegevens van mensen met dezelfde auto als hij zelf,dus ja dan krijg je weinig respons natuurlijk . Kreeg hij wel respons dan zou het gaan over een liter verschil tussen de verbruikscijfers omdat iedere caravan en rijstijl en noem maar op weer anders is . Volkomen zinloos en terecht reageert er bijna niemand op inhoudelijk dan. Aldus word er ook zinloos gereageerd onder andere door mij,dat weet ik heel goed . Grijpt de moderator in dan heb je pech en is je bijdrage weg ...


Louis antwoordt op 10 June 2019:

'Onder de luifel'.
Hier wordt 'exact' buiten het onderwerp reageren zo ongeveer als misdrijf bestempeld.
Op een kampeersite nog wel...
Hoe anders gaan échte kampeerders met elkaar om !
Jongstleden zaterdag iemand's half in elkaar gestormde voortent 'gered' met wat eigen grote haringen en scheerlijnen tijdens hun afwezigheid.
...En de zondag erop een briefje op de deur van de caravan dat we onze E fietsen droog in hun voortent terug konden vinden.
(We gebruikten alleen het zakluifeltje waar het regenwater onderdoor stormde en snurkten overal doorheen)
Over inhoudelijk reageren gesproken...


pierre antwoordt op 10 June 2019:

Een kampeer site is het niet, wel een rijden met caravan site. Caravan trekker Louis , en niet caravan kampeerder.Zo ik stop er mee voor een jaar of zo, het begint te vervelen dat stomme reageren , doeg.


Louis antwoordt op 10 June 2019:

Je hebt gelijk Pierre , het chagrijn straalt er vaak vanaf.
Voor zakelijke info is het www volledig genoeg.
Auto zwaarder dan caravan, beladen in het midden ook als dat niiet kan en klaar is Kees


Frank antwoordt op 11 June 2019:

Haha, heerlijk !
Jongens, ik lees dit forum altijd met een vrolijke inslag maar jullie zorgen nu ook voor een grote grijns op m’n gezicht.
Jullie hebben groot gelijk hoor, help elkaar en gun elkaar wat ruimte. Ook op het forum.
Daarom heb ik bv nooit een oordeel over een vragensteller of over de vraag. Ik ken nl. iemands achterliggende gedachte of behoefte niet.
Dus keep on posting !Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker