Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Contact Menu

Archief van vraag en antwoorden

Onderwerp: laten registreren op caravantrekker.nl
Van: Leo
Datum: 03 October 2019 - 12:42

Menno, Is het een idee om je te laten registreren op deze site als je een vraag wilt stellen ? Ik ben namelijk al een tijdje afgehaakt om op deze site te kijken. Soms kan ik het niet laten maar kijk ik toch en kom dan weer tot dezelfde conclusie. Steeds komen dezelfde vragen terug. Hoeveel vragen zijn er niet over bijvoorbeeld kogeldruk. Ook reageren steeds dezelfde mensen die denken overal verstand van te hebben, erg irritant. Misschien is het meer werk maar het maakt caravan trekker aantrekkelijker als je mensen laat registreren. Je voorkomt dat iedereen zomaar onder verschillende namen kan reageren. Misschien is het ook een idee om de site aan te passen wat zoek functie op een onderwerp betreft.

succes

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: MarkS90
Datum: 03 October 2019 - 12:49

Dat de zelfde vragen steeds terugkomen komt omdat mensen te lui zijn om even wat zoekwerk te doen. Dat zal met een verplicht registratiesysteem naar mijn idee niet echt veranderen.


Van: Aad
Datum: 03 October 2019 - 12:50

Leo, goed voorstel maar mag ik iets toevoegen?
Ik denk dat het voor “nieuwe” bezoekers een flinke drempel zou zijn om te registreren. En die willen we toch graag hebben?
Maar een registratie voor de mensen die antwoorden of reageren, ziu ik van harte toejuichen. En dan met één naam😜


Van: g.van goedhardt
Datum: 03 October 2019 - 13:57

Jullie naam staat hier toch ook niet : Aad MarkS90 en weet ik veel wat voor namen. Als er Aad staat kan dat iedereen zijn , maar dat is mijn probleem toch niet ? Marks90 dat is ook zo anoniem als maar kan..maar ja wie boeit dat ? Iedereen kan hier posten en dat gebeurd ook , en er is er maar één die beslist of dat kan of niet : de eigenaar en moderator.
Dacht dat niemand meer rechten had als een ander . Dat jullie je ergeren moet je zelf weten ....je bent hier ook maar te gast en bent niks meer als dat.


Van: MarkS90
Datum: 03 October 2019 - 14:45

Wie ergert zich hier op deze site? Dat lees ik niet in dit topic ...


Van: g.van goedhardt
Datum: 03 October 2019 - 15:26

Wat is een S90 ? MarkS90 ? is dat een caravan of je kat...een motorfiets.


Van: MarkS90
Datum: 03 October 2019 - 15:51

En weer een topic die gaat ontsporen dankzij onzinnige antwoorden van Liesbeth. Of Goedhart. Of Henkie. Of hoe jij dan ook mag heten.


Van: Debouncer
Datum: 03 October 2019 - 16:14

Zie niet in wat voor meerwaarde een registratie heeft. Inmiddels is dit forum heel wat rustiger dan bijvoorbeeld Caravanforum.nl. En wie bepaald of iemand ergens echt verstand heeft? Het blijft altijd een afweging om aangevoerde argumenten te wegen.


Van: PieteR
Datum: 03 October 2019 - 18:18

Dat ben ik helemaal met je eens.
Bovendien komen ook op fora met verplichte registratie steeds weer dezelfde vragen terug. Dat heeft niets met registratie te maken, Leo, maar vaak met gemakzucht.

Ik vind het ook vaak wat lastig, maar als ik het ga vergelijken met een concullega-forum, zie ik hier gemiddeld een beter gedrag terug dan op dat streng gemodereerde registratieplichtige ding van de buren.

Mijn oma heeft me ooit duidelijk uitgelegd waarom ik twee oren heb: Ten eerste om mijn bril in balans te houden en ten tweede omdat ze samen een filter vormen, het ene oor ín en het andere oor uit..

Al die wijsheid pas ik daarom ook maar hier toe en het stelt me niet teleur, moet ik je zeggen.

Aan de andere kant is het ook lekker makkelijk, zelfde vragen, zelfde antwoorden, met hier en daar een tijdgeest-gebonden modificatie..


Van: @Eric
Datum: 03 October 2019 - 21:10

Er bestaan fora waar je je moet registreren maar dat heeft heel wat meer brengt heel wat meer werk dan een open forum als dit.

Je kan als webmaster ook berichten pas plaatsen als je ze goedgekeurd hebt maar dat maakt een forum wel weer wat onoverzichtelijk.

Het zou op zich zeker wel schelen in irritaties denk ik als posters geregistreerd moeten zijn.
Bij misdragingen kan je als webmaster iemand even op de zwarte lijst te zetten of bij herhaling een IP Block te geven.


@MarkS90:

Dombo en Roland zijn er ook nog.


Van: Debouncer
Datum: 03 October 2019 - 21:58

@@Eric Alles wat je oppert gebeurt al bij Caravan-Forum.nl. Mijn vraag of het daar nu zo goed gaat. Schreef er zelf vaak totdat iemand bij hoog en bij laag bleef volhouden dat de ANWB-alarmcentrale in het hoogseizoen leenauto's moest kunnen toveren. Dat mag je uiteraard vinden maar antwoord dan op argumenten weerleg ze eventueel maar spring niet van de hak op de tak. Toen een moderator zijn vriendje (das was het) bij ging staan kreeg ik vervolgens een waarschuwing. Reden voor mij om subiet met schrijven te stoppen. En kijk wat dit forum nu nog voorstelt. Het gaat alleen nog maar over dikdoenerij en afzeiken van mensen die niet veel geld kunnen of willen uitgeven. Dus zoals het hier nu gaat vind ik het best. Volgens mij houdt Menno de boel zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven behoorlijk in de hand en is er het laatste jaar weinig ontspoort.


Van: TheoS
Datum: 04 October 2019 - 00:02

@Leo,
Wat is de relatie tussen registreren en het terugkomen van de zelfde vragen, ofwel lost dit dat "probleem"op?
Probleem??? Dezelfde vragen leveren vaak deels nieuwe antwoorden op. Ook herhaling kan wat toevoegen.
Zelf volg ik de deze site al meer dan tien jaar. Ik heb er veel van geleerd en leer er nog steeds van. Gewoon zo doorgaan.


Van: Carlo
Datum: 04 October 2019 - 07:50

Wat is er mis als er al eens de zelfde vraag gesteld word? Niemand is verplicht om te antwoorden.


Van: Ale Kok
Datum: 04 October 2019 - 09:08

Het stellen van een vraag die al eens op een eerder tijdstip is gesteld vind ik niet zo'n probleem.
Zowel de techniek alsmede wet en regelgeving veranderen in de loop der tijd, dus kunnen antwoorden ook anders zijn.


Van: Jan@
Datum: 04 October 2019 - 09:37

Je kunt van allerlei ""papieren tijgers'' verzinnen maar volgens mij moet je gewoon bepaalde reacties volledig negeren/niet op reageren. Dan is de ""lol"" er snel vanaf. Als het te gortig wordt verwijdert Menno het wel.


Van: ben
Datum: 04 October 2019 - 12:19

En kijk wat dit forum nu nog voorstelt. Het gaat alleen nog maar over dikdoenerij en afzeiken van mensen die niet veel geld kunnen of willen uitgeven. Caravan forum? Tja, daar zitten heel veel veel reageerders. Doe je niet mee met deze club dan wordt je inderdaad afgezeken. Hier op caravantrekker is het meestal nog wel leuk. En dat sommige vragen vaker gesteld worden heb ik geen moeite mee, vaak komen er dan toch weer leuke ''nieuwe'' antwoorden. Caravan forum doe je alleen mee als je een dikke passat met 400nm, van de baas, onder je kont hebt. of een discovery mét dikke caravan tandemasser en zo zitten er daar nog een paar van die bluffers. Als nieuwe bezoeker ben je daar zo weg, al dan niet geholpen/weggepest door dit groepje. Ik hou het wel bij caravantrekker!


Van: Leo
Datum: 04 October 2019 - 12:32

Misschien is registratie dan misschien niet de optimale oplossing maar je zou kunnen denken aan een andere opzet van deze site. Als ik bijvoorbeeld naar de concurent caravan-forum kijk, kom ik meteen op een soort keuze pagina waar ik eerst de mogelijke oplossing op mijn vraag kan vinden. Op caravantrekker heb ik de neiging om meteen mijn vraag te droppen terwijl dat misschien niet eens nodig is. Het is maar een idee.


Van: ton groenendijk
Datum: 04 October 2019 - 14:06

In een grijs verleden was er nóg een caravanforum, dat van de ANWB. Dat is nooit een "vrij" forum geweest, ook niet toen de ANWB nog een toeristische club was en geen veredelde kledingwinkel.
Je kon er wel info brengen en halen, maar het was zwaar gefilterd en opmerkingen ten nadele van ANWB relaties werden direct verwijderd.
Toch leefde het forum, was wat tam en netjes, maar goed, niemand is hetzelfde .
Dat eindigde abrupt toen er een nieuwe opzet kwam (met registratie, rubrieken, mooie plaatjes en uiteraard de bekend censuur) Niemand bezocht het forum meer en in arren moede begonnen de beheerders met het plaatsen van (zeer) oude onderwerpen. Uiteindelijk is er niks overgebleven of het moest een site zijn waar je als "expert" (??) je mening kon lozen.
Daarna ben ik naar caravanforum gegaan, naast caravantrekker, maar ik bleek allergisch voor tegeltjeswijsheden, ik kreeg er een beetje jeuk van.
Dus nu rest caravantrekker, waar mensen ook wel eens uit de bocht vliegen en waar bepaalde lieden hun woordarmoede etaleren, maar waar in de grote meerderheid mensen elkaar fatsoenlijk te woord staan.
Het forum heeft een dusdanig groot archief gekregen, dat het stellen van dubbele vragen bijna onvermijdelijk is en ach, hoe erg is het. Een onderwerp wordt weer eens opgeschud, uitgeklopt en opgepoetst.
Dat in combinatie met een moderator die niet snel maar ook niet nooit ingrijpt, maakt dat ik nog steeds met regelmaat kijk of er iets voorbijkomt waarmee ik mijn voordeel kan doen.
Dus laat het maar zo als het is en negeer of verwijder grote onzin en suf gekrakeel . De kleine onzin mag van mij wel blijven, want er mag ook wel eens gelachen worden.


Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 04 October 2019 - 14:43

Het forum is verreweg het lastigste deel van deze site
Uiteraard heb ik alle mogelijkheden overwogen en de voor en nadelen op een rijtje gezet.

Herhaling van vragen vind ik niet erg. Ik zal dan ook elke vraag (kort) beantwoorden die al 100.000 keer voorbij is gekomen.....vaak met een link naar de pagina op deze site waar het is uitgelegd. Verdere discussie is in dergelijke gevallen helemaal niet nodig. Ik zie dat als een 'service' van Caravantrekker aan (nieuwe) caravanners.

Modereren (weghalen van reacties) doe je nooit goed. Je maakt de plaatser boos wat nog meer reacties zal oproepen en laat ik alles staan dan wordt de sfeer en het niveau hier wel heel laag......

Wordt het m.i. te gek dan haal ik reacties weg en kan ik (met beperkte middelen) mensen de toegang moeilijker maken. Het beste werkt het m.i. om niet te reageren op dergelijke 'onzin' reacties. Antwoorden en reacties n.a.v. 'trol' gedrag vind ik zeker zo irritant als de zielige reacties van de trol zelf!

Dus bij deze de oproep aan veel vaste reageerders.... reageer alleen inhoudelijk en niet op trol gedrag!


Deze vraag kan niet meer beantwoord worden maar meer antwoorden vind je in de informatie op Caravantrekker:

Een auto of caravan kiezen

Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

Schrijf een beoordeling

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Schrijf een beoordeling van je eigen auto als caravantrekker.

Trekkrachtberekening

Lees de achtergrond en de uitleg die we geven om de trekkrachtberekeningen beter te gebruiken.

Alle informatie over: 

© 2004-2020 Caravantrekker