Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

Schokbrekers meerwaarde?

Starter vraagt op 22 July 2019 om 23:56:

Besten,

In verband met een mogelijke tempo 100 ontheffing overweeg ik schokbrekers te monteren onder mijn Eifelland 350Q uit 1998 (max massa 900 kg). Er zitten af fabriek geen schokdempers onder. Kan iemand uit eigen ervaring vertellen of het monteren van schokbrekers daadwerkelijk tot meer comfort leidt bij een relatief lichte caravan als deze?

Dank alvast!

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 23 July 2019 om 00:17:

Vernieuwing van de asrubbers levert meer comfort op dan schokbrekers. Een caravan van 20 jaar oud veert vooral op z’n banden. De kosten van schokbrekers zijn natuurlijk niet zo hoog, maar als je het alleen voor de Tempo 100 moet doen wordt het wel een dure grap.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

Blijf van het gas af!

De koppeling is een gevoelig onderdeel van je auto als je met een caravan gaat rijden. Door niet te veel gas te geven gaat die veel langer mee. Lees hoe je met en zonder caravan je auto langer heel houdt.

© 2004-2019 Caravantrekker