Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Rondzit caravelair Antares style 455

Verloop vraagt op 08 June 2019 om 23:29:

Graag zou ik willen weten wat de ervaringen van andere zijn met van de rondzit een comfortabel slaapplaats te maken.
Wij hebben deze caravan, model 2017 kort geleden gekocht echter kwam de dealer met een andere indeling dan logisch lijkt. Maar er ztten plaatjes bij wat de juiste manier is om dr te doen.

Graag advies, hulp, tips, voorbeelden

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Jan@ antwoordt op 09 June 2019 om 06:35:

Ik begrijp de vraag niet helemaal maar van een zit/rondzit plek maak je een bed met de zitkussens vaak aangevuld met één of meerdere passtukken.


JT® antwoordt op 09 June 2019 om 11:11:

In sommige gevallen kun je de kussens op meerdere manieren neerleggen en wellicht heeft de dealer je gewezen op plaatsing die comfortabeler is.
Mijn praktijkvoorbeeld:
Wij hadden ooit een caravan met zitkussens van 70x140 en nog 2 rugkussens. Volgens de omschrijving kon je de kussens alle 4 in dezelfde richting leggen, je had dan 3 naden in de slaaprichting.
Mijn oplossing was om de 2 rugkussens in de breedte van het bed te leggen (hoofd en voeteinde) en de 2 zitkussens juist niet, deze legde ik in de lengterichting, dus had je maar 2 naden en 1 in het midden tussen de slaapplaatsen.
Wellicht heeft je dealer daar op gewezen.
Probeer de kussens zoveel mogelijk zo te leggen dat je zo weinig mogelijk naden hebt in de slaaprichting en al zeker niet bij je heupen.
Ook al past het in een hoek dan niet helemaal, toch heeft dat mijn voorkeur.
Succes en welterusten.
vrgr
JT®


JT® antwoordt op 09 June 2019 om 11:28:

Nog een kleine aanvulling.
Mocht je er niet goed uit komen en last blijven houden van naden, dan kun je overwegen een oplegmatras (ook wel topper genoemd) van bv 3 of 5 cm dik te kopen (hebben wij ooit gekocht in de maat van plm 140x200 bij Ikea).
Overdag kun je die (opgerold) op het grote bed leggen.
succes
vrgr
JT®
Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker