Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Bedieningspaneel verlichting werkt niet meer

Jan Senden vraagt op 02 April 2019 om 21:51:

Ben vandaag gestart met mijn kampeerseizoen en bemerkt dat het bedieningspaneel niet meer werkt ( gisteren thuis nog allies gecontroleerd alles in orde) de zekeringen gecontroleerd 4 van 15 amp.en 1 van 7,5 amp. Wat opviel was bij het verwijderen van zekeringen dat een rood ledje brande bij de 15 amp. zekeringen en bij de 7,5 amp. niet.
Verder heb ik bij de omvormer de zekeringen terug geplaatsten bemerkte dat bij het plaatsen van de eerste zekering van 15 amp.de leds van de vloerverwarming en de boiler op het bedieningspaneel branden na het plaatsen van de volgende zekeringen gingen leds uit.
Bij het uit en weer aanzetten van de veligheidsschakelaars op een knop gedrukt van de verlichting en bemerkt dat 2 ledjes van vloerverwarming en boiler kort oplichte.

Kan iemand me raad geven waar Ik moet gaan zoeken om dit probleem op te lossen het is een hobby caravan 440 Sf bouwjaar 2007
Met vr. groet

Jan


Naar laatste bijdrage

Reacties:

TheoS antwoordt op 02 April 2019 om 23:30:

Inhoudelijk kan ik over je vraag niet adviseren.
Als ik in jouw schoenen zou staan, zou ik contact zoeken met een Hobby-dealer. Die zal zeker iets zinnigs weten te zeggen.


Mark antwoordt op 03 April 2019 om 17:28:

Jan,

Er bestaan zekeringhouders welke een led hebben als indicatie voor een defecte (of verwijderde) zekering. Op deze manier zijn defecte of ontbrekende zekeringen snel op te sporen. Meestal worden deze echter in de industrie gebruikt.
Een brandend ledje kan dus ook een defecte zekering betekenen.
In alle gevallen zal het meten van de spanning uitkomst bieden.

Succes.

Groet MarkReageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker