Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Bergen

Predom vraagt op 07 July 2019 om 15:54:

Ik ga met mijn combinatie* naar Orsieres in Zwiterland
*Daihatsu Sirion 2 - 1.3 16v automaat en de Predom N-126d (87 pk, 120 Nn)

Vogens de berekening van caravantrekker moet dit kunnen.
Ik vind het best wel spannend, omdat ik niet weet wat te verwachten.Mijn vraag is heeft iemand tips om de reis veilig en ontspannen te volbrengen?

Heeft iemand tips om met de automaat in de bergen te rijden.

Is er een reden om dit af te raden, onveilig te noemen?

Alvast dank voor het delen van jullie ervaring en advies.

vriendelijke groet,
Marloes

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Ale Kok antwoordt op 07 July 2019 om 20:38:

Bergopwaarts regelt de automaat het allemaal wel, hij schakelt zelf wel naar een lagere versnelling als het moet.
Bergafwaarts moet je zelf de stand van de automaat kiezen waarmee je prettig en veilig afdaalt zonder de voetrem te vaak of langdurig te gebruiken.
Belangrijkste tip is geen haast te hebben, vooral niet in de bergen.


Frank antwoordt op 07 July 2019 om 20:58:

Hoi zal goed gaan rustig met de vrachtwagens mee rijden totdat je gewend ben dan pas sneller rij in ieder geval niet langzamer dan de vrachtwagens ongeveer 85 is dat op de navigatie dat is irritant en gevaarlijk onderaan de automaat in lagere versnelling zetten is verstandig hou je het tempo er beter in naar beneden zou ik niet boven de 100 km gaan en heb je zin in koffie lekker stoppen het is geen wedstrijd..veel plezier


Frans antwoordt op 07 July 2019 om 21:05:

Als het gaat om Orsières tussen Martigny en de Col du Grand St. Bernard is de route voor deze combinatie geen enkel probleem als je in Zwitserland de autosnelwegen aanhoudt (Basel-Bern-Montreux).
Bergafwaarts is met een dergelijke lichtgewicht caravan geen zaak om je zorgen over te maken met in Zwitserland maar twee serieus lange afdalingen, een voor de samenvoeging met de A1 bij Härkingen en een voor Montreux.
Bergop moet je even in de gaten houden of de automaat gaat pendelen tussen twee versnellingen en zo nodig de automaat in de lagere versnelling vastzetten. Probeer altijd de tijd te nemen want Zwitsers hebben i.h.a. geen probleem met bedachtzaam rijden met een caravancombinatie, zeker bergaf.


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 07 July 2019 om 23:28:

Als wij zeggen dat het geen probleem is kan je daar op vertrouwen

Niet bang zijn om het motortje toeren te laten maken en dus flink gas te geven. Zou je bergop toch veel verkeer achter je hebben, probeer even te stoppen (op een vlak deel langs de weg) om de auto's te laten passeren.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker