Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Slingeren

Henk vraagt op 28 May 2019 om 17:36:

ik was onderweg naar zuid Frankrijk.
in het Rhonedal. kreeg ik te maken met de mistral.
Mijn caravan begon met regelmaat te slingeren achter mijn auto. Volvo V70 2.0 Diesel met Wilk 530ue. hoe kan ik dit voorkomen?
kogelvrij 80 kg.687

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 28 May 2019 om 17:59:

De vraag is dan of het slingeren is of dat je vooral de wind voelt. Rijd je met harde wind die schuin op de caravan staat zal je dat al snel voelen (bij een grote Wilk). Maar als daardoor de caravan echt gaat slingeren dan helpt op die momenten alleen langzamer rijden.


PieteR antwoordt op 29 May 2019 om 00:21:

In Frankrijk zie je met enige regelmaat snelheidsbeperkingen, speciaal voor caravans. Vaak zie je die onderweg naar een dal.
Het is best een goed idee om die beperkingen maar op te volgen, ik heb ooit eens al slingerend ontdekt wat ze met die bordjes bedoelen
Meestal staan ze er vanwege de kans op onverwachte keiharde zijwind onderaan de helling. Ben je zulke bordjes ook onderweg tegengekomen?

Gelukkig had ik in die tijd al geleerd dat je bij slingeren het beste kan remmen....Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker